מעבר מאינטראקטיב ישראל ל IB

• פותח הנושא Guy
  • פורסם בתאריך

Guy

New Member
היי חברים,
אני חדש בפורום, ויצא לי לקרוא קצת אשכולות על ההתנתקות מMEMEX.
לא מזמן יצא לי לדבר עם DAAT99 (מייסד האתר) עוד בפורום של הסולידית על הנושא, שיש פה "מרמה" .
זה לא אותו גוף, שהוא לא מפוקח בכלל וכנראה שאין לי ביטוח על הכסף וגם אם יש אז לך תתמודד עם חברה קפריסאית.
כעקרון יש לי חשבון בהונג קונג שהערך בו שווה פחות או יותר את הביטוח 180K דולר הונג קונג, יצרתי אתמול קשר עם אינטראקטיב ישראל,
ונאמר לי עשרות פעמים(יש לי הקלטה) שאין לי מה לדאוג הכל מבוטח גם FINRA ועוד גופים שעומדים מאחורי IB מגבים לי את הכסף במידה והחשבון הוא בארה"ב.
ואם זה בהונג קונג אז זה מבוטח שם וזה סניף של IB פשוט בהונג קונג.
אז שאלתי מה קורה אם אני רוצה להמיר/להעביר את החשבון הקיים עדיין אצלכם אבל תחת ארה"ב, לטענתם צריך לפתוח חשבון חדש ולהעביר אליו מהחשבון הישן ולסגור את הישן.
בנוסף שאלתי על התנתקות מהם ושיוך החשבון ל IB להעביר את התיק "AS IS" הוא טען שזה לא כדאי בכלל ולא אפשרי, "לך תרדוף אחריהם לתמיכה ועוד באנגלית, אין להם מענה ופה אצלנו יש לך לכן זה כדאי לך".
בקיצור...
1) במידה ואני רוצה באמת להתחיל ולבצע את התהליך ולהעביר את החשבון הקיים (מהונג קונג) ישירות ל IB מה עלי לעשות?
2) איך יוצרים איתם (IB) קשר ועד כמה באמת אין מענה מהם?
כן אין לי חשבון של 25K דולר ואני לא מתכוון לסחור יומי - אלא מידי פעם להפקיד כסף ולקנות ETF מסויים או חברה עם רזומה טוב של דיבידנד.
3) לגבי הדיבידנד, העניין עם המס איך הוא עובד? הרי בארה"ב לוקחים 30% וישירות מההפרשה לוקחים, בישראל לוקחים 25%. לא מגיעים למצב שהכדאיות נחתכת במניות דידבידנד?
4) אפשר לקשר את החשבון ב IB ישירות לחשבון בנק או משהו כדי לבצע משיכות והפקדות בנוחות או שזה דורש פרוצדורה
5) דיווח מס סוף שנה, אני צריך להוציא מסמך מניהול החשבון בשביל לסדר את זה, האם הוא מתאים לישראל?
6) לסיכום אחרי חפירה גדולה, לעניות דעתי זה תהליך מסובך וארוך, באמת אין אופציה להסתמכות על IB ISRAEL? ועדיף לזנוח את "הנוחות" לביטחון?
למה לא להעביר את החשבון סתם לדוגמה לאקסלנס? (יש אופציה בכלל להעביר חשבונות בין גופים שונים, אם כן מה זה מצריך?)

תודה מראש!

daat99

מייסד
מנהל
הוא טען שזה לא כדאי בכלל ולא אפשרי
שקר וכזב - אם זה אינו אפשרי אז אין משמעות לכדאיות...
הסיבה היחידה שהוא ציין שלדעתו (עבורו) זה לא כדאי היא כי זה אפשרי (יותר מקורא אחד פה בפורום עשה זאת כולל אני).

איך יוצרים איתם (IB) קשר ועד כמה באמת אין מענה מהם?
דרך האתר.
לא נתקלתי במקרים שאין מענה - להיפך, מאינטראקטיב ישראל היו מקרים שהייתי צריך לרדוף אחריהם.

כן אין לי חשבון של 25K דולר ואני לא מתכוון לסחור יומי - אלא מידי פעם להפקיד כסף ולקנות ETF מסויים או חברה עם רזומה טוב של דיבידנד.
25 אלף דולר רלוונטי רק לסוחרים יומיים, תתעלם מהפרופגנדה (תיק דיבידעת התחיל עם 10 אלף דולר ואני מכיר אישית אנשים שהתחילו עם פחות מ-10 אלף שח).

בארה"ב לוקחים 30%
מאיפה המספר הזה?

בישראל לוקחים 25%
יש אמנה למניעת כפל מס כך שאתה לא צריך לשלם מיסוי פעמיים על דיבידנד שקיבלת.

אפשר לקשר את החשבון ב IB ישירות לחשבון בנק
לא.

כדי לבצע משיכות והפקדות בנוחות
אני מפקיד ומושך בנוחות.
אולי ההגדרה של שנינו לנוחות היא שונה?

אני צריך להוציא מסמך מניהול החשבון בשביל לסדר את זה, האם הוא מתאים לישראל?
לא רלוונטי.
אתה לא מגיש למס הכנסה את המסמך של הברוקר אלא ממלא את הטופס של מס הכנסה.
אתה צריך להעתיק את המספרים הרלוונטיים למקומות הנכונים (או לתת לאיש מקצוע לעשות זאת עבורך בתמורה לתשלום).

באמת אין אופציה להסתמכות על IB ISRAEL?
תמיד יש אופציה אבל:
1. אתה סומך על גוף שלא מפוקח בארצות הברית ולא מפוקח בישראל עם גישה לכסף שלך
2. אתה סומך על גוף שהנציגים שלו שיקרו לך בטלפון

למה לא להעביר את החשבון סתם לדוגמה לאקסלנס?
מי אמר שלא?
תעשה מה שמרגיש לך יותר בנוח.

יש אופציה בכלל להעביר חשבונות בין גופים שונים
חוקית זה מותר לך וטכנית זה תמיד אפשרי.
לרוב גופים (בעיקר ישראלים) יעשו מאמצים למנוע ממך להוציא מהם את הכספים שלך.

• אהבתי
Reactions: Guy

Guy

New Member
יש אפשרות להתכתבות, צאט עם נציג? מספר טלפון?
כיוון שאני הצלחתי רק הודעת מייל...
חוקית זה מותר לך וטכנית זה תמיד אפשרי.
לרוב גופים (בעיקר ישראלים) יעשו מאמצים למנוע ממך להוציא מהם את הכספים שלך.
ואיך אני עושה זאת? לדוגמה אני רוצה להעביר את התיק לאקסלסנס.
לא נתקלתי במקרים שאין מענה - להיפך, מאינטראקטיב ישראל היו מקרים שהייתי צריך לרדוף אחריהם.
מה אני צריך לעשות פחות או יותר, מה השלבים פשוט לדבר עם IB ולהגיד להם שהשירות בישראל לא עוזר לי ואין לי סיבה להשתמש בו ולכן אני מעדיף את שהחשבון שלי יהיה אצלם?

תודה!

daat99

מייסד
מנהל
יש אפשרות להתכתבות, צאט עם נציג? מספר טלפון?
את כולן אתה יכול למצוא דרך האתר.
איך אני עושה זאת?
1. אתה פותח חשבון בגוף החדש
2. אתה יוצר קשר עם התמיכה של הגוף שאתה רוצה להוציא ממנו את הנכסים ומתעקש שהם יבצעו את ההעברה עד שהם מתייאשים ממך ומסכימים

מה אני צריך לעשות פחות או יותר, מה השלבים פשוט לדבר עם IB ולהגיד להם שהשירות בישראל לא עוזר לי ואין לי סיבה להשתמש בו ולכן אני מעדיף את שהחשבון שלי יהיה אצלם?
זה לא יעזור לך.
יש שרשורים מלאים בפורום שמתארים מה אחרים עשו ואתה יכול לשאוב מהם השראה.

• אהבתי

Bar zaltzman

Active Member
1. אתה סומך על גוף שלא מפוקח בארצות הברית ולא מפוקח בישראל עם גישה לכסף שלך
2. אתה סומך על גוף שהנציגים שלו שיקרו לך בטלפון
מה המשמעות של זה שאינטראקטיב ישראל לא גוף מפוקח?
יש רשות כלשהי שכן מפקחת עליו בכל זאת?

daat99

מייסד
מנהל
מה המשמעות של זה שאינטראקטיב ישראל לא גוף מפוקח?
שאם העובד שהוכיח שהוא לא אמין בכך שהוא שיקר לך מחליט לגנוב לך כסף אז ההגנות המובנות בשוק האמריקאי (כגון הביטוח של ה-SIPC) לא יעזרו לך והרשות לניירות ערך בישראל תתעלם מהתלונות שלך כמו שהם התעלמו מהתלונות של כל הלקוחות של ג'נרל טרייד ושורט טרייד שגנבו את כספי כל המשקיעים.
יש רשות כלשהי שכן מפקחת עליו בכל זאת?
קפריסין - בהצלחה לנהל הליכים משפטיים נגדם שם.

לופטי

Well-Known Member
6) לסיכום אחרי חפירה גדולה, לעניות דעתי זה תהליך מסובך וארוך, באמת אין אופציה להסתמכות על IB ISRAEL? ועדיף לזנוח את "הנוחות" לביטחון?
למה לא להעביר את החשבון סתם לדוגמה לאקסלנס? (יש אופציה בכלל להעביר חשבונות בין גופים שונים, אם כן מה זה מצריך?)

תודה מראש!
זה לא מעיד על כלום וזו רק החוויה האישית שלי שלא קשורה לפוסט-
ה"נוחות" שהייתה לי עם בית השקעות ישראלי באופן אירוני (או שלא?) הובילה לחוסר ביטחון.
נוחות וביטחון הם סובייקטיביים ואני מאוד מתחבר להלך הרוח שנאמר הרבה בפורום "מה שעוזר לך לישון בלילה".

סטרבו

Well-Known Member
שאם העובד שהוכיח שהוא לא אמין בכך שהוא שיקר לך מחליט לגנוב לך כסף אז ההגנות המובנות בשוק האמריקאי (כגון הביטוח של ה-SIPC)
למה? הרי אתה לקוח של אינטראקטיב ברוקרס?

דייב

Member
את כולן אתה יכול למצוא דרך האתר.

1. אתה פותח חשבון בגוף החדש
2. אתה יוצר קשר עם התמיכה של הגוף שאתה רוצה להוציא ממנו את הנכסים ומתעקש שהם יבצעו את ההעברה עד שהם מתייאשים ממך ומסכימים

זה לא יעזור לך.
אז מה עושים במקרה זה אומרים שאני רואה ב - ib אחראי ולא מוכן ש - mexem יגעו בכסף אם כתבת שלעשות מה שכתוב לעיל לא עוזר

daat99

מייסד
מנהל
למה? הרי אתה לקוח של אינטראקטיב ברוקרס?
הביטוח של ה-SIPC מכסה פשיטת רגל של IB ומעילה שבוצעה ע"י עובד של IB.
העובדים של אינטראקטיב ישראל אינם עובדים של IB ואינם תחת פיקוח אמריקאי אלא עובדים של חברה צד ג' שאתה בחרת לאפשר להם גישה לא מפוקחת לכספים שלך.
הביטוח של ה-SIPC לא מכסה מעילה של צד ג' שהלקוח מאפשר לו גישה לחשבון שלו מיוזמתו.

תדמיין שאתה נותן גישה לחשבון שלך לברנרד מיידוף והוא בוחר לרוקן אותו מנכסיו, למה שה-SIPC יכסה זאת?

אומרים שאני רואה ב - ib אחראי ולא מוכן ש - mexem יגעו בכסף
זו הגישה שאני נקטתי בה ואני יודע על אחרים שנקטו בה והצליחו.
במקרים שאני מכיר הם ניסו להתנער ושיקרו במצח נחושה אז כדאי שתתעד את כל ההתנהלות מולם (כולל הקלטה של שיחות טלפון).
בשורה התחתונה אם תתעקש ל-IB לא תהיה ברירה והם ינתקו את הגישה שלהם מהחשבון שלך.

• אהבתי

סטרבו

Well-Known Member
במקרים שאני מכיר הם ניסו להתנער ושיקרו במצח נחושה אז כדאי שתתעד את כל ההתנהלות מולם (כולל הקלטה של שיחות טלפון).
אינטראקטיב עצמם שיקרו?
אז למה לא לעזוב אותם גם?

דייב

Member
הביטוח של ה-SIPC מכסה פשיטת רגל של IB ומעילה שבוצעה ע"י עובד של IB.
העובדים של אינטראקטיב ישראל אינם עובדים של IB ואינם תחת פיקוח אמריקאי אלא עובדים של חברה צד ג' שאתה בחרת לאפשר להם גישה לא מפוקחת לכספים שלך.
הביטוח של ה-SIPC לא מכסה מעילה של צד ג' שהלקוח מאפשר לו גישה לחשבון שלו מיוזמתו.

תדמיין שאתה נותן גישה לחשבון שלך לברנרד מיידוף והוא בוחר לרוקן אותו מנכסיו, למה שה-SIPC יכסה זאת?

האם אתה מתכוון להתעקש מול mexem שינתקו או מול ib עולמית שינתקו ולמה בעצם ib מונעים ניתוק בלי הסברים ובלי בכלל לדבר עם הנציגות הישראלית

daat99

מייסד
מנהל

Guy

New Member
זה לא יעזור לך.
אני אנסה להסתכל בפורום על שרשורים בנושא כדי להבין איך לעשות את התהליך המבוקש.
כרגע החשבון שלי קיים בIB? (אם כן) יש גישה לMEMEX לחשבון הזה בנוסף ל IB?
החשבון עצמו יושב בHK זה גם תחת IB?
במידה ואני רוצה שהוא ישב בארה"ב ישירות מול IB זה סגירה של הקיים ומשיכת הכסף ופתיחה חדשה מול IB?
או טלפונים ל IB וMEMEX ולהגיד להם שאני מעוניין שרק לIB תיהיה גישה לכסף שלי ולא ל MEMEX? ולכן אני רוצה לבצע את הניתוק מהם....

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
כרגע החשבון שלי קיים בIB? (אם כן) יש גישה לMEMEX לחשבון הזה בנוסף ל IB?
אם הוא נפתח דרך אינטראקטיב ישראל אז יש להם גישה לחשבון.

החשבון עצמו יושב בHK זה גם תחת IB?
לא!
חשבון בהונג קונג לא מפוקח ע"י ה-SEC האמריקאי ולא מבוטח ע"י ה-SIPC האמריקאי (לא שאלת את עצמך איך זה יכול להיות שמותר לך להיות סוחר יומי עם פחות מ-25 אלף דולר בעוד הפיקוח האמריקאי לא מאשר זאת?).

במידה ואני רוצה שהוא ישב בארה"ב ישירות מול IB זה סגירה של הקיים ומשיכת הכסף ופתיחה חדשה מול IB?
אני לא יודע.
לא מכיר את HK למעט העובדה שהוא לא מפוקח ולא מבוטח ע"י הגופים האמריקאים.

או טלפונים ל IB וMEMEX ולהגיד להם שאני מעוניין שרק לIB תיהיה גישה לכסף שלי ולא ל MEMEX? ולכן אני רוצה לבצע את הניתוק מהם....
גם אם תצליח לנתק את הגישה של אינטראקטיב ישראל לחשבון שלך הוא עדיין לא יהיה אמריקאי.

למה לא לגשת ישירות לאיטראקטיב העולמית?
במקרה של HK אני לא בטוח שזה אפשרי בכלל.
אינטראקטיב ברוקרס ו-HK אלו חברות שונות.

• אהבתי

סטרבו

Well-Known Member
האם זה מקרה ספציפי של @Guy ?
מה לגבי המקרה הכללי של חשבונות תחת אינטר ישראל? האם הם תחת IB או IBHK?
איך בכלל יודעים?

daat99

מייסד
מנהל
האם זה מקרה ספציפי של @Guy ?
כן ולא.
כן במקרה שלו, לא רק במקרה שלו, לא בכל המקרים.
מה לגבי המקרה הכללי של חשבונות תחת אינטר ישראל?
אין דבר כזה "מקרה כללי".

האם הם תחת IB או IBHK?
תלוי באיך הלקוח פתח את החשבון.

איך בכלל יודעים?
אני לא יודע להבדיל אבל מיקום החשבון ניתן לבירור מול אינטראקטיב ישראל (תרים טלפון ותשאל אם אתה ב-IBHK או IBUS).

Guy

New Member
גם אם תצליח לנתק את הגישה של אינטראקטיב ישראל לחשבון שלך הוא עדיין לא יהיה אמריקאי.

אזי אני בבעיה אחרת לגמרי, יש לי חשבון בIBHK לא מפוקח אין קשר בין החשבון לIB לפי דבריך (תקן אותי אם אני טועה)
אז איך אני בכלל יכול להעביר את החשבון (עם פוזיציות והכסף)?
מול מי להתנהל למי להתקשר קודם?
לפתוח חשבון בIB ואז להעביר הכל מחשבון א' לב' ולמחוק את חשבון א'?

daat99

מייסד
מנהל
יש לי חשבון בIBHK לא מפוקח
ע"י הפיקוח האמריקאי ולא מבוטח ע"י הביטוח האמריקאי.
אין קשר בין החשבון לIB
זו חברת בת כך שלטעון "אין קשר" זו טענה שגויה.
הקשר הקיים ביניהן לא עוזר לך כי IBHK לא כפופה לרגולציה האמריקאית (אחרת היה אסור לך לבצע בחשבון מסחר יומי עם פחות מ-25 אלף דולר כפי שהרגולציה האמריקאית אוסרת) ולכן גם לא נהנית מהביטוח הנ"ל.

איך אני בכלל יכול להעביר את החשבון (עם פוזיציות והכסף)?
אני לא באמת יודע כי לא הייתי במצב הזה אבל מה שהייתי עושה זה להתחיל בלשאול את אינטראקטיב ישראל אם יש לך דרך להעביר חשבון מ-IBHK ל-IBUS.
הם יוכלו לסייע לך במעבר הזה כחלק מהשירות שלהם ואחרי המעבר אתה תהיה במצב שבו כולנו התחלנו.

כאלטרנטיבה אתה יכול לפנות לאינטראקטיב ברוקרס US בעצמם ולשאול אותם אבל אני לא בטוח שזה יהיה יותר פשוט.

• אהבתי
למעלה תחתית