SPYI ודומיהם ושאלות למתחילים

מוצרט

Member
תודה לכולם!

האם יש לך חשבון פרימיות או חשבון רגיל?
שמעתי מאנשים שפתחו חשבון חינמי שהם לא הצליחו לשלוח הודעה פרטית.
האם לדעתך הם פשוט התבלבלו וכן אפשר?
אתחיל בהזדמנות שלי לתרום.
יש לי חשבון רגיל. הם מוזמנים להיכנס לפרופיל של ג'סטין - Justin Law | Seeking Alpha , ומתחת לשם שלו מופיע Message the Author. לא צריך חשבון מיוחד בשביל זה. אם אפשר לעזור עם זה - בשמחה.

-----

בקשר לשאר התשובות, אני בעצם ניסיתי לברר האם מניות שלא עולות בסינון מוגדרות כלא טובות, כמניות בסכנה, וכיוצא בזה. זה לא בא משום מקום, זה בא למשל מתגובות כמו באשכול הזה לכך שתשואת הדיבידנד של ADM היא 4.3. דעת, כתבת על זה: 'מפחיד ברמות :( '.
אם משהו מפחיד אותי ברמות, אני עדיין מתאר אותו כ'טוב מספיק אבל לא הכי טוב שיש כרגע'?
עכשיו, כדי לענות לעצמי אני מניח שהתשובה צריכה להיות שילוב של מה שאמרתם:
- להבין למה המניה לא עלתה בקריטריונים. לא בדקתי לעומק, במקרה של ADM זה נראה שהיה אמור לעלות דגל אדום במכפיל רווח או ביחס חוב/הון
- במקרה של ADM, אני חושב שהיא מקרה בו היא אכן 'לא טוב מספיק', אבל אז באה הנקודה הבאה
- אם כבר קניתי את המניה, אז כבר קניתי ואני לא נוגע כי אני לא יודע מה יהיה בעתיד

---

כעת לנקודות פרטניות:

2. לא השתנה מבחינתי כלום - אני ממשיך לקבל תזרים חודשי (מחיר המניה לא רלוונטי בין אם ירד או עלה, לפחות בטווח הקצר)
שימו לב שהשאלה שלי היא לא אם למכור (שזאת אולי אפשרות אבל לא כיוונתי לזה), אלא על האם אנחנו מגדירים את המניות שלא עומדות בקריטריונים כמניות לא טובות, או שהן בסדר אבל פשוט לא עלו בקריטריונים.
אם אנחנו מגדירים אותן כלא טובות , ו80% מהתיק הן כאלה, אז קשה לישון טוב בלילה ואולי להבא צריך לשנות משהו בקריטריונים. זאת מהות השאלה.
ושוב, אני לא אומר שאנחנו אכן מגדירים שהן לא טובות, ולכן שאלתי.

מי אמר שאני מסכים?
חברות לא טובות?
סכנה?
מעולה שאתה לא מסכים, זה כאמור פותר לי את השאלה (בכך שההנחה הראשונית שלי לא נכונה). החשש שלי היה לגבי אם אתה כן מסכים.
האם יש לך קריטריונים שונים מאשר של דעת?

האם מבחינתך אם המניה נופלת בסינון , זה אומר אוטומטית סכנה ומכירה?
כנ"ל - אני לא יודע אם זה שמניה נופלת בסינון זה מהווה סכנה. זה היה הרושם הראשוני שלי ועל כך באה השאלה. אבל גם אם היא אכן בסכנה, אני די השתכנעתי בשיטת ה'אני לא נביא', ולא נראה לי שהייתי מוכר.

בגלל זה, אתה לא סתם בוחר חברות, אלא חברות ותיקות, גדולות ומוצלחות בשוק הקפיטליסטי בעולם שעושות את זה עשורים וצלחו משברים - האם זאת תעודת ביטוח של 100%? ודאי שלא. מצד שני:
בעיני לציפייה הזאת אין אחיזה במציאות - חברות משתנות כל הזמן - בין אם ברמת העובדים, מנהלים ועד פורטפוליו המוצרים והשווקים בהן החברה פועלת. תחשוב באופן כללי, האם יש לך בחיים משהו שמתאים כמו כפפה כל הזמן? אפילו ברמת האבטיח (אם אתה אוהב)
אהבתי, תודה. ואין על אבטיח.

יום אחד אנחנו אומרים "משה זכה במרתון במקום הראשון אז שווה להשקיע בהשקעה שמרוויחה אם משה מתאמן".
יום אחר אנחנו אומרים "משה הגיע מקום 11 אבל הוא עדיין משתתף במרתון אז אנחנו לא בורחים מהשקעה שמרוויחה אם משה מתאמן אבל דוד הגיע מקום ראשון אז הפעם אנחנו נשקיע כסף חדש בהשקעה שמרוויחה אם דוד ממשיך להתאמן".

זה לא אומר שמשה הפך להיות "שק תפוחי אדמה" והתחיל לזלול גלידה מול הטלויזיה תוך כדי צפיה במרתונים של סדרות ריאליטי במקום להתאמן...
תודה דעת! אהבתי את ההסבר וגם את ההמשך.
אבל אם אני חוזר לתגובה על 4.3% תשואת דיבידנד של ADM, יוצא שמשה (ADM) כנראה לא במקום 11 כבר אלא משתרך הרחק מאחור. ואם (אני לא אומר שאכן כך) 80% מהתיק הם כמו משה, האם אפשר לישון טוב בלילה? האם לא צריך לחשוב על שינוי באסטרטגיה שלנו?

במיעוט של המקרים: בהחלט.
במקרה הנ"ל של ADM - זה אחד מהמקרים הללו?

daat99

מייסד
מנהל
אתחיל בהזדמנות שלי לתרום.
יש לי חשבון רגיל. הם מוזמנים להיכנס לפרופיל של ג'סטין - Justin Law | Seeking Alpha , ומתחת לשם שלו מופיע Message the Author. לא צריך חשבון מיוחד בשביל זה. אם אפשר לעזור עם זה - בשמחה.
תודה רבה לך!

אם משהו מפחיד אותי ברמות, אני עדיין מתאר אותו כ'טוב מספיק אבל לא הכי טוב שיש כרגע'?
לזה קוראים תנאי שוק משתנים.
כמו בחיים, גם בהשקעות יש עליות וירידות.
כמו שאנחנו לא מתייאשים"ממבחן בעייתי" במהלך לימודים של שנים, כך לא מתייאשים מחברה בודדת.
תשים לב שיש הבדל בין לא להזרים כסף חדש לחברה בקשיים לבין לא להוציא כסף (שככל הנראה כבר נשחק ברמה רצינית) מחברה בקשיים.
בשני המקרים אנחנו לא יודעים אם החברה תתאושש או לא אבל במקרה השני אנחנו גורמים לעצמנו נזק בעוד במקרה הראשון אנחנו בסדר.

אם כבר קניתי את המניה, אז כבר קניתי ואני לא נוגע כי אני לא יודע מה יהיה בעתיד
גם זה וגם העובדה שא אתה חושש אז כנראה גם אחרים חוששים וזה אומר שהמחיר ירד ויציאה תוביל להפסד וודאי.
הדרך להצליח בהשקעות היא לא לברוח באמצע.

שימו לב שהשאלה שלי היא לא אם למכור (שזאת אולי אפשרות אבל לא כיוונתי לזה), אלא על האם אנחנו מגדירים את המניות שלא עומדות בקריטריונים כמניות לא טובות, או שהן בסדר אבל פשוט לא עלו בקריטריונים.
למה שתעסיק את עצמך בהגדרות שלא מובילות לפעולות?

אם אנחנו מגדירים אותן כלא טובות , ו80% מהתיק הן כאלה, אז קשה לישון טוב בלילה.
או: לא להתעסק בהגדרות הללו ולהמשיך לישון טוב בלילה ;)
בשני המקרים אנחנו לא יודעים את העתיד ולכן ההבדל היחיד הוא יכולת השינה.

אולי להבא צריך לשנות משהו בקריטריונים
את הקריטריונים צריך לקבוע לפי הבנת המציאות האישית של המשקיע ולא לפי מצב תיק שרירותי שנבנה בעבר בנקודת זמן שרירותית כלשהי.

אני לא יודע אם זה שמניה נופלת בסינון זה מהווה סכנה
תלוי בסיבות.
אם היא נופלת בסינון כי "המחיר יקר מאוד" אז זה לא מרמז על סכנה תזרימית אלא על "סכנה" שי "עליית מחיר קטנה יותר".

אבל אם אני חוזר לתגובה על 4.3% תשואת דיבידנד של ADM, יוצא שמשה (ADM) כנראה לא במקום 11 כבר אלא משתרך הרחק מאחור.
אבל עדיין משתתף במרתון.
כלומר:
זה לא אומר שמשה הפך להיות "שק תפוחי אדמה" והתחיל לזלול גלידה מול הטלויזיה תוך כדי צפיה במרתונים של סדרות ריאליטי במקום להתאמן...
האם לא צריך לחשוב על שינוי באסטרטגיה שלנו?
שינוי באסטרטגיה צריך להיבחן בלי קשר למצב שרירותי של תיק שרירותי בנקודת זמן שרירותית.
האסטרטגיה צריכה להתבסס על השקפת העולם של המשקיע.

מוצרט

Member
תודה דעת

למה שתעסיק את עצמך בהגדרות שלא מובילות לפעולות?
אני חושב שזה עשוי להוביל מלכתחילה לבחירה של קריטריונים שעל פיהם נעבוד, כך שזה עשוי להוביל לפעולות, ולכן הגיעו השאלות הללו.
לצורך העניין: אם אדם פלוני מגלה שמשהו יכול להיות יותר טוב ברוטינה שהוא עשה עד כה, הוא לא יגיד: טוב עשיתי עד כה ככה אז אשאר ככה, הוא (בתקווה) יישפר את מה שהוא יכול לשפר. זה לפחות היה הרעיון שלי בשאילת השאלות האחרונות.

את הקריטריונים צריך לקבוע לפי הבנת המציאות האישית של המשקיע ולא לפי מצב תיק שרירותי שנבנה בעבר בנקודת זמן שרירותית כלשהי.
אז פה בעצם צריך לעשות זום אאוט אחד למעלה, אבל האמת שאין לי מושג איך לקבוע את הקריטריונים. קיוויתי לבחון קריטריונים של אנשים בעלי ניסיון ולראות אם הם נשמעים לי הגיוניים ועומדים במבחן המציאות. אם כן, אוכל לאמץ אותם. אין לי מושג איך לקבוע את הקריטריונים בעצמי. מה אתה מציע?
שינוי באסטרטגיה צריך להיבחן בלי קשר למצב שרירותי של תיק שרירותי בנקודת זמן שרירותית.
+1

daat99

מייסד
מנהל
אם אדם פלוני מגלה שמשהו יכול להיות יותר טוב ברוטינה שהוא עשה עד כה,
במקרה שאתה מתאר אדם פלוני לא גילה שמשהו לא טוב ברוטינה שהוא עשה בכלל.

לצורך הדוגמא, נניח והרוטינה של נער בן 15 היא לשחות בים לצורך כושר ואז ביום בהיר זה קורה.
איזה לקח לדעתך ציבור הנערים צריך להפיק לגבי שחיה בים לצורך כושר?

אל תבלבל בין תוצאה שנראית לא מושלמת בנקודת זמן שרירותית כלשהי לבין גישת חיים שגויה.

אני חוזר שוב:
האמת שאין לי מושג איך לקבוע את הקריטריונים
וזה בדיוק שורש הבעיה שאתה נתקל בה.
התבוננות בתיק שרירותי בנקודת זמן שרירותית לא תעזור לך בזה.
הדבר היחיד שיכול לעזור לך בזה הוא לגבש ראיית עולם יותר רחבה ע"י לימוד יותר מעמיק של עולם העסקים וניהול חברות ענק (עם שילוב של לימוד ההיסטוריה כי למרות שההיסטוריה לא חוזרת על עצמה, היא כן מתחרזת).

מה אתה מציע?
להשקיע זמן בלימוד.

Div123

Well-Known Member
יוצא שמשה (ADM) כנראה לא במקום 11 כבר אלא משתרך הרחק מאחור
משה משתרך הרחק מאחור מאז 1931,
בזמן ובמזומן 94 שנים ברצף.

מעולה שאתה לא מסכים, זה כאמור פותר לי את השאלה (בכך שההנחה הראשונית שלי לא נכונה). החשש שלי היה לגבי אם אתה כן מסכים.
האם יש לך קריטריונים שונים מאשר של דעת?
העדפות שונות, פרשנות שונה

מוצרט

Member
@Div123 אתה מתכוון למה שכתבת על קוקה קולה? למה שכתבת על ADM?

@daat99 קראתי כל מיני דברים, ואפילו החלטתי וקניתי חברה מסוימת. אני מעוניין לדעת מנסיונך מה חיפשת.
כלומר: הרציונל לדיבידנדים לעומת אסטרטגיות אחרות - ברור לי.
ההבנה או הנטייה לבחור מניה אחת על פני האחרת - היא לא לגמרי ברורה לי, כלומר איך מגיעים להבנה הזאת.
לדוגמה:
* ההעדפה לתשואת דיבידנדים של עד פי 2 מs&p, היא בעקבות מה?
* אני מבין את הרציונל של 'החברה מחלקת כ-X% מהרווחים כדיבידנד שזה משאיר לה מקום לתמרן במהלך קשיים כלכליים' והוא נשמע לי מאוד הגיוני
* אני לא מבין את המשמעות של מכפיל הרווח לעומת הs&p

מעבר לאופן הפרטני של הבנת כל אחד מהדברים (שזה גם לא בהכרח אומר שאאמץ או לא אאמץ אותם), אני מנסה כן להבין איך לבנות את אותם הקריטריונים. מה אתה למדת שגיבש לך את התפיסה הזאת?

תודה לכולם

daat99

מייסד
מנהל
ההבנה או הנטייה לבחור מניה אחת על פני האחרת - היא לא לגמרי ברורה לי, כלומר איך מגיעים להבנה הזאת.
אני התחלתי בהלבין שאף אחד מאיתנו לא יודע כלום על העתיד.
בכל בחירה שאני מבצע אני מודע לכך שהיא יכולה להתברר כטעות (ראה WBA) או הצלחה מסחררת (כמו AFL שכמעט שילשה את הדיבידנד מאז שהיא נרכשה בפעם הראשונה).
אין לי שום יכולת לדעת מה יקרה ולכן אני מתמקד במה שעוזר לי לישון טוב בלילה במקום.
הקריטריונים שאני בוחר בהם עושים זאת בצורה טובה ועד כה סיפקו גם תוצאות לא רעות (ראה סך הגדלות דיבידנד בתיק דיבידעת).
* ההעדפה לתשואת דיבידנדים של עד פי 2 מs&p, היא בעקבות מה?
בדקתי מה קרה ב-2008 והחלטתי על המספר הזה.
יש בפורום לא מעט אנשים שלא מסכימים עם המספר הזה וזה לא הופך אותם לטועים ו/או פחות מוצלחים.

* אני לא מבין את המשמעות של מכפיל הרווח לעומת הs&p
תמחור גרידא.

מה אתה למדת שגיבש לך את התפיסה הזאת?
אני למדתי להבדיל בין ההיסטוריה הפיננסית לבין תיאוריות.

Div123

Well-Known Member
@Div123 אתה מתכוון למה שכתבת על קוקה קולה? למה שכתבת על ADM?
הכוונה שאנחנו מסכימים על הנתונים וסביבת ההשקעה שבה אנחנו פועלים.
ההחלטות שלנו שונות מכיוון שאנחנו לא חולקים, בהכרח, את אותן מטרות, העדפות ונכונות לקחת סיכונים.

ניקח לדוגמה את ADM.
קודם כל מדובר בחברה שקיימת בעולם האמיתי, ולא סתם סימול של אותיות בקובץ אקסל.
תשואת הדיבידנד של המדד הוא 1.3%, לעומת תשואת הדיבידנד של החברה 4.25%.
דעת מסנן את החברה הזו כי מבחינתו היא נמצאת מחוץ לתחום שהוא מחשיב כדיבידנד אמין (החברות שכן נכנסו לסינון).
אני מסכים לחלוטין עם דעת לגבי הבחירה שלו, על מנת להשיג את מטרותיו.
לעומת זאת, אני לא פוסל חברה בגלל תשואת דיבידנד גבוהה,
אבל מבחינתי 4.25% יותר טוב מ1.3% רק אם יש לתשלומים העתידיים תוחלת וצפי לצמיחה.

גם פפסיקו נסחרת בתשואת דיבידנד דומה פחות או יותר.
אין ספק שעל פי הדיבידנד הנוכחי, החברה נסחרת בהנחה גדולה לעומת העבר.
האם לקנות זו החלטה טובה? האם הדיבידנד אמין? האם יש לאן לגדול?
אלו שאלות שהמשקיע צריך לענות לעצמו.

תשואות דיבידנד גבוהות מהממוצע מגיעות עם סימני שאלה לגבי עתיד החברה.
חששות מוצדקים או לא, זה המשקיע יחליט.
חשוב לפתח עצמאות מחשבתית וספקנות במידה.
לא תקבל כאן המלצות לקניה, ולטובתך עדיף גם שלא תקשיב לכאלו.

חברת ויזה לא נכנסה לסינון כבר שנים.
האם היא חברה לא טובה? אולי התשובה היא בדיוק ההפך?
(הוצאתי מהמשוואה את רצף השנים של 25+ בדוגמה שנתתי)

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
מטרתנו היא להגיע למצב שבו ההלוואות מכוסות ע"י התזרים של התיק ללא מכירת מניות כלל.
אנחנו בשלב הצבירה, יש לנו משכורת בסיסית מהתיק שמתווספת לרכישות הבאות. האם זה יהיה צעד חכם לקחת הלוואה לצורך הגדלת התיק והריבית תשולם ע"י המשכורת המתקבלת?
מצד אחד, זה יהיה צעד טיפש - לקחת הלוואה בריבית של 5.83% (הלוואת מרגין בIB) ולקבל תשואה של כ1.5% (תשואת המדד) גם אם נסתכן ונרכוש חברות עד פי 2 מהמדד עדיין אנחנו בהפסד
מצד שני, בראיה לטווח הארוך... אולי לא כזה טיפש...

האם תשובתכם תשתנה אם הריבית תרד? תעלה?

נכון אבל בהינתן תיק שגדל מספיק עם תזרים דיבידנדים יציב אנחנו יכולים לקחת הלוואה שההחזר שלה ישולם באמצעות תזרים הדיבידנדים עצמו ללא בעיה.
והנה כתבת משהו דומה למה שהתכוונתי :confused:
רק שאולי כוונתך היתה רק במקרה שיש בלת"מ ולא לצורך הלוואה להגדלת התיק?

אני לא טורח לעשות זאת אבל אם תחשוב על זה לעומק אז יש מקום להשוות את קצב הגדלת הדיבידנד בשנה X לאינפלציה של שנה X.
ההגדלה לרוב תהיה בתיאום של אותה שנה? הרי האינפלציה נגרמת גם מעליית מחירים, כלומר עליית המחירים קודמת לאינפלציה. משכך לא יהיה נכון להשוות הגדלת דיבידנד בשנה X ואינפלציה בשנה X+1?

מומו

Well-Known Member
זה טוב ונחמד בתיאוריה, אבל במצב אמת החיים הם לא סטריליים כמו בתיאוריה. אני מעדיף התעסקות אחת פחות, לי או לקרוביי , בקרות אירוע מהסוג הזה - כלומר להיות ממוקד בעיקר ולא בתפל, ולתפעל את האירוע במינימום לוגיסטיקות מסביב.
כתבת דברים מעניינים שנותנים כיון מחשבה, כמובן שאף אחד לא אוהב להתעסק בנושאים האלה. ולמרות זאת ברשותך אשתף קצת מנקודת המבט שלי:
ישנם אנשים שאפילו למשוך כסף מהכספומט זה לוגיסטיקה מסובכת, אולי זו הסיבה שהפתרון בדור הקודם היה לשמור 'מתחת לבלטות' כי זה הכי נגיש, ואין בעיה להרים את הבלטה ביום שצריך...

אבל, אם כבר נרצה לשמור על רמת סיבוכיות מינימלית לקרובים היקרים שלנו - לענ"ד מסמך / אקסל / גוגלשיט שמרכז את כל הנכסים ואיך להגיע לכל נכס יעשה מספיק את העבודה.
כל עוד אתה בעל משפחה, יש חברים, ידידים, קהילה וקרובי משפחה - ה'חודש גישור' לענ"ד מיותר.
במקרים כאלה לצערי הקהילה מסביב תומכת ורוצה מאוד לעזור ואישית אני לא רואה בזה ניצול לרעה. אדרבה, זה מה שמאחד אותנו כעם ומרבה אהבת חינם.
אחרי הסיוע מהקהילה התומכת, המשפחה תתעשת, תקום על הרגליים ותמצא את הדרך להגיע לאותם נכסים (ע"י דפי ההוראות שהמשקיע השאיר) ובעזרתם יוכלו גם להחזיר את ה'הלוואה' שקיבלו בחודש-חודשיים של הגישור.

ואחרי שזה נאמר, אני מסכים לחלוטין עם המשפט שכתבת כאן:
אין מחיר למה שגורם לך לישון טוב בלילה

מומו

Well-Known Member
יש לנו 3 דוגמאות שונות שבכולן היתה פגיעה בדיבידנד אבל התוצאה הסופית שונה באופן מהותי:
1. הדיבידנד חזר וגדל בענק
2. הדיבידנד חזר אבל בקטן ועדיין לא התאושש
3. הדיבידנד לא חזר והחברה בדרך להימכר במחיר הפסד משמעותי
להבנתי, לכל אחת מהאפשרויות יש 33% סיכוי
עם בחרת באפשרות הראשונה נשארת עם אותה החברה ו33% שזה יקרה.
עם בחרת באפשרות 2 או 3 מכרת את אותה חברה וקנית חברה עדיפה באותה נקודת זמן עם סיכוי של 66%

למדתי ש66 זה הרבה יותר מ33, אפילו כפול... :)
האם לא כדאי לבחור את האפשרויות בהם הסיכוי יותר גבוה שיקרו להגיב בהתאם?

daat99

מייסד
מנהל
האם זה יהיה צעד חכם לקחת הלוואה לצורך הגדלת התיק והריבית תשולם ע"י המשכורת המתקבלת?
בריביות הנוכחיות זה כנראה צעד שמייצר תזרים שלילי.
אני לא אוהב פגיעות בתזרים :(

בראיה לטווח הארוך... אולי לא כזה טיפש...
בתנאי שלא יהיו הפתעות שיפגעו במחירים ובתזרים המשפחתי בדרך.
לא מוכרת לי התחייבות כזו "מלמעלה" ;)

האם תשובתכם תשתנה אם הריבית תרד? תעלה?
תלוי בהשפעה על התזרים וברמת הסיכון לחדלות פרעון.

:confused:
רק שאולי כוונתך היתה רק במקרה שיש בלת"מ ולא לצורך הלוואה להגדלת התיק?
אכן.
הכוונה הייתה כשיש צורך מיידי בהון והאלטרנטיבה היא מכירת נכסים (פגיעה בתזרים עם תשלום מס רווחי הון משמעותי או אובדן תשואה כוללת בשל מכירה בירידות).

ההגדלה לרוב תהיה בתיאום של אותה שנה? הרי האינפלציה נגרמת גם מעליית מחירים, כלומר עליית המחירים קודמת לאינפלציה. משכך לא יהיה נכון להשוות הגדלת דיבידנד בשנה X ואינפלציה בשנה X+1?
הפער הוא חודש בודד אז אם כבר בשנה X בחודש Y לבין שנה X בחודש Y+1.
כשהמחירים עולים ביולי, מדד המחירים מכיל אותם כבר באוגוסט.

להבנתי, לכל אחת מהאפשרויות יש 33% סיכוי
אני לא יודע איך שלושת המקרים מתחלקים ברמה ההסתברותית/היסטורית ולכן אני לא יכול להניח שהסיכויים אחידים.

:)
האם לא כדאי לבחור את האפשרויות בהם הסיכוי יותר גבוה שיקרו להגיב בהתאם?
עד כמה שאני יודע ההסתברות ל-#1 יכולה להיות 90% ול-#2 ו-#3 ביחד רק 10%.

מומו

Well-Known Member
הלוואה בקליק מקפלת בדיוק הסכמה לתנאי ההלוואה בחוזה עמום ומסורבל, שאף לא טורח לקרוא ומדלג. בעיני, השם ממש לא מצדיק את התוכן.
קראת פעם את כל המסמכים שחתמת עליהם מIB?
ואת כל המסמכים ששולחים אחת לשנה/חצי שנתי/רבעון?
עונה לעצמי - קראתי ברפרוף...
אותו דבר עשינו עם 'הלוואה בקליק' - הפיל בחדר לא כזה גדול כמו שנראה :)

תוכלו בבקשה לשתף על טעויות שהרגשתם/שהבנתם שעשיתם כחלק מהתהליך?
בבקשה:
א. לא הקשבתי ל@daat99
ב. הסברתי לעצמי שאני מבין עד הסוף את @daat99 ונלחצתי להתחיל לפעול
ג. התביישתי לשאול שוב את @daat99 שאלות שכבר נשאלו בפורום
ד. לא שמרתי את כל ההגיגים של @daat99 (לצערי רק את חלקם, ר"ע בפרופיל שלי) כדי לשתף עם קרוביי
ה. לא 'קניתי' מספיק משאבים כדי לפרסם את הפורום המדהים הזה כדי שאנשים הקרובים לליבי יזכו גם הם
ו. חשבתי שאני יותר חכם מאחרים ואני יודע להמציא גלגל מרובע שיכול להתגלגל עד אין קץ ללא אנרגיה
ז. מכרתי את סולבנטה (זו הנקודה היחידה שעדיין לא ידוע לי אם היתה טעות... כל השאר ברור לי שטעיתי)

מומו

Well-Known Member
ממה שידוע לי, פקידי מס הכנסה לא יודעים את התשובה לשאלה הזו ומקבלים תשובות סותרות מפקידי מס שונים.
התשובה הרווחת גם של רו"חים וגם מ"ה - כל קבלה של דיבידנד ו/או ריבית מהברוקר הזר מחייב את המשקיע/סוחר בהגשת דוח שנתי

כמובן שצריך לבחון עוד דברים בלי קשר, למשל אם ענית 'כן' על אחד מהסעיפים (רשימה חלקית):
א. השקעה / מסחר בקריפטו
ב. העברה של 500,000שח ומעלה לחו"ל (ובתוכם זה העברה לברוקר הזר למרות שהעברה בשקלים!)
ג. בעל נכס בחו"ל של מעל 2מ' (ובתוכה תיק השקעות שככר קיים בברוקר הזר מימים ימימה)
ד. תושב ישראל עם הכנסה מחו"ל

מומו

Well-Known Member
תחשוב למשל על הוצאות הבסיס המינימליות שיש לך במקרה של קטסטרופה - חשמל, מים, גז , ארנונה. אם הייתי אומר לך שהוצאות הבסיס האלה מכוסות על ידי תזרים, איך זה היה מרגיש כשחרב הפיטורין היתה מונפת?
ממש נהנה לקרוא את התובנות ששיתפת - תודה רבה איש יקר !

מומו

Well-Known Member
בריביות הנוכחיות זה כנראה צעד שמייצר תזרים שלילי.
אני מבין שאתה מתכוון ללקיחת הלואה בריבית X כאשר תשואת המדד (דיבידנד) הוא פחות מכך. כמובן שזה (תמיד?) תזרים שלילי
האם זכור לך תקופה שלקיחת הלוואה לצורך הגדלת התיק היתה מייצרת תזרים חיובי?!

אני לא יודע איך שלושת המקרים מתחלקים ברמה ההסתברותית/היסטורית ולכן אני לא יכול להניח שהסיכויים אחידים.
רעיון לבדיקה - באקסל של האלופות יש את גיליון Changes, מסננים רק את החברות שהפסיקו וחילקו מאז 2000 עד להפסקה ובודקים אותם אחד אחד o_O

daat99

מייסד
מנהל
התשובה הרווחת גם של רו"חים וגם מ"ה - כל קבלה של דיבידנד ו/או ריבית מהברוקר הזר מחייב את המשקיע/סוחר בהגשת דוח שנתי
בהתחשב בכך שפקיד שומה אחד אמר לי בפגישה פנים אל פנים שלא ושפקיד שומה אחר באותו הסניף ובאותו היום אמר לי שכן, אני נשאר עם:
ממה שידוע לי, פקידי מס הכנסה לא יודעים את התשובה לשאלה הזו ומקבלים תשובות סותרות מפקידי מס שונים.
כמובן שצריך לבחון עוד דברים בלי קשר, למשל אם ענית 'כן' על אחד מהסעיפים (רשימה חלקית):
בהחלט.

כמובן שזה (תמיד?) תזרים שלילי
לא לכל אורך ההיסטוריה ובהחלט שלא בפער של פי-3 כמו היום.

האם זכור לך תקופה שלקיחת הלוואה לצורך הגדלת התיק היתה מייצרת תזרים חיובי?!
אם נשפוט לפי הריבית של אג"ח ממשלתי 10 שנים, עד 1958 לערך:

רעיון לבדיקה - באקסל של האלופות יש את גיליון Changes, מסננים רק את החברות שהפסיקו וחילקו מאז 2000 עד להפסקה ובודקים אותם אחד אחד o_O
רעיון מעולה!
תעדכן בבקשה עם התוצאות :)

מומו

Well-Known Member
בהתחשב בכך שפקיד שומה אחד אמר לי בפגישה פנים אל פנים שלא ושפקיד שומה אחר באותו הסניף ובאותו היום אמר לי שכן
א. גם לפקידים מותר לטעות
ב. אם הנישום 'עלה בהגרלה' של מ"ה כנראה הזימון לא יהיה מאחד הפקידים המוזכרים, אלא מישהו בתפקיד בכיר שכן יודע את החוק על בוריו
ג. אין אפשרות לטעון 'לא ידעתי' כי "אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש"
ד. צריך לזכור שהמקרה שציינת לא היה בשנה האחרונה ומאז עברו הרבה מים בנהר (הפצת תזכירים לפקידים ולרו"חים)
ה. לענ"ד התשובה העדיפה והמלאה לשאלת השואל:
- צריך לבדוק את החוק עם איש מקצוע
- התשובה הרווחת כפי שאני יודע היא...
- ובכל אופן, מניסיון האישי שלי בעבר היתה סתירה בין פקידים

אם נשפוט לפי הריבית של אג"ח ממשלתי 10 שנים, עד 1958 לערך
ישנם יועצי השקעות שימליצו (לאחר בחינה מלאה של הלקוח) לקחת הלוואה כדי להגדיל הון.
אני מבין שאתה חולק עליהם?
האם אתה חולק עליהם בגלל התקופה? או שיש היבטים נוספים?
אני שם כרגע בצד את הבדיקה של התאמה ללקוח, רמת מינוף סבירה/מסוכנת, רגישות רמת סיכון וכו'

תעדכן בבקשה עם התוצאות
האם תשנה את תוכנית העבודה במידה ויוכח אחרת ממה שחשבת?

למעלה תחתית