אתה ממשיך להקשות על עצמך ואני חושב שזה חבל.אני איגדתי בכלליות את הפרמוטציות ולא כתבתי ספציפית למקרה M זה היה בגלל שביקשת את זה ממני לדעתי.
הנה:
תנסה להיצמד להגדרה:
השתמשת באות M ובמספר 20 בניגוד לבקשה דבר שמקשה עליך להבין מה למעשה אתה מגדיר (ראה #1).בשביל שהתשובה תהיה מלאה אני מבקש שני תוספות:
1. תתאר את הפרמוטציה של הנוסחה לפי תיאור המפתח על שני חלקיו באופן מילולי תוך התייחסות לקיום ו/או אי-קיום סימול ה-$ בכל חלק של המפתח בלי לכלול את הנוסחה עצמה (בלי שימוש באות M ובלי שימוש במספר 20)
2. תתאר את השינויים של כל חלק מהמפתח בשורה נפרדת
התעקשת לכלול את כל ההשפעות של פרמוטציה בודדת בשורה בודדת במקום להפריד אותן לשתי שורות נפרדות שכל אחת מהן מתייחסת לחלק אחר של המפתח (ראה #2 אפילו עם דוגמא של איך זה אמור להיראות על אחת הפרמוטציות).
אתה מסתיר מעצמך הרבה מידע בהכללות הללו ובקצרנות של הניסוח (וכבר ציינתי זאת בפניך) וזה מאוד חבל.
אל תתקמצן על מילים ושורות - הן מאוד עוזרות להבנה.
אם לפחות באחת הפרמוטציות אין לך הסבר שנראה כמו הדוגמא שאני סיפקתי בהודעה המקורית שצוטטתי לעיל אז תחזור שוב לקרוא את הבקשה במלואה מההודעה המקורית.
מרגיש לי שאתה חותך את כל הירקות הנדרשים להכנת סלט אבל מסיבה שאני לא מצליח להבין אני לא מצליח לזהות שאתה בתכלס מערבב אותם ביחד בשביל שיהיה לך סלט מוכן לאכילה.1-מה שמשתנה זה העמודה לאות אחת לפני ואות אחת לפניה וגם שורה, לשורה מקורית - לפניה ואחריה.
2-מה שמשתנה זה השורה המקורית לשורה אחת מתחתיה ושורה אחת מעליה.
3-מה שמשתנה זה העמודה המקורית לעמודה אחת לפניה ועמודה אחת אחריה (אות).
4-מה שמשתנה הוא כלום ושום דבר.
אני לא יודע למה ואיך לעזור לך בערבוב הירקות ביחד (או איך להבין אם עשית זאת) בשביל שתוכל סוף סוף לקבל את הסלט המוכן לאכילה
אני ממליץ לך בחום לחזור שוב על הבקשה שלי ולאחד את כל המידע ביחד, בצורה מפורטת ובשורות נפרדות עבור כל חלק במפתח.
בשביל תשובה מלאה אני מצפה לראות עבור כל אחת מהפרמוטציות בנפרד ארבע שורות שמסבירות את חלקיה של אותה הפרמוטציה.
שתי השורות הראשונות יתארו את המפתח:
* שורה אחת תכלול התייחסות לחלק של "השורות באקסל" ואם קיים בו סימול $ או לא.
* שורה שנייה תכלול התייחסות לחלק של "העמודות באקסל" ואם קיים בו סימול $ או לא.
שתי השורות האחרונות יתארו את ההתנהגות של החלק הרלוונטי במפתח כשהנוסחה מועתקת לתאים האחרים במטריצה:
* שורה אחת תכלול התייחסות לחלק של "השורות באקסל" ואם היה בו שינוי ביחס למקור או לא
* שורה אחת תכלול התייחסות לחלק של "העמודות באקסל" ואם היה בו שינוי ביחס למקור או לא
אנא אל תחסוך במילים.
שתי השורות הראשונות יתארו את המפתח:
* שורה אחת תכלול התייחסות לחלק של "השורות באקסל" ואם קיים בו סימול $ או לא.
* שורה שנייה תכלול התייחסות לחלק של "העמודות באקסל" ואם קיים בו סימול $ או לא.
שתי השורות האחרונות יתארו את ההתנהגות של החלק הרלוונטי במפתח כשהנוסחה מועתקת לתאים האחרים במטריצה:
* שורה אחת תכלול התייחסות לחלק של "השורות באקסל" ואם היה בו שינוי ביחס למקור או לא
* שורה אחת תכלול התייחסות לחלק של "העמודות באקסל" ואם היה בו שינוי ביחס למקור או לא
אנא אל תחסוך במילים.
מה?אם - שנה + קצב הגדילה השנתי = שנה.
מעולה!X וגם Y?
X * (1:12) = Y?
(כאשר X שווה לשנה שהמשתמש מזין, Y שווה לשנה שמתקבלת כתוצאה מהכפלה בחודש).
זה כבר הרבה יותר דומה לחשבון שלומדים בבי"ס.
אני מתעלם מסימני השאלה שהיו לך בפנים ואני באמת מזהה שם משוואה שכל ילד בבי"ס יכול להבין.
קוד:
x*(1:12)=y
X: השנה שהמשתמש מזין
Y: השנה שמתקבלת מ-"הנוסחה"
עכשיו כשהגדרנו נוסחה במונחים של חשבון מבי"ס הגיע הזמן להתייחס אל הנוסחה שלנו.(האם הנוסחה בכלל נכונה?).
תחזור למה שכתוב בעמודה D ותראה אם הוא זהה למה שכתבנו כאן (למשל: האם כתוב בנוסחה שבעמודה D הביטוי החשבונאי "אחד חלקי 12"?).
אם אין זהות בין מה שכתבנו בנוסה כאן לבין מה שרשום בנוסחה שרשומה בעמודה D אז תנסה לתרגם את הנוסחה שרשומה בעמודה D למונחים של חשבון כמו שעשינו למעלה.
בשביל שיהיה לך יותר קל לעקוב אני ממליץ לך לרשום בתגובתך בשורה אחת את הנוסחה עצמה שרשומה בעמודה D (הנוסחה שאותה אתה צריך "לתרגם") ובשורה נפרדת את התרגום למשוואה משיעור חשבון.
אל תשכח להוסיף למשוואה משיעור חשבון את ההסברים של "מה המשמעות של כל דבר" כמו שעשית עכשיו עם X ו-Y!
יצא במזל שהעתקת לתא שחשף בפניך את הבעיה וזה הקל עליך להמשיך ולנסות ללמוד ולפענח את מקור הבעיה.אז יצא במזל
אם לא היית מזהה זאת בעצמך ייתכן והיית מתייאש בדרך ומחליט לעבור לעמודה הבאה "כי אתה לא רואה את הבעיה".
אז אם אתה רוצה להודות למישהו - אל תשכח את זה שמתבונן עליך במראה.