אקסל צפי הכנסות מדיבידנדים

phoenix

Active Member
זה הטאב שממנו נגזר הכל, History:
(בכחול, שדות שצריך להזין בהם נתונים. בשחור, נוסחאות)

178

phoenix

Active Member
טאב Comparisons:

179

הטאב הזה יכול לערער את הביטחון העצמי של המשקיע.
מסכימה עם דעת אך אני אוהבת גרפים. הגדרתי שאני קונה לעד (או עד שחותכים דיבידנד) ולכן לא ממש מעניין אותי איך הגרפים יראו ב 10-20 שנים הקרובים. אחרי זהפרק זמן זה, אני מצפה להינות מהטאב הזה.

daat99

מייסד
מנהל
זה ה Portfolio Dashboard:
זה ה Dividend Dashboard:
ממש כל הכבוד!
אני נדהם כל פעם מחדש כמה אנשים לומדים ומתפתחים כשנותנים להם את הכלים לעשות זאת בעצמם.

זה הטאב שממנו נגזר הכל, History:
האם ישנה התייחסות לפיצולים, התפצלויות והתמזגויות של חברות?
הצעות ייעול או תוספות שכדאי שיהיו לי
להיפטר מ:
טאב Comparisons:
;)

מומו

Well-Known Member
אם יש לך, או למישהו אחר, הצעות ייעול או תוספות שכדאי שיהיו לי - אשמח לשמוע.
דבר ראשון, היה כדאי להוסיף את כל הצילומי מסך לפוסט אחד :)

מבחינה ויזאולית נראה נפלא, מקווה שכל הפונקציות יעבדו כמו שצריך

הערות \ שאלות \ רעיונות :
1. Portfolio Gain - נוגד את עיקרון השקעה תזרימית... אבל עם הפסיכולוגיה אי אפשר להתווכח
2. הבארים של ה-Positions נראה מעולה, אבל אני חושש שבתיק עם פיזור של 30-40-50 מניות הצבעים קצת ילכו לאיבוד ויהיה יותר קשה "לקרוא" אותו
3. שאלה - איך ההגדרה של ה-Milestones? ראיתי שם 0/15... זה רעיון יפה מאוד שאשמח לאמץ !
4. Monthy Dividend Income מציג רק את השנה האחרונה או מתחילת התיק? אם מתחילת התיק, כנראה שזה יהיה מאוד עמוס אחרי שנתיים-שלוש...
5. אם אוהבים גרפים - אולי כדאי להוסיף גם קצב הגדלה דיבידנדים פר סקטור \ פר מנייה?
6. History - אין צורך להכניס ידנית. אפשר להעתיק ולהדביק מהדוח של IB.
7. בהמשך לסעיף הקודם - אין צורך גם להכניס בעמודה נפרדת את המיסים בצורה ידנית. את המיסים יש להעתיק מה-Withholding tax מהדוח של IB והוא יוצג אוטומטית בעמודה H
8. Comparisons - לפי דעתי מיותר
9. האם השתמשת בפונקציה שמופיע בסרטון לגבי פיצול מניות 1:4 המחושבת באופן אוטומטי? (לפי דעתי יותר מדיי התעסקות, אני מבצע ידנית אבל כמובן כותב ידנית בטאב History)
10. Predictions - לא קיבלנו צילום מסך :)

ושוב, עבודה נפלאה, מאוד מועילה להרבה אנשים. רק מעטים כנראה מגיבים.... השאר כבר "גנבו" את הרעיון ורצו לפתוח את הגוגלשיט... ;)

daat99

מייסד
מנהל
היה כדאי להוסיף את כל הצילומי מסך לפוסט אחד :)
הפורום חוסם זאת :)

שאלה - איך ההגדרה של ה-Milestones?
זה כמו היעדים של תיק דיבידעת.
אצלי זה סתם מספר די שרירותי שהוביל לפונקציה לינארית (חסרת בסיס עובדתי במציאות) שהגדירה מספרים שונים לפי שנים.
מבחינתי זה נועד יותר להראות התקדמות כללית לאנשים שמבקרים בבלוג ואני לא מייחס לכך חשיבות בכלל.

4. Monthy Dividend Income מציג רק את השנה האחרונה או מתחילת התיק?
למיטב הבנתי זה מייצג את צפי הדיבידנדים השנתי (ב-12 החודשים הקרובים).

ושוב, עבודה נפלאה, מאוד מועילה להרבה אנשים. רק מעטים כנראה מגיבים.... השאר כבר "גנבו" את הרעיון ורצו לפתוח את הגוגלשיט...
לא יפתיע אותי בכלל :)

phoenix

Active Member
האם ישנה התייחסות לפיצולים, התפצלויות והתמזגויות של חברות?
כן, כחלק מה data validation יש split.

מבינה את הרציונל :) מבחינתי, שווי כולל זה עבור יום הדין בו חטפו את החצי שלי ואני צריכה לספק מיד סכום רציני כדי לראותו שוב.

ממש כל הכבוד!
אני נדהם כל פעם מחדש כמה אנשים לומדים ומתפתחים כשנותנים להם את הכלים לעשות זאת בעצמם.
תודה רבה. בעיקר תודה על הפורום הרציני והנהדר הזה!

phoenix

Active Member
@מומו הרגע שבק לי המחשב. עונה לך בהרחבה ברגע שיחזור לחיים, כולל הנוסחא ל millstones שמופיעה ב dashboard. פשוט לא נח לי לעבוד מהנייד.

לופטי

Well-Known Member
לטובת שאלות עתידיות: סיימתי לבנות את ה tracker שלי ב google sheets.
חשבתי לפרסם אותו פה לשימוש אך:
1. לדעתי התועלת היא בלבנות אותו לבד, מבינים כך מה עושים ומה משמעות הדברים. מבינים שיש לעיתים גישות חישוב שונות (למשל ROI, יש שמבדילים כאשר מדובר בתיק דיבידנדים).
2. בהחלט יש סיכוי שעשיתי טעויות :)

רובו המוחלט אוטומטי ולזה כיוונתי.
אשמח לשתף מאיפה עזר לי לבנות אותו:
התחלתי מזה: מעקב דיבידנדים ב google sheets והמשכתי ל מעקב תיק ב google sheets.
משם המשכתי לעוד דברים שלא היו שם והוספתי אותם בעצמי. למדתי המון.

הטאבים שיש לי:
Portfolio Dashboard - גרפים על החברות שרכשתי.
Dividend Dashboard - גרפים על דיבידנדים
Positions - אם ראיתם את הסרטון השני, ממש אחד לאחד (שימו לב שיש באג קטן ב script שלו בפונק׳ generateFifo והתיקון פשוט:
תחימת כל הקוד ב if(security != null).
Annual Portfolio Data 2021 - מידע שנתי מפורט לגבי הפוזיציות והדיבידנדים (פר חברה, פר סקטור וכו׳).
Tax And Comminssions - דרושה עוד טיפה עבודה על העמלות אבל פחות מעניין אותי כרגע.
All Times Dividend Data - כל הדיבידנדים שאי פעם התקבלו מחברה ואינדיקציה האם אני מחזיקה את החברה כרגע או לא.
History - הזנה ידנית של כל הפעולות שאי פעם בוצעו (הפקדות, משיכות, קניה, מכירה, דיבידנד, split...). מכאן כל שאר הטאבים מחוללים את הרוב המוחלט של הדברים בצורה אוטומטית. הוספתי גם עמודה למס הכנסה ששולם ועמלות ברוקר ששולמו על כל פעולה).
Dividends Calender - עוד דרושה עבודה -קישור google calendar לטאב הזה כדי שיופיעו לי ביומן תאריכי ex-dividend וסכומים, למעקב נוסף.
Milestones - אבני דרך שהגדרנו לתיק שלנו.
Comparisons -טאב חביב עלי במיוחד - גרף השוואות בין הפורטפוליו שלנו ל s&p 500 ולבין תחזיות משוערות לפורטפוליו שלנו.
Predictions -מן מחשבון דיבידנדים, מזינים פרמטרים ומקבלים את מצב התיק בעוד x שנים. שאבתי את ההשראה מההדרכה של @daat99 ואמנם חישבתי מעט שונה, לדעתי יש לי שם טעות קטנה ואני עוד מתבשלת על זה.

אם זה מעניין מישהו, אעלה צילומי מסך של הטאבים השונים בגליון (כאמור, שניים מהם לא גמורים עדיין אבל פחות משנים לי כרגע).
מאוד מרשים! כל הכבוד!!!

Daniel

Member
תודה רבה אנסה לשבת על זה היום, יש לי משהו בסגנון אבל לא כזה מורכב

rugh78

Active Member
אם יש לך, או למישהו אחר, הצעות ייעול או תוספות שכדאי שיהיו לי - אשמח לשמוע.
מרשים, יש לי אקסל דומה שבניתי מפה ומשם.
אני הוספתי בהיסטורית פעולות גם עמודה שיודעת לעשות המרת מטבע לפי תאריך, חשוב לי בהפרדת המזומן כי אני עובד ביורו ובשקל ורוצה להמיר את הכל בדולר.
בהצלחה

phoenix

Active Member
מרשים, יש לי אקסל דומה שבניתי מפה ומשם.
אני הוספתי בהיסטורית פעולות גם עמודה שיודעת לעשות המרת מטבע לפי תאריך, חשוב לי בהפרדת המזומן כי אני עובד ביורו ובשקל ורוצה להמיר את הכל בדולר.
בהצלחה
בהתחלה הוספתי ואחר כך מחקתי. ככל הנראה שאוסיף שוב בהמשך כדי שהמעקב יהיה מדוייק יותר.

phoenix

Active Member
איך ההגדרה של ה-Milestones?
לאחר שיש טאב (אצלי בדוגמא, בשם '!Milestones') עם שתי עמודות של ערך ה milestone ותאריך בו הוא הושג, מכינים את התצוגה:

שימו לב! צריך להחליף את שמות הטאבים שלכם (השם בין גרש בודד, למשל ׳!Milestones׳) ואת כתובות התאים שלכם.

הנוסחא ל Milestones Achieved היא פונק׳ countif:
קוד:
=COUNTIF(Milestones!B3:B, "<>")&"/"&COUNTIF(Milestones!A2:A, "<>")
הנוסחא ל current milestone:
קוד:
=INDIRECT("Milestones!"&ADDRESS(ROW(Milestones!$A$3)+COUNTIF(Milestones!$B$3:$B, "<>"), COLUMN(Milestones!$A$3)))
ה progress bar הוא פונק׳ sparkline:
קוד:
=SPARKLINE('Dividend Dashboard'!$K$1, {"charttype","bar";"max",$K$6; "color1", "#40dcff"})
וזאת הנוסחא ל next milestone:
קוד:
=INDIRECT("Milestones!"&ADDRESS(ROW(Milestones!$A$3)+COUNTIF(Milestones!$B$3:$B, "<>")+1, COLUMN(Milestones!$A$3)))
מאחלת שתשיגו את כל ה milestones שלכם!

Dali

Active Member
השרשור הזה כל כך מרשים ומדויק בתזמונו.
השבוע גם אני מתכנן להתחיל לבנות את דוח מעקב שלי.
לפני שאתחיל רציתי להבין האם ישנם הבדלים בין הדוח אותו דעת מסביר כיצד לבצע לבין ההסברים המופיעים בקישורים ששלחה פואניקס?
אם כן, אשמח לדעת מהם ההבדלים כדי להבין מה מתאים יותר עבורי.
תודה

daat99

מייסד
מנהל
אשמח לדעת מהם ההבדלים
זה בעיקר עניין של "מה מעניין אותי".
אני מתמקד אך ורק בתזרים ומתעלם מהשווי.
רוב החומר הזמין באינטרנט (כולל מה שקושר בשרשור זה) מתמקד בעיקר בשווי ומתייחס לתזרים כאל שולי.

מומו

Well-Known Member
השרשור הזה כל כך מרשים ומדויק בתזמונו.
השבוע גם אני מתכנן להתחיל לבנות את דוח מעקב שלי.
לפני שאתחיל רציתי להבין האם ישנם הבדלים בין הדוח אותו דעת מסביר כיצד לבצע לבין ההסברים המופיעים בקישורים ששלחה פואניקס?
אם כן, אשמח לדעת מהם ההבדלים כדי להבין מה מתאים יותר עבורי.
תודה
אם אני מבין נכון את שאלתך, אני חושש שיש כאן בלבול קטן - ההנחיות שדעת נתן בפתיחת השרשור ומהם יצרתי את הגוגלשיט (יש קישור באחד הפוסטים שלי למעלה) כשמו כן הוא - אקסל למטרת צפי בלבד בהינתן כמה פרמטרים (תשואת דיבידנד, הפקדה חודשית, וכו')

הגוגלשיט של @phoenix לענ"ד מציג אפשרות למעקב אחר תיק דיבידינדים עם פזילה קטנה לשווי תיק...

Dali

Active Member
בכוונתי להתמקד בתזרים, אך כן ארצה שיהיה גם מתן ביטוי לשווי עבור מקרים ספציפיים בעתיד, כגון העברת מניות לצאצא.
ברצוני גם לאמוד צפי כללי, אך בעיקר מעקב אחרי התפתחות התיק(מבחינה תזרימית בעיקר)

phoenix

Active Member
בכוונתי להתמקד בתזרים, אך כן ארצה שיהיה גם מתן ביטוי לשווי עבור מקרים ספציפיים בעתיד, כגון העברת מניות לצאצא.
אלו גם הנושאים שהיו רלוונטים עבורי. הכי חשוב ומעניין עבורי הוא התזרים וכ80% מהקובץ מוקדש לזה. ה-20% הנותרים מתפלגים שווה בין השוואת ביצועים לחקר עתידי (האם אופן השקעה זה אכן הצדיק את עצמו) ובין מעקב כולל אחרי התיק (מסיבות של מצב חירום שצריך למכור הכל או מסיבה של הורשה לילדים ועל כן, ניהול מעקב מדויק עבור רשות המיסים היקרה שלנו).
אחת הנקודות שהיו לי חשובות מאוד היה לימוד הילדים בעתיד איך לנהל את תיק הדיבידנדים שלהם. עבור זאת רציתי לספק את התמונה המלאה, שכוללת גם את מצב התיק ואופן בנייתו בציר הזמן.

אני ממליצה להסתכל בשני הסרטונים ששמתי להם לינקים ולקחת את זה לכיוון שלך. עבורי הם היו נקודת מוצא טובה והמשכתי מהם לעוד המון נקודות ספציפיות שחיפשתי ללמוד עליהן עוד.
הוספתי דברים שעניינו אותי, כמו ה Milestones, שלא הופיעו בסרטונים. הורדתי דברים שלא עניינו אותי, כמו מעקב קריפטו. וכו׳.
בעיקר למדתי מהסרטונים להשתמש בכלים של google sheets שלא הכרתי. משם, קח את זה לקובץ חלומותיך :D

למעלה תחתית