לא בטוח שיש צורך להתייחס לממוצעים של כלל המניות אם רוצים להבין התנהגות של חברה ספציפית.
תחשוב על זה כמו לבדוק גובה של לולב לפי המרחק בין הקצה העליון של הלולב לקצה התחתון של הלולב לעומת בדיקת הגובה לפי הקצה העליון של הלולב ביחס לקרקע.
הגובה של הלולב יכול להשאר אותו הדבר ביחס לעצמו אבל ככל שנרים אותו יותר גבוה כך נקבל גובה יותר גדול ביחס לקרקע.
מה שאתה מחפש זה "לולב שצמח יותר מדי" אבל מה שאתה בודק זה "לולב שהרימו אותו יותר מדי".
אלטרנטיבות ההשקעה הקיימות בעולם מזרימות הון עצום בין מניות להשקעות חלופיות ו-"מרימות את הלולב" (בלי קשר אם הוא מחלק דיבידנדים או לא) כך שצריך לנטרל את "ההרמה" הזו כשרוצים לבדוק אם הלולב "צמח יותר מדי".
קשה לי להבין מה זה נותן לערבב אותן ביחד בסיר אחד
רוב תושבי כדור הארץ מערבבים את כל ההשקעות בסיר אחד והולכים להשקעה הרווחית ביותר באותו רגע נתון (בלי קשר לדיבידנדים/מדדים/נדל"ן/ביטקוין וכו').
מכיוון שבצד שלהם יש יותר כסף מאשר בצד שלנו אז הם משפיעים על המחירים של כל ההשקעות יותר מאיתנו ולכן צריך להתחשב בפעולות שלהם כשבודקים את התוצאות.
יותר נכון להסתכל על כל חברה באופן אינדיבידואלי ולהתייחס ספציפית לציר הזמן שלה כדי להבין איפה היא נמצאת מבחינת חלוקה של רווחיה מול מחיר המניה שלה בנקודת זמן מסוימת
אם כל השוק מחלק פי-2 דיבידנדים ביחס למחיר מבחינה היסטורית וגם החברה שאתה בודק מחלקת פי-2 דיבידנדים ביחס למחיר מבחינה היסטורית אז זה אומר שהמשקיעים שלא מעניין אותם דיבידנדים רכשו פחות מניות באופן כללי בלי שום קשר לחברה שאתה בודק והורידו את כל המחירים של כל המניות - המחלקות והלא מחלקות.
השינוי הנ"ל לא אומר כלום על החברה הבודדת שאתה בודק ועל המצב שלה.
רק אחרי שתנטרל את ההשפעה של המשקיעים שלא מעניינים אותם הדיבידנדים אתה תקבל תוצאה עם משמעות כלשהי.
את ההתנהגות הזו ניתן לראות גם בנתונים של פאמה/פרנץ' (חילקו את החברות במדד לפי עשירונים) אבל אני לא מכיר שום מחקר היסטורי שהראה את ההתעלמות מהשוק שאתה מציע (חלוקה של המדד לפי תשואות דיבידנד מספריות).
אם אתה כן מכיר מחקרים שמראים ששינוי בתשואת הדיבידנד
שאינו שונה מהשינוי בתשואת הדיבידנד של המדד הוביל ל-"חזרה לממוצע" (כלומר לחריגה מהמדד) אז אני אשמח לקרוא עליהם.
אני הייתי מסתכל על חברות דומות לצורך השוועה, למשל על סקטור כמו אנרגיה וכו', אבל מדד כללי.. לא ברור לי מה זה נותן.
לפי חוק המספרים הגדולים אתה צפוי לקבל את אותן התוצאות אז זה לא כל כך משנה כל עוד אתה ממשקל את השינויים בתשואה ביחס לשוק.
תזכור שבשורה התחתונה תשואת הדיבידנד של המדד נקבעת לפי תשואת הדיבידנד של החברות שבמדד כך שאם תשואת הדיבידנד של המדד עלתה זה אומר שתשואת הדיבידנד של החברות עלתה ולכן אם תבדוק רק את החברות שמחלקות דיבידנד אתה עדיין תראה שתשואת הדיבידנד עלתה -
אותה התוצאה.