האם תשואת מדד ה s & p 500 כוללת תשלומי דיבידנד?

• פותח הנושא Dali
  • פורסם בתאריך

Dali

Active Member
שלום לחברי הפורום.
למיטב הבנתי מדד ה s & p הוא מדד מחיר ולא מדד השקעה.
רציתי לוודא שאכן זה כך ואיני טועה.
כמו כן, איפה ניתן לבחון תשואה היסטורית כוללת תשלומי דיבידנד?
תודה

daat99

מייסד
מנהל
מדד ה s & p הוא מדד מחיר ולא מדד השקעה.
נכון.

איפה ניתן לבחון תשואה היסטורית כוללת תשלומי דיבידנד?
תחפש:
SP500 TOTAL RETURN
המילים "תשואה כוללת" יפנו אותך למקורות שבודקות מה היה קורה אם היית משקיע את הדיבידנד ללא מס ועמלות מחדש במדד כולל רכישת חלקי יחידות (במלים אחרות: תשואה גבוהה באופן משמעותי ממה שמשקיע בשר ודם יכל לקבל במציאות).

כאלטרנטיבה אפשר להוריד את הנתונים ההיסטוריים של ה-ETF בשם SPY מאתר כגון יאהוו פייננס שבו מראים לך מה היה מחירו בכל יום מסחר וגם כמה דיבידנדים הוא חילק בכל פעם.
עם הנתונים הללו אתה יכול באקסל לחשב מיסוי דיבידנדים והשקעה לאחר מס ועמלות ביחידות מלאות ובכך לקבל תוצאה מציאותית.

Dali

Active Member
האם קרן הזה spy מחלקת או צוברת?
ובכלל, האם קיימת קרן צוברת שפטורה מתשלומי מס במקור על הדיבידנד?

daat99

מייסד
מנהל
האם קרן הזה spy מחלקת או צוברת?
כל הקרנות האמריקאיות מחויבות לחלק דיבידנדים על פי החוק האמריקאי.

האם קיימת קרן צוברת שפטורה מתשלומי מס במקור על הדיבידנד?
האמריקאים כופים מיסוי דיבידנדים במקור עוד לפני שהקרן מקבלת את הדיבידנד תחת האמנה למניעת כפל מס בין כל מדינה לארצות הברית.

המיסוי על הדיבידנדים הכי נמוך לפי האמנה למניעת כפל מס שאני מכיר הוא האירי/קנדי שעומד על 15%.

כמשקיע ישראלי בחשבון חייב במס אתה תאלץ לשלם מיסוי כפול (15% מהדיבידנד במקור ל-IRS ועוד 25% מה-85% הנותרים למס הכנסה בארץ או במועד החלוקה בקרן מחלקת או במועד המימוש בקרן צוברת).

בהתחשב בעלויות הגבוהות יותר בקרנות האיריות/קנדיות לעומת האמריקאיות ובגובה הדיבידנדים הנמוך בשנים האחרונות הסבירות היא שגם בחשבון פטור ממס שבו לא תצטרך לשלם את המיסוי הכפול אתה עדיין תצא מופסד.

משתי סיבות אלו אני לא רואה בקרנות הללו כ-"מקור לישועה" לאנשים שמנסים להימנע ממיסוי דיבידנדים אמריקאים במקור.

Dali

Active Member
כך היה זכור לי שכתבת בעבר בשרשור ארוך על עניים הקרנות המחקות.
אם אכן כך, מה מהותה של קרן ה spy, שעל פי טענתך כוללת גם את הדיבדנד ללא התחשבות במס?

daat99

מייסד
מנהל
על פי טענתך כוללת גם את הדיבדנד ללא התחשבות במס?
איפה טענתי זאת?
הקרן SPY היא אמריקאית ולכן מחלקת את הדיבידנד לאחר תשלום מס דיבידנדים במקור ל-IRS.

guesto

Well-Known Member
דרך האתר של S&P תוכל לבחון את תשואת המדד לפי PRICE RETURN, TOTAL RETURN, NET TOTAL RETURN.
אני לא בטוח מהו שיעור המס שבו הם השתמשו, אבל נראה שההבדל בין האופציות TOTAL RETURN ו-NET TOTAL RETURN הוא בערך 0.7% בשנה, נשמע לי יחסית סביר, אולי קצת גבוה מידי.

daat99

מייסד
מנהל
איפה זה מופיע?
בחוקי המס של ארה"ב.
זה המס הרגיל על דיבידנדים בארה"ב ומכיוון שאין להם שום דרך לדעת מי משקיע ואם יש/אין לו הטבת "אמנה למניעת כפל מס" אז הסימולציות הן לפי המס הנקוב בחוק.

guesto

Well-Known Member
בחוקי המס של ארה"ב.
זה המס הרגיל על דיבידנדים בארה"ב ומכיוון שאין להם שום דרך לדעת מי משקיע ואם יש/אין לו הטבת "אמנה למניעת כפל מס" אז הסימולציות הן לפי המס הנקוב בחוק.
חשבתי שהם אולי משתמשים ב-37% כי (לפחות כרגע) זה תעריף המס הגבוה ביותר שאפשר לשלם על דיבידנד (אם אתה אזרח ארה"ב בעל הכנסה מספיק גבוהה ולא מדובר על qualified dividends) אבל נראה לי שאתה צודק.

daat99

מייסד
מנהל
חשבתי שהם אולי משתמשים ב-37%
זה המס השולי המקסימלי והוא נגבה לרוב מתשלומי דיבידנדים של רי"טים ושותפויות (חברות שלא בוצע בהן תשלום מס על הרווחים ובמקום זה המיסוי עובר למשקיעים).
מיסוי דיבידנדים רגיל הוא 30%.

Dali

Active Member
תהייה נוספת שעלתה לי, אם מדד ה s & p אינו כולל תשלומי דיבידנד, ואילו הקרנות המחקות הצוברות (רוב הקרנות בישראל) כוללות תשלומי דיבידנד נטו, יוצא שקרנות אלו ישיגו תשואה עודפת על המדד?

daat99

מייסד
מנהל
תהייה נוספת שעלתה לי, אם מדד ה s & p אינו כולל תשלומי דיבידנד, ואילו הקרנות המחקות הצוברות (רוב הקרנות בישראל) כוללות תשלומי דיבידנד נטו, יוצא שקרנות אלו ישיגו תשואה עודפת על המדד?
כן ולא.
הקרנות המחקות בארץ מבצעות חיקוי סינטתי ולא חיקוי פיזי ולכן הן מושפעות גם מטעויות עקיבה וגם מטעויות של "ניבוי העתיד" של השוק עצמו.
תזכור שהחיקוי מתבצע באמצעות חוזים עתידיים שמגלמים "צפי דיבידנדים עתידי" לאחר מס של כ-30% (כל חישוב מיסוי אחר ייסגר כהרף עין ע"י אלגוריתמים למסחר אוטומטי כי זו פרצה להדפסת כסף אינסופית) אבל לאף אחד אין כדור בדולח שיודע מה יהיו הדיבידנדים בעתיד ולכן זה לעולם לא יהיה חיקוי מדוייק.

Dali

Active Member
תודה. באשר לשכתבת יש לי 2 שאלות:
1) מדוע הן אינן מבצעות חיקוי באמצעות חוזה סינטתי המורכב מאופציות? כך ניתן לבצע חיקוי מדויק.
2) תחת הנחה שיש אמנות מס בין ישראל וארה"ב, מדוע המיסוי אינו מכליל ניכוי של 25% אם בפועל זה מה שקורה?
כמו כן, מאחר וזהו שיעור המיסוי, מדוע האלגוריתם אינו מאפשר לעגן אותו?

סטרבו

Well-Known Member
לא יודע לגבי 1 כי אני לא מסין כלום באופציות.
לגבי 2 הקרנות מגלגלות חוזים עתידיים. החוזה לא קשור לארץ.

daat99

מייסד
מנהל
1) מדוע הן אינן מבצעות חיקוי באמצעות חוזה סינטתי המורכב מאופציות? כך ניתן לבצע חיקוי מדויק.
גם בחיקוי באמצעות אופציות אין חיקוי מדוייק של הדיבידנדים והוא עולה יותר מחיקוי באמצעות חוזים.
איך לדעתך מוכר האופציה יכול לגבות תשלום על דיבידנד עתידי לפני שידוע מה גובה הדיבידנד?

2) תחת הנחה שיש אמנות מס בין ישראל וארה"ב, מדוע המיסוי אינו מכליל ניכוי של 25% אם בפועל זה מה שקורה?
כי בשאר כדור הארץ יש אמנות אחרות או שאין אמנות בכלל והמחירים של החוזים נקבעים ע"י כל מי שרוכש ומוכר את החוזים הללו בכל כדור הארץ (וממש לא במדינה קטנטונת שמהווה חצי אחוז מכלכלת העולם).

מאחר וזהו שיעור המיסוי, מדוע האלגוריתם אינו מאפשר לעגן אותו?
אתה יכול לעגן את המיסוי אבל אין לך דרך לדעת מה יהיה הדיבידנד.
תחשוב למשל שאתה צריך עכשיו למכור חוזה על המדד שפוקע בדצמבר.
בכמה אתה משנה את מחיר החוזה בעקבות הדיבדינדים של ספטמבר ודצמבר שעדיין לא הוכרזו ולא ידוע מה גובהם יהיה במציאות?
רק אחרי שכדור הבדולח שלך יגלה לך מה יהיה הדיבידנד העתידי אתה תוכל להתחיל לשאול את עצמך איזו רמת מיסוי אתה רוצה לגלם במחיר החוזה.

Dali

Active Member
למעלה תחתית