אז מה קניתם החודש ?

SIN

Well-Known Member
זו,ATO,MGEE מחלקות דיבידנד למרות שהתזרים החופשי שלהן שלילי. אבל, על פניו הן עוברות סינון.
אני חושב שאתה צריך להחליט האם אתה מסתכל בסינון שלך ברמת המאקרו או המיקרו, אבל לעשות חצי דרך נראה לי לא לפה ולא לשם.

כלומר, אם בחרת להתעמק בתזרים המזומנים , וגם ראית נתון שבעיניך חריג, כדאי להבין למה הוא נראה כמו שהוא נראה והאם מדובר באירוע חד פעמי או לא, כדי לקבל איזשהי אינדיקציה שאומרת משהו רלוונטי.

אם לדוגמא תיקח את ATO, החברה במשך 20+ שנים יחסית מאוזנת.
ב-2021, רואים ירידה קיצונית - מדובר בחברת תשתיות גז, שחוותה מז"א קיצוני בשנה הזאת (הסופה URI), והיו לה הוצאות חריגות במיוחד בשנה הזאת בהתאמה.
האם מדאיג אותך שלחברה שחוותה סופה קיצונית בחורף 2021, היו הוצאות קיצוניות באותה השנה?
האם זה מעיד משהו על המודל העסקי של החברה או היכולת שלה לייצר ולהרוויח? האם משהו השתנה ברמה המהותית בניהול של החברה?
הסיפור הזה של הוצאה חד פעמית גדולה ולא צפויה, יכול בתיאוריה לקרות לכל אחת מהחברות שכרגע קיימות בתיק שלך (תביעה, מעילה, מקרה ביטוחי, שבשי שוק, פגיעה במותג/מוניטין, תוקף פטנט, חסמי כניסה, מודיעין עסקי, פרסום רע, מלחמה, שלום, מחקר חדש וכו' וכו' וכו').
אני חושב שאם החברה עם שולי ביטחון גבוהים כפי שהגדרת לעצמך/אתה מייחס להם חשיבות, הם נועדו בדיוק בשביל מקרים כאלה ונועדו לספק לה לכאורה יכולת להתמודד עם משברים לא ידועים מהסוג הזה בט"א.

19yoboy

Well-Known Member
אני חושב שאתה צריך להחליט האם אתה מסתכל בסינון שלך ברמת המאקרו או המיקרו, אבל לעשות חצי דרך נראה לי לא לפה ולא לשם.
שוב, שכתבתי שהיא עוברת סינון, הכוונה לסינון האקסלי המקובל בפורום.
זה לא נתון שאני אישית מחליק אותו.
אני אוהב לבחון הרבה דברים לפני שאני קונה, בין היתר גם את הנתון הזה. אני כן אוהב לנבור בנתונים ספציפיים שחשובים ומראים בעיני חוסן של חברה וזה אחד מהם.

החברה במשך 20+ שנים יחסית מאוזנת.
לפי הגרף,
המגמה די מאוזנת, אבל מה זה מאוזנת? שיחס החלוקה מהFCF עוד רגע נושק ל100%? שהדיבידנד לוקח נתח משמעותי מהרווחים?

יכול בתיאוריה לקרות לכל אחת מהחברות שכרגע קיימות בתיק שלך
החברות שאני קונה (מאוד משתדל) הראו לאורך ההיסטוריה של הגרף הדומה לATO שהן לא חילקו ולו פעם אחת דיבידנד מעל התזרים החופשי שלהן / רווחים.
גם אם דבר כזה יקרה, הדיבידנד יכוסה מאוד יפה עי התזרים כך שישאר מקום לתרחישים בלתי צפויים.
במידה ויגיע עוד משבר, ATO, שכבר מחלקת יותר מהתזרים שלה, אולי תפגע בדיבידנד? בעיני, הסיכוי יותר גבוה.

האם זה מעיד משהו על המודל העסקי של החברה או היכולת שלה לייצר ולהרוויח?
אני לא יודע, אני יודע שקרה מה שקרה, החברה עובדתית מחלקת יותר מהתזרים שלה ולא רק ב2021 אלא שנים אחורה, מה שמרחיק אותי ממנה כבר מעכשיו.

SIN

Well-Known Member
האם הדברים שכתבת רלוונטים לסוג הספציפי של העסק שבו ATO פועלת? האם ביצעת השוואה לגרפים של חברות מאותו הסקטור? שפועלות לאורך אותו הזמן?
נזכור שמדובר בחברת תשתיות מהגדולות בארה"ב, כלומר לחברה יש משמעות גם ברמה הלאומית כחברה שמפיצה גז (תחשוב על אמישרגז למשל) שגוזרת עליה מאפיינים מסויימים בהתאמה.

במידה ויגיע עוד משבר
דווקא נראה שהיא התאוששה יחסית יפה מהמשבר (היא קיבלה גם סיוע, פריסת תשלומים וכו' לאור המצב החריג שהיה).

פה כבר נשאלות שאלות מסדר שני כמו גיוון התיק ופיזור סיכונים (מכיוון אחר :)) - האם הסיכון שאתה מזהה גדול/קטן מהסיכון של צמצום סקטורילי למשל?
אם אני זוכר נכון, ציינת שאתה מתקשה למצוא מניה לקניה - זה המצב שבו עוברים לניהול סיכונים מסדר שני ואיפה ועד כמה אתה מוכן להתפשר בהתאמה לפסיכולוגיה וסיבולת הסיכון האישית שלך.
ובסוף למרות ועל אף הדברים שציינת שמטרידים אותך, עובדתית, החברה מחלקת דיבידנד ברציפות 40 שנים, עברה 2.5 משברים לפחות (לא כולל הסופה), מגדילה באחוז יפה את הדיבידנד, יחס חלוקה של כ50% מהרווחים , חוב של 0.67 שהוא מצוין ביחס להיסטוריה של החברה - איך היא עושה את זה ועדיין לא פגעה בדיבידנד במשך 40 שנים? (לא שאני אומר שזה לא יכול לקרות, רק מעלה שאלה לאוויר לאור הדברים שכתבת).
לי באופן אישי, תראה איפה חותמים עכשיו על עוד 40 שנים כאלה בלי למצמץ.

אני חושב שחלק מהתשובה אפשר לקבל מ-Simply safe dividends:
Free Cash Flow Payout Ratio
A utility's earnings payout ratio is more meaningful. Their free cash flow is usually negative due to their capital-intensive investments and long payback periods. They issue debt and equity to cover the funding gap. Projects are often guaranteed a rate of return by regulators, so this dynamic is not a big concern.

Free Cash Flow Per Share
A utility's earnings are more meaningful than its free cash flow. Free cash flow is usually low or negative due to utilities' capital-intensive investments which have long payback periods. They issue debt and equity to fund these projects.

נערך לאחרונה ב:

19yoboy

Well-Known Member
חברות מאותו הסקטור?
אני לא מצליח למצוא נתון כזה.
אני כן מצליח למצוא נתון של FCF MARGIN ביחס לסקטור, אני לא יודע עד כמה זה עוזר כאן בדיון, אבל זה כן נותן עוד נקודה לדבר עליה.

533

(היא קיבלה גם סיוע, פריסת תשלומים וכו' לאור המצב החריג שהיה).
איפה אתה רואה את המידע הזה?

האם הסיכון שאתה מזהה גדול/קטן מהסיכון של צמצום סקטורילי למשל?
ציינת שאתה מתקשה למצוא מניה לקניה - זה המצב שבו עוברים לניהול סיכונים מסדר שני ואיפה ועד כמה אתה מוכן להתפשר בהתאמה לפסיכולוגיה וסיבולת הסיכון האישית שלך.
זו שאלה מאוד מעניינת.
החברה עלתה בסינון האקסלי ועדיין לא רכשתי כי הייתי מודע לעניין.
העדפתי על פניה לרכוש שני חברות מהמתמודדות (הדיבידנד לא מאוד משמעותי מתוך התזרים החופשי שלהן לעומת ATO).

החברה מחלקת דיבידנד ברציפות 40 שנים, עברה 2.5 משברים לפחות (לא כולל הסופה), מגדילה באחוז יפה את הדיבידנד, יחס חלוקה של כ50% מהרווחים , חוב של 0.67 שהוא מצוין ביחס להיסטוריה של החברה - איך היא עושה את זה ועדיין לא פגעה בדיבידנד במשך 40 שנים?
עם עובדות אי אפשר להתווכח.. מבחינת הנתונים היבשים היא מרשימה.

לי באופן אישי, תראה איפה חותמים עכשיו על עוד 40 שנים כאלה בלי למצמץ.
+ :)

due to their capital-intensive investments and long payback periods. They issue debt and equity to cover the funding gap. Projects are often guaranteed a rate of return by regulators, so this dynamic is not a big concern.
תודה על זה! בהחלט עוזר להבין טוב יותר בשילוב הרקע על החברה והחובות שהיא לוקחת.
בשורה התחתונה אפשר לראות שהרווחים שלה כן עולים משנה לשנה.
אז מכאן השאלה ששאלתי בהתחלה, מאיפה הכסף לדיבידנד לדעתך? אולי מהרווחים?

daat99

מייסד
מנהל
הכוונה שלי הייתה לסינון "המקובל" בפורום אם אפשר לקרוא לזה ככה.
הכוונה לסינון האקסלי המקובל בפורום.
אין דבר כזה וטוב שכך.

עם עובדות אי אפשר להתווכח..
אבל בהחלט אפשר להגיע מאותן העובדות למסקנות שונות :)

מאיפה הכסף לדיבידנד לדעתך? אולי מהרווחים?
כל עוד החברות מקפידות לחלק ולהגדיל את הדיבידנדים הם תמיד יגיעו מהרווחים.
ברגע שלא יהיו מספיק רווחים בשביל לחלק את הדיבידנדים אז זה רק עניין של זמן עד שהדיבידנדים יעלמו.

daat99

מייסד
מנהל
אפשר מספר מצומצם של מסקנות מרכזיות שלך?
1. אם החברה לא הצליחה להגדיל את הדיבידנדים מלפני 2000 אז אני לא רוצה לרכוש.
2. אם החברה מחלקת יותר מדי דיבידנדים ביחס למחיר אז אני לא רוצה לרכוש.
3. אחרי שרכשתי אני לא מוכר בלי קשר למה קורה לחברה ולכן אין לי שום סיבה לבדוק מה קרה לה.

Zuriel

Member
מקווה לא לחטוף את השרשור.
״אם החברה מחלקת יותר מדי דיבידנדים ביחס למחיר אז אני לא רוצה לרכוש.״
אם החברה מחלקת מעט מדי דיבידנדים - גם לא תרצה לרכוש (לפי הפוסט המפורסם על קריטריונים לבחירת מניות דיבידנד).
האם הסיבה היא ״תשואה לא מספקת״ בלבד? או שיש כאן גם מרכיבים נוספים שקשורים בבריאות החברה.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אם החברה מחלקת מעט מדי דיבידנדים - גם לא תרצה לרכוש (לפי הפוסט המפורסם על קריטריונים לבחירת מניות דיבידנד).
סיבה אחרת לגמרי :)

"יותר מדי דיבידנדים" זה סימפטום לכך שהמשקיעים הכבדים באמת שהם גם בעלי יכולות מחקר וגישה למידע שלא זמינים לציבור הרחב לא מעוניינים לרכוש את המניות של החברה הזו.
כשהם לא רוצים לרכוש אני לא טורח לנסות להבין מדוע הם בחרו בכך ואני מעדיף פשוט להימנע מהרכישה.

"מעט מדי דיבידנדים" זה עניין של "לצאת פראייר" או "להרוויח פחות" וזה אולי מבאס אבל לא באמת מטריד.

באופן כללי אני מעדיף "להרוויח פחות" מאשר לרכוש חברות שהמשקיעים הכבדים ברחו מהם ובדיעבד אולי לגלות למה אחרי ספיגת נזק משמעותי.

19yoboy

Well-Known Member
הדיבידנדים הם תמיד יגיעו מהרווחים.
אז אפשר להגיד שאם חברה ממשיכה להיות רווחית משנה לשנה, זו נורה ירוקה משמעותית מאוד עבור משקיע הדיבידנד? כי לדבריך משם המשכורת שלו מגיעה..
-באילו מצבים הדיבידנד לא ישולם מהרווחים? ואז, ממה? מהתחייבות?
-במידה והדיבידנד משולם מהתחייבות, איך זה משפיע על הון בעלי המניות בדיוק?
במידה וחברה לא מראה רווחיות משנה לשנה, היית פוסל אותה? (אני מאמין שלא, כי לא היית יודע וטורח לבדוק אם היא רווחית משנה לשנה :D )

daat99

מייסד
מנהל
אז אפשר להגיד שאם חברה ממשיכה להיות רווחית משנה לשנה, זו נורה ירוקה משמעותית מאוד עבור משקיע הדיבידנד? כי לדבריך משם המשכורת שלו מגיעה..
תלוי מה המנכ"ל עושה עם הכסף :)
זו נורה ירוקה אם הוא מחלק אותו לי.
זו נורה אדומה אם הוא מפנק את עצמו ושורף הון על ניסיונות כושלים "לבניית אימפריה" כמו שלא מעט מנכ"לים עושים.

באילו מצבים הדיבידנד לא ישולם מהרווחים?
כשאין מספיק רווחים.

אז, ממה? מהתחייבות?
עתודות מזומן, הנפקת מניות חדשות, הנפקת אג"חים, לקיחת הלוואות, מכירת נכסים.

-במידה והדיבידנד משולם מהתחייבות, איך זה משפיע על הון בעלי המניות בדיוק?
סך ההתחייבויות גדל והון בעלי המניות לא משתנה.

במידה וחברה לא מראה רווחיות משנה לשנה, היית פוסל אותה?
אני בודק גדילה ברווחים ממוצעת על פני 5 שנים (כחלק מהסינון).
לא כל כך מעניינת אותי שנה ספציפית.

SIN

Well-Known Member
מה קניתם החודש ?
CBSH - הדבר היחידי שפחות מצא חן בעיני שם זה החוב היחסית גבוה אבל מצד שני יחס חלוקה נמוך מאוד וגם תשואת הדיבידנד פחות מפי 1.5 מתשואת המדד עם 55 שנים של הגדלות ורווחים ותזרים במגמת עלייה - במקרים כאלה אני מסתכל גם בGURUFOCUS וגם ב-SIMPLY SAFE ולא ראיתי משהו מרעיש (כמובן בידיעה שאין מושלם והשוק נותן את מה שהוא נותן).
אה, והייתי אליה בחשיפת חסר אז זה גם תרם להקטנת החשיפה הכוללת בתיק.

daat99

מייסד
מנהל
CBSH - הדבר היחידי שפחות מצא חן בעיני שם זה החוב היחסית גבוה אבל מצד שני יחס חלוקה נמוך מאוד וגם תשואת הדיבידנד פחות מפי 1.5 מתשואת המדד עם 55 שנים של הגדלות ורווחים ותזרים במגמת עלייה - במקרים כאלה אני מסתכל גם בGURUFOCUS וגם ב-SIMPLY SAFE ולא ראיתי משהו מרעיש (כמובן בידיעה שאין מושלם והשוק נותן את מה שהוא נותן).
אה, והייתי אליה בחשיפת חסר אז זה גם תרם להקטנת החשיפה הכוללת בתיק.
שיקולים למופת - ממש ללמוד מהם :)

למעלה תחתית