העברת פוזיציות ל-IB העולמית

kobkob

New Member
שלום,

אני קצת מיואש מהבעיה שלי :( אולי למישהו פה יהיה רעיון.
פתחתי חשבון ב-IB ואני רוצה להעביר אליו את הפוזיציות שלי מבנק אגוד. בבנק מבקשים ממני את פרטי הבנק המקבל, אבל ב-IB לא מוכנים משום מה לספק את הפרטים הללו. כל מה שנתנו לי זה SWIFT, מספר DTC וכתובת. שאלתי אותם כמה פעמים לאיזה בנק ומשום מה הם לא נותנים לי את המידע הזה.

אציין שהצלחתי להעביר כסף לחשבון IB שלי, ושם IB כן נתנו לי את הפרטים המלאים של הסניף ומספר החשבון בסיטיבנק פה בארץ, אך כששאלתי אותם בהזדמנויות אחרות אם אפשר להגיד לבנק שלי להעביר לאותם פרטים הם פשוט אמרו שאתן להם את ה-SWIFT ושזה אמור להספיק. הבעיה שאת הפקיד שמטפל לי בזה בבנק אגוד לא מענין SWIFT, הוא לא יודע מה לעשות עם זה. יש לו כמה שורות למלא בטופס ההעברה וביניהן שם הבנק, סניף, כתובת וחשבון וזה מה שהוא יודע שהוא צריך.

יש למישהו רעיון מה לעשות? נראה לכם שאפשר פשוט לתת לפקיד בבנק אגוד את פרטי החשבון של סיטיבנק שעל פיהם כבר העברתי כסף מזומן?

תודה רבה

daat99

מייסד
מנהל
הבעיה שאת הפקיד שמטפל לי בזה בבנק אגוד לא מענין SWIFT, הוא לא יודע מה לעשות עם זה
אני הייתי ניגש למנהל/ת הסניף ודורש שימצאו פקיד שיודע מה לעשות עם SWIFT.
יש לו כמה שורות למלא בטופס ההעברה
הוא ככל הנראה מסתכל על הטופס הלא נכון.
אתה צריך העברה לחו"ל ולא פנים-ארצית ובשאר כדור הארץ עובדים עם SWIFT ולא עם הטפסים הישראליים.

נראה לכם שאפשר פשוט לתת לפקיד בבנק אגוד את פרטי החשבון של סיטיבנק שעל פיהם כבר העברתי כסף מזומן?
לא הייתי מנסה.

kobkob

New Member
תודה רבה על התגובה! אלך אליהם.

הוא ככל הנראה מסתכל על הטופס הלא נכון (אתה צריך העברה לחו"ל ולא פנים-ארצית).
כלומר, העברת פוזיציות ל-IB היא תמיד העברת חו"ל, הבנתי נכון?

daat99

מייסד
מנהל
כלומר, העברת פוזיציות ל-IB היא תמיד העברת חו"ל, הבנתי נכון?
אינטראקטיב ברוקרס הוא ברוקר אמריקאי שממוקם בארצות הברית ופועל בבורסה האמריקאית - אין כאן שום דבר ישראלי :)

mraines

Active Member
שלום,

אני קצת מיואש מהבעיה שלי :( אולי למישהו פה יהיה רעיון.
פתחתי חשבון ב-IB ואני רוצה להעביר אליו את הפוזיציות שלי מבנק אגוד. בבנק מבקשים ממני את פרטי הבנק המקבל, אבל ב-IB לא מוכנים משום מה לספק את הפרטים הללו. כל מה שנתנו לי זה SWIFT, מספר DTC וכתובת. שאלתי אותם כמה פעמים לאיזה בנק ומשום מה הם לא נותנים לי את המידע הזה.

אציין שהצלחתי להעביר כסף לחשבון IB שלי, ושם IB כן נתנו לי את הפרטים המלאים של הסניף ומספר החשבון בסיטיבנק פה בארץ, אך כששאלתי אותם בהזדמנויות אחרות אם אפשר להגיד לבנק שלי להעביר לאותם פרטים הם פשוט אמרו שאתן להם את ה-SWIFT ושזה אמור להספיק. הבעיה שאת הפקיד שמטפל לי בזה בבנק אגוד לא מענין SWIFT, הוא לא יודע מה לעשות עם זה. יש לו כמה שורות למלא בטופס ההעברה וביניהן שם הבנק, סניף, כתובת וחשבון וזה מה שהוא יודע שהוא צריך.

יש למישהו רעיון מה לעשות? נראה לכם שאפשר פשוט לתת לפקיד בבנק אגוד את פרטי החשבון של סיטיבנק שעל פיהם כבר העברתי כסף מזומן?

תודה רבה
עוקב ... מעניין מה יהיה חיוב העמלות בבנק איגוד על הפעולה הפשוטה הזו אם תוכל לעדכן

kobkob

New Member
עוקב ... מעניין מה יהיה חיוב העמלות בבנק איגוד על הפעולה הפשוטה הזו אם תוכל לעדכן
בסוף אחרי התעקשות וצעקות הפקיד הסכים לכתוב ידנית את הפרטים עם הסוויפט והעבירו לי את הפוזיציות. זאת היתה הרפתקה גרועה למדי, למרות תנאים די טובים שהיו לי שם (דרך טרייד1).

לגבי העמלות, יקר. יקר מאד. כמעט 500 שקל עלה לי בסוף עבור 12 פוזיציות. ולא היתה לי דרך לדעת מראש כמה אני משלם, גם יועצי ההשקעות והפקידים בבנק לא יודעים. וזה בא בשלבים, בהתחלה לקחו 300 ומשהו שקל, חשבתי שבזה סיימתי לשלם להם וזה גם מה שהפקיד אמר לי, ואז אחרי כמה ימים עוד 50 דולר, עמלת קסטודיאן שחשבתי שעבור זה שלמתי 300+ בהתחלה. הבעיה הכי גדולה היא שאי אפשר לדעת מראש כמה תשלם, גם הפקידים שם לא יודעים. אם הייתי יודע, היה יותר משתלם לי למכור, להעביר את הכסף ולקנות מחדש ב-IB. אני מתנחם בזה שלא אזדקק להם יותר.

daat99

מייסד
מנהל
@kobkob אכן מאוד מצער כל הסיפור הזה ואיך שהגופים בארץ מתנהלים.
זו פשוט בושה עד כמה אין שקיפות במידע כל כך חשוב כגון עלויות ועמלות עבור הלקוחות.

אם הייתי יודע, היה יותר משתלם לי למכור
התחשבת גם במיסוי על רווחי הון שהיית צריך לשלם בשל המכירה?

mraines

Active Member
@kobkob אכן מאוד מצער כל הסיפור הזה ואיך שהגופים בארץ מתנהלים.
זו פשוט בושה עד כמה אין שקיפות במידע כל כך חשוב כגון עלויות ועמלות עבור הלקוחות.

אם אני מבין נכון אין פה ארוע מכירה מעבירים פוזיציות בנייר ולכן אין מיסים. ה 500 שח האלו לפחות תגיש אותם בדוח למס הכנסה השנתי כהוצאות ניהול השקעות לדעתי הלא מוסמכת

kobkob

New Member
כן. אמנם אני משקיע פאסיבי, אבל גם די חדש בעסק ונכנסתי לשוק בזמן לא טוב בראייה קצרת טווח, אז בטוטאל התיק שלי היה קצת בהפסד.

kobkob

New Member
אם אני מבין נכון אין פה ארוע מכירה מעבירים פוזיציות בנייר ולכן אין מיסים. ה 500 שח האלו לפחות תגיש אותם בדוח למס הכנסה השנתי כהוצאות ניהול השקעות לדעתי הלא מוסמכת
אין אירוע מכירה. כן, אני גם חושב שאפשר לדווח עליהם.

guesto

Well-Known Member
חוסר המקצועיות שלהם והעמלות המוגזמות זה פשוט זוועה. אם אני לא טועה עבור העברות ני"ע בין בנקים בתוך הארץ יש מחיר מפוקח נמוך (נראה לי 15 ש"ח) כך שאולי עדיף לשקול להעביר מהבנק הנוכחי לבנק יותר מקצועי וזול, ורק משם ל-IBKR.
השאלה איזה בנק ישראלי הוא הכי מקצועי וזול בהעברת ני"ע לחו"ל.. את זה אני לא יודע.

daat99

מייסד
מנהל
אם אני מבין נכון אין פה ארוע מכירה מעבירים פוזיציות בנייר ולכן אין מיסים
בהעברה אתה צודק אבל הוא ציין שהוא "היה מעדיף למכור" ובמקרה כזה ישנה מכירה שדורשת תשלום מס.

כן. אמנם אני משקיע פאסיבי, אבל גם די חדש בעסק ונכנסתי לשוק בזמן לא טוב בראייה קצרת טווח, אז בטוטאל התיק שלי היה קצת בהפסד.
יש לך המון מזל :)
1. נחשפת לתנודתיות למטה על ההתחלה כך שאתה מתרגל לירידות עם סכומים משמעותיים ביחס לגודל התיק אבל זניחים ביחס לגודל ההון שיצטבר לך בחייך
2. יש לך יותר הזדמנויות לרכוש בירידות מאשר אנשים שכבר הכניסו את רוב כספם לשוק קודם לכן

אולי עדיף לשקול להעביר מהבנק הנוכחי לבנק יותר מקצועי וזול
הבעיה היא שאף בנק לא מספר לנו כמה הוא "לא מקצועי" או "יקר" לפני שבפועל מנסים להעביר את הנכסים.
כפי שצויין בשרשור חלק מהעלויות מתגלות בדיעבד.

guesto

Well-Known Member
הבעיה היא שאף בנק לא מספר לנו כמה הוא "לא מקצועי" או "יקר" לפני שבפועל מנסים להעביר את הנכסים.
את זה עושים לפי ניסיון של אחרים.
כפי שצויין בשרשור חלק מהעלויות מתגלות בדיעבד.
עמלות לצד ג' זה באמת נושא בעייתי, והבנק לא מתחייב עליהן מראש. אבל על העמלות שהבנק עצמו גובה (במקרה הזה כנראה ה-300+ ש"ח שלקחו בהתחלה) הוא חייב להודיע מראש. בנוסף, הסתכלתי בתעריפון של אגוד וכתוב שם שהעברת ני"ע לחשבון אותו לקוח אמורה לעלות רק 5 ש"ח (לא כולל הוצאות צד ג'). כתבתי קודם שהעמלה מפוקחת בהעברה בארץ אבל יכול להיות שזה נכון גם להעברה לחשבון על שמך בחו"ל. שווה לדרוש מהם פירוט של העמלות והבהרה על העניין הזה.

daat99

מייסד
מנהל

kobkob

New Member
שווה לדרוש מהם פירוט של העמלות והבהרה על העניין הזה.
דרשתי, הם נתנו לי פירוט. אבל מה יש לי לעשות חוץ מלנגב עם זה, וגם זה כנראה יעשה טחורים. התווכחתי איתם על זה שהם לא הודיעו מראש כמה העמלה, למרות ששאלתי, ופשוט שולחים לך יד לכיס. אבל זה להתווכח עם פקיד, בכיר ככל שיהיה, שהכסף שלך מענין אותו כשלג דאשתקד. אני חושב להתלונן עליהם לבנק ישראל, אבל בסוף הם כנראה מכוסים מבחינה משפטית, אז לא יודע אם שווה את המאמץ.

daat99

מייסד
מנהל
אבל מה יש לי לעשות חוץ מלנגב עם זה,
לשתף לטובת חינוך הכלל :)

אני חושב להתלונן עליהם לבנק ישראל, אבל בסוף הם כנראה מכוסים מבחינה משפטית, אז לא יודע אם שווה את המאמץ.
ניסו לתבוע אותם על הדברים הללו בעבר וזה התפוצץ בפרצוף של התובעים.

guesto

Well-Known Member
דרשתי, הם נתנו לי פירוט.
ומה כתוב שם?
אני חושב להתלונן עליהם לבנק ישראל, אבל בסוף הם כנראה מכוסים מבחינה משפטית, אז לא יודע אם שווה את המאמץ.
אם יש פיקוח שמחייב אותם לגבות לכל היותר 5 ש"ח והם עצמם (לא צד ג') גובים יותר, אז הם ממש לא מכוסים. השאלה האם החוק תקף כאן או לא, לדעתי יכול להיות שכן, אל תחשוב שהם לא עושים טעויות כאלה.

אציין שלי אישית כבר היה מקרה שבו גוף פנסיוני (לא בנק, אבל מספיק דומה) ניכה לי כסף למס הכנסה למרות שלא היה צריך, ולא הסכים לתקן לא משנה כמה התווכחתי עם הנציגים שם. אחרי שפניתי לרשות שוק ההון, אמנם זה לקח זמן, אבל בסוף הם התנצלו והחזירו לי את הכסף.
כאן אני לא בטוח אם צריך לפנות לרשות שוק ההון או לבנק ישראל (נראה לי השני) אבל שווה לנסות. לפני כן תוכל לפנות למחלקת פניות הציבור של הבנק שלך, מידע מופיע כאן. נראה לי שעדיף לא לפנות דרך הטלפון כדי שיהיה תיעוד מסודר.

daat99

מייסד
מנהל
דולר (300 וקצת שקל) עבור עמלת העברת הפוזיציות. טעיתי, זה היה 10 פוזיציות ולא 12. ואז עוד 50 דולר עבור צד ג' - עמלת הקסטודיאן.
9 דולר לכל פוזיצייה זרה ובנוסף עוד 50 דולר לקסטודיאן - אאוץ' :(
זה עדיין אמור להיות יותר זול מעמלת המכירה בבנקים :)

למעלה תחתית