התלבטות לגבי DCI - Donaldson Company

משקיען

Member
לאחרונה אני בונה תיק השקעות מוכוון מניות דיבידינד.
כחלק מהתהליך, אני מחפש מניות של חברות שמחלקות דיבידנדים על בסיס קבוע עם רצף ארוך.

אחת החברות שמצאתי, היא חברת Donaldson Company, שמייצרת ומשווקת פילטרים לתעשיות שונות.
החברה נראית טוב מבחינת הנתונים הכספיים שלה, התרשמתי ממנה לטובה.

לפני שרכשתי את המניות שלה הסתכלתי במצגת המשקיעים. מאד בולט שהחברה פועלת באופן אקטיבי לעמוד בסטנדרטים של DEI - Diversity, Equity and Inclusion.
המשמעות של הדבר, למי שלא יודע, זה שחלק משיקולי הגיוסים של החברה, כולל גיוסים להנהלה הבכירה, מבוססת על נתונים כמו - אישה/גבר, זהות מגדרית, זהות אתנית וכל השיט הזה, סליחה על המילה.

רוצה לשאול את דעת הקהל היקר פה - האם כדאי להשקיע בחברה כזאת? ידוע שה-DEI משגע את המערכות שם ומבחינתי זה פרמטר לחוסר שיקול דעת בריא. אבל אני מתלבט כי החברה מציגה נתונים כספיים מרשימים בהווה ובעבר, עם תחזיות צמיחה לא רעות, יחסית לתחום שלה.

נערך לאחרונה ב:

צ"ע

New Member
אתה יודע כמה זמן הם עומדים בסטנדרטים האלה?
אם הם מראים תקופה (שנה? שלוש? חמש?) של עמידה בסטנדרטים בלי פגיעה ברווח זה נשמע בסדר, אם רואים ירידה ברווחים בזמן ההקפדה על הסטנדרטים האלה זה באמת בעיה

משקיען

Member
אתה יודע כמה זמן הם עומדים בסטנדרטים האלה?
אם הם מראים תקופה (שנה? שלוש? חמש?) של עמידה בסטנדרטים בלי פגיעה ברווח זה נשמע בסדר, אם רואים ירידה ברווחים בזמן ההקפדה על הסטנדרטים האלה זה באמת בעיה
להלן התשובה של הצ'ט לשאלה הזו:

Donaldson Company (DCI) החלה להדגיש את נושא הגיוון, ההוגנות וההכללה (DEI) בדיווחיה התאגידיים בשנת 2022, עם פרסום הדו"ח הראשון בנושא קיימות לשנת הכספים 2021. בדו"ח זה, החברה הציגה את מחויבותה ל-DEI כחלק מהאסטרטגיה הכוללת שלה לקיימות.

בשנת 2023, Donaldson הכריזה על יעדים שאפתניים לשנת 2030, כולל העלאת שיעור הנשים בתפקידי הנהגה גלובליים ל-35% ושיפור הייצוג הגזעי והאתני בתפקידי הנהגה.

עם זאת, אין עדויות לכך שהחברה מינתה עובדים על בסיס מגדר או מוצא אתני בלבד. החברה מדגישה את חשיבות הגיוון וההכללה, אך לא מציינת מדיניות של העדפה מתקנת או קביעת מכסות.

משקיען

Member
בנוסף לזה שאלתי אותו גם על פגיעה בהכנסות החברה, לא נראה שיש פגיעה בהכנסות כתוצאה מהחלת הסטנדרטים הללו.

לופטי

Well-Known Member
ידוע שה-DEI משגע את המערכות שם ומבחינתי זה פרמטר לחוסר שיקול דעת בריא
לא יודע אם זה נכון או לא,
אני כן רואה שתשואת הדיבידנד 1.5, לעומת 1.3 של המדד, והיא פחות או יותר יציבה ב5 השנים האחרונות. לי זה מרמז שהנתון הזה לא מטריד את השוק

daat99

מייסד
מנהל
המשמעות של הדבר, למי שלא יודע, זה שחלק משיקולי הגיוסים של החברה, כולל גיוסים להנהלה הבכירה, מבוססת על נתונים כמו - אישה/גבר, זהות מגדרית, זהות אתנית וכל השיט הזה, סליחה על המילה.
המשמעות היא שהם רוצים שנחשוב שזה שיקול כאשר במציאות זה ככל הנראה לא מעניין אף אחד.

mraines

Active Member
יש לי ניסיון נהדר עם השגים עסקיים משמועתיים בחברות בהן היו נשים בתפקידי הנהלה בכירים

למעלה תחתית