תודה לכולם!
יש לי חשבון רגיל. הם מוזמנים להיכנס לפרופיל של ג'סטין - Justin Law | Seeking Alpha , ומתחת לשם שלו מופיע Message the Author. לא צריך חשבון מיוחד בשביל זה. אם אפשר לעזור עם זה - בשמחה.
-----
בקשר לשאר התשובות, אני בעצם ניסיתי לברר האם מניות שלא עולות בסינון מוגדרות כלא טובות, כמניות בסכנה, וכיוצא בזה. זה לא בא משום מקום, זה בא למשל מתגובות כמו באשכול הזה לכך שתשואת הדיבידנד של ADM היא 4.3. דעת, כתבת על זה: 'מפחיד ברמות
'.
אם משהו מפחיד אותי ברמות, אני עדיין מתאר אותו כ'טוב מספיק אבל לא הכי טוב שיש כרגע'?
עכשיו, כדי לענות לעצמי אני מניח שהתשובה צריכה להיות שילוב של מה שאמרתם:
- להבין למה המניה לא עלתה בקריטריונים. לא בדקתי לעומק, במקרה של ADM זה נראה שהיה אמור לעלות דגל אדום במכפיל רווח או ביחס חוב/הון
- במקרה של ADM, אני חושב שהיא מקרה בו היא אכן 'לא טוב מספיק', אבל אז באה הנקודה הבאה
- אם כבר קניתי את המניה, אז כבר קניתי ואני לא נוגע כי אני לא יודע מה יהיה בעתיד
---
כעת לנקודות פרטניות:
אם אנחנו מגדירים אותן כלא טובות , ו80% מהתיק הן כאלה, אז קשה לישון טוב בלילה ואולי להבא צריך לשנות משהו בקריטריונים. זאת מהות השאלה.
ושוב, אני לא אומר שאנחנו אכן מגדירים שהן לא טובות, ולכן שאלתי.
האם יש לך קריטריונים שונים מאשר של דעת?
אבל אם אני חוזר לתגובה על 4.3% תשואת דיבידנד של ADM, יוצא שמשה (ADM) כנראה לא במקום 11 כבר אלא משתרך הרחק מאחור. ואם (אני לא אומר שאכן כך) 80% מהתיק הם כמו משה, האם אפשר לישון טוב בלילה? האם לא צריך לחשוב על שינוי באסטרטגיה שלנו?
אתחיל בהזדמנות שלי לתרום.האם יש לך חשבון פרימיות או חשבון רגיל?
שמעתי מאנשים שפתחו חשבון חינמי שהם לא הצליחו לשלוח הודעה פרטית.
האם לדעתך הם פשוט התבלבלו וכן אפשר?
יש לי חשבון רגיל. הם מוזמנים להיכנס לפרופיל של ג'סטין - Justin Law | Seeking Alpha , ומתחת לשם שלו מופיע Message the Author. לא צריך חשבון מיוחד בשביל זה. אם אפשר לעזור עם זה - בשמחה.
-----
בקשר לשאר התשובות, אני בעצם ניסיתי לברר האם מניות שלא עולות בסינון מוגדרות כלא טובות, כמניות בסכנה, וכיוצא בזה. זה לא בא משום מקום, זה בא למשל מתגובות כמו באשכול הזה לכך שתשואת הדיבידנד של ADM היא 4.3. דעת, כתבת על זה: 'מפחיד ברמות
אם משהו מפחיד אותי ברמות, אני עדיין מתאר אותו כ'טוב מספיק אבל לא הכי טוב שיש כרגע'?
עכשיו, כדי לענות לעצמי אני מניח שהתשובה צריכה להיות שילוב של מה שאמרתם:
- להבין למה המניה לא עלתה בקריטריונים. לא בדקתי לעומק, במקרה של ADM זה נראה שהיה אמור לעלות דגל אדום במכפיל רווח או ביחס חוב/הון
- במקרה של ADM, אני חושב שהיא מקרה בו היא אכן 'לא טוב מספיק', אבל אז באה הנקודה הבאה
- אם כבר קניתי את המניה, אז כבר קניתי ואני לא נוגע כי אני לא יודע מה יהיה בעתיד
---
כעת לנקודות פרטניות:
שימו לב שהשאלה שלי היא לא אם למכור (שזאת אולי אפשרות אבל לא כיוונתי לזה), אלא על האם אנחנו מגדירים את המניות שלא עומדות בקריטריונים כמניות לא טובות, או שהן בסדר אבל פשוט לא עלו בקריטריונים.2. לא השתנה מבחינתי כלום - אני ממשיך לקבל תזרים חודשי (מחיר המניה לא רלוונטי בין אם ירד או עלה, לפחות בטווח הקצר)
אם אנחנו מגדירים אותן כלא טובות , ו80% מהתיק הן כאלה, אז קשה לישון טוב בלילה ואולי להבא צריך לשנות משהו בקריטריונים. זאת מהות השאלה.
ושוב, אני לא אומר שאנחנו אכן מגדירים שהן לא טובות, ולכן שאלתי.
מעולה שאתה לא מסכים, זה כאמור פותר לי את השאלה (בכך שההנחה הראשונית שלי לא נכונה). החשש שלי היה לגבי אם אתה כן מסכים.מי אמר שאני מסכים?
חברות לא טובות?
סכנה?
האם יש לך קריטריונים שונים מאשר של דעת?
כנ"ל - אני לא יודע אם זה שמניה נופלת בסינון זה מהווה סכנה. זה היה הרושם הראשוני שלי ועל כך באה השאלה. אבל גם אם היא אכן בסכנה, אני די השתכנעתי בשיטת ה'אני לא נביא', ולא נראה לי שהייתי מוכר.האם מבחינתך אם המניה נופלת בסינון , זה אומר אוטומטית סכנה ומכירה?
אהבתי, תודה. ואין על אבטיח.בגלל זה, אתה לא סתם בוחר חברות, אלא חברות ותיקות, גדולות ומוצלחות בשוק הקפיטליסטי בעולם שעושות את זה עשורים וצלחו משברים - האם זאת תעודת ביטוח של 100%? ודאי שלא. מצד שני:
בעיני לציפייה הזאת אין אחיזה במציאות - חברות משתנות כל הזמן - בין אם ברמת העובדים, מנהלים ועד פורטפוליו המוצרים והשווקים בהן החברה פועלת. תחשוב באופן כללי, האם יש לך בחיים משהו שמתאים כמו כפפה כל הזמן? אפילו ברמת האבטיח (אם אתה אוהב)
תודה דעת! אהבתי את ההסבר וגם את ההמשך.יום אחד אנחנו אומרים "משה זכה במרתון במקום הראשון אז שווה להשקיע בהשקעה שמרוויחה אם משה מתאמן".
יום אחר אנחנו אומרים "משה הגיע מקום 11 אבל הוא עדיין משתתף במרתון אז אנחנו לא בורחים מהשקעה שמרוויחה אם משה מתאמן אבל דוד הגיע מקום ראשון אז הפעם אנחנו נשקיע כסף חדש בהשקעה שמרוויחה אם דוד ממשיך להתאמן".
זה לא אומר שמשה הפך להיות "שק תפוחי אדמה" והתחיל לזלול גלידה מול הטלויזיה תוך כדי צפיה במרתונים של סדרות ריאליטי במקום להתאמן...
אבל אם אני חוזר לתגובה על 4.3% תשואת דיבידנד של ADM, יוצא שמשה (ADM) כנראה לא במקום 11 כבר אלא משתרך הרחק מאחור. ואם (אני לא אומר שאכן כך) 80% מהתיק הם כמו משה, האם אפשר לישון טוב בלילה? האם לא צריך לחשוב על שינוי באסטרטגיה שלנו?
במקרה הנ"ל של ADM - זה אחד מהמקרים הללו?במיעוט של המקרים: בהחלט.