מעבר לזה, תסתכל למשל על https://etf.dws.com/en-gb/LU0490618542-sp-500-swap-ucits-etf-1c/
ותשווה ל SP500TR, ותראה עקיבה מדהימה, בלי מיסים בלי כלום.
ותשווה ל SP500TR, ותראה עקיבה מדהימה, בלי מיסים בלי כלום.
אני דווקא מאמין ביכולת של יוצרי תוכן להנגיש את המידע הזה להמונים.כאן אני חושב אחרת.
השקעה במניות דיבידנד לעולם תהיה פחות אטרקטיבית מחלום על התעשרות מהירה של רכישת מניית ברקשייר סדרה א' ב-60 דולר והחזקתה עד שהיא הפכה להיות יותר יקרה מבית בישראל.
יש לי הרבה דעות על המצב של אג״ח היום. ניסיתי לכתוב משהו מפורט יותר, אבל נראה לי שזה לא במקום לפה.גם מבחינת התזרים רוב האנשים מתמקדים ב-"אגח מבטיח את התזרים ודיבידנד אינו מובטח" בלי להבין שאגח לא משלם כמעט כלום אם יש פשיטת רגל ואם אין פשיטת רגל אז הסבירות היא שהמשקיע ימשיך לקבל דיבידנדים שיגדלו עם הזמן.
הריבייט הוא דו-כיווני ומשקלל בתוכו את הדיבידנד, המיסוי והריביות ומסיבה זו זה לא עוזר.היא שה rebate הוא מהצד של השורט, לא מהצד של הלונג
האינדקס הוא "NTR" כלומר כולל בתוכו מיסוי דיבידנדים בגובה 30% כך שההתאמה שאתה רואה מוכיחה שהמשקיע סופג את הנזק ממיסוי הדיבידנדים.מעבר לזה, תסתכל למשל על https://etf.dws.com/en-gb/LU0490618542-sp-500-swap-ucits-etf-1c/
ותשווה ל SP500TR, ותראה עקיבה מדהימה, בלי מיסים בלי כלום.
בפירוש רשום שם "after tax".Index Description
The reference index is designed to reflect the performance of shares of 500 companies representing all major US industries. The reference index contains shares of large companies traded on the NYSE Euronext or the NASDAQ OMX markets. A company’s weighting in the reference index depends on its relative size based on the combined value of a company’s readily available shares as compared to other companies on the stock markets. The reference index is calculated on a total return net basis which means that all dividends and distributions by the companies are reinvested in the shares after tax.
במקרה הזה ה prospectus לא רלוונטי, תשווה את הביצועים מ 2017 עד היום מול SP500TR באתר המועדף עליך.האינדקס הוא "NTR" כלומר כולל בתוכו מיסוי דיבידנדים בגובה 30% כך שההתאמה שאתה רואה מוכיחה שהמשקיע סופג את הנזק ממיסוי הדיבידנדים.
ציטוט מהקישור שאתה סיפקת:
אני לא חולק עליך לגבי הנגשת המידע.אני דווקא מאמין ביכולת של יוצרי תוכן להנגיש את המידע הזה להמונים.
ממש לא.גם אינדקסינג לא מבטיח התעשרות מהירה
אני לא מצליח לזהות את התמונה הזו בקרב האנשים שלא מבלים בפורומים פיננסייםלדעתי, זה פשוט החליף את הפיקדונות הבנקאיים ככלי המועדף לחיסכון על ידי ההמון.
אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש ולשתף אותנו בדעתך, זה בהחלט יהיה מסקרן.ניסיתי לכתוב משהו מפורט יותר, אבל נראה לי שזה לא במקום לפה.
אני מסכים עם המסקנה אבל לא בגלל המדיניות המוניטרית אלא בגלל האופי של האג"ח מול האופי של מניות הדיבידנד.אני ממש לא חושב שבעולם של 2020 זה מקום טוב לכסף בגלל המדיניות המוניטרית.
אני לא רואה טעם בהשוואת ביצועים של תקופות קצרות - זה רעש רנדומלי ותו לאו (בעיקר כשמנהל הקרן טוען שהקרן עוקבת אחרי המדד לאחר מס).במקרה הזה ה prospectus לא רלוונטי, תשווה את הביצועים מ 2017 עד היום מול SP500TR באתר המועדף עליך.
3 שנים זה כבר קצת זמן, אבל מקובל כמובן, מכבד.אני לא רואה טעם בהשוואת ביצועים של תקופות קצרות - זה רעש רנדומלי ותו לאו (בעיקר כשמנהל הקרן טוען שהקרן עוקבת אחרי המדד לאחר מס).
אם יש לך מקור רשמי שטוען שהקרן עוקבת אחרי מדד TR before tax אז אני אשמח לעיין בו ולהחכים.
אני מעדיף לבסס את המחקרים שלי על עשרות שנים, הכל יחסי3 שנים זה כבר קצת זמן
הוא לא... מספיק שיש שחקן אחד שפטור מהמס במקור -> ה cost of carry שלו נשאר זהה לאחרים -> פוזיצית הלונג שלו לא יקרה יותר.הריבייט הוא דו-כיווני ומשקלל בתוכו את הדיבידנד, המיסוי והריביות ומסיבה זו זה לא עוזר.
כשאפשר גם אני... אבל חוקי מס זה דבר מאוד דינמי... (במיוחד בעשור האחרון)אני מעדיף לבסס את המחקרים שלי על עשרות שנים, הכל יחסי![]()
אם זה מתקיים אז אתה (וכל אחד אחר) יכול להיות אותו השחקן בעצמך ולהפוך למולטי-מיליארדר כהרף עין כי זו מכונת הדפסת כסף.הוא לא... מספיק שיש שחקן אחד שפטור מהמס במקור -> ה cost of carry שלו נשאר זהה לאחרים -> פוזיצית הלונג שלו לא יקרה יותר.
אני לא חושב שאתה ממציא.שלא תחשוב שאני ממציא
כמה ציטוטים נבחרים מאותה תוצאה אקראית שסיפקת:סתם זורק פה תוצאה אקראית מחיפוש שכזה.
הם לא עקפו את מדד הייחוס (שמוגדר כ-NTR מלכתחילה) אלא את המתחרים.the firm’s synthetically replicated S&P 500, the Invesco MSCI USA UCITS ETF (MXUS) and Invesco MSCI World UCITS ETF (MXWO) outperformed the average of their largest physical competitors
מס הדיבידנדים בשנה האחרונה עמד על יותר מחצי אחוז.by 0.24%, 0.31% and 0.12%, respectively, over the past year, as at the end of August.
אין פטור ממס דיבידנדים - יש איסור להחזיק את המניות שמחלקות דיבידנדים.In the US, for example, synthetic ETFs do not pay withholding tax on dividends as the substitute basket of the ETF is restricted to non-dividend paying stocks
במאמר מצויין מפורשות שההחייאה של הקרנות הסינטטיות היא בגלל מוצרים חדשים שמאפשרים להגן יותר טוב מ-"סיכון מנפיק" בלי שום קשר לדיבידנדים ו/או מיסוי.However, many of these risks have since be addressed with the introduction of a multi-swap counterparty model that reduces the impact of any one swap provider defaulting.
אני לא מצליח למצוא אפילו מקור אחד שמסביר איך (או טוען ש) ישנו מעקף מסביב למס הדיבידנדים כך שהמשקיע יכול לקבל את המקבילה של הדיבידנד לפני מס ואני אשמח מאוד אם תוכל להפנות אותי לאחד שכזה בשביל שאני אוכל לקרוא אותו (ואת האותיות הקטנות שבו) ולהחכים.אם זה מעניין אותך תעשה גוגל זה משהו שמדברים עליו.
אני לא יכול לדבר בשמה, יכול רק לחשוב בעצמי איך אפשר להשקיע במוצר מחקה מדד\מניות ללא דיבידנד ובמניות דיבידנד בתיק אחד מבחינה, אז נשאיר את זה לשרשור אחר.זו סתירה להנחת המוצא של הבלוג שלה - תאורית השוק היעיל - כל המידע ידוע לציבור והנכסים מתומחרים בצורה נכונה בכל רגע נתון.
או שהיא מאמינה שהכל ידוע ומתומחר ואז היא רק גורמת לעצמה נזק פיננסי מכוון או שהיא לא מאמינה בכך ואז אין לה בסיס להמשיך להיות משקיעה מחקת מדד עם רוב התיק שלה.
מחיר שאתה מגדיר שסנט מעליו המנייה נחשבת יקרה וסנט מתחת נחשבת זולהמה זו "נקודת האפס"?
אני קצת פחות מתחבר לכך שהשוק מתומחר נכון במידה גבוה אלא יותר בכיוון של מתומחר באופן משתנה - לא תמיד לכולם יש את האינפורמציה ולא תמיד לא לכולם יש את האינפורמציה.אני באופן אישי חושב שהשוק מתומחר נכון במידה גבוהה ושאין לי יכולת לזהות "זול/יקר" ולכן אני לא מנסה לעשות זאת.
במקום לחפש "זול/יקר" אני מחפש "בטוח/מסוכן".
אתה מוזמן להתחיל להתגלגל מפהאני לא מצליח למצוא אפילו מקור אחד שמסביר איך (או טוען ש) ישנו מעקף מסביב למס הדיבידנדים כך שהמשקיע יכול לקבל את המקבילה של הדיבידנד לפני מס ואני אשמח מאוד אם תוכל להפנות אותי לאחד שכזה בשביל שאני אוכל לקרוא אותו (ואת האותיות הקטנות שבו) ולהחכים.
אתה שוב חוזר לארביטראז שלא קיים... כנראה שאני מסביר את עצמי לא טוב, או לא יודע מה...אם זה מתקיים אז אתה (וכל אחד אחר) יכול להיות אותו השחקן בעצמך ולהפוך למולטי-מיליארדר כהרף עין כי זו מכונת הדפסת כסף.
זו אינה תאוריה אלא היפוטזה ויש הבדל מהותי בין היפוטזה לבין תאוריה.בתאוריית השוק היעיל
ברגע שאתה מאמין שהשוק יעיל בצורה בינונית בלבד אז אתה בפועל מאמין שניתן להכות את המדד ע"י בחירת מניות בודדות ולכן אין לך סיבה להשקיע במדד במקום לבחור רק את המניות שאתה חושב שיכו אותו "למה להיצמד למדד אם אפשר להכות אותו?".היא יכולה עדיין להאמין שהשוק יעיל בצורה בינונית או נמוכה יותר.
נכון מאוד וגם כשיש לכולם את האינפורמציה זה עדיין לא מבטיח שהם יפעלו לפי החלטה רציונלית במקום אמוציונלית.לא תמיד לכולם יש את האינפורמציה ולא תמיד לא לכולם יש את האינפורמציה.
אף אחד.מי אמר שהשוק מתומחר רק בצורה אחת
זו לא הייתה הטענה שלי.שיטתך להסכמי מיסוי בין מדינות אין משמעות, מכיוון שאם קרן מחקה בישראל משלמת 25% מס דיבידנדים במקור, וקרן אירית 15%
אז אפשר לעשות שורט על אחד, לונג על השני וזהו.
עדיין לא ראיתי נכס שמתיימר לעקוב אחרי מדד ה-SP500 והצליח להשיג את התשואות TR שלו.עובדתית זה קיים, התשואות בהתאם לאורך זמן
אני מצטער לשמוע את זהלא אתייחס לשאר, אני מרגיש שאני לא מצליח להסביר את עצמי
אני מאוד שמח לשמוע את זהבכל מקרה רציתי לציין שיש פה אחלה תרבות דיון
התחלתי לקרוא ואני אגיב בהמשך כשיהיו לי תובנות.
סיימתי לקרוא וכפי שהבטחתי חזרתי להגיב.
871m נועד למנוע את תופעת צמצום תשלום מס דיבידנדים ולאכוף את תשלום המס המלא גם על "תשלום שווה דיבידנד".As already mentioned, 871(m) aims to curb tax avoidance from non-US persons by introducing a withholding tax on DE payments from instruments
he IRS introduced the QDD status. Having the QDD status allows a party to receive DE payments (but not dividends starting in 2018) gross from the upstream party (for example, the hedge party). In exchange, the QDD is responsible for the withholding and the deposit with the IRS when it makes the DE payments to the downstream party (for example, the final investor).
n short, the QDD informs everybody in the chain of payments to not withhold because it will do it.
היא התחילה במרץ, זה בגלל הקורונה.הייתי שמח לדעת מה הדבר שגרם לשינוי כזה קיצוני בפילוסופיית ההשקעה שלה.
היא התחילה להפנים שהפסיכולוגיה יותר חשובה מתוצאות אמפיריות של קובץ אקסל (שניתן לערער על נכונותן):הייתי שמח לדעת מה הדבר שגרם לשינוי כזה קיצוני בפילוסופיית ההשקעה שלה
השקעה בשוק ההון, כפעולה אנושית, היא 80% פסיכולוגיה ורק 20% פיננסים.
הידע הזה יותר נפוץ ממה שאתה חושב, אבל זה עדיין לא הגיע לכל האוכלוסייה.אני לא מצליח לזהות את התמונה הזו בקרב האנשים שלא מבלים בפורומים פיננסיים![]()
אני מאוד מסכים שחיקוי מדד "חצה מסה קריטית של הכרה" אבל בין "הכרה" לבין "ביצוע" יש תהום מאוד עמוקה.הייתי אומר אבל בהחלט שאינדקסינג כאסטרטגיה כבר מזמן חצה מסה קריטית של הכרה.
לא בהכרח יותר מתוחכמים אבל בהחלט חשופים ליותר ידע משאר האוכלוסיה.אני ממש לא תופס מאנשים שגולשים ״בפורומים פיננסיים״ בתור אנשים מתוחכמים במיוחד.
תודה רבה.בפורום הזה דווקא הרמה יחסית גבוהה
אני חושב שאחת התורמות המרכזיות היא העובדה שהפורום והבלוג לא מפורסמים באף מקום ולכן האנשים שמגיעים לכאן הם אנשים שטרחו לבצע חיפושים אקטיביים על מידע מתקדם יותר בשוק ההון.אולי בגלל שמשקיעי דיווידנדים צריכים להפעיל שיקול דעת משל עצמם בבואם לבצע כל רכש חדש לתיק. בניגוד מוחלט למשקיעי אינדקסים, למשל, שרק מאזנים את התיק כל כמה זמן.
כיום, הוא מקבל הרבה פחות סיקור מאשר בעבר. אבל הוא גם לא כל כך צריך את זה. אני נתקל לעתים קרובות באנשים שמכירים את הבלוג. אפילו נערים ונערות מתבגרים. התיאוריה שלי היא שהסולידית חוללה יותר רעש בגלל הגישה הלעומתית שלה. וזה שהיא בחרה לכתוב את הדברים בצורה מאוד in your face, לפחות בשנים הראשונות של הבלוג.אפילו בלוג הסולידית מקבל פרסומים תקשורתיים מדי פעם ומושך אליו הרבה אנשים שמחפשים קיצורי דרך בלי להבין יותר מדי את המשמעות שלהם.