19yoboy
Well-Known Member
מה אלו הפעולות הללו?
מה הפעולות שביצעת בשביל לרשום את הדברים האלו (תפרט! ובאופן מילולי).
המרה.ומה עשית עם כל השאר?
ביצעתי המרות.שאם אתה לא מפרט כשאתה מתבקש לפרט אז אתה לא באמת לומד![]()
מה למדתי מזה?
רק דרך כתיבה שהייתה נראית לי נכונה לאותו הרגע למען ביצוע התרגיל.מה זה אומר בכלל?
"דולר שווה דולר"?
"חביתה שווה חביתה"?
"תפוח שווה תפוח"?
הדולר השתנה מול המטבעות ולא היורו.עכשיו השאלה היא האם היורו השתנה לעומת כל המטבעות (הוא שווה פי-100 מכל המטבעות) או שהדולר השתנה מול כל המטבעות (הוא שווה מאית מכל המטבעות).
הבנתי.בשני המקרים יורו אחד שווה 100 דולר![]()
למה?אם ננקוב במחיר הקופסה ביורו אנחנו נקבל X
אם ננקוב במחיר הקופסה בשקלים ואז נמיר את השקלים ליורו אנחנו נקבל את אותו ה-X
אם ננקוב במחיר הקופסה בדולרים ואז נמיר את הדולרים ליורו אנחנו נקבל את אותו ה-X
מחיר הקופסה זהה בכל המחירים הללו.
בגלל שאיפסת את המטבעות (כל מטבע) להיות שווים ל: בהינתן: 1 יורו = 2$ = 2 ש"ח?
אני אנסה לפרט:
-נוקב במחיר הקופסה ביורו, (בקופסה יש שלושה מטבעות, אחד מכל אחד המצוינים לעיל) = נותרתי עם 3 יורו.
-נוקב במחיר הקופסה בשקלים, יש לי 1 ש"ח, 1$ ואחד אירו, ממיר הכל ליורו: נותרתי פחות מ3 יורו
-נוקב במחיר הקופסה בדולרים, יש לי 1 דולר בודד, 1 שקל בודד, 1 אירו,: נותרתי עם פחות מ3 יורו.
-איך היא מבצעת את חישוב שווי הקופסה? לפי שערים? השערים הם מאוד דינמיים.חברה שמרוויחה יורו אחד, שקל אחד ודולר אחד שמה את כל המטבעות בקופסה אחת.
* אם החברה אירופאית אז היא מחשבת את שווי הקופסה ביורו ומחלקת חלק מזה כדיבידנד ביורו.
* אם החברה אמריקאית אז היא מחשבת את שווי הקופסה בדולר ומחלקת חלק מזה כדיבידנד בדולר.
* אם החברה ישראלית אז היא מחשבת את שווי הקופסה בשקלים ומחלקת חלק מזה כדיבידנד בשקלים.
לא הבנתי לצורך מה ציינת את זה.. כדי להראות שהדיבידנד תמיד שווה?אחרי שהמשקיע מקבל את הדיבידנד וממיר אותו למטבע של אותו המשקיע אז הוא תמיד יגיע לאותו הסכום במטבע שלו (ראה הסבר על "מחיר קופסה זהה - תמיד X יורו ממקודם).
בכללי: לצד החלש.אם היחס השתנה ל: דולר אחד = 2 שקלים.
לאיזה צד ב"מאזניים" צריך להוסיף מטבע/ות בשביל לחזור לאיזון?
אבל למה להוסיף? כתבת שזהו היחס החדש. למה שנרצה להגיע לנק' איזון? בכל מקרה גם אם תבקש (ואני מקווה שכן), אני לא יודע איך לגשת לזה.
במצב מאוזן דולר אחד הוא 4 שח?התחלנו עם דולר אחד ו-4 שקלים במאזניים.
האם נוכל להגיע לשוויון ע"י הוספת שקלים? כמה?
האם נוכל להגיע לשוויון ע"י הוספת דולרים? כמה?
כעת אנחנו ב2 שח?
בשביל לחזור לאיזון תוסיף 2 שח.
בשביל לחזור לאיזון תוסיף -0.5$.