להיות עשיר

• פותח הנושא moshe
  • פורסם בתאריך

moshe

Well-Known Member
היי

אז אחרי שאני משקיע בדיבדנדים כבר תקופה, ומקבל משכורת התחלתי לחשוב איך אפשר להרוויח יותר, כי כרגע אני מתקדם ממש לאט
חשבתי להתייעץ עם החברים פה אם יש למישהו רעיון איך להגדיל עוד את הההכנסות?
לא יודע סתם פורק שאני מתקדם לאט מידי חחח

תודה

daat99

מייסד
מנהל
חשבתי להתייעץ עם החברים פה אם יש למישהו רעיון איך להגדיל עוד את הההכנסות?
לצערי הרב, מאז שהתחלתי להתעמק בנושא נחשפתי להרבה אנשים שפגעו בעצמם אחרי שהם מימשו ניסיונות "להגדלת תשואה".
למדתי על בשרי ועל בשרם להפסיק לנסות.

השוק נותן את מה שמתחשק לו ולא את מה שמתחשק לי.
אין סתירה בין הדברים,
אם אתה מוצא מקום שאף אחד לא מוכר בו מים, וכל מי שעובר שם חושב, הלוואי והיה פה מישהו שמוכר מים (או אפילו צמא בלי לדעת שהוא צמא, ובקבוק מים קר היה מעורר לו את ה"חשק"), שני הרצונות נפגשים.
לשוק "מתחשק" מים קרים, למשה מתחשק להגדיל הכנסה. Win win.
חפש אנשים צמאים, מכור להם מים.

daat99

מייסד
מנהל
אם אתה מוצא מקום שאף אחד לא מוכר בו מים, וכל מי שעובר שם חושב, הלוואי והיה פה מישהו שמוכר מים (או אפילו צמא בלי לדעת שהוא צמא, ובקבוק מים קר היה מעורר לו את ה"חשק"), שני הרצונות נפגשים.
אתה מערבב אקטיביות עם פסיביות.
מי שרוצה להיות אקטיבי וללמוד על ניתוח ערך של חברות, בהחלט יכול להשיג תוצאות יותר טובות.

daat99

מייסד
מנהל

moshe

Well-Known Member
אני קצת לא מבין, לא כדאי לעבור מקום עבודה בשביל עוד כמה שקלים בחודש?
לא כדאי לחשוב על רעיונות לדברים בשביל להרוויח יותר.
או לדוגמא לעבוד יותר שעות?

מנסה להבין כי לא הבנתי את התגובות שלך

daat99

מייסד
מנהל

מנסה להבין כי לא הבנתי את התגובות שלך
בעולם האקטיבי - אולי כן ואולי לא.

למשל:
האם תעבור ממקום עבודה שאתה אוהב למקום עבודה שבו הבוס מקלל אותך כל יום ואומר לך שאתה עובד גרוע בשביל עוד 1000 שח בחודש?
האם תעבור ממקום עבודה שאתה יכול ללכת אליו ברגל למקום עבודה שאתה צריך "לבלות" בדרך יותר משעתיים לכל כיוון בכל יום בשביל עוד 1000 שח בחודש?

בעולם הפסיבי: אין באמת דבר כזה.
אם אתה חושב שתקבל יותר אז זה אומר שיש יותר סיכויים שלא תקבל את מה שאתה חושב.

הכותרת של הפוסט, "להיות עשיר"
1. מעבודה לא מתעשרים, בטח לא מעבודה עם "יותר שעות".
2. עשיר הוא כל מי שיש לו יותר ממה שהוא צריך.

תגדיר מה אתה צריך, ותדאג שיהיה לך קצת יותר.
יכול להיות שכבר יש לך יותר ממה שאתה צריך, אתה רק חושב שאתה רוצה משהו אחר...

מומו

Well-Known Member
כולנו עשירים כקורח
לא מכיר את קורח, אבל אכן כן, כולנו עשירים,
עבור רב האנשים אשליית העושר היא מה שמכרו להם סוחרי נפש ממולחים. רכב חדש, נעליים במחיר משכורת, חופשה במחיר שכר של שנת חסכונות וכו וכו. עבדים שבטוחים שהם חופשיים.

בן זומא ואנוכי הקטן מסכימים בדיוק,
הניסוח שונה,
אם יש לי 4 תפוחים, ואני צריך רק 3
אני עשיר. אני שמח בחלקי.
אם יש לי 3, ואני צריך 3, עדיין שמח :)
אין לי את תחושת החוסר התמידית של עבדי המערב.

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
לא מכיר את קורח
במקור כותבים "קרח" (מאחר והניקוד קשה בפורום כתבתי בהודעה הקודמת עם ו') ובדיוק השבת האחרונה קראנו עליו בפרשת השבוע. לא פחות ולא יותר פרשת השבוע היתה על שמו :)
לפי חז"ל היה לו עושר רב, אבל לצערינו הוא מוזכר לדראון עולם בשל המחלוקת שהתחיל מול משה ואהרן

לגבי עשירותו, מספרים חז"ל שבני ישראל יצאו ממצרים קרח יצא עם 300 חמורים שנשאו על גביהם את המפתחות לאוצרות שלו. מזה הגיע הביטוי "עשיר כקרח"

בן זומא ואנוכי הקטן מסכימים בדיוק
אני הבנתי את זה קצת אחרת:
בן זומא לא דיבר על כמה אתה (חושב ש) צריך. הוא קבע בפשטות - מי ששמח במה שיש לו - הוא העשיר.
יש לך מיליארד תפוחים ואתה שמח בזה - אתה עשיר
יש לך רק תפוח אחד ואתה שמח בזה - אתה עשיר

מומו

Well-Known Member
אני שמח אם יש לי כמה שאני חושב שאני צריך :)
לא משנה כמה יש לי, אם זה מה שאני חושב שאני צריך, ולא יותר, אני שמח.
מחזק את מה שדעת אמר וגם אציין שזה מתקשר מצוין למה שר' יודן בשם רבי איבו כתב: "אֵין אָדָם יוֹצֵא מִן הָעוֹלָם וַחֲצִי תַּאֲוָתוֹ בְּיָדוֹ" - כאן ידעו חז"ל לקבוע שהאדם תמיד (חושב ש) הוא צריך עוד, יש לו 100 הוא (חושב ש) צריך 200...

ללא ספק אנחנו בדור של חיי מותרות (ראה 2 דורות לפנינו שבמכולת היה רק לחם, חלב וגבינה ואף אחד ב"ה לא התפגר). החברה, התקשורת וכל ה'מסביב' גורמים לנו לחשוב שאנו "רק צריכים" עוד רכב, דירה יותר גדולה, טלפון יותר מתוחכם, טלוויזיה יותר גדולה וכו'...
אישית, נדהם כל פעם מחדש להיכנס לסופר ולגלות 30 מטר (אם לא יותר) של מקררים עם מוצרי חלב ואינספור של מעדנים, פינוקים וקצפות...
חושב שלא צריך?! תחשוב שוב, ברור שצריך - האישה הכינה רשימת קניות, אם נחזור הביתה בלי גבינת קבראלס (סתם בשביל ההקצנה :)) נישאר בחוץ או נחטוף צעקות. במקרה הכי טוב נחזור שוב לחפש חניה ועגלה כדי לעשות השלמות...

אנו בעידן של שפע ולא בטוח שאנחנו יודעים להגדיר לעצמנו מספיק טוב - אם אנחנו באמת צריכים את מה שאנחנו חושבים שאנחנו צריכים.
לענ"ד חז"ל דייקו את זה הרבה יותר טוב. עשיר מי שמסתפק במה שיש לו. ובמקביל לעשות השתדלות סבירה כדי לשפר את מצבנו ולהבין שלא משנה כמה נשתדל לא נגיע למלא את כל תאוותינו

כמובן, לא מפנה משהו אישי לגביך, זה רק מחשבה פנימית ביני לבין עצמי

daat99

מייסד
מנהל
למעלה תחתית