השקעה בקרן כספית או פיקדון בזמן שהתשואה נמוכה

yehuda31

New Member
שלום

לאחרונה עלתה לי תהייה

המניות שאנחנו מפלטרים הם באיזור תשואת הדיבידנד הנמוכה כיום של סנופי (הפילטור שלי הוא בין 1.05 אחוז ל2.1)
מדוע בזמנים (קשים) כאלה לא עדיף לרכוש קרנות כספיות\פיקדונות, ובגלל הריבית הגבוהה להבטיח תשואה של כ4 אחוז?

נכון שה4 אחוזים האלה לא עולים כל שנה אבל כל עוד אנו מפלטרים לאחוזי תשואה נמוכים משמעותית מה4 אחוז אנחנו מפסידים תשואה של בין 3 ל2 אחוז.

אני מפספס משהו?

SIN

Well-Known Member
שלום

לאחרונה עלתה לי תהייה

המניות שאנחנו מפלטרים הם באיזור תשואת הדיבידנד הנמוכה כיום של סנופי (הפילטור שלי הוא בין 1.05 אחוז ל2.1)
מדוע בזמנים (קשים) כאלה לא עדיף לרכוש קרנות כספיות\פיקדונות, ובגלל הריבית הגבוהה להבטיח תשואה של כ4 אחוז?

נכון שה4 אחוזים האלה לא עולים כל שנה אבל כל עוד אנו מפלטרים לאחוזי תשואה נמוכים משמעותית מה4 אחוז אנחנו מפסידים תשואה של בין 3 ל2 אחוז.

אני מפספס משהו?
את עליית הערך הפוטנציאלית, של יותר מ-2-3 אחוזים (רוב התשואה מושגת בחלק קטן מהזמן שאנחנו לא יודעים לנבא אותו מראש aka תזמון שוק, לפחות רובנו).

daat99

מייסד
מנהל
משקיע דיבידנדים כמונו, קונה מניה היום שצפויה לספק לו תזרים נוכחי של כ-1% ונשאר מושקע במניה לאורך זמן ביחד עם הגדילה בתזרים ועליית השווי (שפחות חשובה לו אבל עדיין קיימת).

אתה מציע במקום זאת לקחת את הכסף שמשמש לרכישת המניה ולשים אותו בפיקדון עם ריבית נוכחית של 4%.
מתי אתה מחליט לעזוב את הפיקדון ולעבור למניות?
כמה כסף לדעתך תצטרך בשביל לרכוש את אותה המניה באותו תאריך עתידי?
עד כמה אתה בטוח שמחיר המניה יעלה בפחות מהפער בין הריבית שקיבלת מהפיקדון לדיבידנד שהמשקיע שרכש את המניה קיבל מהמניות שלו?

אני מפספס משהו?
עליית מחיר בטווח הארוך.
בשלב מסוים אתה תצטרך לבחור בין "לשים את כל הכסף בפיקדונות לנצח נצחים" לבין "להמיר את הפיקדון במניות".
ביום שבו תבחר "להמיר את הפיקדון במניות" אתה תצטרך לשלם את כל עליית המחיר שצפויה להיות למניות הללו לכל אורך התקופה הזו ולקוות שהפער בין הפיקדון לדיבידנד יכסה אותה.

היסטורית? זה לא עבד!
בעתיד? אין לאף אחד מושג...

yehuda31

New Member
משקיע דיבידנדים כמונו, קונה מניה היום שצפויה לספק לו תזרים נוכחי של כ-1% ונשאר מושקע במניה לאורך זמן ביחד עם הגדילה בתזרים ועליית השווי (שפחות חשובה לו אבל עדיין קיימת).

אתה מציע במקום זאת לקחת את הכסף שמשמש לרכישת המניה ולשים אותו בפיקדון עם ריבית נוכחית של 4%.
אני אסביר שוב עם דוגמא

נניח אני שם עכשיו 100 שח בקרן כספית שנותנת לי 4%
ונוציא רגע את העניין של המיסוי

בסוף השנה יש לי 104 שח
אם הייתי קונה מניית דיבידנד שנותנת תשואה של 1.05 אחוז היה לי בסוף השנה 101.5 שח

בכל שנה (או אפילו בכל קניה) אני אבדוק שוב מה מצב השוק וכו' וכו' עד שנגיע למצב שהתשואה שאנחנו מפלטרים עליה תהיה בסדר גודל של מה שנותנת הקרן הכספית
נניח לצורך הדוגמא מלמעלה שזה קרה לאחר שנה בדיוק. אז יש לי 104 שח ואקנה איתם מניות דיבידנד שיעברו את הפילטור.

במילים אחרות אני חושב שבזמן הזה שתשואת הדיבידנדים כל כך נמוכה בשילוב העובדה שהריבית עדיין גבוהה פחות כדאי לקנות מניות דיבידנד בגלל שהתשואה שאנחנו מפלטרים עליה נמוכה מאוד בהשוואה לקרנות כספיות. (ויש סיבה הגיונית לפלטור הזה כמו שהבנתי ממה שקראתי בכל הבלוג הזה - על מנת לבחור חברות יציבות שיגדילו דיבידנדים לאורך שנים ואף לתמיד...)

לגבי עליית מחיר המניה:
מניה עכשיו שעולה X ונותנת 1.05 אחוז נניח ויעלה השווי שלה והמחיר שלה על פי שניים ו"הפסדתי" בכך שלא קניתי אותה מבחינת השווי (וכמו שאמרת אין למשקיעי מניות מגדילות דיבידנד עניין בשווי של התיק) עדיין מבחינת תשואת הדיבידנד היא תהיה כדאית אפילו פחות ולא תעלה בפילטור בכלל כי הדיבידנד עלה ב5% ולא ב100% כמו שווי המניה.

נערך לאחרונה ב:

סטרבו

Well-Known Member
כמה נקודות לעניות דעתי:
1. לגבי עליית מחיר המניה, גם אם המניה תעלה לאורך זמן בקצב עליית הדיבידנד, עדיין תשלם יותר. נניח והדיבידנד צמח 5% ומחיר המניה עלה ב5% . ה104 דולר שלך עכשיו קונים פחות ממה שיכולת לקנות קודם. לאורך הזמן האפקט הזה יהיה הרבה יותר דרמטי.

2. מחירי הנכסים בכל העולם מנופחים, וללא תלות בסוג הנכס. נדלן, מניות, התשואה של כולם נמוכה, ויש כמה סיבות, אבל זה לא מעניין. העובדה היא שהמחיר יקר. אם אתה רואה לנגד עיניך תסריט בו המחיר יורד חזרה לתשואת דיבידנד של 4%, ושתצליח לתפוס אותו- אולי שווה לחכות, צריך לחשב בדיוק. תגיד לי מתי זה קורה, אחשב לך.

3. זמן בשוק מנצח תזמון שוק. יש מחקרים בשפע המראים בדיוק את זה, ניסיון לתזמן את השוק בשביל מחיר נמוך/תשואה גבוהה יותר מוביל להפסד תשואה גדול בטווח הארוך. ממש ממליץ לחפש (אפשר בקלות בצ׳אט) ולקרוא, הנתונים האלה שומטי לסת

daat99

מייסד
מנהל
אני אסביר שוב עם דוגמא
מה שחסר בדוגמא שלך זה השינוי במחירי המניות לאורך זמן.

אני חוזר על השאלות למחשבה שהצגתי לך:
כמה כסף לדעתך תצטרך בשביל לרכוש את אותה המניה באותו תאריך עתידי?
עד כמה אתה בטוח שמחיר המניה יעלה בפחות מהפער בין הריבית שקיבלת מהפיקדון לדיבידנד שהמשקיע שרכש את המניה קיבל מהמניות שלו?
אתה לא יכול להתעלם מעליית המחיר של המניות (והצורך בהון גדול יותר בשביל לרכוש את אותה כמות מניות) ועדיין:
בכל שנה (או אפילו בכל קניה) אני אבדוק שוב מה מצב השוק וכו' וכו' עד שנגיע למצב שהתשואה שאנחנו מפלטרים עליה תהיה בסדר גודל של מה שנותנת הקרן הכספית
נניח לצורך הדוגמא מלמעלה שזה קרה לאחר שנה בדיוק. אז יש לי 104 שח ואקנה איתם מניות דיבידנד שיעברו את הפילטור.
לא מספיק לבדוק מה התשואה של השוק, אתה צריך לבדוק כמה עולה לך לקנות את המניות.

למשל:
היום המשקיע מפקיד בפיקדון שנותן 5% ריבית שנתית במקום לקנות מניה עם תשואת דיבידנד התחלתית של 1%.
כעבור 10 שנים, השוק חוזר לנקודת האיזון של 2019 שבה הריבית על הפיקדון היא 0.1% ותשואת הדיבידנד היא 2% ואז המשקיע מחליט לעבור מהריבית למניות.

מה קרה לו בפועל?
אחרי 10 שנים שבהם הוא קיבל ריבית שנתית של 5% (נניח לטובתו שמדובר בריבית דריבית ושהוא פטור ממיסוי) למשקיע יש סכום זמין של 162.89 שח.
במהלך אותן 10 שנים, המניה עלתה בקצב עליית המחיר הממוצע של הבורסה שהיא 10% בשנה כך שמחיר המניה המקורית שהיה 100 שח עומד על 259.37 שח.

מי שרכש את המניה המקורית ממשיך להחזיק במניה שמחירה הוא 259.37 שח ולקבל על כל ה-259.37 שח את הדיבידנד של ה-2% שזה יוצא 5.19 שח בדיבידנד.
המשקיע שבחר בפיקדון לא מסוגל לרכוש את המניה בכלל כי אין לו מספיק כסף אבל גם אם נניח שיש לו יכולת לבצע רכישה של חלקי מניות אז הוא מתחיל לקבל דיבידנד של 2% על הסכום שיש לו בלבד (162.89 שח) שזה יוצא רק 3.26 שקלים בשנה.

מאותה הנקודה ואילך, המשקיע שבחר לתזמן את שוק הריביות והדיבידנד (וקיבל הנחות מקילות כמו פטור ממיסוי וריבית דריבית על פיקדונות) לא רק שגרם לעצמו לאבד 37.2% מההון שיכל להיות לו אלא גם מהתזרים שהוא יכל לקבל לשארית חייו.
האבדן של ה-37.2% ימשיך ויתעצם בכל הגדלת דיבידנד עתידית לנצח נצחים כי הוא יקבל את אותה ההגדלה על 37.2% פחות מהדיבידנד לעומת המשקיע שפשוט המשיך לקנות את המניות תוך התעלמות מתזרים נקודתי.

yehuda31

New Member
מה קרה לו בפועל?
אחרי 10 שנים שבהם הוא קיבל ריבית שנתית של 5% (נניח לטובתו שמדובר בריבית דריבית ושהוא פטור ממיסוי) למשקיע יש סכום זמין של 162.89 שח.
במהלך אותן 10 שנים, המניה עלתה בקצב עליית המחיר הממוצע של הבורסה שהיא 10% בשנה כך שמחיר המניה המקורית שהיה 100 שח עומד על 259.37 שח.

מי שרכש את המניה המקורית ממשיך להחזיק במניה שמחירה הוא 259.37 שח ולקבל על כל ה-259.37 שח את הדיבידנד של ה-2% שזה יוצא 5.19 שח בדיבידנד.

פה יש לי כנראה חוסר בהבנה: האם סכום הדיבידנד שמקבלים ברגע קניית המניה עולה ב5 אחוז או שאחוז הדיבידנד עולה ב5 אחוז?
אני הבנתי שמדובר על אופציה א כלומר אני חשבתי שמי שרכש את המניה המקורית ב100 שקל וקיבל 2 אחוז שנתיים (2 שח) שהפכו אחרי 10 שנים ל3.2577 שח (לאחר שכל שנה הסכום דיבידנד עלה ב5 אחוז) כמובן עדיין יקבל את אותם 3.2577 שח שנתיים בשנה ה11

ועכשיו כשיש לי 162.89 שח מהרווחים מהקרן כספית אני לא ארצה לקנות את אותה מניה שיכלתי לקנות לפני 10 שנים מכיוון ששוי המניה עלה ל260 שח והדיבידנד שהחברה מחלקת 3.2577 הוא רק 1.25 אחוז שנתיים.
אני פשוט אחפש מתוך רשימת האלופות מניה אחרת כזו שגם נותנת לי יותר ממה שהריבית בקרן הכספית נותנת לי.

מומו

Well-Known Member
אני פשוט אחפש מתוך רשימת האלופות מניה אחרת כזו שגם נותנת לי יותר ממה שהריבית בקרן הכספית נותנת לי.
מה זה משנה איזו מניה תרכוש אם כקבוצה הם עלו בממוצע 10% בשנה?
בכל אחת מרשימת האלופות שתבחר אתה יוצא בהפסד כפי שדעת הסביר... אלא אם כן תבחר בחברה שנחשבת נחותה (חברה שלא השיגה את התשואה הממוצעת).
כלומר, אתה הולך לחפש חברות מהרשימה שבהכרח יהיו נחותות עוד X שנים כדי שיתאימו לך לאסטרטגיה. לא?

daat99

מייסד
מנהל
פה יש לי כנראה חוסר בהבנה: האם סכום הדיבידנד שמקבלים ברגע קניית המניה עולה ב5 אחוז או שאחוז הדיבידנד עולה ב5 אחוז?
הדיבידנד הוא דולרי ולא "אחוזי".
לצורך ההמחשה מהעדכון החודשי האחרון של תיק דיבידעת:
חברת CB חילקה בין יוני 2025 למרץ 2026 דיבידנד רבעוני בסך של 0.97 דולר למניה.
לפי יאהוו: מחיר המניות של CB נע בין 264.10 דולר לבין 345.67 דולר באותה התקופה.
בהתאם ליום השרירותי שתבחר לבדוק בו "תשואת דיבידנד" לפי נתונים אלו אתה תקבל תשואות בין 1.47% לבין 1.12%.
מדובר על פער של עד 31% בתשואת הדיבידנד בהתאם ליום הבדיקה השרירותי שבחרת בלי שהדיבידנד השתנה בכלל...

החל מיוני 2026, החברה הגדילה את הדיבידנד הרבעוני ל-1.02 דולר.
ההגדלה הזו לא קשורה במאומה למחיר המניות.

אני הבנתי שמדובר על אופציה א כלומר אני חשבתי שמי שרכש את המניה המקורית ב100 שקל וקיבל 2 אחוז שנתיים (2 שח) שהפכו אחרי 10 שנים ל3.2577 שח (לאחר שכל שנה הסכום דיבידנד עלה ב5 אחוז) כמובן עדיין יקבל את אותם 3.2577 שח שנתיים בשנה ה11
זה נכון אבל חסר לך הנתון שבנוסף לכך גם מחיר המניה עלה לפי תשואות השוק כך שלא ניתן לרכוש אותה ב-100 שח יותר.

אם ניקח את הדוגמה של CB אז בראשון ליולי 2025 היא עלתה 289.19 דולר עם דיבידנד רבעוני של 0.97 דולר שזה אומר שתשואת הדיבידנד של מי שרכש אותה באותו היום היתה 1.34%.
אתה בא ואומר "במקום 1.34% אני רוצה 4%" אז אתה לוקח את אותם 289.19 דולר ומפקיד בפיקדון.
בראשון ליולי 2026 יש לך בפיקדון 303.65 דולר (אני מתעלם ממיסוי לטובתך) ואתה בא לרכוש את המניה.
נתון ראשון: לא קיבלת את הדיבידנד השנתי של 3.88 דולר
נתון שני: מחיר המניה בראשון ליולי 2026 היה 343.71 דולר.

איך אתה מתכנן לשלם את ה-343.71 דולר בשביל לרכוש את המניה אם יש לך רק 289.19 דולר?

מי שקנה את המניה ממשיך להחזיק במניה שהוא יכול למכור ב-343.71 דולר (ואולי יצטרך לשלם מס רווחי הון אם הוא יבחר לעשות זאת) אבל במקביל הוא קיבל 3.88 דולר כדיבידנד (שלרוב דורש תשלום מס דיבידנדים של 25% במקור).

גם אם נניח מכירה עם מיסוי מלא אז משקיע המניה מוצא את עצמו ביולי 2026 עם:
* 2.91 דולר מהדיבידנד לאחר מס של 25% על הדיבידנד
* 330.08 דולר ממכירת המניה לאחר מס של 25% על הרווח
בסך הכל: 332.99 דולר לאחר מס

לעומתו, מפקיד הפקדון "שכאילו קיבל פטור מוחלט ממיסוי..." מוצא את עצמו רק עם 289.19 דולר.

פיקדונות זה לא בשבילי, תודה...

כקבוצה, המניות עולות לאורך זמן.
המניות היחידות שאתה יכול למצוא בגישה הזו אלו מניות שבדרך לפשיטת רגל.

אלא אם כן תבחר בחברה שנחשבת נחותה (חברה שלא השיגה את התשואה הממוצעת).
לא רק שלא השיגה את התשואה הממוצעת, אלא חברה שיצרה הפסד ממשי משמעותי למשקיעים.

כשמשווים תשואת דיבידנד של 1% לריבית על פיקדון של 4% עם התעקשות שהדיבידנד לא יפגע (הדרישה "שהן עדיין ברשימה") אתה צריך שמחיר המניה ירד ביותר מ-75% (הרבה יותר אם דורשים גם הגדלת דיבידנד ממוצעת).
זו ציפיה לא מציאותית מחברות יציבות שמגדילות גם את רווחיהן וגם את הכספים שהן מחלקות למשקיעים.

אני לא נחשפתי לתקדימים כאלו אפילו במשברים הגדולים ביותר כגון 2008 ו-1929.

yehuda31

New Member
מה זה משנה איזו מניה תרכוש אם כקבוצה הם עלו בממוצע 10% בשנה?
בכל אחת מרשימת האלופות שתבחר אתה יוצא בהפסד כפי שדעת הסביר... אלא אם כן תבחר בחברה שנחשבת נחותה (חברה שלא השיגה את התשואה הממוצעת).
כלומר, אתה הולך לחפש חברות מהרשימה שבהכרח יהיו נחותות עוד X שנים כדי שיתאימו לך לאסטרטגיה. לא?
לפי מה שדעת הסביר היה לי חוסר בהבנה.
אבל ממה שאני הבנתי באופציה של השקעה בקרן כספית\פקדון, אחרי 10 שנים יש לי אפשרות לעבור ממסחר כזה להשקעה במניות DGI בסכום של 162 שח שהשגתי בגלל תשואה של 4אחוז שנתיים , ואני אקנה חברה שבאותו זמן תעבור בפילטור ותיתן תשואה של נניח 2 אחוז (כמובן בהנחה שזה כבר יותר מהריבית שנותנת הקרן הכספית\פקדון)
כלומר לקבל החל מהשנה ה11 סכום של 3.24 שח לשנה

והאמת לפי החישוב שאם קניתי מניה DGI ב100 שח וקיבלתי בשנה הראשונה 2 אחוז (אני מתייחס לדוגמא שדעת נתן) אז הדיבידנד היה 2 שח בשנה הראשונה ובגלל עליה של 5 אחוז בשנה הדיבידנד יהיה לאחר 10 שנים על סך 3.257 וזה באמת יותר גבוה מה3.24 שאקבל אם אשקיע את ה162 שהצטברו לי.
אבל, וזה אבל גדול, זה רק אם קניתי ב100 שח מניה DGI שנותנת 2 אחוז ואני רואה שדיבידעת קונה בחודשים האחרונות מניות שנותנות גם 1.05 אחוז אז במקרה כזה הסכום מהקרן הכספית מנצח (3.24 שח בשנה ה11 לאומת 1.7 שח בשנה ה11)

ולכן חוזרת שאלתי
כיום כשהשקעה בקרן כספית נותנת 4 (בעצם 4.5 אחוז) למה שאקנה מנייה DGI שנותנת "רק" 1.05 אחוז. ???

החל מיוני 2026, החברה הגדילה את הדיבידנד הרבעוני ל-1.02 דולר.
ההגדלה הזו לא קשורה במאומה למחיר המניות.
אוקיי אז כן הבנתי נכון. סכום הדיבידנד עולה ב5 אחוז, (כמובן ידעתי שאין קשר למחיר המניה) המחיר רק ישפיע על הנתון באקסל של התשואה כי הדיבידנד עולה "רק" ב5% והמחיר מניה יכול לעלות בהרבה יותר (וגם לרדת כמובן)

זה נכון אבל חסר לך הנתון שבנוסף לכך גם מחיר המניה עלה לפי תשואות השוק כך שלא ניתן לרכוש אותה ב-100 שח יותר.
בסדר אבל כעבור 10 שנים אני אפלטר את האקסל ואמצא מניה DGI אחרת, כזו שנותנת באותה רגע 2 אחוז תשואה

אם ניקח את הדוגמה של CB אז בראשון ליולי 2025 היא עלתה 289.19 דולר עם דיבידנד רבעוני של 0.97 דולר שזה אומר שתשואת הדיבידנד של מי שרכש אותה באותו היום היתה 1.34%.
אתה בא ואומר "במקום 1.34% אני רוצה 4%" אז אתה לוקח את אותם 289.19 דולר ומפקיד בפיקדון.
בראשון ליולי 2026 יש לך בפיקדון 303.65 דולר (אני מתעלם ממיסוי לטובתך) ואתה בא לרכוש את המניה.
נתון ראשון: לא קיבלת את הדיבידנד השנתי של 3.88 דולר
כן קיבלתי "משהו דומה לדיבידנד" כלומר רווח על סך של 13 דולר - אני מתעלם ממיסוי ומתעלם ממיסוי גם על דיבידנדים בתיק DGI

נתון שני: מחיר המניה בראשון ליולי 2026 היה 343.71 דולר.

איך אתה מתכנן לשלם את ה-343.71 דולר בשביל לרכוש את המניה אם יש לך רק 289.19 דולר?

מי שקנה את המניה ממשיך להחזיק במניה שהוא יכול למכור ב-343.71 דולר (ואולי יצטרך לשלם מס רווחי הון אם הוא יבחר לעשות זאת) אבל במקביל הוא קיבל 3.88 דולר כדיבידנד (שלרוב דורש תשלום מס דיבידנדים של 25% במקור).
קודם כל יש לי 303.65 דולר. וכמו שאמרתי, ביולי 2026 אני אפלטר את רשימת האלופות ואמצע מניה שבאותו רגע נותנת לי יותר תשואה ממה שקרן כספית\פקדון נותנים לי (בהנחה כמובן שבפילטור מפלטרים לפי תשואה מינימאלית שגבוהה יותר מקרן כספית\פיקדון בגלל שמצב השוק השתנה)

לעומתו, מפקיד הפקדון "שכאילו קיבל פטור מוחלט ממיסוי..." מוצא את עצמו רק עם 289.19 דולר.

פיקדונות זה לא בשבילי, תודה...
אני מוציא בכלל דיון את שווי התיק, משקיע DGI מתייחס אך ורק למשכורת שהוא מקבל מהתיק שלו ולא מהשווי שלו.

כקבוצה, המניות עולות לאורך זמן.
המניות היחידות שאתה יכול למצוא בגישה הזו אלו מניות שבדרך לפשיטת רגל.
לפי מה שאתה אומר פה אם לא הכרתי את עניין הDGI לפני 10 שנים ומאז כל המניות שהיו בטופ של הפילטור לפני 10 שנים עלו מאוד בשווי שלהם ולכן הם לא עולים בפלטור, אז מניות שאני קונה עכשיו זה מניות בדרך לפשיטת רגל???

כיום כשהשקעה בקרן כספית נותנת 4 (בעצם 4.5 אחוז) למה שאקנה מנייה DGI שנותנת "רק" 1.05 אחוז. ???
אני איש פשוט, מבין בפלאפל,
בקרו תקבל רק 4%
במנית DGI תקבל דיבידנד של 1% ועוד ! עליית ערך ממוצעת של 10%.

daat99

מייסד
מנהל
ולכן חוזרת שאלתי
אתה ממשיך להתעלם מהמשקיע החלופי ולהתמקד בתזרים בנקודת זמן ספציפית.

אני חוזר ומפציר בך להשוות תמונה מלאה של שני המשקיעים.
מה קרה למשקיע שהסתפק בדיבידנד של המניה תוך התחשבות גם בעליית מחיר המניה לעומת מי שרכש קרן כספית.

אם נמשיך את הדוגמא מהמציאות של CB אז:
וכתוצאה מכך הוא "רוכש מניה עם 2%" ב-332.99 דולר.

בעוד:
(זה צריך להיות 303.65 דולר) וכתוצאה מכך הוא "רוכש מניה עם 2%" ב-303.65 דולר בלבד.

האם אתה חושב שלרכוש מניה עם 2% דיבידנד ב-303.65 דולר זה עדיף על פני לרכוש את אותה המניה עם אותם 2% רק בסכום של 332.99 דולר?

תבדוק את זה על CB מול קרן כספית לפני שנה ותגיד לי מה יצא.

בסדר אבל כעבור 10 שנים אני אפלטר את האקסל ואמצא מניה DGI אחרת, כזו שנותנת באותה רגע 2 אחוז תשואה
מי אמר לך שתהיה כזו בעוד 10 שנים?
מי שטען לפני 10 שנים ש-"בעוד 10 שנים אני אפלטר ואקנה ב-3%" התבדה...
גם בלוגר ספציפי שבנה ב-2015 תכנית עבודה שלמה על כך שהוא "יקנה מניות עם תשואת דיבידנד התחלתית ממוצעת של 3%" התבדה ומצא את עצמו רוכש מניה עם תשואה שנושקת ל-1% בלבד, כפי שהצגת בעצמך.

מה אתה יודע על העתיד ששאר האנשים לא יודעים?

כן קיבלתי "משהו דומה לדיבידנד" כלומר רווח על סך של 13 דולר - אני מתעלם ממיסוי ומתעלם ממיסוי גם על דיבידנדים בתיק DGI
בדוגמא מהמציאות של CB שהצגתי התעלמתי ממיסוי על הריבית, התחשבתי במיסוי על דיבידנדים והתחשבתי במס רווחי הון ועדיין מי שרכש את CB נמצא בנקודה יותר טובה ממי שהפקיד כסף בפיקדון או בקרן כספית.
ביולי 2026 אני אפלטר את רשימת האלופות ואמצע מניה שבאותו רגע נותנת לי יותר תשואה ממה שקרן כספית\פקדון נותנים לי (בהנחה כמובן שבפילטור מפלטרים לפי תשואה מינימאלית שגבוהה יותר מקרן כספית\פיקדון בגלל שמצב השוק השתנה)
הפילטור שלך לא משנה את העובדה שבמקום שיהיה לך 332.99 דולר אחרי התחשבות במיסוי מלא גם של רווחי הון וגם של דיבידנדים, יש לך רק 303.65 דולר.
במציאות המקרה שלך יותר גרוע כי אם היית רוכש את המניה מלכתחילה, בלי למכור אותה, אז היה לך שווי תיק של 343.71 דולר בנוסף לדיבידנד לאחר מס של 2.91 דולר כך שהשווי הכולל הוא 346.62 דולר במקום רק 303.65 דולר.

איזה פילטור שלא תעשה לא ישנה את הפער הזה.

אני מוציא בכלל דיון את שווי התיק, משקיע DGI מתייחס אך ורק למשכורת שהוא מקבל מהתיק שלו ולא מהשווי שלו.
אם אתה מתעקש להתעלם מהעובדה שיש לך שתי עיניים אז בהחלט לא קשה לחיות בלי לראות...

אין לי איך לעזור לך אם אתה מתעלם מהתמונה הרחבה ומתעקש להתמקד בפיקסל בודד.
אני דוגל בהתבוננות רחבה על התוצאות שמתקבלות מהפעולות שלי, התוצאות שמתקבלות מהתוצאות של הפעולות שלי, התוצאות שמתקבלות מהתוצאות שמתקבלות מהתוצאות של הפעולות שלי וכו'.

כל עוד אדם כלשהו מתעקש להתעלם מהם אז הוא צודק ב-100% ולפי גישה זו הצעד האולטימטיבי עבור אותו אדם הוא פיקדון בלירה טורקית כי הוא נותן 37% ריבית.
אותו אדם כמובן חייב להתעלם משינויי מטבע, אינפלציה וכו' אבל אם הוא מתעלם מכל מה שאינו ריבית בכל מקרה אז זה מסתדר עם התזה שהוצגה טוב מאוד.

אשמח לעדכון בעוד עשור איך זה עבד לך.

אני איש פשוט, מבין בפלאפל,
בקרו תקבל רק 4%
במנית DGI תקבל דיבידנד של 1% ועוד ! עליית ערך ממוצעת של 10%.
הוא מתעקש שאין אצלו עליית מחיר.

yehuda31

New Member
תודה דעת שאתה מנסה בסבלנות להסביר לי.

אני מנסה פעם אחרונה להתייחס רגע רק לעניין המשכורת מהדיבידנדים. (ולכן אני מתעלם משווי המניות) כי בסוף dgi זה בשביל לקבל משכורת ולהחזיק במניות לנצח ולכן אני לא מתייחס להשוואה שווי התיק למקרה של עוד 10 שנים אני אמכור את המניה ואז אקנה משהו אחר וכדאי לי כי יש לי יותר כסף בין ההשקעה הזאת להשקעה ההיא)

אם אני היום משקיע 100 שח בתשואה של 4.5 בפקדונות אני מקבל כבר בשנה הראשונה שכר של 4.5 שח זאת לאומת תשואה של 1.05 אחוז במניות דיבידנדים (לפחות לפי הפלטור בחודשים האחרונים) שתיתן לי שכר של 1.05 שח.

רק עוד 30 שנה המניה הזאת תיתן לי דיבידנד בשווי 4.5 שח (בקצב גדילה של 5 אחוז שנתי) כי גם אם המניה תהייה שווה 1000000 שח היא עדיין תיתן את אותה עליה של דיבידנד 5 אחוז בשנה. וכאמור לעיל ולשיתת ההשקעה בdgi אני לעולם לא אמכור אותה....

כלומר מה100 שח שלי היום אני יכול לקבל מייד יותר שכר בגלל ההפרש הגבוה בין הריבית בישראל לבין התשואה הנמוכה של snp

daat99

מייסד
מנהל
תודה דעת שאתה מנסה בסבלנות להסביר לי.
בשמחה אבל הכל נעוץ בהצהרה הזו:
אני מוציא בכלל דיון את שווי התיק
יש הבדל עצום בין "אני מתעלם משווי התיק כי זה עוזר לי להמשיך להיות מושקע 100% במניות גם כשהבורסה מתרסקת" לבין "מבחינתי אין שינוי בשווי התיק".
אני נוקט בגישה הראשונה:
מתעלם משווי התיק אבל מכיר בגדילתו ארוכת הטווח ולכן עבורי יש פער לטובת מניות.
כל עוד אתה נוקט בגישה השניה אז עבורך אין שום יתרון במניות על פני קרן כספית.
יתרה מכך, כל עוד אתה נצמד להתעלמות הזו אז אין שום יתרון לקרן כספית על פני פיקדון בלירה טורקית עם יותר מ-30% ריבית שנתית.
למה להסתפק רק ב-5% ומטה אם אפשר לקבל יותר מ-30%?

כשתחליט (עם עצמך) שיש משמעות לשווי התיק אז אתה תראה שיש יתרון להשקעה במניות על פני קרן קספית ופיקדונות.
עד אז, מבחינתך אין יתרון בכך.

בסוף dgi זה בשביל לקבל משכורת ולהחזיק במניות לנצח
זה ממש לא אומר שמחירי המניות לא שם ולא עולים.
מחירי מניות גדולים יותר עוזרים להתמודד עם בלת"מים גדולים יותר.
לצורך ההמחשה:
אם שווי תיק המניות שלך מגיע לשווי של מיליון שח אז אתה יכול בקלות למשוך 100 אלף שח מהתיק כהלוואת מינוף בלי למכור מניות (ובלי לשלם מס רווחי הון) ובמקביל להמשיך לקבל דיבידנדים לפי תשואת הדיבידנד על תיק של מיליון שח שצפויה לכסות את עלויות הריבית על המינוף עם אקסטרא שנשאר לך.

אם לעומת זאת אתה עם כסף בפיקדונות וקרנות כספיות אז:
1. לא תגיע למיליון שח כי אין לך את הצמיחה של מחירי המניות
2. בשביל להתמודד עם בלת"מ של 100 אלף שח אתה תצטרך למשוך 100 אלף שח מהפיקדון/קרן כספית (במידה והסכום לא נעול) מהתיק ולהפסיק לקבל עליהם ריבית

אתה יכול להתכחש לעליית מחירי המניות בטווח הארוך אם אתה רוצה אבל זה רק אומר שאתה מאבד כלים להתמודד עם בלת"מים בטווח הארוך.

אין שום דבר שאתה לא מבין במתמטיקה, אתה פשוט מתעלם מאחד הכוחות החזקים של ההשקעה ולכן מגיע למסקנה שהיא לא טובה.
כל עוד תתעקש להמשיך עם ההתעלמות אתה תמשיך להגיע לאותה מסקנה שגויה.

refaelsh

Active Member
זה ממש לא אומר שמחירי המניות לא שם ולא עולים.
מחירי מניות גדולים יותר עוזרים להתמודד עם בלת"מים גדולים יותר.
לצורך ההמחשה:
אם שווי תיק המניות שלך מגיע לשווי של מיליון שח אז אתה יכול בקלות למשוך 100 אלף שח מהתיק כהלוואת מינוף בלי למכור מניות (ובלי לשלם מס רווחי הון) ובמקביל להמשיך לקבל דיבידנדים לפי תשואת הדיבידנד על תיק של מיליון שח שצפויה לכסות את עלויות הריבית על המינוף עם אקסטרא שנשאר לך.

אם לעומת זאת אתה עם כסף בפיקדונות וקרנות כספיות אז:
1. לא תגיע למיליון שח כי אין לך את הצמיחה של מחירי המניות
2. בשביל להתמודד עם בלת"מ של 100 אלף שח אתה תצטרך למשוך 100 אלף שח מהפיקדון/קרן כספית (במידה והסכום לא נעול) מהתיק ולהפסיק לקבל עליהם ריבית

אתה יכול להתכחש לעליית מחירי המניות בטווח הארוך אם אתה רוצה אבל זה רק אומר שאתה מאבד כלים להתמודד עם בלת"מים בטווח הארוך.

אין שום דבר שאתה לא מבין במתמטיקה, אתה פשוט מתעלם מאחד הכוחות החזקים של ההשקעה ולכן מגיע למסקנה שהיא לא טובה.
כל עוד תתעקש להמשיך עם ההתעלמות אתה תמשיך להגיע לאותה מסקנה שגויה.
הו! זה שווה זהב מבחיניתי. תודה רבה לך על התשובה הזאת!!!
אני מתלבט עם השאלה של yehuda31 כבר הרבה זמן ועכשיו סוף סוף אני מבין למה לעלייה של ערך התיק יש משמעות!
וואו, איזה אבן ירדה לי מהנשמה. עוד פעם תודה רבה לך @daat99 !!!

daat99

מייסד
מנהל
אני מתלבט עם השאלה של yehuda31 כבר הרבה זמן ועכשיו סוף סוף אני מבין למה לעלייה של ערך התיק יש משמעות!
בשמחה.
חשוב להבין שיש הבדל בין "אני מתעלם משווי התיק כי זה עוזר לי להיצמד להשקעה לטווח הארוך" לבין "אין עליה בשווי התיק בטווח הארוך".
אסור לבלבל בין כלי פסיכולוגי שעוזר להתמודד עם המציאות לבין מציאות שלא קיימת.

SIN

Well-Known Member
אני מתלבט עם השאלה של @yehuda31 כבר הרבה זמן ועכשיו סוף סוף אני מבין למה לעלייה של ערך התיק יש משמעות!
שוחחנו רבות על נושא זה בעבר.
ברמת העיקרון אני מסכים עם דעת, ומבין את קו המחשבה, של למקסם ערך (שוחחנו בעבר גם על זה, שבקיצון של החשיבה הזאת, מיד איך שאתה מקבל משכורת אתה צריך להשקיע אותה-אחרת אתה מפסיד עליית ערך פוטנציאלית) .

יחד עם זאת, אני סבור שהחיים והמציאות הם לא מתמטיקה טהורה. אני חושב קצת אחרת במובן שבסיטואציות מסויימות, אתה עלול להיות או להגיע למצב, שכשתצטרך את ה-100 א' האלה הלוואת מינוף, לא תוכל מכל מיני סיבות לעשות את התהליך והפרוצדורה של לקיחת הלוואה, וזה יהיה הדבר האחרון בערך שיבוא לך לעשות או להתמודד איתו בעת הצורך.
זה עניין אישי אבל בסוף הפסיכולוגיה מנצחת כל תועלת כלכלית, ולכן אין בעיני תשובת בית ספר נכונה לזה. זה ממש מה שתישן איתו טוב בלילה.

ללא קשר, אני כן החנתי סכום בפיקדון קצר מועד, כשלא הצלחתי להגיע להחלטה על מניה לקנייה, לאו דווקא מפערי תשואות (במבחן המציאות זה חנה כחודש פחות או יותר, ככה שזה זניח בעיני)

נערך לאחרונה ב:

Luisito

Active Member
אתה עלול להיות או להגיע למצב, שכשתצטרך את ה-100 א' האלה הלוואת מינוף, לא תוכל מכל מיני סיבות לעשות את התהליך והפרוצדורה של לקיחת הלוואה, וזה יהיה הדבר האחרון בערך שיבוא לך לעשות או להתמודד איתו בעת הצורך.
רק אציין שלא מדובר על שום תהליך או פרוצדורה, שלוש קליקים באפליקציה והכסף בחשבון שלך.
אם הגעת לתיק של מיליון, אני סבור שתדע כמה זה פשוט.

daat99

מייסד
מנהל
רק אציין שלא מדובר על שום תהליך או פרוצדורה, שלוש קליקים באפליקציה והכסף בחשבון שלך.
אם הגעת לתיק של מיליון, אני סבור שתדע כמה זה פשוט.
יש אנשים שמגדירים "כמה קליקים בעכבר" כ-"פרוצדורה".
אני נוטה שלא להתווכח עם הגדרות שכאלו כי גם לי יש את השטויות האלו בדברים שאני מנסה לברוח מהם :(

למעלה תחתית