SPYI ודומיהם ושאלות למתחילים

אביטל

Active Member
השאלה היא אם אפשר לנסות לתכנן את העתיד בצורה כלשהי
כרגע התזרים שלי ממניות הוא נחמד אבל לא משהו שמתחשבים בו בניהול ההוצאות, אבל אני מעריך שכשהוא יצמח לזרם מכובד אתייחס אליו ואל הגדילה שלו כמו שאני מתייחס היום לשכר מהעבודה ולגדילה שלו.
כיום ההוצאות שלי פרופורציוניות למשכורת הנוכחית שלי (למרות שאני מודע לאפשרות של קיצוצים בחברה ופיטורים לא עלינו וכו'). אני מקווה שאקבל העלאה ואקבל אותה בשמחה, אבל לא מתכנן את העתיד שלי לפי ההעלאה שאולי תבוא ואולי לא.
כך אפשר לתכנן גם לפי צפי שנתי של דיבידנדים במידה די גבוהה של ודאות (כמו המשכורת הנוכחית) בלי להתחשב בהגדלות בתוכניות וכשהן יבואו אני בטוח שאמצא מה לעשות עם העודפים ;)

מוצרט

Member
תעלת רחבה ועמוקה (לעתים, מלאה במים) מסביב לטירה שנועדה להקשות על הצבא שמנסה לכבוש את הטירה להגיע לחומותיה
אהה, מעולה
פחות מ-10 ;)

אני לא יודע מי מאיתנו רואה את הדברים לא נכון (אם בכלל?).
אני רק יודע שאני מסנן ברכישה ולא נוגע אחריה.

זה בגלל שעם הגיל וגודל התיק מגיעה התובנה שזה לא באמת משנה כי אנחנו בכל מקרה לא יודעים כלום על העתיד.

ככל שתלמד יותר ותתנסה (בקטנה) כך אתה תרגיש יותר בנוח.

לדעתי, התשובה היא לא.
זה כמובן לא עוצר אותי מלנסות ולתכנן את העתיד בכל זאת...
תודה על התשובות!

טוב, אני חייב לומר שעכשיו אני הכי מבולבל עד כה :)

טוב, אני חייב לומר שעכשיו אני הכי מבולבל עד כה
לקח לי פחות או יותר שנה להבין מספיק כדי להשקיע את כל ! הכסף שלי ולישון טוב בלילה.

כדי לא להיות מבולבל, שאל את עצמך שתי שאלות.
מה המטרה שלשמה אתה משקיע ?
האם יש אלטרנטיבה טובה יותר להשיג את המטרה הזאת (נדל"ן, קזינו, עסק למכירת תותים) ?

SIN

Well-Known Member
אצלי זה די דומה לדעת:
1. להימנע ממניות עם תשואת יתר ביחס לשוק (או להישאר בטווח הסביר מתשואת השוק)
2. חשובה לי נוחות - לכן אני עובד עם הבנק ולא אינטראקטיב, אני מבין את היתרונות והחסרונות ועדיין בוחר בזה.
3.TIME IN MARKET BEATS TIMING THE MARKET - אני לא יודע לתזמן את השוק.
4. הבנתי שעודף אינפורמציה באיזשהו שלב מבלבל אותי ולכן אני לא חוקר חברות, משווה בהמון אתרים, מצליב נתונים וכו' אלא בודק ב-2-3 אתרים וזהו.
5. כל מה שלא תחת 1-3, מוגדר אצלי הימור. זה עוזר פסיכולוגית להבחנה מה זאת השקעה.
כל עוד הבנת והשתכנעת מהמחקרים ונתוני העבר עליהן ההשקעה מבוססת, קראת קצת על ההשואה להשקעת מדדים וחיזקת את דעתך על תזרים, על הדרך קרצת מעט למחקר טריניטי, קצת יוג'ין פאמה וקים פרנץ', קצת ג'ון בוגל (יש איזשהו שרשור של כל הפרסומים והמחקרים הרלוונטים אם אני לא טועה) נראה לי שזה אמור לתת לך כיוון איפה אתה עומד.

בעיני, חלק משמעותי (מבחינת הלמידה, לא מבחינת התזרים) מהתהליך הוא פשוט לטעות. הטעות היא שכר לימוד יקר מפז ששווה לשלם, כי לומדים ממנה וכי היא מדייקת, ובאופן פרדוקסלי דווקא גורמת לך בטווח הארוך להתייצב בשיטת ההשקעות שמתאימה לך.
אתה יכול להתחיל בקצב ובסכום שמתאימים לך, ואז לבחון את התחושות שלך. במקרה הכי גרוע, טעית והפסדת סכום מסויים אבל קיבלת בתמורה הבנה מה נכון לך ומה לא.
מהצד השני, תוכל להבין איך המניה מתנהגת לאורך זמן, ואיך זה מרגיש לך. תחווה את התהליך שלאט לאט התזרים מכסה לך שורות בודדות מההוצאות החודשיות שלך, או מתרסק, מי יודע.
אני מאוד אוהב לעשות לעצמי רשימה של מה התזרים כבר מכסה.
תחשוב למשל על הוצאות הבסיס המינימליות שיש לך במקרה של קטסטרופה - חשמל, מים, גז , ארנונה. אם הייתי אומר לך שהוצאות הבסיס האלה מכוסות על ידי תזרים, איך זה היה מרגיש כשחרב הפיטורין היתה מונפת?
אני מאוד אוהב להסתכל על זה כממש בנייה של חומה לבנה לבנה, במקום להסתכל על החומה מרחוק. זה עוזר לי להתמיד בשיטה.

אני לא יודע אם משהו מזה עונה למה ששאלת במקור, אבל אלה המחשבות שעלו לי :)

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
@SIN מאוד אהבתי את התובנות וההמחשות שלך.
תודה רבה שבחרת לשתף אותנו בהם.

מוצרט

Member
חברי הפורום היקרים, תודה רבה על התשובות שלכם! מעריך את הידע ואת הכנות.
לאחר שכתבתי בפעם הקודמת שאני מבולבל, החלטתי לקחת הפסקה קטנה כדי לרענן את הראש והמחשבה.
בזמן הזה גם יצרתי קשר עם ג'סטין לאו וקיבלתי שם משתמש וסיסמה.

----

הדבר המרכזי שגרם לי לבלבול זה שמניה יכולה לעלות בסינון פעם אחת, ולא לעלות בפעם שלאחר מכן, ובפעם הראשונה קנינו אותה ובפעם השניה לא.
אם בפעם הראשונה קנינו אותה, ואז היא לא עלתה בפעם השניה - זה אומר שהיא כבר לא מתאימה לתבנית שאנחנו מחפשים. אז מה זה אומר על הפעם הראשונה? לכאורה שטעינו.
קשה לי עם זה שפחות מ10 מהמניות עומדות בקריטריונים, זה אומר שמעל 80% מתיק דיבידעת לא עומד בקריטריונים של דיבידעת. דעת, מה אתה חושב לגבי זה?

נכתב ע"י מוצרט:
השאלה היא אם אפשר לנסות לתכנן את העתיד בצורה כלשהי.

לדעתי, התשובה היא לא.
זה כמובן לא עוצר אותי מלנסות ולתכנן את העתיד בכל זאת...
גם זה קצת עירער אותי. אני חושב שכן צריכה להיות תוכנית עבודה כלשהי. יכול להיות שהיא לא נכונה, אבל כן צריכה להיות איזושהי הערכה שבעקבותיה תוכל להתנהל בצורה מסוימת. כפי שכתבת כאן או באחד האשכולות האחרים על תכנון הוצאות של חתונה בהתבסס על התזרים. אם לא אדע להעריך בגדול בגדול מה יהיה התזרים, איך אוכל לתכנן ולבנות על זה?
אם ניקח לדוגמה את ההשקעה במדדים רחבים, אז ההנחה המקובלת אומרת שהשוק עולה כ10% בניכוי אינפלציה. אז נכון, יכול להיות שאדם ישקיע ופתאום השוק ירד ב40% באותה שנה. אבל בטווח היותר גדול השוק עדיין יעלה בממוצע ב10% כולל את השנה הזאת. האם חייב שיקרה ככה? לא, אבל זה כן נותן לאדם כיוון. מסכים/לא מסכים?

דבר נוסף שרציתי לשאול, האם הציפייה היא עדיין לפשיטת רגל של עד 2 חברות בשנה? במידה וכן, בוא נניח שעוברות 5 שנים והיה את התרחיש הגרוע שבכל שנה 2 פשטו רגל, זה אומר שהפיזור הצטמצם מ50 ל40, כלומר ב20%. האם מכאן הכיוון הוא שוב להגדיל אותו ל50? ומה אם לא עולות חברות שונות בקריטריונים?
----

כך אפשר לתכנן גם לפי צפי שנתי של דיבידנדים במידה די גבוהה של ודאות (כמו המשכורת הנוכחית) בלי להתחשב בהגדלות בתוכניות וכשהן יבואו אני בטוח שאמצא מה לעשות עם העודפים
מעולה, תודה!

---

לקח לי פחות או יותר שנה להבין מספיק כדי להשקיע את כל ! הכסף שלי ולישון טוב בלילה.

כדי לא להיות מבולבל, שאל את עצמך שתי שאלות.
מה המטרה שלשמה אתה משקיע ?
האם יש אלטרנטיבה טובה יותר להשיג את המטרה הזאת (נדל"ן, קזינו, עסק למכירת תותים) ?
תודה!
מה המטרה שלשמה אני משקיע - אני מעוניין להגיע למצב בו לא אצטרך לדאוג ממחשבות כלכליות על העתיד, מתוך ידיעה שכבר ברגע זה אני פועל עבור זה, אף שזה לא באופן אקטיבי אלא בהשקעה. בדבר זה אני מפנה לי זמן לעיסוקים אחרים שאינם עבודה אקטיבית.
אבל יותר מזה, וזאת אחת הסיבות שאני אוהב את הרעיון של הדיבידנדים - אני מרגיש שאם אני משקיע במניות אני צריך לבדוק כמה פעמים ביום את המצב שלהן בשוק. זה ממכר ובצורה שאני לא אוהב את זה. יכול להיות שאפשר להתנהל אחרת, עם קנייה של מניה ולשים סטופ ולשכוח, אבל עדיין ההרגשה הזאת של כמה הרווחתי או הפסדתי, וכמה הייתי יכול להרוויח, ומה היה אם הייתי הולך על זה - זה משהו שאני פשוט לא אוהב. שוב, יכול להיות שהבעיה היא באיך שאני עושה את זה ושאפשר אחרת (ויכול להיות גם שלא), אבל אני חושב שבאסטרטגייה של דיבידנדים הדבר הזה פשוט לא קורה משום שלא אכפת ממחיר המנייה אלא מהתזרים.
והדבר הנוסף הוא, שאתה לא צריך למכור דברים או לוותר על מניות בשביל להרוויח, יש לך את הרווח כחלק מהאחזקה שלך בחברה. זאת הרגשה טובה יותר, ואתה יכול לדעת שהנה כיסית את ההוצאה שלך החודש על א,ב,ג, או שאתה משקיע את זה שוב ובשנה הבאה תכסה גם את א,ב,ג,ד.

האם יש אלטרנטיבה טובה יותר להשיג את המטרה הזאת - יש אלטרנטיבה, אני לא יודע אם היא טובה יותר. לכל דבר יש את היתרונות והחסרונות שלו. גם קזינו וגם לוטו הן שיטות, ואם תשקיע סכום קטן יש מצב שתצא מיליונר ברגע. אבל הן לא מתאימות לי.

-----

להימנע ממניות עם תשואת יתר ביחס לשוק (או להישאר בטווח הסביר מתשואת השוק)
תודה!
אז מה אתה עושה עם מניות שתשואת הדיבידנד שלהן עלתה משמעותית, כנראה בעקבות נפילת ערך המניה. לדוגמה (אם השקעת בה): MO, שכרגע היא מעל 7%?

אני מאוד אוהב לעשות לעצמי רשימה של מה התזרים כבר מכסה.
תחשוב למשל על הוצאות הבסיס המינימליות שיש לך במקרה של קטסטרופה - חשמל, מים, גז , ארנונה. אם הייתי אומר לך שהוצאות הבסיס האלה מכוסות על ידי תזרים, איך זה היה מרגיש כשחרב הפיטורין היתה מונפת?
אני מאוד אוהב להסתכל על זה כממש בנייה של חומה לבנה לבנה, במקום להסתכל על החומה מרחוק. זה עוזר לי להתמיד בשיטה.
אהבתי, תודה!

Div123

Well-Known Member
אם בפעם הראשונה קנינו אותה, ואז היא לא עלתה בפעם השניה - זה אומר שהיא כבר לא מתאימה לתבנית שאנחנו מחפשים. אז מה זה אומר על הפעם הראשונה? לכאורה שטעינו.
לא, זה אומר שבפעם השנייה היא לא מתאימה.
ייתכן שחברה מסוימת שרכשת, לא תעלה יותר בסינונים עתידיים.
קח לדוגמא חברה עם היסטוריית הגדלות של שנים רבות כמו קוקה קולה.
במשך השנים הללו, במידה והיית מבצע סינונים, לפעמים היא היתה מתאימה ולפעמים לא.
ייתכן גם והחברה לא עולה בסינון בגלל המסחר בשוק, ולאו דווקא בגלל נפילה בביצועי החברה.
שים לב לפרמטרים בסינון שלך. חלקם קשורים לשוק, וחלקם לביצועי החברה.

ם ניקח לדוגמה את ההשקעה במדדים רחבים, אז ההנחה המקובלת אומרת שהשוק עולה כ10% בניכוי אינפלציה. אז נכון, יכול להיות שאדם ישקיע ופתאום השוק ירד ב40% באותה שנה. אבל בטווח היותר גדול השוק עדיין יעלה בממוצע ב10% כולל את השנה הזאת. האם חייב שיקרה ככה? לא, אבל זה כן נותן לאדם כיוון. מסכים/לא מסכים?
10% לשנה...

GpmengfW0AAu6FB.jpeg

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
לאחר שכתבתי בפעם הקודמת שאני מבולבל, החלטתי לקחת הפסקה קטנה כדי לרענן את הראש והמחשבה.
חכם מאוד מצדך.

בזמן הזה גם יצרתי קשר עם ג'סטין לאו וקיבלתי שם משתמש וסיסמה.
אני אשמח מאוד אם תשתף איך הצלחת, אני מכיר אנשים שלא מצליחים :)

דעת, מה אתה חושב לגבי זה?
אני קונה את הדבר הכי טוב שאני מוצא.
אחרי שקניתי אני לא מתעניין יותר.

אם ניקח לדוגמה את ההשקעה במדדים רחבים, אז ההנחה המקובלת אומרת שהשוק עולה כ10% בניכוי אינפלציה. אז נכון, יכול להיות שאדם ישקיע ופתאום השוק ירד ב40% באותה שנה. אבל בטווח היותר גדול השוק עדיין יעלה בממוצע ב10% כולל את השנה הזאת. האם חייב שיקרה ככה? לא, אבל זה כן נותן לאדם כיוון. מסכים/לא מסכים?
אני מסכים שזה נותן לאדם כיוון שגוי.

, האם הציפייה היא עדיין לפשיטת רגל של עד 2 חברות בשנה?
מעולם לא הייתה "ציפייה" שכזו.
תכנית העבודה של תיק דיבידעת נבנתה כך שהיא תוכל להתמודד עם המאורע הזה אבל זה לא אומר שהוא צפוי לקרות במציאות.

זה אומר שהפיזור הצטמצם מ50 ל40,
אתה מניח שהמשקיע לא עושה כלום בדרך.
אני מניח שהמשקיע ממשיך להשקיע ולרוב בחברות טובות.

מה אם לא עולות חברות שונות בקריטריונים?
אולי צריך לבדוק מה צריך לשנות בקריטריונים?

אל תבלבל מחיר יחידות עם תשואה כוללת של המשקיע.

Div123

Well-Known Member
Nominal Price Return: -0.45%

Annualized: -0.03%

Investment Grew To: $9,955.27

Nominal Total Return (with dividends reinvested): 26.32%

Annualized: 1.81%

Investment Grew To: $12,631.98

לא דובים ולא סולר – מקסימום חולר

הורדה (1).jpeg

מוצרט

Member
לא, זה אומר שבפעם השנייה היא לא מתאימה.
תודה div.
אבל עדיין זה לא מתיישב לי טוב.
כי מצד אחד אנחנו אומרים: הנה מנייה שאני מעוניין להשקיע בה. ומצד שני אנחנו מיד אחרי זה (אם היא לא עולה בקריטריונים) אומרים - אני לא מעוניין להשקיע במנייה הזאת, היא פשוט לא נכונה לאסטרטגיה של דיבידנדים. ואז בפעם השלישית אנחנו אומרים - וואלה היא מתאימה.
בראש שלי הציפייה היא שיש מניות שיתאימו כמו כפפה כל הזמן, ויש מניות שיהיו גבוליות. אבל זה נראה שזה אף פעם לא ככה. ועדיין מטריד אותי, שיכול להיות מצב שבו כל המניות שהשקעתי בהן, אני מגדיר אותן כמניות שלא נכון להשקיע בהן כרגע.
הצלחתי להסביר את החשש?

ותודה על ה10%, אני חושב שזה תוחם טווח קצר שבו 2 משברים גדולים. אפשר לעשות גרף באופן דומה מ2011 עד 2024 ומעניין מה התוצאה.
תכנית העבודה של תיק דיבידעת נבנתה כך שהיא תוכל להתמודד עם המאורע הזה אבל זה לא אומר שהוא צפוי לקרות במציאות.

----

אני אשמח מאוד אם תשתף איך הצלחת, אני מכיר אנשים שלא מצליחים :)
תודה דעת!
בשמחה. יצרתי איתו קשר בseekingalpha, שלחתי לו הודעה פרטית ואמרתי לו שאני מעוניין בשם משתמש וסיסמה באופן קבוע. הוא ענה לי שם, יצר כזה וזה עובד.

אני קונה את הדבר הכי טוב שאני מוצא.
אחרי שקניתי אני לא מתעניין יותר.
בוא נדמיין תרחיש כזה:
אנחנו לקראת סוף החורף, ואתה מעוניין להשקיע בשמיכות פוך כי הן מתאימות לחורף. אבל אז מגיע הקיץ וההשקעה שלך לא רלוונטית, ואתה אומר לעצמך להתרחק משמיכות פוך ולא להשקיע בהן. ואז מגיע החורף ושמיכות פוך הן כן רלוונטיות שוב ואתה מציע שוב להשקיע בהן.
אז יוצא שבכל פעם תשנה את הדעה שלך לגבי האם כדאי להשקיע או לא, בהתאם להאם חורף או לא.
אז נשמע לי שאם בכל פעם הדעה משתנה, משהו בקריטריון לא נכון, כלומר לא נכון לבדוק האם חורף עכשיו או לא, אלא האם שמיכת פוך משרתת את היעדים שלך.
לא יודע אם הצלחתי להמחיש את התחושה שלי בזה, אבל פשוט כפי שכתבתי קודם, זה מטריד אותי שיש שלב בו אנו אומרים: כן, מה שקניתי אני לא ממליץ. זה עמד בקריטריון רק לפני רגע, אבל עכשיו אני כבר חושב שזה לא מתאים. וזה יותר מזה, כי אנחנו לא סתם אומרים שלא מתאים להשקיע במניה הזאת, אלא אנו חוששים במובן מסוים ליציבות החברה והדיבידנד שלה (שזה מה שהקריטריונים באים להבנתי לפלטר), אז יוצא שכל התיק שלנו על כרעי תרנגולת, לפחות לפי הקריטריונים.
מה אתה חושב?

אנסח את זה גם באופן שונה: בהמשך כתבת 'בחברות טובות'. האם אתה חושב שחברה שאינה עומד בקריטריון היא חברה לא טובה? כי זה מה שמובן לי, ואז יוצא שהתיק מלא בחברות לא טובות. אבל אולי אתה רואה את זה אחרת.

אני מסכים שזה נותן לאדם כיוון שגוי.
חחחח :)
למה?

נכון, המילה 'ציפייה' פחות מתאימה כאן. אבל השאלה עדיין עומדת.
אם אחזור צעד אחורה, הפיזור נועד להבנתי לגרום לכך שפשיטת רגל של אחת החברות תשפיע פחות. נכון?
כי מצד שני, הוא חושף ליותר חברות שעלולות לפשוט רגל.
בכל אופן לאחר שהגעת לפיזור של כ50 חברות, הרציונל הוא להמשיך להגדיל את הפיזור?
ונניח שלא, אז האם ברגע שיש פשיטת רגל של חברה והפיזור יורד ל49, כן תנסה להגדיל את הפיזור חזרה ל50?

תודה!

Div123

Well-Known Member
כמניות שלא נכון להשקיע בהן כרגע
הבנת מצוין. מה הבעיה?
חברה יכולה להמשיך ולהגדיל את תשלומיה למשקיעים, ועדיין לא לעלות בסינון.
תעבור על הפרמטרים שלך, ותנסה להבין למה חברה נפסלת בסינון לפי כל אחד מהם.

ותודה על ה10%, אני חושב שזה תוחם טווח קצר שבו 2 משברים גדולים. אפשר לעשות גרף באופן דומה מ2011 עד 2024 ומעניין מה התוצאה.
זה טווח זמן מספיק ארוך בשביל לשבור משקיעים עצלנים מחשבתית, שלא טורחים להעמיק וללמוד.

מעניין מה תהיה התוצאה מ2011 עד 2024?
אם טוב, והשגת תשואה גבוהה מהממוצע, מה זה אומר על השנים שיבואו אחר כך?
טענת ל10% ממוצע רב שנתי, זאת אומרת שצריכה להיות התכנסות לממוצע.
בעשור של שנות ה-90, מינואר 90 עד דצמבר 99, השקעה במדד הניבה תשואה נומינלית של 18.42% לשנה בממוצע.

שים לב שאנחנו מדברים תיאוריה מבחינת התשואות, כי בפועל משקיעי מדד משיגים תשואות נמוכות יותר.

אם נחזור להשקעה שדעת מציג כאן באתר,
תראה שהוא לא מציג עתיד ורוד ללא כיסוי, אלא שולח אותך לבדוק מה קורה כשדברים משתבשים,
ואיך החברות התמודדו עם משברים בעבר.

נערך לאחרונה ב:

מוצרט

Member
הבנת מצוין. מה הבעיה?
חברה יכולה להמשיך ולהגדיל את תשלומיה למשקיעים, ועדיין לא לעלות בסינון.
הבעיה היא שאני מקטלג בראש חברה שלא עוברת בסינון כחברה לא טובה (המשכורת העתידית ממנה בסכנה). יכול להיות שהקטלוג הזה לא נכון וזה יפתור לי את הבעיה.
אבל אם אתה מסכים שהיא חברה לא טובה, אז יוצא שאתה מחזיק בתיק המון חברות לא טובות שנמצאות בסכנה. זאת הבעיה.

תעבור על הפרמטרים שלך, ותנסה להבין למה חברה נפסלת בסינון לפי כל אחד מהם.
אעשה זאת, אולי זה שורש העניין.
זה טווח זמן מספיק ארוך בשביל לשבור משקיעים עצלנים מחשבתית, שלא טורחים להעמיק וללמוד.
...
אם נחזור להשקעה שדעת מציג כאן באתר,
תראה שהוא לא מציג עתיד ורוד ללא כיסוי, אלא שולח אותך לבדוק מה קורה כשדברים משתבשים,
בהחלט

SIN

Well-Known Member
אז מה אתה עושה עם מניות שתשואת הדיבידנד שלהן עלתה משמעותית, כנראה בעקבות נפילת ערך המניה. לדוגמה (אם השקעת בה): MO, שכרגע היא מעל 7%?
לא עושה כלום מכמה סיבות:
1. הכי חשובה - אני עוד לא סיימתי את הסמכת הנביא שלי, אז אין לי מושג מה יקרה עם המניה בעתיד.
2. השתכנעתי שגישת קנה והחזק לתיק בכללותו, עדיפה על קנה והיה אקטיבי.
2. לא השתנה מבחינתי כלום - אני ממשיך לקבל תזרים חודשי (מחיר המניה לא רלוונטי בין אם ירד או עלה, לפחות בטווח הקצר)
3. אם מחיר המניה ירד ואמכור, גם קבעתי הפסד וגם סביר שיהיה לי נתח יחסית נמוך להשקיע חזרה (תזכור שהתיק מפוזר).
4. אם אכן המניה הולכת לערך 0, לפחות התזרים יעזור לצמצם הפסד עד אז.

Div123

Well-Known Member
דווקא במקרה הזה תשואת הדיבידנד ירדה. היא הייתה באזור חיוג 9.

הבעיה היא שאני מקטלג בראש חברה שלא עוברת בסינון כחברה לא טובה (המשכורת העתידית ממנה בסכנה). יכול להיות שהקטלוג הזה לא נכון וזה יפתור לי את הבעיה.
אבל אם אתה מסכים שהיא חברה לא טובה, אז יוצא שאתה מחזיק בתיק המון חברות לא טובות שנמצאות בסכנה. זאת הבעיה.
מי אמר שאני מסכים?
חברות לא טובות?
סכנה?

תבודד בבקשה כל פרמטר בסינונים שלך, ותנסה להבין מה המשמעות של חברה שנמצאת בערכים הרצויים,
ומה המשמעות שחברה לא נמצאת בערכים הרצויים.

SIN

Well-Known Member
בהמשך לחברים פה, נקודה למחשבה - מה אם המניה נופלת בסינון לא בגלל מחיר אלא נניח בגלל יחס חוב - האם מבחינתך אם המניה נופלת בסינון , זה אומר אוטומטית סכנה ומכירה?
ומה אם אוסיף לך נתון שאותה מניה עשתה בערך 200% רווח הון בתיק שלך? האם במקרה זה התשובה שלך היתה שונה?

אם ענית על זה כן, תחשוב למה יחס חוב הון היה גורם לך להרגיש בנוח עם להמשיך להחזיק את המניה (גידול בחוב יכול להיות מסיבות טובות או לא מסיבות טובות) בדיוק כמו שמחיר המניה עשוי להשתנות מסיבות טובות או מסתם גחמות השוק.
מאחר והבנתי, כמו שציינתי בעבר, שאני לא יודע לתזמן את השוק וש-TIME IN MARKET BEATS TIMING THE MARKET, כל זה גורם לי להיות עצל מאוד.
עולם סטרילי בו עושים 0 טעויות לא קיים בעיני.
אם אתה מגדר את זה, ומבצע ניהול סיכונים (למשל הנחת נפילה של 2 חברות בשנה כפי שציינת כדוגמא בעצמך, כך שהתזרים עדיין יגדל ) מושכל, לא רואה סיבה להתעמק מעבר - הכל כפנקציה של המטרה שהגדרת לעצמך.
בגלל זה, אתה לא סתם בוחר חברות, אלא חברות ותיקות, גדולות ומוצלחות בשוק הקפיטליסטי בעולם שעושות את זה עשורים וצלחו משברים - האם זאת תעודת ביטוח של 100%? ודאי שלא. מצד שני:
בראש שלי הציפייה היא שיש מניות שיתאימו כמו כפפה כל הזמן, ויש מניות שיהיו גבוליות
בעיני לציפייה הזאת אין אחיזה במציאות - חברות משתנות כל הזמן - בין אם ברמת העובדים, מנהלים ועד פורטפוליו המוצרים והשווקים בהן החברה פועלת. תחשוב באופן כללי, האם יש לך בחיים משהו שמתאים כמו כפפה כל הזמן? אפילו ברמת האבטיח (אם אתה אוהב)

daat99

מייסד
מנהל
י מצד אחד אנחנו אומרים: הנה מנייה שאני מעוניין להשקיע בה. ומצד שני אנחנו מיד אחרי זה (אם היא לא עולה בקריטריונים) אומרים - אני לא מעוניין להשקיע במנייה הזאת, היא פשוט לא נכונה לאסטרטגיה של דיבידנדים. ואז בפעם השלישית אנחנו אומרים - וואלה היא מתאימה.
תחשוב על זה כך:
כל החברות בעולם = כל האנשים בעולם
החברות שבבורסה האמריקאית = האנשים ששומרים על כושר
החברות שמגדילות דיבידנד ברצף כבר כמה עשורים = האנשים שמשתתפים בריצות מרתון
החברות שעולות בסינון = עשרת המשתתפים במרתון שסיימו ראשונים
החברה שנרכשת = המשתתף שזה במרתון במקום ראשון

יום אחד אנחנו אומרים "משה זכה במרתון במקום הראשון אז שווה להשקיע בהשקעה שמרוויחה אם משה מתאמן".
יום אחר אנחנו אומרים "משה הגיע מקום 11 אבל הוא עדיין משתתף במרתון אז אנחנו לא בורחים מהשקעה שמרוויחה אם משה מתאמן אבל דוד הגיע מקום ראשון אז הפעם אנחנו נשקיע כסף חדש בהשקעה שמרוויחה אם דוד ממשיך להתאמן".

זה לא אומר שמשה הפך להיות "שק תפוחי אדמה" והתחיל לזלול גלידה מול הטלויזיה תוך כדי צפיה במרתונים של סדרות ריאליטי במקום להתאמן...

בשמחה. יצרתי איתו קשר בseekingalpha, שלחתי לו הודעה פרטית ואמרתי לו שאני מעוניין בשם משתמש וסיסמה באופן קבוע. הוא ענה לי שם, יצר כזה וזה עובד.
תודה רבה לך!
האם יש לך חשבון פרימיות או חשבון רגיל?
שמעתי מאנשים שפתחו חשבון חינמי שהם לא הצליחו לשלוח הודעה פרטית.
האם לדעתך הם פשוט התבלבלו וכן אפשר?

לא יודע אם הצלחתי להמחיש את התחושה שלי בזה, אבל פשוט כפי שכתבתי קודם, זה מטריד אותי שיש שלב בו אנו אומרים: כן, מה שקניתי אני לא ממליץ. זה עמד בקריטריון רק לפני רגע, אבל עכשיו אני כבר חושב שזה לא מתאים.
אני חושב שאתה מבלבל בין "זה הכי טוב שיש כרגע" לבין "זה טוב מספיק אבל לא הכי טוב שיש כרגע".
הכסף הזמין הוא מוגבל ולכן משקיעים אותו במה ש-"הכי טוב כרגע".
מכירת מה שהשקענו בו פעם הופכת אותנו למהמרים ולא למשקיעים ולכן אינה רלוונטית לגישה של משקיע.

בהמשך כתבת 'בחברות טובות'. האם אתה חושב שחברה שאינה עומד בקריטריון היא חברה לא טובה?
ברוב המוחלט של המקרים: ממש לא.
במיעוט של המקרים: בהחלט.
אין לי שום יכולת להבדיל ביניהם בזמן אמת.

כי במציאות אין באמת 10% בשנה - יש ממוצע של 10% בשנה.
אלו דברים שונים באופן מהותי וכשלא מבינים זאת עושים טעויות הרסניות.

אם אחזור צעד אחורה, הפיזור נועד להבנתי לגרום לכך שפשיטת רגל של אחת החברות תשפיע פחות. נכון?
נכון - ואת התוצאה הזו מקבלים ע"י רכישת חברות חדשות שעולות בסינון אחרי שחברה ותיקה הורעה וגרמה נזק תזרימי.

בכל אופן לאחר שהגעת לפיזור של כ50 חברות, הרציונל הוא להמשיך להגדיל את הפיזור?
הרציונל הוא להקטין את הסיכון התזרימי מפני פגיעה של חברה בודדת (כגון WBA).
את זה מקבלים ע"י הקצאת הון לחברות שונות שאליהן אין חשיפה תזרימית גדולה מהממוצע של התיק.

מצד שני, הוא חושף ליותר חברות שעלולות לפשוט רגל.
עם נזק מצרפי קטן יותר.

+1

בפועל משקיעי מדד משיגים תשואות נמוכות יותר.
ובהרבה :(

גם לא הווה ורוד - אהמ... WBA אהמ...

אני עוד לא סיימתי את הסמכת הנביא שלי
כמה נשאר?
תעדכן כשתסיים בבקשה, אני מחקה בקוצר רוח!

3. אם מחיר המניה ירד ואמכור, גם קבעתי הפסד וגם סביר שיהיה לי נתח יחסית נמוך להשקיע חזרה (תזכור שהתיק מפוזר).
הרבה אנשים שוכחים את הפרטים הקטנים האלו.

עולם סטרילי בו עושים 0 טעויות לא קיים בעיני.
מסכים לגמרי.

למעלה תחתית