דיון על ניתוח מניות דיבידנד של הסולידית

guesto

Well-Known Member
רק הזכרתי את העניין לא מזמן כאן בפורום והנה הסולידית פרסמה פוסט חדש בבלוג שמתאר איך היא בוחרת מניות דיבידנד: איך לנתח מניות דיבידנד כמו מלכה.
אשמח לשמוע את דעתכם על דבריה, וספציפית בהתחשב בעובדה שעדיין אין לה ניסיון רב בנושא, אילו קריטריונים אתם חושבים שישתנו אצלה עם הזמן?

daat99

מייסד
מנהל
אשמח לשמוע את דעתכם על דבריה
0. אהבתי את ההפניה ל-FlowGraphs
1. אפשר להשקיע במניות דיבידנד טובות בלי לקרוא אפילו דו"ח אחד
2. רצף הגדלות של 5 שנים לא אומר כלום (בחלק גדול מהמקרים בהיסטוריה זה אפילו לא כלל משבר אחד)
3. להתנות דיבידנד מעל המדד אבל בלי לתחום אותו בסגנון "אבל לא מעל פי-2" זו טעות נפוצה של מתחילים שמגלים אותה אם הדיבידנדים מתפוצצים בפרצוף (ואז כמובן שמאשימים את האסטרטגיה ולא את הקריטריון שנבחר)
4. היא מפנה לרשימה של רדאר דיבידנדים ולא של ג'סטין לאו שהיא נחותה באופן משמעותי וחסר בה המון מידע
5. היא משתמשת בסורק מניות מאתר אינטרנט עם הגדרות שלא ברור/מוסבר מה הן (כגון "דיבידנד בטוח" - מה זה אומר בדיוק?)
6. לא כל דבר ילד בכיתה ה' יכול להבין וזה לא הופך את החברה לכושלת - בעיקר לא אם היא הצליחה לייצר תזרים דיבידנדים גדל בעקביות במשך יובל+
7. היא מתבססת על מידע "תדמיתי" של החברה בשביל להחליט אם היא יודעת מה היא עושה - מה בדיוק אנרון פרסמו במידע ה"תדמיתי" שלהם? "אנחנו גונבים ממכם"? (כנ"ל מצגת משקיעים וכו')
8. התבססות על מאמרים מסיקינג אלפא זה גם מתכון לאסון ויש לי לא מעט חברות בתיק שמזכירות לי לא לעשות את זה שוב
9. צמיחה במכירות ניתן להנדס בקלות (מבצעי מכירות במחירי הפסד כמו העוף בשקל של רמי לוי)
10. אנשי פנים רוכשים מניות גם כי זה חלק מה"משכורת" שלהם - לא רק באמצעות "כסף מהבית כי הם מאמינים בחברה"
11. עלה במחקרים שחברות מבצעות יותר רכישות עצמיות במחירי שיא ופחות במחירי שפל כך שחשבונאית להעדיף חברות שעושות זאת זה לא כל כך טוב
12. תשואת דיבידנד ומכפיל רווח לעומת ההיסטוריה צריכה לכלול גם התחשבות של הנתון המקביל במדד לעומת ההיסטוריה (אם תשואת הדיבידנד של המדד נמוכה ב-10% מתשואת הדיבידנד ההיסטורית שלו אז צפוי שתשואת הדיבידנד של החברה תהיה גבוהה ב-10% מתשואת הדיבידנד ההיסטורי שלה וזה בפני עצמו לא מייצג "זול/יקר" אלא שינויי שוק)

מומו

Well-Known Member
צר לי שאני לא עונה באופן ישיר על השאלה, אבל הרגשתי צורך להגיב

לא קראתי את כל המאמר שהיא פרסמה, בשבילי יותר מדיי ארוך לקרוא את כל הקריטריונים שאני יודע שהולכים להשתנות עם הזמן.
איזה קריטריונים ישתנו? באיזו מידה? - לענ"ד את התשובות אפשר כבר למצוא כאן בפורום\בלוג של דעת היקר שכותב כבר כמה שנים את אותם דברים והרבה מעבר. אצלה כנראה לוקח יותר זמן להגיע לאותם המסקנות

קראתי את ההתחלה ונשמע שיש הרבה במשותף עם "התורה" של משקיעי התזרים היציבים שהולכים וגדלים. אז סתם תחושה שלי, בהחלט עוד נראה שינויים בקריטריונים שלה עם הזמן ולא אתפלא שזה יתקרב יותר ויותר לקריטריונים של דיבידעת

אבל מה שהציק לי - שאין שום אזכור לדיבידעת (חוץ ממישהו שהעיר בקצרה ש"בסוף דיבידעת צדק"). הרי אותו "מר בחור" בשם דיבידעת נכח כמה שנים טובות בבלוג שלך ובפורום שלך וניסה לפתוח את עיניהם של אנשים שרואים אחרת. פעמים שקיבל גם השפלות\בזיונות ובסוף החליט לעזוב.
אחרי שנה-שנתיים מהעזיבה החלטת שהוא צדק - אז למה לא להודות בטעות ולתת את הקרדיט למי שבאמת מגיע?!

ברור... זה ממש לא קל... אנחנו עדיין אנושיים, בתקווה שאנחנו ננהג אחרת ברגע המבחן גם אם זה יהיה מאוד קשה !

סטרבו

Well-Known Member
לא קראתי בכלל. פשוט קשה לקרוא רשומות ארוכות ועוד יותר קשה לי לכתוב כאלה. בגלל זה הבלוג שלי נראה כמו שהוא נראה.

מאחל לה בהצלחה בכל מעשי ידיה.

daat99

מייסד
מנהל
@מומו תודה רבה לך.

עוד יותר קשה לי לכתוב כאלה. בגלל זה הבלוג שלי נראה כמו שהוא נראה.
זה לא תירוץ לחוסר בכתיבת רשומות קצרות **angry face**
אני מחכה כל פעם לראות את הבלוג שלך עולה ברשימת הבלוגים המומלצים שבאתר עם מאמר חדש.

Revenue

Active Member
קראתי את הפוסט שהסולידית פרסמה, לא התרשמתי במיוחד, הרגשתי חריג ביחס לאהדה שהיא קיבלה ברשתות על הנושא.
אני חושב שהאינדקטורים שהיא הציגה אין בהם אחיזה אמיתית לשיקול בבחירת מניות דיבידנד.
במהלך השנים למדתי מהפוסטים שלה המון ,אבל בכל מה שקשור למניות דיבידנד, הבן אדם היחיד שהוא הגורו בישראל לדעתי הוא daat99

guesto

Well-Known Member
אבל מה שהציק לי - שאין שום אזכור לדיבידעת (חוץ ממישהו שהעיר בקצרה ש"בסוף דיבידעת צדק"). הרי אותו "מר בחור" בשם דיבידעת נכח כמה שנים טובות בבלוג שלך ובפורום שלך וניסה לפתוח את עיניהם של אנשים שרואים אחרת. פעמים שקיבל גם השפלות\בזיונות ובסוף החליט לעזוב.
אחרי שנה-שנתיים מהעזיבה החלטת שהוא צדק - אז למה לא להודות בטעות ולתת את הקרדיט למי שבאמת מגיע?!
יש אמת בדבריך ומצד שני זה לא הפוסט הראשון שהיא מפרסמת על מניות דיבידנד, אני רואה שלפחות היא הזכירה את דעת כאן באחד הפוסטים הפופולריים שהיו לה בשנים האחרונות. (ואני רואה שגם דעת לא חסך שם בתגובות :))
אבל אני גם בדעה שלא הייתה מספיק התייחסות.

daat99

מייסד
מנהל
אני חושב שהאינדקטורים שהיא הציגה אין בהם אחיזה אמיתית לשיקול בבחירת מניות דיבידנד.
אני גם שותף לדעה הזו - בעיקר לאור ההתייחסות החלקית שלה לנושא (כגון רצף של רק 5 שנים ואי הגבלת תשואת הדיבידנד מלמעלה).

הבן אדם היחיד שהוא הגורו בישראל לדעתי הוא daat99
תודה רבה על המחמאה אבל יש חכמים ממני בישראל גם בנושא הזה - לא כולם אוהבים לפרסם את דעתם באינטרנט אבל בפרטי אני בהחלט למדתי וממשיך ללמוד המון מכמה וכמה אנשים אחרים.

guesto

Well-Known Member
תודה רבה על המחמאה אבל יש חכמים ממני בישראל גם בנושא הזה - לא כולם אוהבים לפרסם את דעתם באינטרנט אבל בפרטי אני בהחלט למדתי וממשיך ללמוד המון מכמה וכמה אנשים אחרים.
איך הגעת לאותם האנשים?

Cashflow

Member
הכל תלוי בפיזור ההשקעות. כשהתיק עם הרבה מניות אתה צודק אבל אם בוחרים בקפידה את הטובים ביותר בלי דוחות אי אפשר.
אבל אני לא מכיר את השיטה שלה.

שאלה נפרדת לי אליך, למה בבחירת המניות אתה משווה עם הדיבידנד של הס נ פ 500, כל העניין למדוד ביחס לסנפ זה לבדוק אם כדאי לך להשקיע זמן לבחור לבד או עדיף מדד. לגבי DGI שהפוקוס לא על התשואה הכוללת אלא על ההכנסה זו לא הכתובת הנכונה כי רוב המדד לא מחלק דיבדנד. היה מתאים יותר להשוות ל NOBL או דומיו.

דרך אגב הגעתי לכאן דרך הבלוג שלה ומאד הופתעתי, נושא שבחול מדובר מאד בארץ לא זוכה לתשומת הלב מספקת.

daat99

מייסד
מנהל
כשהתיק עם הרבה מניות אתה צודק
ובדיוק בגלל זה:
אף אחד לא מחייב אף אחד אחר להשקיע בכמות מצומצמת של חברות כך שהאפשרות הזו קיימת ואין חובה לקרוא דו"חות (או להבין אותם) בשביל לקצור את הפירות של השקעה בחברות שמגדילות את הדיבידנד בעקביות בכל שנה.

למה בבחירת המניות אתה משווה עם הדיבידנד של הס נ פ 500
הסיבה שאני משווה אל מדד ה-SP500 היא כי מבחינה בינלאומית הוא מייצג את הכלכלה (החברות שבו אמריקאיות אבל הרווחים שלהן מיוצרים בכל העולם).

כל העניין למדוד ביחס לסנפ זה לבדוק אם כדאי לך להשקיע זמן לבחור לבד או עדיף מדד
מבחינתי "העניין" הוא "לקנות היום משהו שמתנהג כמו הכלכלה - רק יותר טוב".
בשביל זה אני צריך לדעת "איך הכלכלה מתנהגת" ואת זה אני לומד מהתבוננות במדד.

לגבי DGI שהפוקוס לא על התשואה הכוללת אלא על ההכנסה זו לא הכתובת הנכונה כי רוב המדד לא מחלק דיבדנד.
המדד עדיין מייצג אינדיקציה טובה לרמת הסיכון שהשוק משקלל בתוך תשואת דיבידנד X ומכיוון שאני לא רוצה להגדיל את הסיכון שלי אני מחפש חברות עם רמת סיכון דומה לרמת הסיכון של המדד.

דרך אגב הגעתי לכאן דרך הבלוג שלה ומאד הופתעתי, נושא שבחול מדובר מאד בארץ לא זוכה לתשומת הלב מספקת.
הסיבה שהנושא לא נידון בפורום שלה הוא שיש בפורום שלה כמה אנשים שמטרילים את מי שמציג את הגישה הזו.
בשלב מסוים התחלתי להרגיש מאוד רע עם דרך הדיבור שהתנהלה שם (וקיבלה גיבוי מלא מבעלת הבית שהדיחה אותי מהפורום שלה כשהפניתי את תשומת ליבה למשתמש אחר שקרא לי דאעש) ולכן החלטתי לעזוב ולפתוח בלוג שבו אני מתעד את המציאות ולא רק דיונים תיאורטיים שלא התקיימו מעולם.
דוגמא קלאסית היא לתיאוריית "מחיר המניה מותאם אוטומטית ויורד עם חלוקת דיבידנד תמיד" בעוד אף אחד ממציגי התיאוריה לא מצליח למצוא אפילו דוגמא אחת לחברה אחת שזה קרה לה בכל הבורסה האמריקאית.
אם התיאוריה היתה כל כך נכונה עבור כל החברות - כמה קשה לדעתך היה למצוא חברה אחת שקיימה אותה?

הדבר משול להתעקשות שלכל הסוסים יש 10 רגליים תוך התעלמות מהעובדה שאף אחד בכדור הארץ לא מצליח למצוא אפילו סוס אחד עם 10 רגליים...

Cashflow

Member
ובדיוק בגלל זה:

הסיבה שאני משווה אל מדד ה-SP500 היא כי מבחינה בינלאומית הוא מייצג את הכלכלה (החברות שבו אמריקאיות אבל הרווחים שלהן מיוצרים בכל העולם).

מבחינתי "העניין" הוא "לקנות היום משהו שמתנהג כמו הכלכלה - רק יותר טוב".
בשביל זה אני צריך לדעת "איך הכלכלה מתנהגת" ואת זה אני לומד מהתבוננות במדד.

...
יש תמחור שונה לחברות שבעיקר מחלקות דיבדנדים ולא גדלות כל כך וחברות שצומחות מהר ומשלמות קצת דיבדנד.
ואל תשכח שהמדד מייצג ציפיות/מצב רוח של המשקיעים ולא את הכלכלה.

בנוגע לירידת ערך זה בוודאי נכון והגיוני רק ששוק תמיד נמצא בתנודה ולכן זה לא מורגש ומוחש. מניה שלא מחלקת דיבדנד יכולה לעלות ב 2% ביום כמו כן מניה שמחלקת 1% ואז תקבל שהיא עלתה 1% במקום לרדת. אם לא הייתה ירידת ערך יכלת לקנות מלא מניות לפני יום האקס ולמכור למחרת.

Cashflow

Member
באמת חבל שככה גם כשלא מסכימים זה לא סיבה לחוסר כבוד. אבל התכוונתי שהנושא DGI לא מדובר בשום מקום לא רק בבלוג של הסולידית.

daat99

מייסד
מנהל
יש תמחור שונה לחברות שבעיקר מחלקות דיבדנדים ולא גדלות כל כך וחברות שצומחות מהר ומשלמות קצת דיבדנד.
מבחינה תזרימית כל משקיע יכול לבחור בין לקבל את התזרים מהמדד או לרכוש חברה בודדת ולקבל את התזרים ממנה.
כשסך המשקיעים בעולם מעדיפים לקבל את התזרים שלהם מחברה X אז הם רוכשים אותה עד שהמחיר שלה עולה לרמה שבה הם כבר מעדיפים לקבל אותו מרכישת המדד ובכך נוצר תמחור הסיכון התזרימי של החברות שמחלקות דיבידנדים.
אני מעדיף להקשיב לתמחור המשתנה הזה ולהתאים את עצמי אליו בלי לנסות להבין "למה" התמחור השתנה (קריאת דו"חות, ניתוחי מאקרו וכו').

ואל תשכח שהמדד מייצג ציפיות/מצב רוח של המשקיעים ולא את הכלכלה.
הוא מייצג את הציפיות *מהכלכלה* - טוב מספיק בשבילי :)
לגבי ייצוג "מצב הרוח", הוא משפיע בצורה אחידה גם על המדד וגם על החברות שמחלקות דיבידנד כך שמבחינתי הוא מנוטרל כי אני לא מתבונן בתשואה במספר באחוזים אלא כיחס שבין תשואת הדיבידנד של מניה X לבין תשואת הדיבידנד של המדד עצמו.

בנוגע לירידת ערך זה בוודאי נכון
ממש לא.
ערך החברה לא מוכתב משווי חשבון הבנק שלה אלא מהערך שהיא יכולה לספק למשקיעים.
כל חודש כל החברות בעולם משלמות משכורות ושכר דירה/משרד בסכומי עתק בתאריכים די ידועים מראש (בין הראשון לעשירי) ועדיין מחירי המניות ברמה הבינלאומית לא יורדים בדיוק בראשון/עשירי, למה?

מה ההבדל מבחינת "שווי החברה" בין "יצא מזומן בסך מיליון דולר לצורך דיבידנד" לבין "יצא מזומן בסך מיליון דולר לצורך משכורות"?
בשני המקרים "יוצא מזומן בסך מיליון דולר" מחשבון הבנק של החברה ובשני המקרים היא לא מקבלת כלום בתמורה (העובדים כבר סיפקו את העבודה, הם לא מקבלים תשלום מראש על העבודה העתידית).

עוד נקודה שאנשים מפספסים היא שהחברות שמצליחות לחלק דיבידנד יציב וגדל הן חברות שמצליחות לייצר ערך יציב וגדל (אחרת לא הייתה להן היכולת להמשיך ולחלק דיבידנד יציב וגדל כל התקופה).
החברות המחלקות לא מאפשרות לכל משקיע לבחור אם לקבל דיבידנד בדמות מזומן או "להשאיר את הכסף בחברה לצורך גדילה עתידית רק שלו" כך שאין לנו במציאות יכולת להשקיע בחברה שמייצרת את אותו הערך ובמקביל להימנע מתשלום מס דיבידנדים רק כי לא בא לנו למכור.

מחיר החברה מושפע מתנודתיות השוק וכפי שאנשים רבים מבינים במהלך המשבר הראשון אחרי שהם מגיעים לשלב המשיכה - מכירת מניות במהלך משבר זה צעד מאוד קשה מנטלית (ובמציאות הוא פוגע באופן משמעותי ביכולת של התיק להתאושש אחרי המשבר).

מניה שלא מחלקת דיבדנד יכולה לעלות ב 2% ביום
היא גם יכולה לרדת ב-2% ביום.
בכל מקרה גם מניה שכן מחלקת דיבידנד יכולה לעלות ב-2% ביום.

אם חברה X הייתה מנפיקה שתי סוגי מניות - אחת מחלקת ואחת שמשקיעה בעצמה את הדיבידנדים (סוג של DRIP) - אז היה מקום לדיון על חוסר יעילות מיסוי דיבידנדים ברכישת הסוג המחלק (והיה גם מקום לדיון על יתרון התזרים בשלב הצבירה שמאפשר חשיפה יותר גבוהה למניות ובכך מגדיל את התשואה הכוללת הצפויה).
כל עוד זה לא קיים אין שום משמעות לדיון בין "עדיף חברה X שלא מחלקת במקום חברה Y שמחלקת כי אין תשלום מס דיבידנדים בחברה X" - בעיקר אחרי שיוג'ין פאמה וקנת' פרנץ' הוכיחו שהשקעה בקבוצת הלא מחלקות היא נחותה באופן משמעותי מהשקעה בקבוצת המחלקות.

חשוב לזכור שאנחנו לא דנים כאן בשינוי מדיניות החלקות של החברה שאנחנו רוצים לרכוש אלא בבחירה אם לרכוש את מניות חברה X או Y.

מניה שמחלקת 1% ואז תקבל שהיא עלתה 1% במקום לרדת
אתה שוב יוצא מנקודת הנחה שיש שוויון בייצור הערך הכולל בין החברות המחלקות לבין החברות הלא מחלקות.
יוג'ין פאמה וקנת' פרנץ' - שני זוכי פרס נובל בכלכלה - כבר הוכיחו (לכל מי שלא מתעלם מהם) שיש פער עצום בין הקבוצות הללו.
לא רק שהם הראו שהפער הוא קיים וגדול אלא שהוא עקבי בכל השקעה של 31 שנה ומעלה מ-1929 ועד היום.

אם לא הייתה ירידת ערך יכלת לקנות מלא מניות לפני יום האקס ולמכור למחרת.
עדיין ניתן לעשות זאת אבל זה הימור בדיוק כמו לקנות מניות לפני יום ההולדת ולמכור למחרת.

באמת חבל שככה גם כשלא מסכימים זה לא סיבה לחוסר כבוד. אבל התכוונתי שהנושא DGI לא מדובר בשום מקום לא רק בבלוג של הסולידית.
אכן.
אני מעדיף להתבונן בנתונים ולא באנשים.

Cashflow

Member
"כל החברות בעולם משלמות משכורות ושכר דירה/משרד בסכומי עתק בתאריכים די ידועים מראש (בין הראשון לעשירי) ועדיין מחירי המניות ברמה הבינלאומית לא יורדים בדיוק בראשון/עשירי, למה?

מה ההבדל מבחינת "שווי החברה" בין "יצא מזומן בסך מיליון דולר לצורך דיבידנד" לבין "יצא מזומן בסך מיליון דולר לצורך משכורות"?
בשני המקרים "יוצא מזומן בסך מיליון דולר" מחשבון הבנק של החברה ובשני המקרים היא לא מקבלת כלום בתמורה (העובדים כבר סיפקו את העבודה, הם לא מקבלים תשלום מראש על העבודה העתידית)."

ברמת העקרון יש הבדל גדול כי חברה קיבלה או תקבל תמורה טובה לכסף(שכירות או עבודה) ודיבדנד היא מחלקת "סתם". אבל הדברים מורכבים בהרבה כי למעשה הערכת שווי של החברה שמשלמת דיבדנד כולל תשלומים עתידיים.
ולכן שווי שלה לא משתנה ביום אחד כמו שכתבת. אבל למעשה העניין כאן יותר מחיר המניה בעקבות תשואה וודאית של הדיבדנד ולכן לגבי הסוסים עם 10 רגליים, האם בדקת בחברות לא אמרקיות שמשלמות דיבדנד גבוה קבוע פעם בשנה. שם תראה את ההבדל ניכר ביום למחרת כי אין שום טעם שהמחיר ירד ב8% או קרוב לכך תוך יום דווקה בימים הללו כל פעם. וזו הסיבה שלקנות ליום אחד זה לא עובד כי אף אחד לא ימכור לך מניה יום לפני ויום אחרי באותו מחיר.

"כי אני לא מתבונן בתשואה במספר באחוזים אלא כיחס שבין תשואת הדיבידנד של מניה X לבין תשואת הדיבידנד של המדד עצמו"
ואיזה אינדקציה זה נותן לך על החברה ספציפית? אולי הדיבדנד שלה טוב ביחס לשוק אבל זה בגלל שהעסק הולך לא טוב. למשל כל השנים div yield שלה חצי אחוז ועכשיו אחוז וחצי כי המחיר ירד ב66 אחוז בעקבות פיצוץ במפעל הראשי? גם זה שחברה עברה משבר 2008 לא אומר שהיום היא תצליח. אולי אז payout ratio היה 40 וקפץ ל85 וחברה החזיקה מעמד והיום בלי משבר POR עומד על 85.
אני גם אוהב DGI אבל אני מעדיף לבחור את הטובים ביותר להבנתי ולמי שיש פוטנציאל.
וסליחה על הצטטוטים לא מקצועיים מהטלפון זה קשה.

daat99

מייסד
מנהל
רמת העקרון יש הבדל גדול כי חברה קיבלה או תקבל תמורה טובה לכסף(שכירות או עבודה) ודיבדנד היא מחלקת "סתם".
גם בתמורה לדיבידנד היא מקבלת תמורה - הרבה משקיעים לא מוכרים את המניה (כי הם רוצים עוד דיבידנדים) והרבה משקיעים אחרים רוכשים את המניה (כי הם רוצים את הדיבידנד הבא) וזה:
* מעלה את מחיר המניות => שמעלה את היכולת של החברה לקבל כספים מהנפקת מניות => שמעלה את סך הכסף שיש לחברה => שמעלה את היכולת של החברה להתייעל ולהרוויח יותר
בנוסף יש אנשים שרוכשים מניות של חברה X ורואים שני מוצרים עף המדף בחנויות עם מחיר דומה, אחד של חברה X ואחר של חברה Y יעדיפו את המוצר של חברה X כך שמכירות החברה עולות בגלל שהן חילקו דיבידנד בעבר.

ואם אתה רוצה "להתעקש" אז מה לגבי חברות שמוציאות הודעות לעיתונות על תרומות בשווי משמעותי?
למה "הוצאה בשביל לתת תרומה" לא מורידה את מחיר המניה אבל "הוצאה בשביל לתת דיבידנד" כן?
מה התועלת שהחברה מקבלת מתרומה אם נתעלם מהתועלת מהדיבידנד שמושך משקיעים ומעלה את מחיר המניה?

אבל הדברים מורכבים בהרבה
נכון מאוד ולכן התיאוריה של "מחיר המניה יורד" נשארת בגדר תיאוריה ואף אחד לא מצליח למצוא אפילו מקרה אחד שבו היא התקיימה במציאות.

שווי שלה לא משתנה ביום אחד כמו שכתבת
אם הוא לא משתנה ביום אחד אבל הדיבידנד "יוצא" ביום אחד אז איך ניתן לקשר בין חלוקת הדיבידנד לשינוי בשווי?

תשואה וודאית של הדיבדנד
אין דבר כזה.

האם בדקת בחברות לא אמרקיות שמשלמות דיבדנד גבוה קבוע פעם בשנה.
לא מעניין אותי מה קורה בחברות שאני לא רוכש.
אם התיאוריה נכונה על הבורסה האמריקאית אז אני רוצה לראות דוגמא אחת לפחות מהבורסה האמריקאית.
הטענה שלא ניתן לגדל פרי X במדינה אחת לא מחייבת שלא ניתן לגדל אותו במדינה אחרת.
אני משקיע דרך הבורסה האמריקאית ואני מקבל דיבידנדים מהחברות שנסחרות בבורסה האמריקאית ואם התיאוריה הזו לא נכונה לבורסה האמריקאית אז היא לא טיעון נגד ההשקעה שאני מבצע ומדגים.

אולי הדיבדנד שלה טוב ביחס לשוק אבל זה בגלל שהעסק הולך לא טוב
אני חושב שהתבלבלת בכיוון.
אם הדיבידנד "טוב ביחס לשוק" אז זה אומר שהוא "נמוך ביחס לשוק" וזה אומר "שהעסק הולך טוב ביחס לשוק".
"עסק שהולך רע ביחס לשוק" ילווה בדיבידנד "גבוה ביחס לשוק" וזה מייצג דיבידנד "רע ביחס לשוק".

למשל כל השנים div yield שלה חצי אחוז ועכשיו אחוז וחצי כי המחיר ירד ב66 אחוז בעקבות פיצוץ במפעל הראשי?
אלו בדיוק החברות שאני לא רוצה לראות והשינוי הזה יבוא לידי ביטוי ביחס של תשואת הדיבידנד של החברה ביחס לשוק.
אם הדיבידנד של השוק הוא X והדיבידנד של החברה הוא Y אז אני מתבונן בתוצאה של Y חלקי X ואני מעדיף שהיא תהיה בין 1 ל-1.5 (המשקיע יכול לבחור שזה יהיה בין 0.5 ל-1 בשביל להקטין סיכון אפילו יותר ממני).
ככל שהתוצאה של החלוקה נותנת מספר יותר גבוה כך הסיכון יותר גדול.

במלים אחרות אם מחיר המניה ירד ב-66% זה אומר שהתשואת הדיבידנד עומדת על 3Y.
כשכל השוק לא זז אז התוצאה של חלוקת 3Y ב-X תהיה יותר גדולה מ-1.5 ולכן אני לא אתקרב לחברה הזו - אני לא צריך ללכת לבדוק אם "המפעל התפוצץ" או לא.
לעומת זאת אם כל השוק ירד ב-66% אז התשואה של השוק תהיה 3X ובמקרה זה חלוקת 3Y ב-3X שוב מחזירה לנו את התוצאה הרצויה בין 1 ל-1.5 כך שאין לי בעיה לרכוש את המניות של החברה ושוב אני לא צריך ללכת לבדוק אם "המפעל התפוצץ" או לא.

גם זה שחברה עברה משבר 2008 לא אומר שהיום היא תצליח
נכון מאוד אבל השילוב של קבוצת חברות שונות שכל אחת מהן לא רק צלחה את 2008 אלא צלחה גם את 2000 ובמקביל הצליחה להגדיל את הדיבידנדים מוביל לתיק הוליסטי שצפוי לצלוח גם את המשבר העתידי (לכל הפחות הרבה יותר טוב מהשוק הכללי).

אולי אז payout ratio היה 40 וקפץ ל85
אם יחס חלוקת הרווחים זינק אז לא קונים והיא לא תהפוך להיות חלק מהתיק - עוד משהו שאני לא צריך לבדוק "מה קרה" ומספיק לי לבדוק "מה הנתון היבש".
אם המאורע אירע אחרי הרכישה אז זה עדיין מייצג חברה אחת מתוך 50+ ובתכנית העבודה של תיק דיבידעת הנחתי שיהיו שתי פשיטות רגל בכל שנה (בממוצע) כך שתוצאה גרועה מזו כלולה כבר בציפיות שלי מהשוק.

אני גם אוהב DGI אבל אני מעדיף לבחור את הטובים ביותר להבנתי ולמי שיש פוטנציאל.
אתה לא לבד - הנקודה היא שלא צריך ללמוד ניתוח דו"חות בשביל להגיע לתיק הוליסטי שמורכב מ-"הטובים ביותר" גם אם התפקששו כמה חברות בודדות שהן "פחות מוצלחות היום מבעבר".

Cashflow

Member
אם זה נכון בשוק מחוץ לאמריקה זה נכון גם באמריקה כי כללי משחק הם אותם כללים.

לגבי פיצוץ המפעל באמת הבנתי את האסטרטגיה שלך הפוך. אבל זה אותו דבר רק לכיוון ההפוך. כמו שאתה עושה יוצא שאתה קונה חברות שהמחיר שלהם נמצא בשיאים חדשים ולכן הyield למטה. כל העולם מנסה הפוך.

מחקרים מראים שתיק בסביבות 20 מניות מקבל אופי של השוק כל שכן 50+.
אבל אם כבר יותר טוב לקנות DGRO וכד׳ תקבל את הטובים ביותר בלי מאמץ.

daat99

מייסד
מנהל
אם זה נכון בשוק מחוץ לאמריקה זה נכון גם באמריקה כי כללי משחק הם אותם כללים.
1. כמה שהמשפט הזה לא נכון
2. אם זה היה נכון אז יהיה לך קל למצוא דוגמא אחת בבורסה האמריקאית - למה אתה לא מצליח?

מחקרים מראים שתיק בסביבות 20 מניות מקבל אופי של השוק כל שכן 50+.
נכון.

אבל אם כבר יותר טוב לקנות DGRO וכד׳ תקבל את הטובים ביותר בלי מאמץ.
כאן אנחנו חלוקים מהסיבה הפשוטה שקרן לא מספקת את המטרה שאני רוצה להשיג.

Cashflow

Member
בבורסה אמריקאית משלמים פעם ברבעון ולכן קשה לראות את ההבדל במוחש.

למעלה תחתית