חברת HYBRID לניכוי מס

Israel

New Member
IB ישראל מציעה שירות של ניכוי מס בחינם על ידי חברת HYBRID.
משהו השתמש בשירות שלהם ויכול לשתף?

daat99

מייסד
מנהל
IB ישראל מציעה שירות של ניכוי מס בחינם על ידי חברת HYBRID.
משהו השתמש בשירות שלהם ויכול לשתף?
1. IB ישראל זו חברה שממוקמת בקפריסין ולא כפופה לחוקי מדינת ישראל (רשום מפורשות באתר שלהם)
2. הם לא מציעים זאת, חברת HYBRID הלא מוכרת כלל מציעה זאת (מה בכלל אתר הבית שלהם? מי הבעלים? האם זו חברה ישראלית בכלל?)
3. בשביל להשתמש בשירות שלהם אתה צריך לאפשר גישה למשיכת כספים לחשבון שלך לחברה הזו ובכך אתה מנטרל את ההגנות שיש לחשבונות באינטראקטיב ברוקרס (כגון הפיקוח של ה-SEC והביטוח של ה-SIPC)
4. בדומה לגופים בארץ, הניכוי במקור יהיה ניכוי מקסימלי גם אם אתה לא צריך לשלם אותו כך שבפועל אתה צפוי לשלם מיסוי יתר עם שרות שכזה

לעניות דעתי, אין שום היגיון בשימוש בשירות שכזה גם בלי כל סימני השאלה לגבי הכפיפות לחוקים ישראליים של החברות הנ"ל.
המצב אפילו יותר גרוע בהתחשב בכך שאתה מוותר על ההגנות שיש לכספים שלך אם אתה מאפשר דבר שכזה.

נ.ב.
במידה והם טוענים שאתה עדיין מוגן ומבוטח, אני ממליץ בחום לשאול את ה-SEC וה-SIPC באופן ישיר אם הם מסכימים עם הטענה הזו.
אם הגוף שמפקח והגוף שמבטח טוענים שהם לא מפקחים ולא מבטחים בעוד הגוף הזר טוען שכן אז זה עוד זרקור אזהרה אדום בוהק...

מאתר החברה:
חברת MEXEM LTD ..... (להלן: "החברה"). "אינטראקטיב ישראל" הינו מותג של החברה.
החברה לרבות המותג "אינטראקטיב ישראל" אינה מפוקחת על-ידי רשות ניירות ערך בישראל ואין בהיתר משום הבעת דעה על טיבו של השירות הניתן בידי החברה או על הסיכונים הכרוכים בו.
אינטרקטיב ישראל אינה נשלטת ואינה חברה נספחת לאינטרקטיב ברוקרס
Israel Interactive Trading is a brand of Mexem LTD
The company is not owned by or affiliated with Interactive brokers in any form

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
איך אנשים חושבים שהם חברת בת ?
אין פה הולכת שולל ?
לצערי, חלק מהאנשים נופלים בגלל השם וחלק טוענים שהנציגים הטלפוניים אומרים זאת באופן מפורש (שמעתי מאנשים שטענו שאמרו להם משפטים בסגנון "אנחנו השלוחה של אינטראקטיב ברוקרס בישראל" או "הנציגות הרשמית של אינטראקטיב ברוקרס בישראל" למרות שבאתר רשום באופן מפורש גם בעברית וגם באנגלית שהם לא...).

daat99

מייסד
מנהל
זה כתוב לבן ואדום על גבי שחור
תשים לב לניסוח: *החשבון שנפתח באינטראקטיב ברוקרס* מפוקח ומבוטח.
*החשבון שנפתח באינטראקטיב ברוקרס* בפני עצמו לא מבצע פעולות שמצריכות פיקוח או גורמות לנזק שמכוסה ע"י ביטוח...
הפיקוח והביטוח רלוונטיים כשמבוצעים פעולות בחשבון והשאלה החשובה היא מה קורה אם הפעולות הללו הן פעולות שמבוצעות ע"י גורמים זרים כגון ברוקר מקשר שממוקם בקפריסין או חברה עלומה שהלקוח נתן לה הרשאות משיכת כספים מיוזמתו למרות שלא ידוע בכלל איפה היא ממוקמת בכדור הארץ.

כששאלתי בעבר את ה-SIPC וה-SEC שאלה שמכסה את הדברים הללו, קיבלתי תשובה יותר מדוייקת: "פעולות שעושים נציגים של ברוקרים מקשרים אינן מפוקחות ואינן מבוטחות".
מכיוון שברגע שפותחים חשבון דרך ברוקר מתווך אז הוא מקבל הרשאות (כמעט) בלתי מוגבלות לביצוע פעולות בחשבון אז עובד ממורמר שבדיוק שמע שהולכים לפטר אותו יכול לעשות כרצונו בחשבונות של הלקוחות ללא פיקוח וביטוח אמריקאי.
כחלק מהפעולות שהוא יכול לעשות בקלות יחסית, הוא יכול גם לרוקן אותם מנכסיהם בצורה שמעבירה את ההון אל עצמו (אפילו רק ע"י פעולות קניה/מכירה) ובמקרי קיצון אפילו להשאיר את החשבון עם מינוס עצום (ראה לדוגמא מה עשה אייל גולדשטיין לחשבונות של עצמו, של חברה שלו, של אמא שלו ושל עוד כמה אנשים שנתנו לו הרשאות קניה/מכירה בלבד).

בראיה היסטורית, קרו לא מעט מקרי הונאה שכאלו בישראל (ראה שרשור על ריכוז הונאות וקטסטרופות) ואין שום סיבה לחשוב שהמצב בקפריסין (שהוצא לרגולטור שלה שם באינטרנט של רגולטור משוחד שמטאטא תלונות) יותר טוב.

אני ממליץ בחום לשלוח שאילתא ל-SIPC ול-SEC ולשאול באופן ישיר מה קורה במקרה שנציגים של גוף קפריסאי (או ישראלי...) שהמשקיע בחר מיוזמתו לתת להם הרשאות מבצעים פעולות שנוגדות את הרגולציה האמריקאית וגורמית לנזק פיננסי למשקיע שפתח חשבון באינטראקטיב ברוקרס.

נערך לאחרונה ב:
אני מבין, אני משקיע באינטראקטיב ישירות,
אני גם מבין שיש פה תרגיל מילולי,
מה שאני לא מבין, זה למה אינטראקטיב מאפשרים לזה לקרות.

daat99

מייסד
מנהל
טוב שם טוב משמן טוב ?
זה לא השם שלהם אלא של חברה קפריסאית.

בכל מקרה, ההתנהגות הזו מאוד נפוצה אצל ברוקרים מקשרים בכל העולם וממש לא ייחודי לחברה קפריסאית כלשהי שמפרסמת את עצמה עם מותג שכולל שם של מדינה זרה בשביל למשוך קהל לקוחות מהמדינה הזרה ללא הבנתם.

למעלה תחתית