אני חושב שאתה צריך להחליט האם אתה מסתכל בסינון שלך ברמת המאקרו או המיקרו, אבל לעשות חצי דרך נראה לי לא לפה ולא לשם.זו,ATO,MGEE מחלקות דיבידנד למרות שהתזרים החופשי שלהן שלילי. אבל, על פניו הן עוברות סינון.
כלומר, אם בחרת להתעמק בתזרים המזומנים , וגם ראית נתון שבעיניך חריג, כדאי להבין למה הוא נראה כמו שהוא נראה והאם מדובר באירוע חד פעמי או לא, כדי לקבל איזשהי אינדיקציה שאומרת משהו רלוונטי.
אם לדוגמא תיקח את ATO, החברה במשך 20+ שנים יחסית מאוזנת.
ב-2021, רואים ירידה קיצונית - מדובר בחברת תשתיות גז, שחוותה מז"א קיצוני בשנה הזאת (הסופה URI), והיו לה הוצאות חריגות במיוחד בשנה הזאת בהתאמה.
האם מדאיג אותך שלחברה שחוותה סופה קיצונית בחורף 2021, היו הוצאות קיצוניות באותה השנה?
האם זה מעיד משהו על המודל העסקי של החברה או היכולת שלה לייצר ולהרוויח? האם משהו השתנה ברמה המהותית בניהול של החברה?
הסיפור הזה של הוצאה חד פעמית גדולה ולא צפויה, יכול בתיאוריה לקרות לכל אחת מהחברות שכרגע קיימות בתיק שלך (תביעה, מעילה, מקרה ביטוחי, שבשי שוק, פגיעה במותג/מוניטין, תוקף פטנט, חסמי כניסה, מודיעין עסקי, פרסום רע, מלחמה, שלום, מחקר חדש וכו' וכו' וכו').
אני חושב שאם החברה עם שולי ביטחון גבוהים כפי שהגדרת לעצמך/אתה מייחס להם חשיבות, הם נועדו בדיוק בשביל מקרים כאלה ונועדו לספק לה לכאורה יכולת להתמודד עם משברים לא ידועים מהסוג הזה בט"א.