פה יש לי כנראה חוסר בהבנה: האם סכום הדיבידנד שמקבלים ברגע קניית המניה עולה ב5 אחוז או שאחוז הדיבידנד עולה ב5 אחוז?
הדיבידנד הוא דולרי ולא "אחוזי".
לצורך ההמחשה מהעדכון החודשי האחרון של תיק דיבידעת:
חברת CB חילקה בין יוני 2025 למרץ 2026 דיבידנד רבעוני בסך של 0.97 דולר למניה.
לפי
יאהוו: מחיר המניות של CB נע בין 264.10 דולר לבין 345.67 דולר באותה התקופה.
בהתאם ליום השרירותי שתבחר לבדוק בו "תשואת דיבידנד" לפי נתונים אלו אתה תקבל תשואות בין 1.47% לבין 1.12%.
מדובר על פער של עד 31% בתשואת הדיבידנד בהתאם ליום הבדיקה השרירותי שבחרת בלי שהדיבידנד השתנה בכלל...
החל מיוני 2026, החברה הגדילה את הדיבידנד הרבעוני ל-1.02 דולר.
ההגדלה הזו לא קשורה במאומה למחיר המניות.
אני הבנתי שמדובר על אופציה א כלומר אני חשבתי שמי שרכש את המניה המקורית ב100 שקל וקיבל 2 אחוז שנתיים (2 שח) שהפכו אחרי 10 שנים ל3.2577 שח (לאחר שכל שנה הסכום דיבידנד עלה ב5 אחוז) כמובן עדיין יקבל את אותם 3.2577 שח שנתיים בשנה ה11
זה נכון אבל חסר לך הנתון שבנוסף לכך גם מחיר המניה עלה לפי תשואות השוק כך שלא ניתן לרכוש אותה ב-100 שח יותר.
אם ניקח את הדוגמה של CB אז בראשון ליולי 2025 היא עלתה 289.19 דולר עם דיבידנד רבעוני של 0.97 דולר שזה אומר שתשואת הדיבידנד של מי שרכש אותה באותו היום היתה 1.34%.
אתה בא ואומר "במקום 1.34% אני רוצה 4%" אז אתה לוקח את אותם 289.19 דולר ומפקיד בפיקדון.
בראשון ליולי 2026 יש לך בפיקדון 303.65 דולר (אני מתעלם ממיסוי לטובתך) ואתה בא לרכוש את המניה.
נתון ראשון: לא קיבלת את הדיבידנד השנתי של 3.88 דולר
נתון שני: מחיר המניה בראשון ליולי 2026 היה 343.71 דולר.
איך אתה מתכנן לשלם את ה-343.71 דולר בשביל לרכוש את המניה אם יש לך רק 289.19 דולר?
מי שקנה את המניה ממשיך להחזיק במניה שהוא יכול למכור ב-343.71 דולר (ואולי יצטרך לשלם מס רווחי הון אם הוא יבחר לעשות זאת) אבל במקביל הוא קיבל 3.88 דולר כדיבידנד (שלרוב דורש תשלום מס דיבידנדים של 25% במקור).
גם אם נניח מכירה עם מיסוי מלא אז משקיע המניה מוצא את עצמו ביולי 2026 עם:
* 2.91 דולר מהדיבידנד לאחר מס של 25% על הדיבידנד
* 330.08 דולר ממכירת המניה לאחר מס של 25% על הרווח
בסך הכל: 332.99 דולר לאחר מס
לעומתו, מפקיד הפקדון "שכאילו קיבל פטור מוחלט ממיסוי..." מוצא את עצמו רק עם 289.19 דולר.
פיקדונות זה לא בשבילי, תודה...
אני פשוט אחפש מתוך רשימת האלופות מניה אחרת כזו שגם נותנת לי יותר ממה שהריבית בקרן הכספית נותנת לי.
כקבוצה, המניות עולות לאורך זמן.
המניות היחידות שאתה יכול למצוא בגישה הזו אלו מניות שבדרך לפשיטת רגל.
אלא אם כן תבחר בחברה שנחשבת נחותה (חברה שלא השיגה את התשואה הממוצעת).
לא רק שלא השיגה את התשואה הממוצעת, אלא חברה שיצרה הפסד ממשי משמעותי למשקיעים.
כשמשווים תשואת דיבידנד של 1% לריבית על פיקדון של 4% עם התעקשות שהדיבידנד לא יפגע (הדרישה "שהן עדיין ברשימה") אתה צריך שמחיר המניה ירד ביותר מ-75% (הרבה יותר אם דורשים גם הגדלת דיבידנד ממוצעת).
זו ציפיה לא מציאותית מחברות יציבות שמגדילות גם את רווחיהן וגם את הכספים שהן מחלקות למשקיעים.
אני לא נחשפתי לתקדימים כאלו אפילו במשברים הגדולים ביותר כגון 2008 ו-1929.