0. מחליט על הסכום שאני רוצה ללוות (למשל: 10,000 דולר)אשמח אם תוכל לפרט איך אתה משתמש באתר הזה כדי לשקול כדאיות "הלוואת קופסה".
1. בוחר את אורך התקופה מהרשימה בצד שמאל (למשל: 12 חודשים שמסתיימת ב-15 למאי 2026)
2. מוודא שהאתר מציג לי נתונים של לקיחת הלוואות (שורט) ולא נתינת הלוואות (לונג)
3. מחלק את סכום ההלוואה ב-100 בשביל לקבל את המרווח הרצוי (למשל: 10,000 חלקי 100 יוצא 100) וממלא אותו בתיבת ה-"מרווח"
4. ממלא את עלות העמלות של האופציות (למשל: מכיוון שאני שוקל הלוואה באמצעות אופציה בודדת אז אני מזין דולר אחד לכל רגל)
5. מתבונן בגרף ההיסטורי של ההלוואה האחרונות (עד כשבוע אחורה) ומנסה להבין איזו ריבית התקבלה בעסקאות קודמות (למשל: כרגע הנתונים מראים הלוואות בין 4.2% ל-4.36% כשהאחרונה הייתה 4.32%)
6. מחליט אם אני רוצה או לא (לרוב: התשובה היא לא... יותר מדי סיכונים... יותר מדי אי-נזילות... יותר מדי התעסקות... לא מובטח שאני בכלל אצליח לקבל אותה...)
במידה והחלטתי שאני רוצה בכל זאת (ברוב המקרים אני לא אבין למה אני מחליט כך...):
7. מעדכן את ה-"ריבית ללא עמלות" לריבית שאני חושב שאני אצליח לקבל
8. מיישם את העסקה שמוצגת כדוגמא בתחתית העמוד
נ.ב.
גם אם הכל הצליח ללא בעיות וללא הפתעות אנחנו מקבלים את ההלוואה אחרי עמלות בנוסף לריבית ולא לפני עמלות.
נ.ב.ב.
הדבר הנחמד בסיפור הוא שזה מייצר הפסד הון בגובה הריבית כך שזה יכול לקזז רווחי הון לפי 25% מס כי מבחינת הרשויות לא מדובר בהלוואה אלא בעסקת מסחר עם הפסד כספי.
נערך לאחרונה ב: