ברוב המוחלט של המקרים זה אותו הדבר בדיוק כי חברות מגדילות את הדיבידנד ברבעון ספציפי ואז שלושה רבעונים מחלקים את אותו הדבר.בהנחה ואנחנו מדברים על הגדלה שנתית כן? לא מרבעון - לרבעון.
תשים לב שהיא חדשה יחסית בעולם הדיבידנדים אחרי שנים של התנגדות חריפה והיא עדיין מבצעת "טעויות של מתחילים" (כגון מלכודת דיבידנדים) שאני כבר הפקתי מהן לקחים לפני יותר מעשור.ממליץ בחום על מאמר של הסולידית שעושה סדר בכל המושגים..
זה דפוס? חברות עושות את זה בכוונה? בכלל עשית לי סלט, אני מאוד מבולבל מהנתון של MR% ומרגיש שאני טוחן מים והוא חייב להיות שטותיברות מגדילות את הדיבידנד ברבעון ספציפי ואז שלושה רבעונים מחלקים את אותו הדבר.
אני מאוד חם על AOSהמלצה נוספת
עברו שבועיים מאז שהקובץ פורסם. אני מציע להגמיש פרמטרים שמושפעים ממחיר המנייה (בהנחה ומתכוונים לקנות עוד החודש)
וואלה קיבלתי. כשחשבתי עם עצמי באמת ראיתי שהרצון לקנות כמה מניות גורם לי קצת לחפף בכמה פרמטרים למרות שהם לא מושלמים בשביל מה שחיפשתי, אמנם אני עדיין לא סגור על זה שאני מסתכל על הפרמטרים הנכונים בשבילי אבל עצם זה שזה גורם לי לעגל פינות זה מראה לי שהחיפוש שלי הופך להיות לא נקי.כדי שתקנה את הטובה ביותר
המהלך שעברתי עד עכשיו הוא כזה-אשמח לשמוע באמת איך אתה מתקדם
תודה רבה על השיתוף, כיף לראות שוותיקי הפורום מחבקים ומלמדים כל אחד שמבקש לדעת בלי לשפוט.וואלה קיבלתי. כשחשבתי עם עצמי באמת ראיתי שהרצון לקנות כמה מניות גורם לי קצת לחפף בכמה פרמטרים למרות שהם לא מושלמים בשביל מה שחיפשתי, אמנם אני עדיין לא סגור על זה שאני מסתכל על הפרמטרים הנכונים בשבילי אבל עצם זה שזה גורם לי לעגל פינות זה מראה לי שהחיפוש שלי הופך להיות לא נקי.
המהלך שעברתי עד עכשיו הוא כזה-
אחרי שהחכמתי פה המון ושמעתי את העצות המאוד חכמות פה,
בתור התחלה החלטתי שאני בינתיים לא מזיז שום השקעה שיש לי כרגע בשום מקום עד שאסגר ב100% על דרך שאני שלם איתה לחלוטין לכן בינתיים אשקיע רק כספים שלא מושקעים בשום מקום וללכת צעד צעד על מנת לבנות את האסטרטגיה שלי כמה שיותר בצורה שמתאימה לי.
החלטתי שלמרות ששאני עוד לא יודע מה הפרמטרים שאני רוצה לבחון כל מניה, ואני עוד לא מספיק מבין לעומק את משמעותו של כל פרמטר אלא רק הבנה בסיסית כדי להתניע את 10 המניות הראשונות אלך ע"פ ההמלצות פה וההמלצות של הסולידית במאמר שהבאתי מקודם ותוך כדי תנועה אסגר על הדרך הברורה שלי.
החלטתי שאני משקיע 2,500$ בכל מניה שאני קונה כרגע עד שאגיע ל10 מניות ואז אחשוב מה הלאה.
החלטתי להשקיע 55,000 ש"ח פנויים שלא היו מושקעים כרגע והחלטתי להתחיל איתם.
החלטתי להשקיע דרך אקסלנס למרות שזה לא הדרך האופטימלית כדי להתגבר על בעיית האנגלית והממשק שאני מכיר.
המרתי את ה55,000 ש"ח ל15,000$ דולר כדי שיהיו לי זמינים להשקעה ברגע שאסגר על מה אני רוצה. (מספיק לי כרגע ל6 מניות)
חשבתי לקנות כמה מניות יחד- (את AOS, BANF, SEIC) כיוון ששלושתם ענו על הפרמטרים שפה בפורום המליצו להסתכל בעיקר. למרות שאני עוד לא בטוח שאלה הפרמטרים שמתאימים לי במאה אחוז אך זה מספיק טוב לי כדי להתחיל ולהרגיש שקט בתור סכומים ראשוניים ותוך כדי תנועה אלמד יותר לעומק איך מתאים לי לבחון ולסנן מניות.
עכשיו אחרי ההמלצה של לופטי שקיבלתי בחום רב ובהבנה רבה בדקתי אם אני מעגל פינות איפשהו בפרמטרים שהמליצו פה וראיתי שלגבי BANF הP/E נמוך מידי-13.65 ויחד עם תשואה של כ1.99% זה עלול לעורר נורת הזהרה מסויימת (עוד לא מספיק מבין עד הסוף אך כיון שהחלטתי ללכת ע"פ ההמלצות פה בשלב הראשון של התנעת התיק זה מה שהבנתי.) ולגבי SEIC שהיתה מועמדת מצויינת אך מספר הצ'אודר שלה נמוך מ11 (8.9) ותשואת המניה נמוכה בטיפה מהתשואה הממוצעת. כיוון שאני עדיין הולך רק ע"פ ההמלצות זה מתחת הפרמטרים שבדקתי ולכן נשארה לי רק AOS שעמדה בכל הפרמטרים בלי להתגמש בכלום.
לכן היום אקנה את מניית הדיבידנד הראשונה שלי- AOS ב2,500$
מחר אחשוב עם עצמי שוב מתי המניה הבאה שאקנה ואיך אני מתקדם מכאן לגבי קצב קניית המניות וקצב הגדלת התיק.
אצלי עיקר ההתמודדות היא לעצור את עצמי לעשות את הדברים לאט ובצורה שקולה כי הבעיה הגדולה שלי היא סיבולת גדולה מידי להפסדים שעלולה לגרום לי לעשות דברים מתוך פזיזות.
אמנם ברור לי שבהמשך אקצה חלק קטן מהתיק כדי לתת מקום גם ליצר הרע שלי אך הוא יהיה בסוף רק אחרי שהתיק יהיה מספיק יציב והדרך שלי תיהיה לי מספיק ברורה. כרגע מתקדם בצעדים קטנים ויציבים גם אם זה אומר שיש לי כסף ששוכב בצד ולא מושקע או כסף שמושקע בצורה לא אופטימילית על פי החלטות שקיבלתי בעבר שכיום אני מבין את הבעיתיות שבהם, מתוך הבנה ששינוי חד מידי עלול להסב לי נזקים גדולים יותר מאשר הבעיות שמצאתי בהחלטות העבר (שאמנם נראה לי לא היו כל כך גרועות אך לאט לאט אלמד לשפר אותם).
בדיוק הבנתי שזה אכן מעט מחשיד, אני משער שהמחיר צנח ולכן שני הגורמים האלה הם כפי שהם (עדיין עובר את הסינון אבל מחשיד לחלוטין ואני נמנע)לגבי BANF הP/E נמוך מידי-13.65 ויחד עם תשואה של כ1.99%
אני לא חושב שמישהו כאן מייחס חשיבות לנוסחאות של האנשים האלו, האמת שאני בעצמי לא מכיר ולא מתעניין בעיקר עקב הקשבה למבינים ממני בפורום.. תשואת מניה? התכתב לתשואת דיבידנד? אם כן אתה אכן צודקולגבי SEIC שהיתה מועמדת מצויינת אך מספר הצ'אודר שלה נמוך מ11 (8.9) ותשואת המניה נמוכה בטיפה מהתשואה הממוצעת.
אני איתך וקונה גם ב1040$לכן היום אקנה את מניית הדיבידנד הראשונה שלי- AOS ב2,500$
מה מחשיד ?בדיוק הבנתי שזה אכן מעט מחשיד
אולי המוסדיים מכרו אותה וזו הסיבה לנתונים האלה? בנוסף הNY GROWTH הוא שלילימה מחשיד ?
אני עובד עם הסקריפט של מומו ככה שהנתונים אמורים להיות מעודכנים..המלצה נוספת
עברו שבועיים מאז שהקובץ פורסם. אני מציע להגמיש פרמטרים שמושפעים ממחיר המנייה (בהנחה ומתכוונים לקנות עוד החודש)
תודה!תשים לב שהיא חדשה יחסית בעולם הדיבידנדים אחרי שנים של התנגדות חריפה והיא עדיין מבצעת "טעויות של מתחילים" (כגון מלכודת דיבידנדים) שאני כבר הפקתי מהן לקחים לפני יותר מעשור.
לא מומלץ להסתמך על מתחילים כמקור ידע.
יש אתרים מעולים ללימוד התחום כגון אינווסטופדיה ועדיף להתמקד שם במקום במאמרים של בלוגרים.
ממש תודה רבה לכולם!תודה רבה על השיתוף, כיף לראות שוותיקי הפורום מחבקים ומלמדים כל אחד שמבקש לדעת בלי לשפוט.
לא יודע אם מחשיד זו המילה אך פה בהמלצות קודמות דובר על זה שמחיר נמוך בקיצוניות יכול להעיד על בעיתיות שהמוסדיים הגדולים יודעים ואנחנו לא...מה מחשיד ?
אם היא עוברת את הסינון, אז היא עוברת את הסינון.(אולי אתה לא חושב שזה מחשיד כי המספרים עדיין עוברים סינון
לפי מה שהבנתי זה מספר די פשוט שמחבר בין קצב הגדלת דיבידנד לתשואת דיבידנד ממוצעת ב5 שנים האחרונות.. לא חישוב מסובך מידי אלא סתם חיבור פשוט (תקנו אותי אם אני טועה). נראה לי די הגיוני לצורך אופטימליות של הבחירה.אני לא חושב שמישהו כאן מייחס חשיבות לנוסחאות של האנשים האלו, האמת שאני בעצמי לא מכיר ולא מתעניין
צודק,תשואת מניה? התכונת לתשואת דיבידנד?
יפה, אהבתי את הדיוק במושגים. בהחלט עוזר בקבלת החלטות להגדיר ככה את הדברים.אם היא עוברת את הסינון, אז היא עוברת את הסינון.
אם זה מחשיד, אז צריך לחשב מחדש את הפרמטרים לסינון עד שזה לא יהיה מחשיד ברגע שהיא עוברת
מדהים. עוד דיוק שטוב לשמוע. התלבטתי לגבי זה ולכן גם כתבתי את זה שאני עוד לא מבין עד הסוף מתי זה מדליק לי נורה ומתי לא. באמת זה שופך קצת יותר אור- ותדיקו אותי אם לא הבנתי נכון- גם אם יש פרמטרים שעלולים להעיד קצת על חוסר יציבות במחיר המניה, בתור משקיעי דיבדנדים, הפרמטרים שמעידים על יכולת חלוקה גבוהה מכבים את הנורה כיוון שלא מעניין אותנו אם מחיר המניה ירד או יעלה בתווך הקרוב אלא רק שימשיכו לחלק ולהגדיל את הדיבדנדים, במיוחד אם הפרמטרים שמעידים על מחיר נמוך לא קיצוניים כמו תשואה שגבוה ממוצע המדד בפחות מפי 1.5. (מתי זה כבר כן קיצוני?) הבנתי אותך נכון?יחס חלוקה נמוך מאוד + חוב ששואף ל-0 שמשאיר לה הרבה מאוד מרחב תמרון (אלה שולי ביטחון שאני מאוד אוהב לראות בחברות שאני משקיע בהם), פחות גורמים לי לחשוד בהקשרי יציבות/חלוקת הדיבידנד.
גם אם נניח ומחירה ירד, לא הייתי מגדיר תשואה של 2% (ביחס לכל מדד ייחוס) כחשודה.
מהיכרות של החברות שיש לי בתיק (בסביבות ה40) הדפוס בגדול דיי קבוע. החודש שבו מגדילים, היום בחודש ליום האקס, והגדלה בכל דיבידנד חמישיזה דפוס? חברות עושות את זה בכוונה? בכלל עשית לי סלט, אני מאוד מבולבל מהנתון של MR% ומרגיש שאני טוחן מים והוא חייב להיות שטותי..
ההתחלה מבלבלת, לא יודעים מה חשוב ולמה, ותהליך הלמידה הוא תמידי.תודה רבה על השיתוף, כיף לראות שוותיקי הפורום מחבקים ומלמדים כל אחד שמבקש לדעת בלי לשפוט.
אני נוהג להפריד בין פרמטרים שנגזרים ממחיר המניה (למשל תשואת דיבידנד) לבין פרמטרים שמעידים על חוסנה של החברה (למשל יחס חלוקת רווחים)מדהים. עוד דיוק שטוב לשמוע. התלבטתי לגבי זה ולכן גם כתבתי את זה שאני עוד לא מבין עד הסוף מתי זה מדליק לי נורה ומתי לא. באמת זה שופך קצת יותר אור- ותדיקו אותי אם לא הבנתי נכון- גם אם יש פרמטרים שעלולים להעיד קצת על חוסר יציבות במחיר המניה, בתור משקיעי דיבדנדים, הפרמטרים שמעידים על יכולת חלוקה גבוהה מכבים את הנורה כיוון שלא מעניין אותנו אם מחיר המניה ירד או יעלה בתווך הקרוב אלא רק שימשיכו לחלק ולהגדיל את הדיבדנדים, במיוחד אם הפרמטרים שמעידים על מחיר נמוך לא קיצוניים כמו תשואה שגבוה ממוצע המדד בפחות מפי 1.5. (מתי זה כבר כן קיצוני?) הבנתי אותך נכון?
אז שתי מקרים נפוצים:מהיכרות של החברות שיש לי בתיק (בסביבות ה40) הדפוס בגדול דיי קבוע. החודש שבו מגדילים, היום בחודש ליום האקס, והגדלה בכל דיבידנד חמישי
Mr מייצג בסה״כ את ההגדלה (או הקיטון) האחרון. אם חברה מגדילה כל רבעון, אז היחס ישווה בין כל רבעון. אם החברה מגדילה בכל דיבידנד חמישי, אז ביניהם
אם הוא שטותי או לא כל אחד מחליט לעצמו
לגבי המכבים - זה משהו שבסוף רק אתה והפסיכולוגיה שלך יכולים לענות עליו.גם אם יש פרמטרים שעלולים להעיד קצת על חוסר יציבות במחיר המניה, בתור משקיעי דיבדנדים, הפרמטרים שמעידים על יכולת חלוקה גבוהה מכבים את הנורה כיוון שלא מעניין אותנו אם מחיר המניה ירד או יעלה בתווך הקרוב אלא רק שימשיכו לחלק ולהגדיל את הדיבדנדים, במיוחד אם הפרמטרים שמעידים על מחיר נמוך לא קיצוניים כמו תשואה שגבוה ממוצע המדד בפחות מפי 1.5. (מתי זה כבר כן קיצוני?) הבנתי אותך נכון?
תבחר 5 חברות שרירותיות מרשימת האלופות.זה דפוס?
הוא באמת שטותי.ני מאוד מבולבל מהנתון של MR% ומרגיש שאני טוחן מים והוא חייב להיות שטותי..
מה ממוצע יחס החלוקה מהתזרים החופשי של החברות בשוק?חלוקת דיבידנד מFCF 30%
כן.צפי גדילה מספק מאוד של יותר מ8 (לפי האקסל זה 8, 8% מהשנה שעברה כן?)
בחירה מאוד חכמה לדעתי.בתור התחלה החלטתי שאני בינתיים לא מזיז שום השקעה שיש לי כרגע בשום מקום עד שאסגר ב100% על דרך שאני שלם איתה לחלוטין לכן בינתיים אשקיע רק כספים שלא מושקעים בשום מקום וללכת צעד צעד על מנת לבנות את האסטרטגיה שלי כמה שיותר בצורה שמתאימה לי.
מכפיל רווח נמוך בפני עצמו אינו מהווה בעיה כי הוא יכול להתקבל גם מזינוק ברווחים וגם מירידה במחיר המניות.הP/E נמוך מידי-13.65 ויחד עם תשואה של כ1.99% זה עלול לעורר נורת הזהרה מסויימת
אני ממליץ בחום להימנע מהתבססות על מספרים מומצאים של אנשים אחרים בתהליך קבלת ההחלטות.מספר הצ'אודר שלה נמוך מ11 (8.9)
תובנה מעולה.הבנה ששינוי חד מידי עלול להסב לי נזקים גדולים יותר מאשר הבעיות שמצאתי בהחלטות העבר
תשואת הדיבידנד לא גבוהה מספיק בשביל להצביע על ירידה דרסטית במחיר המניות שנגרמת ממכירה של המוסדיים.אולי המוסדיים מכרו אותה וזו הסיבה לנתונים האלה?
נכון - אני לא מזהה את המצב הזה בנתונים שהוצגו.בהמלצות קודמות דובר על זה שמחיר נמוך בקיצוניות יכול להעיד על בעיתיות שהמוסדיים הגדולים יודעים ואנחנו לא...
זו נוסחה טיפה יותר מתוסבכת שכוללת מספרים שממציאה בחר באופן שרירותי ואינם גמישים בתנאי שוק משתנים.לפי מה שהבנתי זה מספר די פשוט שמחבר בין קצב הגדלת דיבידנד לתשואת דיבידנד ממוצעת ב5 שנים האחרונות.. לא חישוב מסובך מידי אלא סתם חיבור פשוט (תקנו אותי אם אני טועה). נראה לי די הגיוני לצורך אופטימליות של הבחירה.
זה טיפה יותר מורכב כי אין לנו גישה למידע בזמן אמת על הפרמטרים שמעידים על יכולת חלוקה גבוהה.הפרמטרים שמעידים על יכולת חלוקה גבוהה מכבים את הנורה כיוון שלא מעניין אותנו אם מחיר המניה ירד או יעלה בתווך הקרוב
החלטה אישית.מתי זה כבר כן קיצוני?
רביעיהגדלה בכל דיבידנד חמישי
לא כל כך הבנתי את המצב המתואר.חודש לפני יום האקס תהיה הגדלה בחלוקה ברבעון (Q4) וגם תהיה הגדלה בדיבידנד הבא שהוא Q1 של השנה החדשה?
תבדוק מה היו תשעת חלוקות הדיבידנדים שלהן כדיבידנדים בודדים בפני עצמם.
מה אתה רואה שם?

אבל למה? מה אני יכול ללמוד מכך על הDGR של חברה ובהכרח על MR%?חלוקת דיבידנד מוגדל => חלוקה של שלושה דיבידנדים זהים => חלוקת דיבידנד מוגדל => חלוקה של שלושה דיבידנדים זהים.
נבע עקב אי הבנה שלי לדעתי..לא כל כך הבנתי את המצב המתואר.
גם הגדלה אחת בשנתיים תתן דיבידנד גדול יותר בכל שנה.-למה דווקא 9 אחרונות?
מספר שרירותי שמכסה לפחות 2 הגדלות דיבידנד-למה דווקא 9 אחרונות?
מה המספר שרשום בטבלה?-בשנת 2022 אפשר להגיד שהDGR היה 0 (אותו הדיבידנד) / או 1?
שאלה טובה.אבל למה?
ה-DGR וה-MR הם נוסחאות מתמטיות שמשתמשות במספרים הללו.מה אני יכול ללמוד מכך על הDGR של חברה ובהכרח על MR%?
רצף ההגדלה הוא 0.1 מהדוגמה שלך אני מניח?רצף ההגדלה נשמר.
אם תקרא את ההערות בקובץ של ג׳סטין תראה שזה מופיע שם
מה המספר שרשום בטבלה?
*רמז: בכל רבעון יש מספר נפרד*

אני לא מחכהאל תחכה יותר מדי![]()