חברי הפורום היקרים, תודה רבה על התשובות שלכם! מעריך את הידע ואת הכנות.
לאחר שכתבתי בפעם הקודמת שאני מבולבל, החלטתי לקחת הפסקה קטנה כדי לרענן את הראש והמחשבה.
בזמן הזה גם יצרתי קשר עם ג'סטין לאו וקיבלתי שם משתמש וסיסמה.
----
הדבר המרכזי שגרם לי לבלבול זה שמניה יכולה לעלות בסינון פעם אחת, ולא לעלות בפעם שלאחר מכן, ובפעם הראשונה קנינו אותה ובפעם השניה לא.
אם בפעם הראשונה קנינו אותה, ואז היא לא עלתה בפעם השניה - זה אומר שהיא כבר לא מתאימה לתבנית שאנחנו מחפשים. אז מה זה אומר על הפעם הראשונה? לכאורה שטעינו.
קשה לי עם זה שפחות מ10 מהמניות עומדות בקריטריונים, זה אומר שמעל 80% מתיק דיבידעת לא עומד בקריטריונים של דיבידעת. דעת, מה אתה חושב לגבי זה?
נכתב ע"י מוצרט:
השאלה היא אם אפשר לנסות לתכנן את העתיד בצורה כלשהי.
לדעתי, התשובה היא לא.
זה כמובן לא עוצר אותי מלנסות ולתכנן את העתיד בכל זאת...
גם זה קצת עירער אותי. אני חושב שכן צריכה להיות תוכנית עבודה כלשהי. יכול להיות שהיא לא נכונה, אבל כן צריכה להיות איזושהי הערכה שבעקבותיה תוכל להתנהל בצורה מסוימת. כפי שכתבת כאן או באחד האשכולות האחרים על תכנון הוצאות של חתונה בהתבסס על התזרים. אם לא אדע להעריך בגדול בגדול מה יהיה התזרים, איך אוכל לתכנן ולבנות על זה?
אם ניקח לדוגמה את ההשקעה במדדים רחבים, אז ההנחה המקובלת אומרת שהשוק עולה כ10% בניכוי אינפלציה. אז נכון, יכול להיות שאדם ישקיע ופתאום השוק ירד ב40% באותה שנה. אבל בטווח היותר גדול השוק עדיין יעלה בממוצע ב10% כולל את השנה הזאת. האם חייב שיקרה ככה? לא, אבל זה כן נותן לאדם כיוון. מסכים/לא מסכים?
דבר נוסף שרציתי לשאול, האם הציפייה היא עדיין לפשיטת רגל של עד 2 חברות בשנה? במידה וכן, בוא נניח שעוברות 5 שנים והיה את התרחיש הגרוע שבכל שנה 2 פשטו רגל, זה אומר שהפיזור הצטמצם מ50 ל40, כלומר ב20%. האם מכאן הכיוון הוא שוב להגדיל אותו ל50? ומה אם לא עולות חברות שונות בקריטריונים?
----
כך אפשר לתכנן גם לפי צפי שנתי של דיבידנדים במידה די גבוהה של ודאות (כמו המשכורת הנוכחית) בלי להתחשב בהגדלות בתוכניות וכשהן יבואו אני בטוח שאמצא מה לעשות עם העודפים
מעולה, תודה!
---
לקח לי פחות או יותר שנה להבין מספיק כדי להשקיע את כל ! הכסף שלי ולישון טוב בלילה.
כדי לא להיות מבולבל, שאל את עצמך שתי שאלות.
מה המטרה שלשמה אתה משקיע ?
האם יש אלטרנטיבה טובה יותר להשיג את המטרה הזאת (נדל"ן, קזינו, עסק למכירת תותים) ?
תודה!
מה המטרה שלשמה אני משקיע - אני מעוניין להגיע למצב בו לא אצטרך לדאוג ממחשבות כלכליות על העתיד, מתוך ידיעה שכבר ברגע זה אני פועל עבור זה, אף שזה לא באופן אקטיבי אלא בהשקעה. בדבר זה אני מפנה לי זמן לעיסוקים אחרים שאינם עבודה אקטיבית.
אבל יותר מזה, וזאת אחת הסיבות שאני אוהב את הרעיון של הדיבידנדים - אני מרגיש שאם אני משקיע במניות אני צריך לבדוק כמה פעמים ביום את המצב שלהן בשוק. זה ממכר ובצורה שאני לא אוהב את זה. יכול להיות שאפשר להתנהל אחרת, עם קנייה של מניה ולשים סטופ ולשכוח, אבל עדיין ההרגשה הזאת של כמה הרווחתי או הפסדתי, וכמה הייתי יכול להרוויח, ומה היה אם הייתי הולך על זה - זה משהו שאני פשוט לא אוהב. שוב, יכול להיות שהבעיה היא באיך שאני עושה את זה ושאפשר אחרת (ויכול להיות גם שלא), אבל אני חושב שבאסטרטגייה של דיבידנדים הדבר הזה פשוט לא קורה משום שלא אכפת ממחיר המנייה אלא מהתזרים.
והדבר הנוסף הוא, שאתה לא צריך למכור דברים או לוותר על מניות בשביל להרוויח, יש לך את הרווח כחלק מהאחזקה שלך בחברה. זאת הרגשה טובה יותר, ואתה יכול לדעת שהנה כיסית את ההוצאה שלך החודש על א,ב,ג, או שאתה משקיע את זה שוב ובשנה הבאה תכסה גם את א,ב,ג,ד.
האם יש אלטרנטיבה טובה יותר להשיג את המטרה הזאת - יש אלטרנטיבה, אני לא יודע אם היא טובה יותר. לכל דבר יש את היתרונות והחסרונות שלו. גם קזינו וגם לוטו הן שיטות, ואם תשקיע סכום קטן יש מצב שתצא מיליונר ברגע. אבל הן לא מתאימות לי.
-----
להימנע ממניות עם תשואת יתר ביחס לשוק (או להישאר בטווח הסביר מתשואת השוק)
תודה!
אז מה אתה עושה עם מניות שתשואת הדיבידנד שלהן עלתה משמעותית, כנראה בעקבות נפילת ערך המניה. לדוגמה (אם השקעת בה): MO, שכרגע היא מעל 7%?
אני מאוד אוהב לעשות לעצמי רשימה של מה התזרים כבר מכסה.
תחשוב למשל על הוצאות הבסיס המינימליות שיש לך במקרה של קטסטרופה - חשמל, מים, גז , ארנונה. אם הייתי אומר לך שהוצאות הבסיס האלה מכוסות על ידי תזרים, איך זה היה מרגיש כשחרב הפיטורין היתה מונפת?
אני מאוד אוהב להסתכל על זה כממש בנייה של חומה לבנה לבנה, במקום להסתכל על החומה מרחוק. זה עוזר לי להתמיד בשיטה.
אהבתי, תודה!