ENB

מתן

Member
היי,

מבחינת הנתונים היבשים - ENB היא מעולה (מופיעה ברשימת האלופות, שווה מעל 80 מיליארד דולר, בעלת תשואת דיבידנד של כמעט 7%). הנתון היחיד הבעייתי הוא ה Payout ratio המאוד גבוה שלה (104%). לכאורה זה אמור להיות מסוכן, שכן היא לא תוכל לשלם יותר מהרווחים שלה לאורך זמן.
מצד שני - היא תמיד שילמה הרבה ולא ראיתי איזו נפילה בשורת הרווח. מה אני מפספס פה?

תודה!

jaradiv

Active Member
היי,
אני לא ממש מבין במודל של חברות האנרגיה ואת מדיניות המיסים שלהם אבל במקרה שאני רואה payout ratio מעל 100% אני מעיף מבט למאזן האחרון כדי לראות מה יש בקופה של החברה ולראות תוך כמה זמן בקצב הזה או בקצב הממוצע לשנים האחרונות החברה תשרוף את המזומנים שלה.
במקרה של enbridge הם הגיעו כבר לגרעון.

מהמאזן החיובי שהיו ב2010 עד 2021 הם הגיעו לגרעון של 7,461M.

אני אשמח גם לתובנות בנושא, אבל אני חושב שהרבה חברות נהנות מסביבת ריבית 0 שהכסף זורם ממקורות שונים וחברות רבות הולכות להשקעות אלטרנטיביות בעזרת מזומן שנכנס בצורה הזו.
לא חפרתי מספיק כדי להבין איזה השקעות יש לENB ולמה בדיוק הם נכנסו לגרעון מאז שנת 2016 אבל ההנחה שלי היא שזו הסיבה.

מצרף screenshot של המאזן, תראה מצד ימין את שנת 2010 עד שנת 2021 משמאל.
166

daat99

מייסד
מנהל
בעלת תשואת דיבידנד של כמעט 7%
לי זה נשמע קטסטרופה, לא ברור לי למה אתה חושב שזה מעולה.

הנתון היחיד הבעייתי הוא ה Payout ratio המאוד גבוה שלה (104%)
מאוד מסביר את הנתון הקודם.
השילוב של שני אלו מרמז שבסבירות מאוד גבוהה אפשר לשכוח מהדיבידנד הישן.

@jaradiv תודה רבה על ההמחשה הוויזואלית.

sparkl

Active Member
הבעייתי הוא ה Payout ratio המאוד גבוה שלה (104%).
הנתון הזה לא רלוונטי לחברות כמו ENB כי הן מאוד אינטנסיביות בהוצאות הון על התשתיות.
מסתכלים על distributable cash flow. מבחינה זו ENB בסדר גמור אם כי מתנדנדת על סף הגבוה, אבל כל התחום מתנדנד שם כך שזה לא כל כך נורא. חברה מעולה לפי דעתי, לא מחזיק, יש לי EPD בתחום הזה.

168

מתן

Member
הנתון הזה לא רלוונטי לחברות כמו ENB כי הן מאוד אינטנסיביות בהוצאות הון על התשתיות.
מסתכלים על distributable cash flow. מבחינה זו ENB בסדר גמור אם כי מתנדנדת על סף הגבוה, אבל כל התחום מתנדנד שם כך שזה לא כל כך נורא. חברה מעולה לפי דעתי, לא מחזיק, יש לי EPD בתחום הזה.

צפה בקובץ המצורף 168
לא ממש מבין בזה, רק נשמע שאם בכל שנה הם יחלקו יותר מהרווח שלהם, הם יסיימו בפשיטת רגל, כי בכל שנה הם ייצרו עוד ועוד חובות.
מה פספסתי?

sparkl

Active Member
מה פספסתי?
מאחורי מונח "חלוקה מרווחים" יש משמעות שונה עבור סוגי חברות שונים. לא מודדים הכל עם אותו סרגל. אתן לך עוד דוגמה - אצל חברות REIT גם אין משמאות ל-earnings , מסתכלים עליהן מבחינת תזרים בלבד. אם תסתכל על רווחים של חברה הזו למטה בגרף - תתעלף, אבל היא בסדר גמור מבחינת תזרים כי זה מה שרלוונטי לתפקודה:

169

(AFFO payout ratio for WPC)

אותו הדבר לרוב חברות תשתיות וגם MLP's

סטרבו

Well-Known Member
שווה לקרוא על המונח ׳רווח׳ ולהבין איך מגיעים אליו? ספוילר - זה מונח חשבונאי ולא מה שאנחנו מתכוונים כשאנחנו חושבים על רווח.
אם אתה רוצה להתייחס לכמה מזומן יש לחברה או כמה מזומן החברה הכניסה בתקופת הזמן הזאת שווה לקרוא את דוח התזרים או cash flow statement בדוח השנתי/רבעוני.

מתן

Member
שווה לקרוא על המונח ׳רווח׳ ולהבין איך מגיעים אליו? ספוילר - זה מונח חשבונאי ולא מה שאנחנו מתכוונים כשאנחנו חושבים על רווח.
אם אתה רוצה להתייחס לכמה מזומן יש לחברה או כמה מזומן החברה הכניסה בתקופת הזמן הזאת שווה לקרוא את דוח התזרים או cash flow statement בדוח השנתי/רבעוני.
מאחורי מונח "חלוקה מרווחים" יש משמעות שונה עבור סוגי חברות שונים. לא מודדים הכל עם אותו סרגל. אתן לך עוד דוגמה - אצל חברות REIT גם אין משמאות ל-earnings , מסתכלים עליהן מבחינת תזרים בלבד. אם תסתכל על רווחים של חברה הזו למטה בגרף - תתעלף, אבל היא בסדר גמור מבחינת תזרים כי זה מה שרלוונטי לתפקודה:

צפה בקובץ המצורף 169

(AFFO payout ratio for WPC)

אותו הדבר לרוב חברות תשתיות וגם MLP's
אז מזה, נשמע לדוגמא ש enb היא חברה טובה לתיק דיבידנד. אז למה בעצם לא לבחור אותה?
ומעיון בהודעות של דעת, אשתמש בטיעון שלו - אם זה באמת נכון, למה המוסדיים לא הולכים על זה ובכך בעצם מעלים את המחיר (ומורידים את תשואת הדיבידנד)?

ומה בקשר לגירעון הנצבר ש jaradiv הראה?

סטרבו

Well-Known Member
לא יכול לתת דעה לכאן או לכאן כי אני לא מכיר את החברה.
לגבי המינוח של retained earnings שווה לדעת מאיפה גם הוא מגיע - לחץ עליי!
מדובר במונח המבוסס על ׳רווח׳ שגם הוא אינו טריוויאלי.
לא שהנתונים האלה אינם חשובים, הם כן. רק חשוב להבין את ההקשר.

מומו

Well-Known Member
אפשר הכוונה למקור בבקשה?
תיקון: זה 37% מס (ולא 35% כפי שכתבתי למעלה)

לא מצאתי מקור מוסמך ב-IB, אבל מצאתי כמה איזכורים במקומות אחרים:
1. תגובות לפוסט ממשקיעים שמחזיקים EPD, שיתפו כמה הם משלמים כאן (אם אין כוח לקרוא את כל התגובות לחפש "37%" בעמוד וישר זה יקפוץ לתגובה המתאימה)
2. EPD נחשב כ-MLP כפי שמוזכר כאן
3. וכאן מוזכר ש-MLP משלמים 37% מס ואת היתרונות שיש להם בתור "מגן מס"... רק שלנו זה לא ממש עוזר :confused:

sparkl

Active Member
MLP משלמים 37% מס
זה לא מדויק.
מיסוי אצל MLP's תלוי בחברה ואפן הפעלתה, העיקרון הוא לגלגל כל מני דברים כמו return on capital לבעלי מניות. אני לא מתמחה בחשבונאות המורכבת של זה אבל אני יכול להעיד שאצל IB הניקוי במקור עבור EPD שונה משנה לשנה וזה תלוי מה חברה עשתה בשנה הזו. וזה נאה בין 35%-39%

אני מחזיק עוד MLP אחד - BIP
ובמקרה הזה כמעת ואין ניכוי במקור כי חברה פועלת אחרת ומאוגדת בבהמות..

Daniel

Member
לא טוען בעד/נגד, רק צריך לזכור ש:
ENB הדיבידנד בדולר קנדי והמס במקור הוא 15אחוז
EPD הדיבידנד בדולר ארה"ב והמס במקור 35אחוז
וואלה לי לוקחים 25 אחוז לא יודע על מה אתה מדבר

מומו

Well-Known Member
וואלה לי לוקחים 25 אחוז לא יודע על מה אתה מדבר
אתה מתכוון שאתה מחזיק את 2 המניות האלה בתיק שלך ורואה שהמס במקור הוא 25% מהדיבידנד שקיבלת?!

נשמע קצת מוזר... כנראה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד בנושא מהמומחים כאן...

למעלה תחתית