תסביר את זה למי שלא מביןהדירקטוריון מחליט מה לעשות עם הדיבידנד לפי הנתונים העסקיים של החברה ולא לפי גחמות השוק שמתמחרות את המניות בצורה די רנדומלית.
תסביר את זה למי שלא מביןהדירקטוריון מחליט מה לעשות עם הדיבידנד לפי הנתונים העסקיים של החברה ולא לפי גחמות השוק שמתמחרות את המניות בצורה די רנדומלית.
בצורה מופשטת:תסביר את זה למי שלא מבין![]()
כן, אני מבין. תסביר את זה לחסידים.בצורה מופשטת:
אם קוקה קולה מרויחה 10% יותר ממכירת בקבוקים אז הדירקטוריון מגדיל את הדיבידנד ב-10%.
מחיר המניה לא מהווה שיקול מבחינת הדירקטוריון.
ראה לדוגמא מרץ 2020 שבו מחיר המניות התרסק במקביל להעלאת דיבידנד.
Afg עם עוד דיבידנד מיוחד. קצת יותר מפי2 מהדיבידנד האחרון שהוכרזבמסגרת תרגילי הגמישות לפיזור מורחב מעודד שינה, ומעבר לכך שאחזק את אלו שאני (ורק אני) קורא להן בטוחות (MCD, LOW, CINF, AWR)
אני מתייחס לתשואת הדיבידנד של המחלקות ולא של כלל המדד, הלא מחלקות אינן מעניינות אותי.
ולכן, תשואה של 2.9% היא נקודת היחוס שלי. ומשבר 2000 אם יבוא, נתמודד בגבורה ולכן ירדתי לאלו שצלחו את משבר 2008 ללא הקטנה או עמידה במקום
עלו בסינון הגמיש:
MCHP
מחלקת ומגדילה 23 שנה
תשואת דיב 2.14%
DGR מפחיד של 1=37.3 3=29.3 5=16.9 10=8.4
Payout = 42
TTM P/E = 19.6
Growth חיובי קדימה ואחורה
Debt /Eq = 0.81
RHI
מחלקת ומגדילה 21 שנה
תשואת דיב 2.64%
DGR של 1=11.6 3=12.2 5=11.4 10=11.6
Payout =55
TTM P/E =20.7
Debt /Eq = 0.15
QCOM
מחלקת ומגדילה 21 שנה
תשואת דיב 2.03%
DGR של 1=7.5 3=7 5=5.3 10=9.3
Payout =46
TTM P/E =22.8
Growth חיובי קדימה ואחורה לא ידוע ?
Debt /Eq = 0.67
AFG
מחלקת ומגדילה 18 שנה
תשואת דיב 2.22%
DGR של 1=12.6 3=12 5=12.4 10=12.4
Payout =28
TTM P/E =12.7
Debt /Eq = 0.39
אשמח לשמוע את דעתכם, הערות, אזהרות ותופינים
תודה
לא מרגיש צורך להסביר להםתסביר את זה לחסידים.
נכוו להיום MCHP ב 6% רווח אחרי שכבר היתה ב 40% הפסד. הכל תיאורטי ועל הנייר, לא מוכר, רק מתבונן ולכן אין לזה שום משמעות מלבד זה שהיא מחלקת בזמןנראה שהיא מתאוששת במהירות...
בהצלחה רבה מכל הלב !
יש החושבים שעצם ההתבוננות פוגעת ביכולת להיצמד לתיק במהלך משברים (שלא באמת חווינו מ-2009).רק מתבונן ולכן אין לזה שום משמעות
בטח כבר שמת לב, לא היתה הגדלה שנה שעברה (ובינתיים) לא השנה.אין לזה שום משמעות מלבד זה שהיא מחלקת בזמן
המחיר שלה נחתך ל25.6$ מה שמביא את תשואת הדיבידנד ל-9.22% !עכשיו נראה אם RHI שה AI מפרק לאט לאט, תצליח להתאושש ולחזור. יש לה כמה זמן שצריך, הדיבידנד שלה עומד כרגע על 8.7%
שתיהן עברו סינוו כאשר נרכשו.לזה הייתי קורה הימור ואם משקיע מבין את המשמעות ומקצה חלק מהתיק בשביל להשתיק את יצר ההימורים - מה טוב
מי מוכר דירה בדיוק כשיש משבר נדלן והמחירים צונחים ב 50% ?פוגעת ביכולת להיצמד לתיק במהלך משברים
כמעט כל מי שמחליף שתי מילים במשפט:מי מוכר דירה בדיוק כשיש משבר נדלן והמחירים צונחים ב 50% ?