ביטוח בריאות פרטי בעד/נגד ?

moshe

Well-Known Member
היי

אני לא ממש יודע האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי?
אשמח לשמוע את דעת החברים פה

daat99

מייסד
מנהל
ביטוח נועד להגן מדברים שאתה לא יכול להתמודד איתם לבד.
בביטוחי בריאות פרטיים יש המון אותיות קטנות שמבדילות אותם אחד מהשני באופן קיצוני כך שלא ניתן לענות על שאלה שכזו באופן כוללני.

דברים שחשוב לשים לב אליהם בביטוחי בריאות הם בעיקר ההגבלות:
1. מתי לא תתקבל תביעה ביטוחית
2. מתי לא יתקבל פיצוי גם אם חל המקרה המבוטח
3. מתי הפיצוי יוגבל לסכום שאינו מספק מענה לבעיה הרפואית
4. מתי הפיצוי יוגבל לסכום שאפשר לעמוד בו גם בלי לשלם פרמיה לחברת הביטוח

בגדול חברות הביטוח מרוויחות על חשבון המבוטחים כך שרוב האנשים ישלמו יותר מאשר יקבלו בחזרה.
הססטיסטיקה הזו לא עוזרת למקרה קיצון שבו אדם יכול להוציא מהביטוח הון רב על חשבון רוב הלקוחות שלא מקבלים בחזרה את מה שהם הכניסו.

מכיוון שאף אחד מאיתנו לא יודע מה צפוי בעתיד אז אני מתייחס אל ביטוחים שכאלו כאל "אשליית רכישת שקט נפשי".
אני יודע שסביר מאוד שאני אצא מופסד מהעסקה ואם אני אצטרך אותם הם יעשו לי את המוות אבל איכשהו שכנעתי את עצמי (בניגוד לכל היגיון בריא) שאני מוכן לשלם על כך...

כמובן שאני לא יודע איזה סוג של ביטוח בריאות פרטי אתה שוקל לעשות ואם הוא בכלל דומה למה שאני עשיתי כך שהדעה שלי אפילו פחות מועילה ממה שזה נשמע...

נדמה לי שבעינייני בריאות רובינו מעדיפים לשלם ולו בשביל הסיכוי שזה יציל אותנו מתישהו, גם אם בתוחלת זה לא משתלם. פסיכולוגיה..

talco

Well-Known Member
אני לא חושב שזה כל כך פסיכולוגי כמו שאתם מציגים.
מתמטית עדיף לקנות ביטוח!
החשוב הוא לקנות ביטוח לאסון שתיהיו חייבים לשלם ואתם לא יכולים לעמוד בו כלכלית. הדוגמה הקלאסית היא בריאות כי אם חו"ח נדרש לניתוח מסובך בחו"ל שעלותו 1 מיליון דולר, לא בטוח שנוכל לשלם ואז עלולים למות.
אני מעביר את הסיכון לחברת הביטוח ובתמורה לשירות הזה מוכן לשלם פרמייה קטנה. עסקה טובה בעיניי בהקשר הזה.
דוגמה שבה זה פסיכולוגי אולי עדיף ולא מתמטית זה כל מיני שירותי ביטוח לטלפון\מקרר וכו', כי אני יכול לשרוד בלעדיהם וגם עלות רכישת חדש לא תמוטט אותי כלכלית. אישית לא מבטח דברים כאלה, הפסיכולוגיה שלי עומדת בזה יפה.
למיליונרים עם עשרות מיליוני דולרים ומעלה, אולי לא כדאי לקנות ביטוח, לפחות מתמטית. משם שיעשו פסיכולוגית מה שהם רוצים.
בקצרה, אני קונה שירות שאם יקרה לי X זה לא אוטומטית אומר שאני מת. לדעתי שירות חשוב.

בקצרה, אני קונה שירות שאם יקרה לי X זה לא אוטומטית אומר שאני מת. לדעתי שירות חשוב.

אם אנשים היו משקיעים את הפרמיה של הביטוח כל חודש,
על מידע ומוצרים בעלי תרומה לאורח חיים בריא, כושר, תזונה, שלווה, וכו
אני מבטיח לך שסטטיסטית, הם היו זקוקים לשירות פחות, אם בכלל. ראה Blue zones.
אנשים קונים ביטוח ואז מעשנים, יושבים מול הטלפון 5 שעות ביום, אוכלים תפוצ'יפס ומחכים לצינטור... כי ברור שהוא מגיע....
אבל היי, אני מחזיק CINF וגם AFL, אז ביטוח זה מאד חשוב :)

talco

Well-Known Member
כדאי לחיות בריא אבל זה לא כל כך קשור.
ביטוח בריאות (שהרבה פעמים מקבלים מהמעסיק בחינם) עולה כ-250 ש"ח בשנה.
גם אחרי 20 שנה זו עלות של 5 אלף ש"ח, כמה ריבית דריבית זה כבר היה עושה? חושב שזה מאפשר לך לשלם על ניתוח של מיליון דולר?
יש דברים שפורטונה מחליטה, לא הכל תלוי בנו.

חושב שזה מאפשר לך לשלם על ניתוח של מיליון דולר?
בלי לבדוק, אני מוכן להתערב על מנת פלאפל, ש 95% מהאנשים בישראל עם ביטוח פרטי, לא מכוסים למקרה של ניתוח בעלות של מיליון דולר.

250 ש"ח בשנה.
כמה אנשים משקיעים בקריאת 3 ספרים בשנה (3 ספרים ב 80 שח), בנושאי בריאות, גוף-נפש, תוחלת חיים ואורח חיים בריא ?

כדאי לחיות בריא אבל זה לא כל כך קשור
העובדה שהצליחו להוריד את האחריות על הבריאות מהאדם, שיכול להאשים גורמים חיצוניים בלבד, ולשלם כדי להתגונן מהם על ידי גופי ביטוח מופלאה בעיני.
פחות או יותר כמו אנשים שנותנים למנהלי השקעות לעשות עם הכסף שלהם מה ש"נכון"...

יש דברים שפורטונה מחליטה, לא הכל תלוי בנו.
חד משמעית, השוק נותן מה שהוא נותן, זה לא אומר שאפשר לקנות מה שרוצים ולקוות לטוב, יש גורמים מסייעים, הן להפסד (סוחרי יום בני 23, עישון, חוסר פעילות גופנית, צריכת אלכוהול, חטיפים, מזון מעובד, משקאות עתירי סוכר...וכו וכו ) והן לרווח (משקיעים לטווח ארוך מאד בני 80, מזון אורגני, תפריט ים תיכוני, פעילות ספורטיבית יומיומית, שלווה, ואחריות ! על בריאותי)

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
נדמה לי שבעינייני בריאות רובינו מעדיפים לשלם ולו בשביל הסיכוי שזה יציל אותנו מתישהו, גם אם בתוחלת זה לא משתלם. פסיכולוגיה..
זו הגישה האישית שלי לנושא - לא חכם במיוחד אבל הפסיכולוגיה תמיד מנצחת...

מתמטית עדיף לקנות ביטוח!
הפוך - מתמטית עדיף לא לקנות ביטוח.
אם היה עדיף לקנות ביטוח ברמה המתמטית אז חברות הביטוח היו פושטות את הרגל ב-100% מהמקרים.

אם חו"ח נדרש לניתוח מסובך בחו"ל שעלותו 1 מיליון דולר, לא בטוח שנוכל לשלם ואז עלולים למות.
וזו גם הבעיה - ברוב הביטוחים שלכאורה כוללים מקרים שכאלו, הביטוח לא יספק את מה שהלקוח חושב שהוא יקבל.
בלא מעט מקרים שבהם צריך ניתוח שכזה עדיין צריך להביא הון משמעותי מהבית ומי שלא יכול להשיג אותו נאלץ לוותר על הניתוח (או להתפשר על מנתח זוטר/מתמחה שעושה טעויות בלתי הפיכות במהלך הניתוח - מקרה אמתי).

גם לדעתי.

והן לרווח (משקיעים לטווח ארוך מאד בני 80, מזון אורגני, תפריט ים תיכוני, פעילות ספורטיבית יומיומית, שלווה, ואחריות ! על בריאותי)
וורן באפט כבר 94 ואוכל מקדונלדס - לא בדיוק מאכל בריאות :)

לופטי

Well-Known Member
יש לנו ביטוח בריאות פרטי
ל״שמחתנו״ אנחנו מממשים אותו לפחות פעמיים בשנה עבור ביקור אצל רופא מומחה. בנוסף עבור אותה הבעיה השתמשנו בכספי הביטוח לצורך ניתוח
ולא, אין שום קשר לאורך חיים בריא או לא, רק גזירת גורל :)

daat99

מייסד
מנהל
ל״שמחתנו״ אנחנו מממשים אותו לפחות פעמיים בשנה עבור ביקור אצל רופא מומחה. בנוסף עבור אותה הבעיה השתמשנו בכספי הביטוח לצורך ניתוח
ולא, אין שום קשר לאורך חיים בריא או לא, רק גזירת גורל :)
אני מאחל לכם רפואה שלמה ככל הניתן ואורח חיים נעים גם במידה וזה נשאר.

למעלה תחתית