אם יש לך, או למישהו אחר, הצעות ייעול או תוספות שכדאי שיהיו לי - אשמח לשמוע.אישית אני חושב שכדאי מאוד להוסיף צילומי מסך
זה ה Portfolio Dashboard:
ממש כל הכבוד!זה ה Dividend Dashboard:
האם ישנה התייחסות לפיצולים, התפצלויות והתמזגויות של חברות?זה הטאב שממנו נגזר הכל, History:
להיפטר מ:הצעות ייעול או תוספות שכדאי שיהיו לי
טאב Comparisons:
דבר ראשון, היה כדאי להוסיף את כל הצילומי מסך לפוסט אחדאם יש לך, או למישהו אחר, הצעות ייעול או תוספות שכדאי שיהיו לי - אשמח לשמוע.
הפורום חוסם זאתהיה כדאי להוסיף את כל הצילומי מסך לפוסט אחד![]()
זה כמו היעדים של תיק דיבידעת.שאלה - איך ההגדרה של ה-Milestones?
למיטב הבנתי זה מייצג את צפי הדיבידנדים השנתי (ב-12 החודשים הקרובים).4. Monthy Dividend Income מציג רק את השנה האחרונה או מתחילת התיק?
לא יפתיע אותי בכללושוב, עבודה נפלאה, מאוד מועילה להרבה אנשים. רק מעטים כנראה מגיבים.... השאר כבר "גנבו" את הרעיון ורצו לפתוח את הגוגלשיט...
כן, כחלק מה data validation יש split.האם ישנה התייחסות לפיצולים, התפצלויות והתמזגויות של חברות?
מבינה את הרציונללהיפטר מ:
![]()
תודה רבה. בעיקר תודה על הפורום הרציני והנהדר הזה!ממש כל הכבוד!
אני נדהם כל פעם מחדש כמה אנשים לומדים ומתפתחים כשנותנים להם את הכלים לעשות זאת בעצמם.
מאוד מרשים! כל הכבוד!!!לטובת שאלות עתידיות: סיימתי לבנות את ה tracker שלי ב google sheets.
חשבתי לפרסם אותו פה לשימוש אך:
1. לדעתי התועלת היא בלבנות אותו לבד, מבינים כך מה עושים ומה משמעות הדברים. מבינים שיש לעיתים גישות חישוב שונות (למשל ROI, יש שמבדילים כאשר מדובר בתיק דיבידנדים).
2. בהחלט יש סיכוי שעשיתי טעויות
רובו המוחלט אוטומטי ולזה כיוונתי.
אשמח לשתף מאיפה עזר לי לבנות אותו:
התחלתי מזה: מעקב דיבידנדים ב google sheets והמשכתי ל מעקב תיק ב google sheets.
משם המשכתי לעוד דברים שלא היו שם והוספתי אותם בעצמי. למדתי המון.
הטאבים שיש לי:
Portfolio Dashboard - גרפים על החברות שרכשתי.
Dividend Dashboard - גרפים על דיבידנדים
Positions - אם ראיתם את הסרטון השני, ממש אחד לאחד (שימו לב שיש באג קטן ב script שלו בפונק׳ generateFifo והתיקון פשוט:
תחימת כל הקוד ב if(security != null).
Annual Portfolio Data 2021 - מידע שנתי מפורט לגבי הפוזיציות והדיבידנדים (פר חברה, פר סקטור וכו׳).
Tax And Comminssions - דרושה עוד טיפה עבודה על העמלות אבל פחות מעניין אותי כרגע.
All Times Dividend Data - כל הדיבידנדים שאי פעם התקבלו מחברה ואינדיקציה האם אני מחזיקה את החברה כרגע או לא.
History - הזנה ידנית של כל הפעולות שאי פעם בוצעו (הפקדות, משיכות, קניה, מכירה, דיבידנד, split...). מכאן כל שאר הטאבים מחוללים את הרוב המוחלט של הדברים בצורה אוטומטית. הוספתי גם עמודה למס הכנסה ששולם ועמלות ברוקר ששולמו על כל פעולה).
Dividends Calender - עוד דרושה עבודה -קישור google calendar לטאב הזה כדי שיופיעו לי ביומן תאריכי ex-dividend וסכומים, למעקב נוסף.
Milestones - אבני דרך שהגדרנו לתיק שלנו.
Comparisons -טאב חביב עלי במיוחד - גרף השוואות בין הפורטפוליו שלנו ל s&p 500 ולבין תחזיות משוערות לפורטפוליו שלנו.
Predictions -מן מחשבון דיבידנדים, מזינים פרמטרים ומקבלים את מצב התיק בעוד x שנים. שאבתי את ההשראה מההדרכה של @daat99 ואמנם חישבתי מעט שונה, לדעתי יש לי שם טעות קטנה ואני עוד מתבשלת על זה.
אם זה מעניין מישהו, אעלה צילומי מסך של הטאבים השונים בגליון (כאמור, שניים מהם לא גמורים עדיין אבל פחות משנים לי כרגע).
מרשים, יש לי אקסל דומה שבניתי מפה ומשם.אם יש לך, או למישהו אחר, הצעות ייעול או תוספות שכדאי שיהיו לי - אשמח לשמוע.
בהתחלה הוספתי ואחר כך מחקתי. ככל הנראה שאוסיף שוב בהמשך כדי שהמעקב יהיה מדוייק יותר.מרשים, יש לי אקסל דומה שבניתי מפה ומשם.
אני הוספתי בהיסטורית פעולות גם עמודה שיודעת לעשות המרת מטבע לפי תאריך, חשוב לי בהפרדת המזומן כי אני עובד ביורו ובשקל ורוצה להמיר את הכל בדולר.
בהצלחה
לאחר שיש טאב (אצלי בדוגמא, בשם '!Milestones') עם שתי עמודות של ערך ה milestone ותאריך בו הוא הושג, מכינים את התצוגה:איך ההגדרה של ה-Milestones?
=COUNTIF(Milestones!B3:B, "<>")&"/"&COUNTIF(Milestones!A2:A, "<>")
=INDIRECT("Milestones!"&ADDRESS(ROW(Milestones!$A$3)+COUNTIF(Milestones!$B$3:$B, "<>"), COLUMN(Milestones!$A$3)))
=SPARKLINE('Dividend Dashboard'!$K$1, {"charttype","bar";"max",$K$6; "color1", "#40dcff"})
=INDIRECT("Milestones!"&ADDRESS(ROW(Milestones!$A$3)+COUNTIF(Milestones!$B$3:$B, "<>")+1, COLUMN(Milestones!$A$3)))
בחזרה אליך וכל הכבוד גם על המאמצים וגם על הנכונות ללמד אחרים!מאחלת שתשיגו את כל ה milestones שלכם!
זה בעיקר עניין של "מה מעניין אותי".אשמח לדעת מהם ההבדלים
אם אני מבין נכון את שאלתך, אני חושש שיש כאן בלבול קטן - ההנחיות שדעת נתן בפתיחת השרשור ומהם יצרתי את הגוגלשיט (יש קישור באחד הפוסטים שלי למעלה) כשמו כן הוא - אקסל למטרת צפי בלבד בהינתן כמה פרמטרים (תשואת דיבידנד, הפקדה חודשית, וכו')השרשור הזה כל כך מרשים ומדויק בתזמונו.
השבוע גם אני מתכנן להתחיל לבנות את דוח מעקב שלי.
לפני שאתחיל רציתי להבין האם ישנם הבדלים בין הדוח אותו דעת מסביר כיצד לבצע לבין ההסברים המופיעים בקישורים ששלחה פואניקס?
אם כן, אשמח לדעת מהם ההבדלים כדי להבין מה מתאים יותר עבורי.
תודה
אלו גם הנושאים שהיו רלוונטים עבורי. הכי חשוב ומעניין עבורי הוא התזרים וכ80% מהקובץ מוקדש לזה. ה-20% הנותרים מתפלגים שווה בין השוואת ביצועים לחקר עתידי (האם אופן השקעה זה אכן הצדיק את עצמו) ובין מעקב כולל אחרי התיק (מסיבות של מצב חירום שצריך למכור הכל או מסיבה של הורשה לילדים ועל כן, ניהול מעקב מדויק עבור רשות המיסים היקרה שלנו).בכוונתי להתמקד בתזרים, אך כן ארצה שיהיה גם מתן ביטוי לשווי עבור מקרים ספציפיים בעתיד, כגון העברת מניות לצאצא.