לצערי הרב, מאז שהתחלתי להתעמק בנושא נחשפתי להרבה אנשים שפגעו בעצמם אחרי שהם מימשו ניסיונות "להגדלת תשואה".חשבתי להתייעץ עם החברים פה אם יש למישהו רעיון איך להגדיל עוד את הההכנסות?
לאו דווקא הגדלת תשאוה אלא להגדיל את המשכורת הרגילה או משהו כזה.לצערי הרב, מאז שהתחלתי להתעמק בנושא נחשפתי להרבה אנשים שפגעו בעצמם אחרי שהם מימשו ניסיונות "להגדלת תשואה".
היינו הך.לאו דווקא הגדלת תשאוה אלא להגדיל את המשכורת הרגילה או משהו כזה.
אין סתירה בין הדברים,השוק נותן את מה שמתחשק לו ולא את מה שמתחשק לי.
אתה מערבב אקטיביות עם פסיביות.אם אתה מוצא מקום שאף אחד לא מוכר בו מים, וכל מי שעובר שם חושב, הלוואי והיה פה מישהו שמוכר מים (או אפילו צמא בלי לדעת שהוא צמא, ובקבוק מים קר היה מעורר לו את ה"חשק"), שני הרצונות נפגשים.
איך להגדיל עוד את הההכנסות?
להגדיל = אקטיביאתה מערבב אקטיביות עם פסיביות
לבצע מחקר מעמיק ולנסות לזהות משהו שרוב תושבי כדור הארץ לא זיהו = אקטיבי.להגדיל = אקטיבי
לקנות ולא לעשות יותר כלום = פסיבי.להתבונן בגדילה = פסיבי
בעולם האקטיבי - אולי כן ואולי לא.אני קצת לא מבין, לא כדאי לעבור מקום עבודה בשביל עוד כמה שקלים בחודש?
לא כדאי לחשוב על רעיונות לדברים בשביל להרוויח יותר.
או לדוגמא לעבוד יותר שעות?
מנסה להבין כי לא הבנתי את התגובות שלך
הכותרת של הפוסט, "להיות עשיר"אני קצת לא מבין, לא כדאי לעבור מקום עבודה בשביל עוד כמה שקלים בחודש?
לא כדאי לחשוב על רעיונות לדברים בשביל להרוויח יותר.
או לדוגמא לעבוד יותר שעות?
צר לי ידידי היקר, אבל בן זומא ("החכם הההוא" מפרקי אבות) קצת חולק עליך: "איזהו עשיר השמח בחלקו".עשיר הוא כל מי שיש לו יותר ממה שהוא צריך.
לא מכיר את קורח, אבל אכן כן, כולנו עשירים,כולנו עשירים כקורח
במקור כותבים "קרח" (מאחר והניקוד קשה בפורום כתבתי בהודעה הקודמת עם ו') ובדיוק השבת האחרונה קראנו עליו בפרשת השבוע. לא פחות ולא יותר פרשת השבוע היתה על שמולא מכיר את קורח
אני הבנתי את זה קצת אחרת:בן זומא ואנוכי הקטן מסכימים בדיוק
אני שמח אם יש לי כמה שאני חושב שאני צריךכמה אתה (חושב ש) צריך
מה ש @מומו מנסה להציג זה שיש אנשים ששמחים גם אם יש להם פחות ממה שהם (*חושבים שהם*) צריכיםאני שמח אם יש לי כמה שאני חושב שאני צריך![]()
מחזק את מה שדעת אמר וגם אציין שזה מתקשר מצוין למה שר' יודן בשם רבי איבו כתב: "אֵין אָדָם יוֹצֵא מִן הָעוֹלָם וַחֲצִי תַּאֲוָתוֹ בְּיָדוֹ" - כאן ידעו חז"ל לקבוע שהאדם תמיד (חושב ש) הוא צריך עוד, יש לו 100 הוא (חושב ש) צריך 200...אני שמח אם יש לי כמה שאני חושב שאני צריך
לא משנה כמה יש לי, אם זה מה שאני חושב שאני צריך, ולא יותר, אני שמח.
כמה שאני מסכים עם זהאנו בעידן של שפע ולא בטוח שאנחנו יודעים להגדיר לעצמנו מספיק טוב - אם אנחנו באמת צריכים את מה שאנחנו חושבים שאנחנו צריכים.
כל הכבוד לך!אני מגדל עגבניות, פלפלים, בצל, תירס ושאר ירקות ופירות בגינה.
זה נותן שיעור מאלף בהסתפקות במועט, טרי ומזין