אחרי שחתכו, MMM מעלים את הדיבידנד

daat99

מייסד
מנהל
תודה רבה על העדכון.
מעניין אם זה תחילתו של רצף הגדלות ארוך :)

rugh78

Active Member
הפסדתי עליהם מלא כסף, בהצלחה למי שנכנס

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

rugh78

Active Member
יהיה מאוד מחכים ללמוד מהניסיון שלך, אם תבחר לשתף אותו ברבים.

האם זכור לך מתי/מדוע רכשת ומתי/מדוע מכרת?
בכיף.

קניתי בתחילת הדרך בלי לעשות ניתוח מעמיק מדי לצערי, קניתי כי זו הייתה נחשבת מניה חזקה שמשלמת דיבידנדים לאורך תקופה ארוכה, אני מכיר את המוצרים שלה וחשבתי שיש להם המון מוצרים שונים.
המניה נקנתה במרץ 2021 בשער של 191$ כנראה בשער הכי גבוה שלה :(

בדיעבד, טעות

מכרתי ביולי 24 כי פשוט נשבר לי ממנה אחרי שהם חתכו דיבידנד

daat99

מייסד
מנהל
@rugh78 תודה רבה לך!
אני חושב שזו יכולה להיות התנסות מאוד חיובית בראיה ארוכת הטווח של חיינו כמשקיעים.
יש לי כמה חברות "כושלות" שכאלו בתיק שנרכשו מאותן הסיבות (חוסר ידע/מחקר) ואני משמר אותן בשביל להזכיר לעצמי לא לרכוש חברות כאלו שוב.

rugh78

Active Member
@rugh78 תודה רבה לך!
אני חושב שזו יכולה להיות התנסות מאוד חיובית בראיה ארוכת הטווח של חיינו כמשקיעים.
יש לי כמה חברות "כושלות" שכאלו בתיק שנרכשו מאותן הסיבות (חוסר ידע/מחקר) ואני משמר אותן בשביל להזכיר לעצמי לא לרכוש חברות כאלו שוב.
מבין אותך, אבל זה כל פעם מחדש כאב לי לראות את זה והעדפתי לקחת את מה שנשאר ולהשקיע אותו בחברה טובה יותר, יש לי עוד שתי תזכורות שאני מחזיק כי כבר כמעט לא נשאר מהם כלום.

moshe

Well-Known Member
מנסה להבין קצת יותר לעומק כי חושש שזה יקרה לי, אז ברשותך כמה שאלות אם לא נח אז הכל טוב לא חייב לענות

1. לא ראיתי שהחברה הייתה שווה 191 בתאריך הנקוב (מרץ 2021)
2. רק בגלל שהם חתכו את הדיבידנד מכרת או גם בגלל שראית את המחיר של המניה (שנפל מאז הקנייה)?
3. באיזה מחיר מכרת את המניה?

תודה מראש

rugh78

Active Member
לא ראיתי שהחברה הייתה שווה 191 בתאריך הנקוב (מרץ 2021)
לצערי היא הייתה, מצ"ב תמונה מאתר סייקינג אלפא.
633

רק בגלל שהם חתכו את הדיבידנד מכרת או גם בגלל שראית את המחיר של המניה (שנפל מאז הקנייה)?
גם וגם

מכרתי בכמה מנות, אבל בגדול ב 125$

daat99

מייסד
מנהל
כל פעם מחדש כאב לי לראות את זה
הכאב הזה הוא בדיוק מה שמחזק אותי ומאפשר לי להמשיך ולהיצמד לקריטריונים ולהשקעות שלי תוך כדי התעלמות ממה שקורה מסביב.
הכאב הזה הוא מה שמחזק בי את התובנה שאני לא יודע כלום על העתיד וכל מה שנשאר הוא פשוט "קנה והחזק" פשוט בלי שום ניסיונות לתזמן.
הכאב הזה גם מעודד אותי לא להסתכל על מחירי המניות בכלל תוך כדי קבלת המצב הנתון של הדיבידנד (ראה WBA כדוגמא לחברה שלא היו בה סימנים מחשידים כשרכשתי אותה ועדיין הדיבידנד נפגע ב-2024 והופסק לחלוטין ב-2025).

מהתבוננות בגרף המחיר (ללא דיבידנדים, עם שקלול דיבידנדים מצב המשקיע טוב בהרבה) נראה שהחברה הגיעה לשיא ב-2018 ואחרי ירידות שהסתיימו במרץ 2024 התחילה במגמת התאוששות.
לפי גרף המחיר החברה גם חזרה כבר להיסחר במחירים של סוף 2021 וקרובה מאוד למחירי השיא של 2021.

האם שקלת לנתק את עצמך ממחירי המניות לחלוטין ופשוט לקבל את מה שיקרה כמצב נתון שאינו ידוע מראש?

חושש שזה יקרה לי
אנחנו לא נביאים וזה קורה לכולנו אז אני מציע לסגל את ההבנה שזה יקרה גם לך.

2. רק בגלל שהם חתכו את הדיבידנד מכרת או גם בגלל שראית את המחיר של המניה (שנפל מאז הקנייה)?
ברוב המוחלט של המקרים כשחברות כאלו חותכות את הדיבידנד זה קורה בסמיכות להתרסקות משמעותית במחירי המניות.
לרוב ההתרסקות מתחילה קודם (תשואת הדיבידנד מזנקת אל "הטווח המסוכן") ולעתים ממשיכה גם אחר כך.
כמובן שיש יוצאי דופן שמתנהגים אחרת אבל זו התופעה הנפוצה יותר שאני נתקלתי בה עד כה.

לצערי היא הייתה, מצ"ב תמונה מאתר סייקינג אלפא.
ישנה אי תאימות משמעותית בין נתוני המחיר מסיקינג אלפא לבין הנתונים בשאר האתרים הפיננסים (כגון יאהוו, גוגל פייננס ואחרים שבדקתי - כולל הנתונים שמופיעים במערכת המסחר של אינטראקטיב ברוקרס).
ישנה גם אי-תאימות בין המחירים שמופיעים בגרף ה-"BASIC" של סיקינג אלפא לבין גרף ה-"ADVANCED" של סיקינג אלפא (שמבוסס על Trading View):
634

אני לא יודע איזה מהנתונים נכון אבל אני לא חושב שזה משנה משהו.

בכל מקרה, תודה רבה שבחרת לשתף אותנו במקרה שקרה לך, אני חושב שזה מאוד עוזר לאנשים להתמודד עם מקרים דומים שהם עוברים.

rugh78

Active Member
האם שקלת לנתק את עצמך ממחירי המניות לחלוטין ופשוט לקבל את מה שיקרה כמצב נתון שאינו ידוע מראש?
הנבואה ניתנה לשוטים, כמו שהיא התאוששה היא גם יכלה להגיע לאפס.

לכסף שלי יש עלות אלטרנטיבית, העדפתי שיעבוד עבורי במניה אחרת ולא לסמוך על התאוששות של חברה שאין לי בה אמון.

אפרופו WBA שהייתה לי, גם העפתי אותה אחרי מה שקרה, כי אין לי אמון בה.

וכמו שאמרת, הפסיכולוגיה חשובה ולא ישנתי טוב בלילה בידיעה שהם בתיק שלי.

ללגבי המחיר, זה ממש מוזר, אני לא יודע למה זה, זו סטייה משמעותית, אכן יש חוסר דיוק גדול אבל אני יודע כמה שילמתי ויש לי את הקבלות גם, לכן אני לא מבין מנה נובע הפער הזה, האם יצא לך להתקל בדבר כזה בעבר?

ננ. ב. גם באתר של MMM המחיר הוא לא נכון...

daat99

מייסד
מנהל
הנבואה ניתנה לשוטים, כמו שהיא התאוששה היא גם יכלה להגיע לאפס.
בדיוק!

וכמו שאמרת, הפסיכולוגיה חשובה ולא ישנתי טוב בלילה בידיעה שהם בתיק שלי.
זה הרבה יותר חשוב :)

ללגבי המחיר, זה ממש מוזר, אני לא יודע למה זה, זו סטייה משמעותית, אכן יש חוסר דיוק גדול אבל אני יודע כמה שילמתי ויש לי את הקבלות גם, לכן אני לא מבין מנה נובע הפער הזה, האם יצא לך להתקל בדבר כזה בעבר?
זה באמת מאוד מוזר ולא יצא לי להתקל בתופעה הזו מעולם.
אני לא מבין מאיפה הפערים (לא היו פיצולים או משהו בסגנון שיכולים להסביר זאת).

rugh78

Active Member
באמת מאוד מוזר ולא יצא לי להתקל בתופעה הזו מעולם.
מעניין בעוד כמה מניות הפער הזה קיים.

כי בהתחלה שחיפשתי מחיר הקניה שלי, הלכתי לאקסל שלי דבר ראשון, אני מתעד כל פעולה שם ואחכ הסתכלתי בגרף המניה ביאהוו וזה לא הסתדר לי, אז חיפשתי בעוד מקורות וגם שם זה לא תאם, עד שמצאתי את הטבלה באלפא... ממש ממש מוזר, זו סטיה מאוד גדולה.

guesto

Well-Known Member
1. לא ראיתי שהחברה הייתה שווה 191 בתאריך הנקוב (מרץ 2021)
ישנה אי תאימות משמעותית בין נתוני המחיר מסיקינג אלפא לבין הנתונים בשאר האתרים הפיננסים (כגון יאהוו, גוגל פייננס ואחרים שבדקתי - כולל הנתונים שמופיעים במערכת המסחר של אינטראקטיב ברוקרס).

daat99

מייסד
מנהל

לופטי

Well-Known Member
בכיף.

קניתי בתחילת הדרך בלי לעשות ניתוח מעמיק מדי לצערי, קניתי כי זו הייתה נחשבת מניה חזקה שמשלמת דיבידנדים לאורך תקופה ארוכה, אני מכיר את המוצרים שלה וחשבתי שיש להם המון מוצרים שונים.
המניה נקנתה במרץ 2021 בשער של 191$ כנראה בשער הכי גבוה שלה :(

בדיעבד, טעות

תודה רבה לך על השיתוף

guesto

Well-Known Member
למעלה תחתית