עכשיו זה נפתח בלי בעיה.מוזר, בדקתי עכשיו מ2 דפדפנים שונים (ואנשים שונים) וזה עובד. איזה שגיאה אתה מקבל?
אם אתה יכול לחסוך את הסכום הזה תוך שנה-שנתיים אז:אישית זה סכום שאני יכול לחסוך תוך שנה-שנתיים, התיק לא יהיה מפלצתי אחרי פרק זמן כזה
1. יש לך יכולת לייצר תזרים חופשי משמעותי בפרק זמן קצר כך שאתה מלכתחילה לא צריך קרן חרום משמעותית
2. אם בכל זאת תצטרך להשתמש בסכום הזה במפתיע אז אתה תוכל להחזיר את ההלוואה מהר כך שתשלומי הריבית יהיו זניחים
3. אחרי שהשתמש בסכום אתה צריך למלא את קרן החירום שוב כך שאתה כל חייך נשאר עם 200 אלף שלא מושקעים ולא רק שנה-שנתיים ובטווח ארוך שכזה הנזק מאובדן התשואה הפוטנציאלית הוא עצום.
שאלה מעולה ואין לי תשובה טובה לתת.אם נאלצים למכור מניות, מה האסטרטגיה? איך לדעתך כדאי לבחור מה למכור ומה להשאיר?
אני מנחש שבלית ברירה אם אני אהיה חייב למכור אז אני אתעדף מכירת את המניות הגרועות ביותר (כגון מניות שלא מחלקות דיבידנדים בכלל או כאלו שפגעו בדיבידנד לפני הרבה זמן ולא התאוששו).
בכל מקרה אני מתקשה לדמיין מקרה שבו נכפית עלי מכירת מניות כך שמבחינתי זה נשאר בגדר קנה-והחזק.
מוציאים את התזרים, לא נוגעים בקרן.. אבל סוף סוף יש מציאות כזאת שצריך להוציא כסף על *משהו*, והדיון הוא איך כדאי לעשות את זה
אם יש לך עודף להשקיע אז אין לך צורך לשמר קרן חירום כי תיק ההשקעות יכלול גם את קרן החירום, גם את העודף וגם את התשואות ארוכות הטווח על הסכום הנ"ל.שים לב שאני לא אומר ״אל תשקיע כי אתה צריך את הכסף״, אלא מדבר על הוצאות ספציפיות וידועות שצריכים את הכסף אליהם. כמובן שאת העודף משקיעים!
כמה שאני מסכים איתךהשאלה של חיים בצניעות זאת שאלה יותר פסיכולוגית, והיא גם מושפעת מהרבה גורמים. יש שלבים בחיים שחיים בסגפנות זה מתאים, ויש שלבים שפחות. יש אנשים שמסתדרים עם זה ויש שלא. גם למי שחי בצניעות, יהיה דברים שהוא יהיה מוכן להוציא עליהם כסף, שאחרים יראו בזה פזרנות.