כל פעם מחדש כאב לי לראות את זה
הכאב הזה הוא בדיוק מה שמחזק אותי ומאפשר לי להמשיך ולהיצמד לקריטריונים ולהשקעות שלי תוך כדי התעלמות ממה שקורה מסביב.
הכאב הזה הוא מה שמחזק בי את התובנה שאני לא יודע כלום על העתיד וכל מה שנשאר הוא פשוט "קנה והחזק" פשוט בלי שום ניסיונות לתזמן.
הכאב הזה גם מעודד אותי
לא להסתכל על מחירי המניות בכלל תוך כדי קבלת המצב הנתון של הדיבידנד (ראה WBA כדוגמא לחברה שלא היו בה סימנים מחשידים כשרכשתי אותה ועדיין הדיבידנד נפגע ב-2024 והופסק לחלוטין ב-2025).
מהתבוננות בגרף
המחיר (ללא דיבידנדים, עם שקלול דיבידנדים מצב המשקיע טוב בהרבה) נראה שהחברה הגיעה לשיא ב-2018 ואחרי ירידות שהסתיימו במרץ 2024 התחילה במגמת התאוששות.
לפי גרף
המחיר החברה גם חזרה כבר להיסחר במחירים של סוף 2021 וקרובה מאוד למחירי השיא של 2021.
האם שקלת לנתק את עצמך ממחירי המניות לחלוטין ופשוט לקבל את מה שיקרה כמצב נתון שאינו ידוע מראש?
אנחנו לא נביאים וזה קורה לכולנו אז אני מציע לסגל את ההבנה שזה יקרה גם לך.
2. רק בגלל שהם חתכו את הדיבידנד מכרת או גם בגלל שראית את המחיר של המניה (שנפל מאז הקנייה)?
ברוב המוחלט של המקרים כשחברות כאלו חותכות את הדיבידנד זה קורה בסמיכות להתרסקות משמעותית במחירי המניות.
לרוב ההתרסקות מתחילה קודם (תשואת הדיבידנד מזנקת אל "הטווח המסוכן") ולעתים ממשיכה גם אחר כך.
כמובן שיש יוצאי דופן שמתנהגים אחרת אבל זו התופעה הנפוצה יותר שאני נתקלתי בה עד כה.
לצערי היא הייתה, מצ"ב תמונה מאתר סייקינג אלפא.
ישנה אי תאימות משמעותית בין נתוני המחיר מסיקינג אלפא לבין הנתונים בשאר האתרים הפיננסים (כגון יאהוו, גוגל פייננס ואחרים שבדקתי - כולל הנתונים שמופיעים במערכת המסחר של אינטראקטיב ברוקרס).
ישנה גם אי-תאימות בין המחירים שמופיעים בגרף ה-"BASIC" של סיקינג אלפא לבין גרף ה-"ADVANCED" של סיקינג אלפא (שמבוסס על Trading View):
אני לא יודע איזה מהנתונים נכון אבל אני לא חושב שזה משנה משהו.
בכל מקרה, תודה רבה שבחרת לשתף אותנו במקרה שקרה לך, אני חושב שזה מאוד עוזר לאנשים להתמודד עם מקרים דומים שהם עוברים.