הוספת בת זוג לאינטרקטיב

kobkob

New Member
זה סוג החשבון שמתאים לנשואים, לא? Tenants with Rights of Suvivorship
יש לך מסקנה לגבי זה? אני גם בבעיה דומה וקצת מבולבל מהאפשרויות השונות שיש שם לחשבון משותף.

לאשתי ולי יש שני חשבונות בנק וחשבונות השקעה נפרדים (שלי ב-IB ושלה עדיין בחשבון הבנק שלה). בנוסף יש לנו חשבון בנק משותף שיש בו גם קצת ני"ע ועכשיו אנחנו רוצים להעביר את הנכסים שם ל-IB. הבעיה ש-IB לא מוכנים להעביר לחשבון האישי שלי כי הוא מוגדר כ-INDIVIDUAL וחשבון הבנק שממנו אנחנו רוצים להעביר הוא משותף. אז אנחנו רוצים לפתוח חשבון JOINT בשביל זה ואני לא בטוח איזה סוג מבין כל ה-JOINT ACCOUNTS שם הכי מתאים (שנינו ישראלים ללא אזרחות אמריקאית).

מומו

Well-Known Member
לאשתי ולי יש שני חשבונות בנק וחשבונות השקעה נפרדים (שלי ב-IB ושלה עדיין בחשבון הבנק שלה). בנוסף יש לנו חשבון בנק משותף שיש בו גם קצת ני"ע ועכשיו אנחנו רוצים להעביר את הנכסים שם ל-IB. הבעיה ש-IB לא מוכנים להעביר לחשבון האישי שלי כי הוא מוגדר כ-INDIVIDUAL וחשבון הבנק שממנו אנחנו רוצים להעביר הוא משותף. אז אנחנו רוצים לפתוח חשבון JOINT בשביל זה ואני לא בטוח איזה סוג מבין כל ה-JOINT ACCOUNTS שם הכי מתאים (שנינו ישראלים ללא אזרחות אמריקאית).
בכלל לא בטוח שלהעביר את הני"ע כמו שהם ל-IB יהיה צעד כלכלי חכם מאחר והבנקים ידועים בעמלות גבוהות. כדאי לבחון אפשרות למכירת הני"ע בבנק ולרכוש בחזרה ב-IB לאחר הפקדת שקלים והמרה בשער יציג בעלות של 2$ כמו שדעת היקר מציג בבלוג

החשש שלכם כנראה מתשלום מס רווח הון על אותם הני"ע, אבל את זה "ניתן לתקן" ע"י מכירה של ני"ע אחרים שמופסדים

kobkob

New Member
בכלל לא בטוח שלהעביר את הני"ע כמו שהם ל-IB יהיה צעד כלכלי חכם מאחר והבנקים ידועים בעמלות גבוהות. כדאי לבחון אפשרות למכירת הני"ע בבנק ולרכוש בחזרה ב-IB לאחר הפקדת שקלים והמרה בשער יציג בעלות של 2$ כמו שדעת היקר מציג בבלוג
הבנק (בינלאומי) לוקח על העברת התיק 5 ש"ח. קצת בעיה עם עמלת הקסטודיאן שעובד עם הבנק ואני לא יודע כמה הוא לוקח.

daat99

מייסד
מנהל
הבנק (בינלאומי) לוקח על העברת התיק 5 ש"ח. קצת בעיה עם עמלת הקסטודיאן שעובד עם הבנק ואני לא יודע כמה הוא לוקח.
אתה בטוח שזו העמלה גם על העברת ניירות ערך זרים?

מומו

Well-Known Member
גם אני חושב להמיר את החשבון למשותף

זו התשובה (המקוצרת) בנוגע לתהליך:
Account holders who seek to convert their account from an Individual to Joint type or vice versa must first initiate a new account application and then request a transfer of assets once that new account has been approved. Once the transfer is completed, the old account will be closed.
Additionally, you can open linked Joint Account. However, linked account will be a totally new account with same login credentials and all the fees will be applicable to new linked account (If applicable).

After your new Joint account is opened, you can request a manual transfer of assets via a ticket in Client Portal. Click the User menu (head and shoulders icon in the top right corner) followed by Secure Message Centre, then select Funds & Banking as the category and Other Deposits and Withdrawals as the topic.
Within the ticket, you should specify the old and the new account numbers and mention "partial manual account transfer" in the subject.
Please note that the manual transfer is not guaranteed to be approved and the process may take several weeks to complete.
You can follow the steps for raising a web ticket from your Client Portal from this web page: LINK
לפעמים כשמשעמם יצר ה-QA עובד שעות נוספות:
ניסיתי לפתוח עוד תת-חשבון, קיבלתי אפשרות מוזרה (?) לבחור סוג חשבון:
Individual או Joint
בחרתי Joiint רק בשביל האתגר...
מילאתי את כל השדות, שלחתי מסמכים והופ - יש חשבון Joint בתוך חשבון Individual

בצ'אט עם הנציגה נאמר שחשבון ה-Joint הפנימי זהה בתנאיו וחוקיו לחשבון שהוא רק Joint (ללא תתי-חשבון)

מה דעתכם? יכול להיות פתרון מעולה למי שלא רוצה לעבור את התהליך הארוך כמו שציטט @לופטי

לופטי

Well-Known Member
אציין שלפני כחודש היתה לי התייעצות דומה עם @daat99 היקר בנושא זה - חשבון משותף, נפרד, ירושה וכו' בפוסט כאן
אז קודם כל תודה על השיתוף !

אם אני מבין נכון, מדובר על פתיחת חשבון חדש מסוג JOINT ואז להעביר את כל הנכסים לחשבון החדש ולסגור את הישן?!
"קצת הרבה" התעסקות למשהו שנראה כביכול מאוד פשוט... :confused:

כדאי לבדוק מה ההשלכות של מעבר לחשבון משותף מבחינת:
1. עמלות - מניח שלא אמורים להיות שינויים אבל חשוב לבדוק
2. מיסוי בארה"ב - מהבנתי גם לא אמור להיות שינוי לתושבים שנחשבים תושבי חוץ\לא אזרחי ארה"ב
3. מיסוי בארץ - יכול להיות ששינוי כזה ישפיע על המיסוי? מהבנתי לא, אבל כדאי לוודא שלא יהיו הפתעות
4. הפקדות\ משיכות

@לופטי, אני בטוח שאתה מספיק מנוסה ולא זקוק לעצות ממני, וכנראה שדעתי תתאים מאוד לדעתך - הייתי מציע לבצע את המהלך בצעדים קטנים מבחינת "חשדהו וכבדהו". לבדוק את ה-4 הנושאים שציינתי למעלה. ואולי החברים כאן יוסיפו על הרשימה עוד דברים שכדאי לבדוק.

בהצלחה רבה. אשמח מאוד אם תוכל לשתף בהמשך
אז הנה משתף:
פתחתי חשבון joint לאשתי ולי, כשהפרטים שלי כפריימרי זהים לפרטים בחשבון הindividual
אחרי שהעברתי 10 ח״י וחשבון ה joint נפתח,
העברתי דרך ה transfer את המזומן (שקלים ודולרים) והמניות
הכל עבר כמו שהוא (תוך יום), כשגם ה cost basis נותר כמו שהוא
כל אחד מאיתנו יכול להתחבר בנוחות ובחופשיות
בסוף כל התהליך הזה לקח קצת פחות משבוע (כולל שישי-ראשון)

למעלה תחתית