MCHP - QCOM - AFG - RHI

מומו

Well-Known Member
אני חושב שכבר בבסיס הנושא לא מוגדר. הרי איך אפשר להגדיר ניסיון מוצלח?
אני חושב שזו בדיוק הבעיה עם "בוא ונבדוק מה קרה".
ולכן השאלה מופנית לחברנו היקר @לומד מהר כשמסבירים לאט

לענ"ד אין בעיה לבדוק מה קרה ולהגיע למסקנה אם היה מוצלח או כישלון. הבעיה היא אם אפשר לשחזר את אותה ההצלחה...

לענ"ד אין בעיה לבדוק מה קרה ולהגיע למסקנה אם היה מוצלח או כישלון. הבעיה היא אם אפשר לשחזר את אותה ההצלחה
עברה את הסינון שלי ביום הסינון. נרכשה.
כל השאר לא תלוי בי. לא מוכר, לא משכיר, לא מעביר בעלות בחינם :)
נגעת, נסעת.

moshe

Well-Known Member
גם MCHP וגם RHI שניהם כרגע בבעיה לפחות מהנתונים
מתלבט האם אפשר ללמוד משניהם מתקופה של שנתיים
אבל שניהם הגדילו רק אחרי המשבר של שנת 2000
לא ממש יודע אם אפשר להסיק מזה משהו
אשמח לדעתכם?

לופטי

Well-Known Member
גם MCHP וגם RHI שניהם כרגע בבעיה לפחות מהנתונים
מתלבט האם אפשר ללמוד משניהם מתקופה של שנתיים
אבל שניהם הגדילו רק אחרי המשבר של שנת 2000
לא ממש יודע אם אפשר להסיק מזה משהו
אשמח לדעתכם?
שתיהן עם דוחות רעים. Mchp לא הגדילה את הדיבידנד 5 רבעונים רצופים. Rhi הגדילה בתחילת השנה 11%, האם אופטימיים? חסרי זהירות? אין לי מושג
באופן אישי הייתי מחפש אפשרויות אחרות

moshe

Well-Known Member
צודקים טעות שלי
לכל אלו שמחזיקים יש לכם תובנות כלשהן האם הייתם נמנעים לקנות את זה למפרע?
איך הייתם מזהים את זה?
או האם איי פעם יצא לכם לשנות קריטריונים בגלל כזה דבר?

Pink panther

Well-Known Member
יש לכם תובנות כלשהן האם הייתם נמנעים לקנות את זה למפרע?
מכיוון ש״החקירה״ לפני הרכישה היא דיי מצומצמת, ההגנה שלי היא פיזור. בטוח קראת שבמידה ושתי מניות שאתה מחזיק פושטות רגל מתוך 50 מניות שבחזקתך ומעלות בממוצע את הדיבידנד ב5%, עדיין תקבל משכורות יותר גדולה בשנה העוקבת.
אם זאת אציין ששתי המניות הנ״ל חילקו דיבידנד גדול יותר בשנת 2025 לעומת 2024, שזה מה שבעיקר מעניין אותי. וזאת בניגוד למניית UGI שמחירה קפץ השנה אך החודש נפלטה מרשימתו של דויד לאו לאחר שלא הגדילה את חלוקת הדיבידנד השנתית לראשונה בשלושים ושבע השנים האחרונות.

למניית UGI שמחירה קפץ השנה אך החודש נפלטה מרשימתו של דויד לאו לאחר שלא הגדילה את חלוקת הדיבידנד השנתית לראשונה בשלושים ושבע השנים האחרונות.
למה חברה שהשווי של המניות שלה עלה מפסיקה להגדיל ?

Pink panther

Well-Known Member
למה חברה שהשווי של המניות שלה עלה מפסיקה להגדיל ?
כי זה מה שדירקטוריון החברה החליט לאור נתוני החברה שהוצגו לפניו.

במידה והתשובה לא מספקת אותך (מה שאני מקווה שיקרה) אתה מוזמן לחקור קצת יותר לעומק ונשמח אם תשתף אותנו במסקנותיך.

לא ממש לעומק:
UGI says it’s focusing on debt reduction, financial flexibility, and reinvestment.
Dividend stays flat at $0.375 until earnings and cash flow improve — future raises depend on stronger EPS growth

וגם
In their investor materials they note that increasing EPS will “drive future dividend growth” and that they expect “ratemaking activity propelling FY25E adjusted EPS growth >15 %”.

moshe

Well-Known Member
מכיוון ש״החקירה״ לפני הרכישה היא דיי מצומצמת, ההגנה שלי היא פיזור. בטוח קראת שבמידה ושתי מניות שאתה מחזיק פושטות רגל מתוך 50 מניות שבחזקתך ומעלות בממוצע את הדיבידנד ב5%, עדיין תקבל משכורות יותר גדולה בשנה העוקבת.
קראתי אך תחשוב שאתה נשאר עם 48 מניות השנה ואז חובה עליך לקנות עוד 2 חברות בשנה הקרובה כדי להיות מוכן לפשיטת רגל של שנה הבאה ואם אתה חי מהדיבידנדים אתה בבעיה לקנות עוד 2 חברות

אם זאת אציין ששתי המניות הנ״ל חילקו דיבידנד גדול יותר בשנת 2025 לעומת 2024, שזה מה שבעיקר מעניין אותי. וזאת בניגוד למניית UGI שמחירה קפץ השנה אך החודש נפלטה מרשימתו של דויד לאו לאחר שלא הגדילה את חלוקת הדיבידנד השנתית לראשונה בשלושים ושבע השנים האחרונות.
עדיין לטעמי עדיף מניה שלא מגדילה ממניה שחותכת

Pink panther

Well-Known Member
עדיין, לטעמי עדיף מניה שלא מגדילה ממניה שחותכת.
ברור, כך כולם מעדיפים, אבל זה לא תלוי בנו.

קראתי, אך תחשוב שאתה נשאר עם 48 מניות השנה ואז חובה עליך לקנות עוד 2 חברות בשנה הקרובה כדי להיות מוכן לפשיטת רגל של שנה הבאה ואם אתה חי מהדיבידנדים אתה בבעיה לקנות עוד 2 חברות.
יש מספר פתרונות אפשריים:
1. ניתן להחזיק יותר מ50 מניות שונות טרום הפרישה.
2. להמשיך לעבוד עד שההכנסות מהדיבידנד עולות על צפי ההוצאות ולהמשיך להשקיע את היתרה גם לאחר היציאה לפרישה.
3. לחזור לעבוד לאחר הפרישה באופן זמני על מנת לפצות על הפער.
4. לצמצם הוצאות.

מדובר על מצב תיאורטי שבו יש בדיוק 50 חברות שמחלקות בדיוק את אותו דיבידנד. המציאות קצת יותר מורכבת, למשל:
א. פיצולים של חברות מגדיל את מספר החברות המחלקות (למשל פיצול של WOR לWOR ול WS בתאריך 01.12.2023).
ב. רכישת חברה ומחיקה מהמסחר (למשל CSVI בתאריך 16.11.2022).
ג. חברות שמגדילות יותר מ5% מפצות על חברות שמגדילות פחות / לא מגדילות (למשל WSM שמגדילה במספרים דו-ספרתיים לעומת CBU שבקושי מגרדת ה4% או UGI שהפסיקה להגדיל).
ד. מיזוג חברה לתוך חברה אחרת שלא מחלקת (למשל הרכישה שלא קרתה בסוף של MGRC על ידי WSCׂ כפי שדובר בדיון פה: MGRC שמחלקת דיבידנדים נרכשת ע"י חברת WSC שלא מחלקת | לקבל משכורת מדיבידנדים).
ה. מיזוג לתוך חברה אחרת שמחלקת דיבידנד שונה (למשל הרכישה של EBTC על ידי INDB בתאריך 02.07.2025)
ו. ראה מקרה קודאק שגם לאחר שפשטה רגל, הפיצול לאיסטמן המשיך לחלק דיבידנדים ולהשיא תשואה למחזיקי קודאק המקורית (לא המלצה, אבל מניית EMN מגדילה דיבידנדים כבר 15 שנים כפי שמופיע בקובץ האחרון של דויד לאו).

בקיצור, האדם מתכנן והיקום צוחק.
באופן אישי, אני מתכנן לפרוש רק לאחר שסך ההכנסות שלי גדול מסך ההוצאות שלי ומאפשר לי להמשיך להשקיע. אמנם לא באותו היקף כמו לפני הפרישה אבל כן להימנע ממצב בו אני צריך לחזור לעבוד על מנת לכסות את ההוצאות שלי.

נערך לאחרונה ב:

Div123

Well-Known Member
נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
תחשוב שאתה נשאר עם 48 מניות השנה ואז חובה עליך לקנות עוד 2 חברות בשנה הקרובה כדי להיות מוכן לפשיטת רגל של שנה הבאה
פשיטות רגל שכאלו הן מאוד נדירות (בעשור חיי תיק דיבידעת, רק WBA זכורה כמקרה שכזה) כך שהסבירות שיקרו פשיטות רגל שכאלו שנה אחרי שנה דווקא בתיק של משקיע בודד אינה גבוהה במיוחד.

אם אתה חי מהדיבידנדים אתה בבעיה לקנות עוד 2 חברות
לא באמת.
תזכור שגם כשחיים מדיבידנדים, עדיין ממשיכים לקנות מניות עם הגדלות הדיבידנדים שהן מעבר להתאמת יוקר המחיה לאינפלציה.

למה חברה שהשווי של המניות שלה ירד ממשיכה להגדיל?
הדירקטוריון מחליט מה לעשות עם הדיבידנד לפי הנתונים העסקיים של החברה ולא לפי גחמות השוק שמתמחרות את המניות בצורה די רנדומלית.

למעלה תחתית