ביטול ההתקשרות דרך Mexem

• פותח הנושא Abby
  • פורסם בתאריך

daat99

מייסד
מנהל
1. איך זה אצלכם?
נראה תקין ללא אזכור שלהם.
2. יש לכם תשובה שיכולה להרגיע גם אותי בבקשה? :confused:
לא.
תתלונן ל-IB ואם צריך תפנה ל-SEC על כך ש-IB מאפשרים לגוף שהונה אותך (אם אמרו לך שהחשבון נותק כשבמציאות הוא לא אז זה נחשב "הונאה") גישה לכספים שלך בניגוד להוראתך המפורשת.

מומו

Well-Known Member
תודה רבה, אפנה אליהם בשאלה לפני שליפת התותחים (SEC) הכבדים
אעדכן...

עריכה - אולי התשובה פשוטה, הניתוק בוצע במהלך השנה ולכן נכתב שהיה מתווך. כנראה ששנה הבאה כבר לא יופיע. בכל מקרה פחתתי טיקט וממתין לתשובה רשמית

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אולי התשובה פשוטה, הניתוק בוצע במהלך השנה ולכן נכתב שהיה מתווך.
גאון אתה!
זה בהחלט יכול להיות.
בדו"ח שלי על 2020 עדיין רשום המתווך הקפריסאי שאיבדתי בו את האמון ובדו"ח של 2021 הוא כבר לא מופיע.

מומו

Well-Known Member
תודה רבה, אפנה אליהם בשאלה לפני שליפת התותחים (SEC) הכבדים
אעדכן...

עריכה - אולי התשובה פשוטה, הניתוק בוצע במהלך השנה ולכן נכתב שהיה מתווך. כנראה ששנה הבאה כבר לא יופיע. בכל מקרה פחתתי טיקט וממתין לתשובה רשמית
קיבלתי תשובה רשמית מהם - הסיבה היא בדיוק כמו שחשבנו
תודה רבה @daat99

mraines

Active Member
אני מעדכן שהשלמתי את ההעברה לאחר כמה קשיים בלתי צפויים. הפרשה האחרונה שמשום מה החשבון שלי הישן בסניף הישראלי פתאום מראה מינוס של 1.5 דולר. אין לי מושג למה. חושש שבגלל המינוס הזה לא יסגרו את החשבון והוא ימשיך לצבור ריבית נשך של 0.2 אחוז ליום. בשולי הדברים אומר שלסוכן הישראלי מגיע גם קרדיט שחסף אותנו לאינטראקטיב ברוקר. חבל רק שלא השכיל לסדר את הדברים כמו שצריך

daat99

מייסד
מנהל
תודה רבה על העדכון :)
ניסית לדבר עם מנהל הסניף של הבנק שלך על המינוס הנ"ל?
זה לא נשמע כמו משהו שאמור למנוע את סגירת החשבון (אפשר לזרוק להם 10 שח על השולחן ו-"לכסות את המינוס" עם אקסטרא).

mraines

Active Member
תודה רבה על העדכון :)
ניסית לדבר עם מנהל הסניף של הבנק שלך על המינוס הנ"ל?
זה לא נשמע כמו משהו שאמור למנוע את סגירת החשבון (אפשר לזרוק להם 10 שח על השולחן ו-"לכסות את המינוס" עם אקסטרא).
זה לא בבנק זה בסניף הישראלי של אינטראקטיב

Gily

New Member
"רוכב" כאן על הנושא -
פתחתי חשבון לפני המון שנים ב-IB.
אני לא זוכר אם זה היה דרך אינטראקטיב ישראל (בי-טריידר או איך שלא קראו להם אז) או בצורה ישירה, ולאחר מכן נוצר ה"שידוך" אם אינטראקטיב ישראל.
פניתי ל-IB בבקשה לניתוק התיווך של אינטראקטיב ישראל, וקיבלתי מהם את התשובה הבאה:

As you have opened an account under ''Mexem Ltd'' I-Broker structure, per our agreements, your account needs to be serviced by them.
For all requests and/or enquiries related to your account, please contact them directly;
Thank you for your understanding.

אשמח לעצתכם/נסיונכם:
1. במידה ופתחתי חשבון דרך אינטראקטיב ישראל כפי ש-IB טוענים, האם אני בכלל יכול להתנתק מהם ולעבור ל-IB (נעזוב כרגע את הקשיים בתהליך)?
2. האם יהיה יותר פשוט לפתוח חשבון חדש ב-IB ולהעביר אליו את הניירות מאינטראקטיב ישראל, מאשר להתעסק איתם?

תודה מראש לעונים

daat99

מייסד
מנהל
1. במידה ופתחתי חשבון דרך אינטראקטיב ישראל כפי ש-IB טוענים, האם אני בכלל יכול להתנתק מהם ולעבור ל-IB (נעזוב כרגע את הקשיים בתהליך)?
עובדתית, כן - עשו זאת לפניך (כולל אני בעצמי).
2. האם יהיה יותר פשוט לפתוח חשבון חדש ב-IB ולהעביר אליו את הניירות מאינטראקטיב ישראל, מאשר להתעסק איתם?
בהחלט.
יותר פשוט זה ממש לא אומר יותר חכם.
כל עוד אתה לא מנתק אותם מהחשבון אז יש להם אפשרות טכנית לבצע בו פעולות בשמך והפעולות הללו לא מפוקחות ע"י ה-SEC (לפי דברי ה-SEC) ולא מוגנות ע"י ה-SIPC (לפי דברי ה-SIPC).
אני באופן אישי לא מוכן לקחת את הסיכון שעובד ממורמר של חברה קפריסאית שבדיוק פוטר מעבודתו יכניס אותי לחובות של מיליונים ע"י עסקאות לא חוקיות בלי יכולת לנקוט נגדו בצעדים משפטיים וללא פיקוח של ה-SEC וביטוח של ה-SIPC.
אתה תחליט כמה חשובה לך הוודאות הזו לעומת מלחמת ההתשה הארוכה שהם ינסו לגרור אותך בה.

נ.ב.
אתה תמיד יכול לפנות לרגולטור האמריקאי ולהתלונן על כך שאינטראקטיב ברוקרס מחייבים אותך לאפשר לגוף זר גישה לחשבון שלך למרות שאתה לא מעוניין לאפשר להם גישה שכזו יותר.
אני לא יודע מה יהיו ההשלכות של תלונה שכזו...

סטרבו

Well-Known Member
מניסיון, התהליך לא כזה ארוך. בהודעות הם מחפפים, נסה להתקשר אליהם לתמיכה. פעם פעמיים שלוש וינתקו אותך.

Gily

New Member
קיבלתי אתמול תשובה מהתמיכה של אינטראקטיב ישראל -
האפשרות היחידה מבחינתם היא לסגור אצלם את החשבון ולמשוך את הכספים (תהליך סגירה רגיל) או לפתוח חשבון חדש ב-IB ולנייד אליו את התיק.

אני אציג את התשובה שלהם ל-IB ואבדוק שוב האם ניתן לחסוך את התהליך של סגירת חשבון ופתיחה מחדש (חסר הגיון כשלעצמו).
במידה ו-IB לא יעזרו בסיפור, אנסה לדבר טלפונית עם התמיכה.
אעדכן.

Gily

New Member
טוב, התשובה מ-IB לבקשתי שיתערבו בעניין התקבלה בזריזות -

For all your requests, please contact ''Mexem Ltd'' directly, also for this question.

Thanks for following our instructions strictly.

Yours sincerely,

IBKR Professional Services

נשאר לדבר עם התמיכה של אינטראקטיב ישראל.

daat99

מייסד
מנהל
נשאר לדבר עם התמיכה של אינטראקטיב ישראל.
נ.ב.
אתה תמיד יכול לפנות לרגולטור האמריקאי ולהתלונן על כך שאינטראקטיב ברוקרס מחייבים אותך לאפשר לגוף זר גישה לחשבון שלך למרות שאתה לא מעוניין לאפשר להם גישה שכזו יותר.
אני לא יודע מה יהיו ההשלכות של תלונה שכזו...

סטרבו

Well-Known Member
קיבלתי אתמול תשובה מהתמיכה של אינטראקטיב ישראל -
האפשרות היחידה מבחינתם היא לסגור אצלם את החשבון ולמשוך את הכספים (תהליך סגירה רגיל) או לפתוח חשבון חדש ב-IB ולנייד אליו את התיק.

אני אציג את התשובה שלהם ל-IB ואבדוק שוב האם ניתן לחסוך את התהליך של סגירת חשבון ופתיחה מחדש (חסר הגיון כשלעצמו).
במידה ו-IB לא יעזרו בסיפור, אנסה לדבר טלפונית עם התמיכה.
אעדכן.
פשוט תתעלם מאינטראקטיב ישראל. הם בכלל לא צד בתהליך.
תמשיך להתעסק עם IBKR בלבד, תמשיך לפנות אליהם בהודעות , תציין שלאינטרישראל יש גישה לחשבון שלך, וזה לא עונה לדרישות של הרגולטור האמריקאי, ואתה מבקש לנתק את הקשר מהם. תתקשר גם פיזית לתמיכה, תמשיך לדפוק על הנקודה שזה נוגד את דרישות הרגולטור בארה״ב.
זה יסתדר. שוב אני אומר - אין בכלל מה לדבר עם אינטר ישראל, הם בכלל לא צד בתהליך.

daat99

מייסד
מנהל
, תמשיך לדפוק על הנקודה שזה נוגד את דרישות הרגולטור בארה״ב.
בדיוק.
אם השגת הקלטה של שיחה טלפונית שבה נציג של החברה האחרת משקר לך בה אז אתה יכול להוסיף ביטוי בסגנון:
"You are forcing me to continue and grant access to my money to a company that conducted fraudulent behavior"
בתרגום לעברית: אינטראקטיב ברוקרס מכריחים אותך לאפשר גישה לגוף שנציגיו שיקרו לך (יש לך הקלטה להוכיח זאת) במטרה לקבל ממך כספים (עמלות על פעולות שאתה מבצע כשהחשבון משוייך אליהם).

הרגולטור והמילה fraud אלו נקודות מאוד רגישות אצל האמריקאים.

Gily

New Member
פשוט תתעלם מאינטראקטיב ישראל. הם בכלל לא צד בתהליך.
תמשיך להתעסק עם IBKR בלבד, תמשיך לפנות אליהם בהודעות , תציין שלאינטרישראל יש גישה לחשבון שלך, וזה לא עונה לדרישות של הרגולטור האמריקאי, ואתה מבקש לנתק את הקשר מהם. תתקשר גם פיזית לתמיכה, תמשיך לדפוק על הנקודה שזה נוגד את דרישות הרגולטור בארה״ב.
זה יסתדר. שוב אני אומר - אין בכלל מה לדבר עם אינטר ישראל, הם בכלל לא צד בתהליך.
הבעיה שאני לא בטוח איך פתחתי את החשבון במקור.
אם פתחתי דרכם (אינטראקטיב ישראל), יתכן ויש להם קייס.

בכל מקרה, התשובות של IB דיי נחרצות בנפנוף שלהם אותי. אולי ציון נושא הרגולטור שהעלת, יוכל לעזור.
ננסה.

מה שלא ברור לי, זה איך IB יכולים לנתק את אינטראקטיב ישראל מהחשבון שלי ללא הסכמתם. נראה לי מהלך "פולשני" משהו.

Gily

New Member
IB עדיין זריזים, ועדיין עקשניים -

For all your requests, please contact ''Mexem Ltd'' directly.

This needs to be discussed with your Broker direclty.

Yours sincerely,

IBKR Professional Services

למעלה תחתית