לומד לבנות אקסל

19yoboy

Well-Known Member
רק שאז אמרתי לך לרשום את המספר "1" עבור היום ועכשיו אמרתי לך לרשום "22" במקום (בשביל לוודא שאתה משתמש בפרמטר הנכון ולא שולח 1 לחודש במקום ליום בלי לשים לב).
אחרי שהתצוגה תעבוד בצורה תקינה עם "שם החודש והשנה" אנחנו נחזור לאיזו תצוגה שמתחשקת לך כי אנחנו נדע שהערך בתוך התא הוא תאריך תקין.
הצלחתי בעזרת CHATGPT.
ביקשתי ממנו להמיר את הנוסחאות הקיימות לתצוגה של חודש/שנה, התוצאה שהתקבלה והיא אכן נכונה:

=TEXT(DATE(INT((ROW()-2)/12) + $Q$1, MOD(ROW()-2, 12) + 1, 1), "mmmm yyyy")

434

-מה הTEXT מביע? מתי נשתמש בו ומתי אפשר לוותר?
-למה הDATE בתוך הTEXT? הוא נוסחה בפני עצמו?
-מה הMMM YYYY אומר? כלומר אני יודע שזה חודש ושנה, למה היינו צריכים את המשתנים האלו בנוסחה שקיבלתי מCHATGPT?
-איך בדיוק הנוסחאות MOD,ROW בשילוב החדש של TEXT,DATE משפיעים על הMMM YYYY? מאוד חשוב לי לדעת איך הייחוס הזה מתבצע.

אלו הפרמוטציות הנכונות:
4 צילומי מסך

אני עושה משהו לא נכון כי אני מקבל תוצאות זהות.

אין על מה,תודה לך

daat99

מייסד
מנהל
זה עדיין ערך טקסטואלי.
אתה צריך תאריך תקין שבאמצעות שינוי פורמט תצוגה בלבד משתנה.

תרשום בתא B2 את הערך: 1/2/2003
רק עבור התא הזה ובלי לגעת בערך התא תשנה את פורמט התצוגה כך שתראה את שם החודש.
כשזה יעבוד לך נחזור לנוסחאות (תשמור לך את הנוסחאות של "איך משיגים את מספר החודש" ו-"איך משיגים את מספר השנה" כי אנחנו נשתמש בהם).

בפורום אפשר להוסיף "קוד" (בתפריט של הוספת וידאו) ועדיף לכתוב נוסחאות בתוך "קוד" בשביל שנוכל לקרוא אותן בצורה נכונה בלי ההמרה מימין לשמאל ומשמאל לימין.

-מה הTEXT מביע?
הוא ממיר את הערך שנותנים לו למחרוזת טקסטואלית של תוים שהיא כבר לא מזוהה עם סוג הערך המקורי.
אנחנו רוצים לשמר את סוג הערך המקורי (תאריך) ולא לבצע את ההמרה הזו בשביל שהאקסל יוכל לעבוד איתו בצורה נכונה.

מתי נשתמש בו
בסימולציה שלנו - אף פעם.

-למה הDATE בתוך הTEXT? הוא נוסחה בפני עצמו?
אלו שתי נוסחאות שונות.
אתה נותן את התוצאה של הנוסחה DATE כפרמטר לנוסחה TEXT.

מה הMMM YYYY אומר?
הנחיה לנוסחה TEXT לגבי איך היא צריכה להמיר את התאריך שנתת לה למחרוזת טקסטואלית.

למה היינו צריכים את המשתנים האלו בנוסחה שקיבלתי מCHATGPT?
לא היינו צריכים - הוא נתן לך נוסחה שלא משיגה את המטרה שהוגדרה.

איך בדיוק הנוסחאות MOD,ROW בשילוב החדש של TEXT,DATE משפיעים על הMMM YYYY? מאוד חשוב לי לדעת איך הייחוס הזה מתבצע.
הן לא - אבל הן כן משפיעות על הנוסחה DATE כי היא מקבלת את התוצאות שלהן כפרמטרים.

אני עושה משהו לא נכון כי אני מקבל תוצאות זהות.
אכן.
אתה לא העתקת את התא המרכזי לשאר התאים (מעתיקים את התא עצמו ולא רק את הנוסחה אבל בהדבקה בוחרים "הדבקה מיוחדת - נוסחאות") אחרי ששינית את הנוסחה לפרמוטציה חדשה.
עכשיו יש לך בו את הנוסחה עם שני דולרים אבל בשאר התאים מופיעה הפרמוטציה המקורית בלי דולרים בכלל.

19yoboy

Well-Known Member
כשזה יעבוד לך נחזור לנוסחאות
435

תקין? אפשר להמשיך?

בפורום אפשר להוסיף "קוד"
תודה ומצטער על אי הנוחות איישם להבא

הן כן משפיעות על הנוסחה DATE כי היא מקבלת את התוצאות שלהן כפרמטרים.
אז פרמטרים בתוך פונקציה שהיא באמצע פרמטר לפונקציה. מגניב ויחסית מובן.

אתה לא העתקת את התא המרכזי לשאר התאים
אני לא מבין מה עשיתי לא נכון, אפשר הכוונה מדויקת?
מה זה לא העתקתי את התא המרכזי לשאר התאים? התא המרכזי הוא M20, לעשות העתק לM20 מL13 - N16? לא חושב..

הדבקה מיוחדת - נוסחאות
אני לא מזהה אופציה כזו

עכשיו יש לך בו את הנוסחה עם שני דולרים אבל בשאר התאים מופיעה הפרמוטציה המקורית בלי דולרים בכלל.
גם עדיין לא מובן..

daat99

מייסד
מנהל
תקין? אפשר להמשיך?
מעולה.
עכשיו באחד התאים אתה צריך לרשום את הנוסחה שמייצרת תאריך ממספרים (בלי להשתמש בנוסחה של TEXT!) בלי להתייחס לפורמט.
את הנוסחה הזו אני מצפה שיהיה לך הרבה יותר קל למצוא :)

תודה ומצטער על אי הנוחות איישם להבא
לא צריך להצטער על כך שלא יודעים.
יש מקום להצטער כשלא רוצים ללמוד...

אפשר הכוונה מדויקת?
1. תרשום בתא M14 את הנוסחה הרלוונטית לפרמוטציה שאתה רוצה לבדוק
2. תסמן את תא M14 עצמו ותעתיק אותו
3. תסמן את כל תשעת התאים L13 עד N15
4. תבצע "הדבקה מיוחדת" של "נוסחאות" כך שהנוסחה עצמה תועתק לכל התאים לפי ההתנהגות של ה-$.

אני לא מזהה אופציה כזו
תפריט עריכה => הדבקה מיוחדת => נוסחאות בלבד
גם עדיין לא מובן..
תיארתי את המצב שראיתי כשכתבתי את התגובה.
מאז אתה המשכת לנסות ללמוד כך שהוא כבר השתנה :)

19yoboy

Well-Known Member
עכשיו באחד התאים אתה צריך לרשום את הנוסחה שמייצרת תאריך ממספרים (בלי להשתמש בנוסחה של TEXT!) בלי להתייחס לפורמט.
את הנוסחה הזו אני מצפה שיהיה לך הרבה יותר קל למצוא :)
נוסחת DATE?..
קוד:
=DATE (YYYY,MMM)
439

איך אני עכשיו מוסיף את כל מה שעשיתי? (הערכים של חודש,שנה)

יש מקום להצטער כשלא רוצים ללמוד...
גם בדברים קטנים :) ..

4. תבצע "הדבקה מיוחדת" של "נוסחאות" כך שהנוסחה עצמה תועתק לכל התאים לפי ההתנהגות של ה-$.
הצלחתי:
לינק

אבל מה אני לומד מזה? ה$ אשכרה לא עזר לי לשמור על המטריצה הזו..
רק
קוד:
=M20
מצליח. השאר הוביל לתוצאות משונות. אז אני צריך לדעת בעל פה שלדוגמה ה$ בין M ל20 יוביל למטריצה של 444 555 666? למה התרגיל אם $ הוא אשכרה לא עוזר לי לשמור על הערך קבוע.. (או לפחות על המטריצה)

מאז אתה המשכת לנסות ללמוד כך שהוא כבר השתנה :)
מה ההקשר ל2$? אין לי במסמך 2$..

נערך לאחרונה ב:

19yoboy

Well-Known Member
עריכה:
הצלחתי, בעזרת CHATGPT.
נוסחה בתא B2 הינה:
קוד:
=DATE (Q$1,1,1)

'while q1  cell represting starting date'
נוסחה בתא B3 הינה:
קוד:
=EDATE(B2, 1)
השימוש בפונקציה EDATE שהיא בעצם תאריך סיום, מאפשר לי להוסיף כל חודש באמצעות השימוש בסימן (,).
משכתי את החץ כלפי מטה והכל התעדכן כמו שצריך.
העיצוב הסתדר ומופיע לפי תאריכים.

-האם אפשר להתקדם להפקדה ראשונית? מה היא בעצם מסמלת לי כאן בסימולציה? הפקדה ראשונית של סכום גבוה ודי? לפיה הכל מתעדכן?
למה הכמות הראשונית היא 0 (0 לפני ההזנה של המשתמש אני מניח), מה עלי לכתוב בשאר העמודות? (עמודה C,G) זה מוביל אותי לשאלה הבאה:
-האם אני צריך למחוק את עמודת ההפקדה הראשונית וההפקדה החודשית הקבועה?
-כמות מניות בתחילת חודש (למה זה חשוב בתחילת חודש?), כיצד זה מתעדכן, ידנית? הרי אני צריך להכניס ערך גם לעמודה D וגם לעמודה K שהיא בעצמה עדיין לא מובנת לי, בעיקר איך היא מתבצעת אבל לזה נגיע בהמשך.
-עלי לחשב גובה דיבידנד רבעוני. אני מוכן לכך? מה בדיוק אצטרך לעשות? כבר הכנתי תא בו המשתמש יזין DGR. אני כרגע מבין שכל 5 עמודות אני מכפיל את התא בתא המיוחס לDGR. מעבר לכך לא הרבה.. תודה!

קישור

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
איך אני עכשיו מוסיף את כל מה שעשיתי? (הערכים של חודש,שנה)
זוכר שדיברנו על "שילוב נוסחאות"?
זוכר מה רשמנו שכדאי לעשות כשיש צורך לשלב נוסחאות?
כשיש לך נוסחאות שמורכבות מכמה תתי-נוסחאות אתה יכול לבנות את "תתי הנוסחאות" בגיליון אחר באותם התאים בשביל להבין מה התוצאות המתקבלות מהן.
אחרי שהשתכנעת שתת-הנוסחה שבנית בגיליון אחר נכונה אתה יכול להעתיק אותה לתוך הנוסחה הגדולה בקלות.
תתחיל קודם מהנוסחה של החודש.
תבנה אותה בעמודה אחרת ותראה שהיא עובדת בצורה תקינה.
אחרי שיש לך אותה מוכנה תחליף את המספר שמוגדר כחודש בנוסחה הזו ותבדוק שהיא ממשיכה לעבוד בכל העמודה.

הצעד הבא הוא לחזור על התהליך עם הנוסחה של השנה.

גם בדברים קטנים :) ..
הלימוד מתחיל בדברים הקטנים.
האם ההורים שלך התחילו ללמד אותך לקרוא אותיות או ישר נתנו לך לקרוא את המחזות של שייקספיר?
האם קודם לימדו אותך לספור עד 10 או שישר התחילו ללמד אותך משוואות עם נעלמים?
הצלחתי:
לינק

אבל מה אני לומד מזה? ה$ אשכרה לא עזר לי לשמור על המטריצה הזו..
מעולה!
תחזור על התרגיל עם ארבעת הפרמוטציות ותראה איך אתה מקבל תוצאות שונות בהתאם לפרמוטציות השונות.
המטרה היא לא שתקבל את אותה המטריצה אלא שתבין איך השימושים השונים ב-$ משנים את התוצאה שאתה מקבל.
תשחק עם זה עד שתבין מה ה-$ עושה בכל אחת מארבעת הפרמוטציות (זה ייקח לך זמן וזה בסדר כי ההבנה הזו מאוד חשובה!).

מצליח. השאר הוביל לתוצאות משונות. אז אני צריך לדעת בעל פה שלדוגמה ה$ בין M ל20 יוביל למטריצה של 444 555 666? למה התרגיל אם $ הוא אשכרה לא עוזר לי לשמור על הערך קבוע.. (או לפחות על המטריצה)
מכיוון שהמטרה היא לא לשמור על הערך אלא להבין איך ה-$ משנה את הנוסחאות כשמדביקים אותן לתאים אחרים בעמודות/שורות שונות.

ההבנה איך להשתמש בסימול ה-$ בצורה נכונה היא קריטית לצורך בניית אקסלים מורכבים (אם תעבוד בהייטק אז זה סייע לי גם כמתכנת יותר מפעם אחת).

הצלחתי, בעזרת CHATGPT.
לא באמת.
אתה צריך נוסחה בודדת לכל התאים ויש לך נוסחאות שונות.

השימוש בפונקציה EDATE
לא צריך את זה.

-האם אפשר להתקדם להפקדה ראשונית?
אפשר לעשות מה שאתה רוצה אבל עדיין לא הבנת ולא השלמת את ההבנה של התהליך והנוסחאות אינן נכונות אז אני ממליץ בחום שלא.

מה היא בעצם מסמלת לי כאן בסימולציה? הפקדה ראשונית של סכום גבוה ודי?
כן.

לפיה הכל מתעדכן?
נכון.

למה הכמות הראשונית היא 0 (0 לפני ההזנה של המשתמש אני מניח)
המשתמש יזין אותה אבל אתה עדיין לא הצלחת לבנות נוסחה אחת לעמודה של התאריכים - אני לא חושב שכדאי להתחיל לנסות לבנות נוסחה אחת לעמודה הזו.

-האם אני צריך למחוק את עמודת ההפקדה הראשונית וההפקדה החודשית הקבועה?
לא - תשאיר אותן ריקות מתוכן.

כמות מניות בתחילת חודש (למה זה חשוב בתחילת חודש?)
נגיע לזה בעתיד הרחוק :)

כיצד זה מתעדכן, ידנית?
רק ההגדרות של המשתמש מעודכנות ידנית.
כל שאר העמודות יכילו נוסחה אחת בודדת בכל עמודה.
אחרי שתהיה לך נוסחה אחת בודדת לעמודה של התאריכים נוכל להמשיך לבנות את העמודות האחרות.

כבר הכנתי תא בו המשתמש יזין DGR
אתה תצטרך גם תא שבו מזינים "תשואת דיבידנד מקורית" כמו שיש לך תא של "מחיר מניות מקורי".
אבל נגיע לדברים הללו בהמשך.

אני כרגע מבין שכל 5 עמודות אני מכפיל את התא בתא המיוחס לDGR.
טעות ויוסבר בהמשך מה צריך להתבצע שם.

19yoboy

Well-Known Member
תתחיל קודם מהנוסחה של החודש.
אתה צריך נוסחה בודדת לכל התאים ויש לך נוסחאות שונות.
ניסיתי:

קוד:
=DATE (Q$1,(INT((ROW()-2)/12),1))
נכשלתי.

אני לא מצליח לחשוב על משהו נוסף..

תשחק עם זה עד שתבין מה ה-$ עושה בכל אחת מארבעת הפרמוטציות (זה ייקח לך זמן וזה בסדר כי ההבנה הזו מאוד חשובה!).
-הגיוני שסימול ללא $ הוא שומר לי על המטריצה קבועה וכל השאר רק מבלבלים את העניין?
-למה אני צריך לזכור ש$ במיקום מסויים משנה את המטריצה לרצף של אותו המספר או משהו דומה (מה הסיכוי שאתקל בתרגיל בסגנון כזה בעתיד?).

מכיוון שהמטרה היא לא לשמור על הערך אלא להבין איך ה-$ משנה את הנוסחאות כשמדביקים אותן לתאים אחרים בעמודות/שורות שונות.
אבל בשורשו מטרתו היא לשמור על ערך קבוע. אז איך בדיוק הוא שומר על ערכים קבועים? הוא רק משפיע לשינוי.. ואיך בדיוק זה קורה כאשר אני מייחס רק תא אחד וכל שאר התאים משתנים, למה זה קורה.

אפשר לעשות מה שאתה רוצה אבל עדיין לא הבנת ולא השלמת את ההבנה של התהליך והנוסחאות אינן נכונות אז אני ממליץ בחום שלא.
אז לא.

לא - תשאיר אותן ריקות מתוכן.
למה?

בעתיד הרחוק :)
:(

אחרי שתהיה לך נוסחה אחת בודדת לעמודה של התאריכים נוכל להמשיך לבנות את העמודות האחרות.
למה אני ככ מתעכב על הדבר הזה..

אבל נגיע לדברים הללו בהמשך.
טעות ויוסבר בהמשך מה צריך להתבצע שם.
בסדר,תודה

daat99

מייסד
מנהל
תבדוק את הסוגריים שלך.
אתה פותח וסוגר אותם במקום הלא נכון.
אני חוזר על ההמלצה קודם לבנות תת-נוסחה בעמודה אחרת ורק אחרי שהיא תקינה להעתיק אותה לתוך הנוסחה הראשית במקום הפרמטר המתאים.
לצורך ההמחשה אתה יכול לבנות את הנוסחה של "מספר החודש" בעמודה C וכשהיא תהיה נכונה (עבור כל העמודה!), רק אז להעתיק אותה במקום מספר החודש בעמודה B.

-הגיוני שסימול ללא $ הוא שומר לי על המטריצה קבועה וכל השאר רק מבלבלים את העניין?
אני לא רוצה שתנסה להמציא דברים לפי ההיגיון אלא שתראה במציאות מה קורה.
כשאתה מעתיק נוסחה עם דולר מתא X לתא Y - מה משתנה בנוסחה עצמה ומה נשאר אותו הדבר בנוסחה עצמה?
כשאתה מעתיק נוסחה בלי דולר מתא X לתא Y - מה משתנה בנוסחה עצמה ומה נשאר אותו הדבר בנוסחה עצמה?

תשים רגע את ההיגיון בצד ותתמקד ב-"תצפיות" - לראות מה קורה בפועל.

-למה אני צריך לזכור ש$ במיקום מסויים משנה את המטריצה לרצף של אותו המספר או משהו דומה (מה הסיכוי שאתקל בתרגיל בסגנון כזה בעתיד?).
אתה לא - אתה צריך להבין איך ה-$ משפיע על הנוסחה, זה לא קשור למטריצה.
המטריצה קיימת בשביל שתוכל גם לראות איך זה משפיע גם ברמת התוצאות ולא רק ברמת הנוסחאות.

מה הסיכוי שאתקל בתרגיל בסגנון כזה בעתיד?
100% וכבר נתקלת בכמה בסימולציה הזו.
בכל נוסחה שאתה תעתיק (ותהיה לך נוסחה בכל עמודה בגיליון הזה) יש "תרגיל בסגנון כזה".
אם אתה לא תבין איפה אתה צריך לשים את ה-$ אז אתה לא תקבל את התוצאות שאתה רוצה לקבל ולא תמיד זה יהיה קל לזיהוי כמו במטריצה.

אבל בשורשו מטרתו היא לשמור על ערך קבוע. אז איך בדיוק הוא שומר על ערכים קבועים? הוא רק משפיע לשינוי.. ואיך בדיוק זה קורה כאשר אני מייחס רק תא אחד וכל שאר התאים משתנים, למה זה קורה.
המטרה של קיום או אי-קיום הסימול $ בנוסחאות היא בשביל להמשיך ולקבל את הנוסחה הנכונה אחרי שמעתיקים את הנוסחה לתא אחר.
לפעמים אתה תצטרך את הסימול בעמודות, לפעמים אתה תצטרך את הסימול בשורות, לפעמים אתה תצטרך אותו בשניהם ולפעמים לא תצטרך אותו בכלל.
ההבנה של מה משתנה בנוסחה ומה לא היא קריטית.

כי:
1. נמלא אותן בתוכן כשנגיע לשם :)
2. בינתיים אתה יכול להשתמש בהן בשביל לבדוק "תתי-נוסחאות" כמו שאני ממליץ לך לעשות כבר כמה ימים אבל עדיין אני לא רואה את זה בפועל בקובץ שלך :(

למה אני ככ מתעכב על הדבר הזה..
שתי סיבות:
1. יש לך נטיה (מובנת) לנסות לאכול כמה קופסאות טונה ביחד במקום קופסה בודדת לכל ארוחה וזה מסבך אותך מאוד
2. אני מנסה לסגל לך הרגלי עבודה נכונים שימנעו ממך מליפול בבורות נפוצים וכל הנושא חדש לך אז אתה טיפה מסתבך

בגדול זה בהחלט צפוי.

19yoboy

Well-Known Member
תבדוק את הסוגריים שלך.
אתה פותח וסוגר אותם במקום הלא נכון.
מתקן:

קוד:
=DATE(Q$1,INT(ROW()-2/12),1)
הכל אכן הסתדר.
האם זו הנוסחה הסופית? לא השתמשתי כאן בנוסחה שיצרנו לייצוג השנים (נוסחת MOD).

לינק

כשאתה מעתיק נוסחה עם דולר מתא X לתא Y - מה משתנה בנוסחה עצמה ומה נשאר אותו הדבר בנוסחה עצמה?
אני לא מבין את השאלה. האם זה מה שאני בדקתי?
אלך לפי התמונה שצירפתי:

מה שנשאר קבוע זה ה5 בכלל המצבים.
-בתמונה השמאלית מטה הדולר משפיע על התאים מסביב והופך אותם לשווים לתא יחוס M14.
-בתמונה הימנית מטה הדולר משפיע על התאים בכך שהוא יוצר רצפים של מספר שקטן ב1 M14 ומספר שגדול ב1 מM14.
-בתמונה הימנית מעלה הדולר גורם לרצף שלא מובן לי עדיין, 2,5,8 ואני לא יודע כרגע איך הדולר משפיע שם.
-בתמונה השמאלית מעלה ללא הדולר, הכל נשאר כרגיל.

מסקנה: ההשפעה של ה$ כנראה רק מזיקה לי במידה ואני רוצה לשמור על התאים מסביב תואמים למטריצה המקורית.

המטריצה קיימת בשביל שתוכל גם לראות איך זה משפיע גם ברמת התוצאות ולא רק ברמת הנוסחאות.
ההבנה של מה משתנה בנוסחה ומה לא היא קריטית.
[/QUOTE]

לא הבנתי עדיין מה הכוונה שלך במשפטים.

אם אתה לא תבין איפה אתה צריך לשים את ה-$ אז אתה לא תקבל את התוצאות שאתה רוצה לקבל ולא תמיד זה יהיה קל לזיהוי כמו במטריצה.
אני עדיין לא מבין למה הוא עוזר לי, הרי המטרה שלו הוא להפוך ערך לקבוע, אז אולי הוא רק שומר על תא היחוס אבל משפיע על שאר התאים לא במטריצה הרצויה.

בגדול זה בהחלט צפוי.
מקווה שזה בסדר מבחינתך לעזור כאשר אני מתעכב על דברים כאלה ולא מתקדם כמו שרציתי..

קבצים מצורפים

daat99

מייסד
מנהל
הכל אכן הסתדר.
האם זו הנוסחה הסופית? לא השתמשתי כאן בנוסחה שיצרנו לייצוג השנים (נוסחת MOD).
זה מסתפק לך את התוצאות הנכונות "בטעות" אבל הנוסחה שגויה.
אני שוב ממליץ לך לפרק את הבעיה לתתי-בעיות ולפתור אותן לחוד.
תשים את הנוסחה של החודשים בעמודה משל עצמה ותראה שאתה מקבל את החודשים (1-12) בצורה מחזורית.
אחרי שתעשה זאת תשתמש באותה הנוסחה במקום הפרמטר של החודשים בנוסחה של DATE.

אתה השתמשת בנוסחה אחרת שאין לה קשר לחודשים ובאופן כללי אני בספק רב אם אתה בעצמך מבין מה התת-נוסחה מחשבת (לי לקח כמה דקות להבין מה היא עושה ולמה בכל זאת נראה לך שהיא נכונה למרות שהיא לא).

**
ביצוע המשימה נכון יוביל לשתי תוצאות:
* בעמודה B אתה תראה את כל החודשים ינואר-דצמבר ובכולם השנה צריכה להיות 2025!
*
בעמודה C (או כל עמודה אחרת שתבחבר) תהיה לך נוסחה שבה רואים את המספרים 1-12 באופן מחזורי כך שהם מייצגים את החודשים המתאימים.

אני לא מבין את השאלה. האם זה מה שאני בדקתי?
לא.
מה שנשאר קבוע זה ה5 בכלל המצבים.
-בתמונה השמאלית מטה הדולר משפיע על התאים מסביב והופך אותם לשווים לתא יחוס M14.
-בתמונה הימנית מטה הדולר משפיע על התאים בכך שהוא יוצר רצפים של מספר שקטן ב1 M14 ומספר שגדול ב1 מM14.
-בתמונה הימנית מעלה הדולר גורם לרצף שלא מובן לי עדיין, 2,5,8 ואני לא יודע כרגע איך הדולר משפיע שם.
-בתמונה השמאלית מעלה ללא הדולר, הכל נשאר כרגיל.
בכל אלו אתה מתייחס לתוצאה של הנוסחה כאשר ההכוונה הייתה לבדוק איך השתנתה הנוסחה עצמה.

זה מאוד דומה לבעיה שיש לך עם העמודה של התאריך - במקום להבין את הנוסחה אתה מנסה לקבל את התוצאה שאתה רוצה.

המטרה שלי היא שאתה תבין את הנוסחאות שאתה כותב.
בנוסחאות פשוטות אתה יכול להגיע לתוצאה הרצויה גם בדרך שלך.
ככל שהנוסחאות יסתבכו כך אתה לא תוכל להגיע לתוצאות בדרך שלך אבל לא יהיו לך כלים אחרים אם אתה תמשיך להתעקש ולא להשתמש בכלים שאני מנסה ללמד אותך.

אני עדיין לא מבין למה הוא עוזר לי, הרי המטרה שלו הוא להפוך ערך לקבוע, אז אולי הוא רק שומר על תא היחוס אבל משפיע על שאר התאים לא במטריצה הרצויה.
תנסה לקרוא את הנוסחאות במקום את המספרים שמתקבלים כתוצאה מהן כפי שציינתי במקור:
שלב שישי:
אתה עובר על כל שאר שמונת התאים ורואה איזו נוסחה רשומה בהם ואיזה ערך מוצג בהם לצורך ההבנה שלך
דילגת על "איזו נוסחה רשומה בהם" והתמקדת בתוצאה בלבד במקום.
השלב הקריטי זה הבנת הנוסחה ולא התוצאה.

מקווה שזה בסדר מבחינתך לעזור כאשר אני מתעכב על דברים כאלה ולא מתקדם כמו שרציתי..
כל עוד אתה רוצה ללמוד.

19yoboy

Well-Known Member
החודשים בעמודה משל עצמה ותראה שאתה מקבל את החודשים (1-12) בצורה מחזורית.
על פי הנוסחה הבאה שאני כותב בעמודה C:

קוד:
=MOD(ROW()-2, 12) + 1
אני אכן מקבל את החודשים 1-12 בצורה מחזורית.

אחרי שתעשה זאת תשתמש באותה הנוסחה במקום הפרמטר של החודשים בנוסחה של DATE.
וזה יראה כך:

קוד:
=DATE(Q$1,MOD(ROW()-2, 12) + 1,1)
הבעייתיות:

441

ולכן אני מסדר את זה:

קוד:
=DATE(INT((ROW()-2)/12) + $Q$1, MOD(ROW()-2, 12) + 1, 1)
והכל מסודר.

לינק

אם אתה תמשיך להתעקש
חשוב לי שתדע שזה לא "מרידה" או משהו, אני פשוט לא מכיר ומבין עדיין את מה שאתה מנסה להעביר לי ואני משתמש כפי שאתה אומר בדרך "הקלה" שאני בוחר לעצמי.

איך השתנתה הנוסחה עצמה.
אז מה שאני עושה כעת:
אני בודק כיצד הנוסחה השתנתה עם התאים.
M20: התאים מסביב השתנו לX20.
M$20: התאים השתנו לX$20 בהתאם.

וכך הלאה. זו הכוונה? כי אני לא רואה איך זה עוזר לי איכשהו.

למה הנוסחאות מסביב לתא M14 בכלל משתנות, מה משפיע עליהן שכאשר קורה הCOPY PASTE שלי התאים מסביב משתנים?..

השלב הקריטי זה הבנת הנוסחה ולא התוצאה.
מאוד ברור לי

כל עוד אתה רוצה ללמוד.
מאוד ותודה שיש מורה!

daat99

מייסד
מנהל
הבעייתיות:
זו לא בעייתיות - זה בדיוק מה שהיית צריך לקבל בשביל שנוכל להמשיך ולעבור להתייחס לשנה:
ביצוע המשימה נכון יוביל לשתי תוצאות:
* בעמודה B אתה תראה את כל החודשים ינואר-דצמבר ובכולם השנה צריכה להיות 2025!
רצת טיפה מהר מדי ובעוד החלק הראשון הוא נכון מאוד, החלק השני הוא לא יעיל ודי מיותר.
איך אתה יכול לבצע את החלק השני בצורה יותר יעילה (קרי: פחות נוסחאות ופחות פרמטרים)?
חשיבה נכונה כוללת גם דברים כאלו (בעיקר אם תרצה לעבוד בהייטק בעתיד) וניצול יעיל של משאבים זו דרך חשיבה שעוזרת גם בפיננסים ובשאר תחומי החיים (לא רק בהייטק).

מה יש לך בעמודה A?

נ.ב.
הגיל צריך להתחיל ב-0 ולא ב-1.
כשילד נולד הוא בן 0 שנים ולא בן שנה שלמה.

חשוב לי שתדע שזה לא "מרידה"
אני יודע שזו לא מרידה - זה נובע מחוסר הסבלנות והרצון לרוץ קדימה.
הרצון הזה בהחלט מובן והוא מדרבן אותך לעשיה.
הבעיה היא שלרוב רצים קדימה מהר מדי ואז רצים לכיוון הלא נכון ו/או עושים טעויות (ראה למשל איך "תיקנת" את מה שחשבת שהוא בעיה בצורה שאינה אידאלית למרות שהציפיה היתה לקבל בדיוק את אותה התוצאה).

אני פשוט לא מכיר ומבין עדיין את מה שאתה מנסה להעביר לי ואני משתמש כפי שאתה אומר בדרך "הקלה" שאני בוחר לעצמי.
ובדיוק בגלל זה אני מפרק את המשימה לתתי-משימות מאוד קטנות בשביל שנוכל לוודא שהבנת את המסר לפני שנעבור הלאה.

M20: התאים מסביב השתנו לX20.
אתה בטוח שהתאים מסביב השתנו ל-X20 ולא למשהו אחר?
זה בדיוק מה שאני רוצה שתבין - איך התאים משתנים (ובדוגמא שבחרת שבה הנוסחה המרכזית היא M20, השינוי הוא לא ל-X20).

M$20: התאים השתנו לX$20 בהתאם.
זה יותר הגיוני אבל מכיוון שחשבת שזה גם השינוי עבור הנוסחה M20 אז אני ממליץ שתבדוק שוב מה באמת קרה שם.

כך הלאה. זו הכוונה?
נכון מאוד.

אני לא רואה איך זה עוזר לי איכשהו.
זה יוכל לעזור לך להבין איך הנוסחאות משתנות רק אחרי שאתה תראה את השינוי הנכון.

מה משפיע עליהן שכאשר קורה הCOPY PASTE שלי התאים מסביב משתנים?..
קיום או אי-קיום הסימול $ בפרמוטציות השונות.
המטרה היא שאתה תראה בעצמך מה עושה ה-$ בכל הדבקה של הנוסחה בתאים שונים שכוללים גם שורות שונות וגם עמודות שונות (בגלל זה בחרתי במטריצה של 9 תאים כך שתמיד אתה תקבל לפחות שינוי או בעמודה או בשורה).

19yoboy

Well-Known Member
איך אתה יכול לבצע את החלק השני בצורה יותר יעילה (קרי: פחות נוסחאות ופחות פרמטרים)?
העתקתי את הנוסחה שבעמודה A ושילבתי אותה בנוסחת התאריך רק בגלל הספוילר שלך.
יצא דבר כזה:

קוד:
=DATE(INT((ROW()-2)/12) + $Q$1, INT((ROW()-2)/12) + 1, 1)
-איך בדיוק אני חוסך פה בפרמטרים?
-אני מניח ששתי הדרכים נכונות?
-איך אני עולה על דבר שכזה לבדי ללא רמז ממך?

מה שמוביל אותי לשאלה:
אם שתי הנוסחאות מובילות לתוצאות דומות, מה ההבדל ביניהן?
מדבר על נוסחת:
קוד:
MOD(ROW()-2, 12) + 1
ונוסחת:
קוד:
INT((ROW()-2)/12) + 1
זו לא בעייתיות - זה בדיוק מה שהיית צריך לקבל בשביל שנוכל להמשיך ולעבור להתייחס לשנה:
למה זו לא בעייתיות? זיהיתי את זה, נגשתי לחלק של השנה בתאריך, ראיתי שכתבת שזה בסדר.

נ.ב.
הגיל צריך להתחיל ב-0 ולא ב-1.
כשילד נולד הוא בן 0 שנים ולא בן שנה שלמה.
אני לא מצליח למצוא נוסחה אחת שתתחיל מגיל 0 ותמשיך.

מפני שהנחת הבסיס של הנוסחה הבאה:

קוד:
=INT((ROW()-2)/12) + 1
היא שכאשר הINT שווה 0 ה1 יכנס.
כאשר אני מסיר את ה1 מהנוסחה, הכל מתבטל וה0 ממשיך עד A13 ורק אז, בA14 הופך ל1.
-אופציה היא פשוט להתחיל עם הנוסחה של +1 רק מהשורה של A13.
משורה A2-A13 תהיה הנוסחה:
קוד:
=INT((ROW()-2)/12)
ובהמשך לנוסחה (מA13) יכנס +1.

אני יודע שזו לא מרידה - זה נובע מחוסר הסבלנות והרצון לרוץ קדימה.
הרצון הזה בהחלט מובן והוא מדרבן אותך לעשיה.
תודה.

השינוי הוא לא ל-X20).
למה לא?
442

כאשר M14 (5) מיוחס לתא M20, אני מעתיק את L13-N16 מתקבל לי, לדוגמה כפי התמונה: L20.

חשבת שזה גם השינוי עבור הנוסחה M20 אז אני ממליץ שתבדוק שוב מה באמת קרה שם.
לא הבנתי עדיין את הכוונה שלך במשפט.

זה יוכל לעזור לך להבין איך הנוסחאות משתנות רק אחרי שאתה תראה את השינוי הנכון.
אז אני מניח שעדיין לא ראיתי את השינוי הנכון..
כי כרגע בעיני זה פשוט USELESS ואני לא חושב שזה באמת חסר שימוש.. זה פשוט הורס את המטריצה ואני לא ארצה להשתמש בX$15 לצורך הדוגמה בשביל לקבל מטריצות מוזרות כאלו.. הסתברות מאוד נמוכה..

בעת כתיבת ההודעה:
רגע!
אני חושב שהצלחתי להבין:
עכשיו שמתי לב שכאשר אני מבצע את ההדבקות על L13-N16, התוצאות הן או X20 בתוך הנוסחה או שהנוסחה נעה בין L19 לN21.

-במקרה של M20 כל הריבועים מסביב מחקים את המטריצה, הם מחקים את טווח התאים של: L19 לN21. כל זה ב-סדר "נכון?".
-במקרה של M$20 כל הריבועים מסביב בעמודה L הזדהו לתא L20, כנ"ל לעמודה M וגם לעמודה N. המוטיבים כאן הם L20,M20,N20.
-במקרה של $M$20 כל הריבועים מסביב הפכו לקבועים וכולם שווים לתא M20. לקחתי את העניין צעד קדימה ובדקתי האם הכל נשאר קבוע גם בטווחי תאים של K12-O15 וזה אכן כך. עכשיו אני קצת מתחיל להבין את הקטע עם הקבועים.
-במקרה של $M20 מה שקורה זה שכל התאים מתחקים על שורה מעל M20 ושורה מתחת לM20.

שאתה תראה את השינוי הנכון.
אז ראיתי אותו?

daat99

מייסד
מנהל
העתקתי את הנוסחה שבעמודה A ושילבתי אותה בנוסחת התאריך רק בגלל הספוילר שלך.
ביצעת את השילוב בצורה לא נכונה והנוסחה נשברה שוב (חזרנו טיפה אחורה, לא נורא).

בוא ונחזור שוב בשביל לוודא שאתה גם מבין מה אתה עושה.
1. תתחיל כשבעמודה C יש לך את החודשים
2. תמשיך כשבעמודה B אתה רואה את החודשים נכון אבל תמיד השנה היא 2025 צריכה להיות לך הנוסחה שמופיעה בעמודה C כתת-נוסחה בעמודה B)

כשתגיע לשלב הזה תעצור ואל תגע יותר בעמודה B.

בנקודה הזו הפרמטרים של היום ושל התאריך בעמודה B צריכים להיות כתובים בצורה נכונה ומאותו רגע אנחנו לא נשנה אותם בכלל.

משם תמשיך לתקן את עמודה A כך שהיא תייצג את הגיל בשנים (בכל השנה הראשונה הגיל הוא 0 ובחודש הראשון של השנה העוקבת הגיל עולה ל-1 וכו').

בנקודה הזו תחזור לפורום ונמשיך ביחד.

אני לא מצליח למצוא נוסחה אחת שתתחיל מגיל 0 ותמשיך.
הייתה לך נוסחה שמתחילה מגיל 1 וממשיכה באופן תקין שזה למעשה נוסחה שתמיד נותנת לך את ה-X (הגיל) ועוד 1.

נגדיר שיש לך משוואה בחשבון f(x) שתמיד נותנת לך X+1.
מה אתה צריך לעשות בשביל תמיד לקבל X?

היא שכאשר הINT שווה 0 ה1 יכנס.
מי קבע שזו הנחת בסיס נכונה?

כאשר אני מסיר את ה1 מהנוסחה, הכל מתבטל וה0 ממשיך עד A13 ורק אז, בA14 הופך ל1.
ומה הבעיה עם זה?
כשמולאים לילד 12 חודשים - איזה יום הולדת חוגגים לו?
גיל שנה? שנתיים?
כמה נרות שמים על העוגה?
אחד? שניים?

-אופציה היא פשוט להתחיל עם הנוסחה של +1 רק מהשורה של A13.
נוסחה בודדת לכל העמודה זה כלל ברזל!
שילוב נוסחאות גורר לטעויות ומהווה בעיה כשצריך לזהות ולתקן שגיאות.

כי כרגע בעיני זה פשוט USELESS ואני לא חושב שזה באמת חסר שימוש.. זה פשוט הורס את המטריצה ואני לא ארצה להשתמש בX$15 לצורך הדוגמה בשביל לקבל מטריצות מוזרות כאלו.. הסתברות מאוד נמוכה..
תתעלם מהמטריצה.
המטריצה נועדה בשביל שאני אוכל להבין איזו נוסחה באמת רשומה בתא בלי לשאול אותך כשאתה מצרף צילום מסך, היא לא תורמת להבנה שלך.
אתה צריך לראות את הנוסחה עצמה בכל התאים השונים ולהבין איך היא משתנה או לא משתנה בהתאם לשימושים השונים ב-$.

עכשיו שמתי לב שכאשר אני מבצע את ההדבקות על L13-N16, התוצאות הן או X20 בתוך הנוסחה או שהנוסחה נעה בין L19 לN21.
זה כבר הרבה יותר טוב וזה בדיוק הדברים שאתה צריך להבין בתרגיל הזה :)

-במקרה של M20 כל הריבועים מסביב מחקים את המטריצה, הם מחקים את טווח התאים של: L19 לN21. כל זה ב-סדר "נכון?".
-במקרה של M$20 כל הריבועים מסביב בעמודה L הזדהו לתא L20, כנ"ל לעמודה M וגם לעמודה N. המוטיבים כאן הם L20,M20,N20.
-במקרה של $M$20 כל הריבועים מסביב הפכו לקבועים וכולם שווים לתא M20. לקחתי את העניין צעד קדימה ובדקתי האם הכל נשאר קבוע גם בטווחי תאים של K12-O15 וזה אכן כך. עכשיו אני קצת מתחיל להבין את הקטע עם הקבועים.
-במקרה של $M20 מה שקורה זה שכל התאים מתחקים על שורה מעל M20 ושורה מתחת לM20.
מעולה.
תשמור לך את התובנה הזו במקום בולט בשביל שתוכל לחזור אליה!
אתה תשתמש בתובנה הזו המון כשאתה כותב נוסחאות באקסל ועד שתלמד אותה בעל פה אני אפנה אותך אליה שוב ושוב אז תוודא שהיא זמינה לך במקום נוח (עדיף על דף מול הפרצוף בשביל לחדד את זה אפילו יותר).

אז ראיתי אותו?
אכן.

19yoboy

Well-Known Member
הנוסחה נשברה שוב (חזרנו טיפה אחורה, לא נורא).
למה? או שעדיף שלא אשאל ונמשיך פשוט?..

תתחיל כשבעמודה C יש לך את החודשים
יש.

תמשיך כשבעמודה B אתה רואה את החודשים נכון אבל תמיד השנה היא 2025 צריכה להיות לך הנוסחה שמופיעה בעמודה C כתת-נוסחה בעמודה B)
קוד:
=DATE(2025, MOD(ROW()-2, 12) + 1, 1)
לינק

משם תמשיך לתקן את עמודה A כך שהיא תייצג את הגיל בשנים (בכל השנה הראשונה הגיל הוא 0 ובחודש הראשון של השנה העוקבת הגיל עולה ל-1 וכו').
זהו שכאן אני תקוע.

נגדיר שיש לך משוואה בחשבון f(x) שתמיד נותנת לך X+1.
מה אתה צריך לעשות בשביל תמיד לקבל X?
להחסיר מינוס 1. אבל אני מנסה וזה לא עובד לי במקרה הזה. למה? כי הX הוא 0 תמיד (עד A13) ואם אני מוריד מינוס 1, אני אקבל בעמודה -1.
אז ניסיתי לשחק בתוך נוסחת הROW בפרמטר השמאלי של העמודה, לנסות לשים 1,0,-1,-2 ושום דבר לא עזר לי לקבל את התוצאה הרצויה.

כרגע תקוע על הקוד השגוי:

קוד:
=INT((ROW()-2)/12)
באסה :( חייב להצליח את זה..

בנקודה הזו תחזור לפורום ונמשיך ביחד.
חושב שאפשרי כבר,לא?

מי קבע שזו הנחת בסיס נכונה?
לא הבנתי.. הנוסחה תחזיר 1 כל עוד מספר השורה יהיה קטן מ12.

ומה הבעיה עם זה?
כשמולאים לילד 12 חודשים - איזה יום הולדת חוגגים לו?
האמת שאני חושב על זה, זה לא בהכרח שגוי:
443

זה נראה לי בסדר.. אבל אני קצת פחות מבין את ההגיון למה.

נוסחה בודדת לכל העמודה זה כלל ברזל!
אני מבין.

תשמור לך את התובנה הזו במקום בולט בשביל שתוכל לחזור אליה!
אתה תשתמש בתובנה הזו המון כשאתה כותב נוסחאות באקסל ועד שתלמד אותה בעל פה אני אפנה אותך אליה שוב ושוב אז תוודא שהיא זמינה לך במקום נוח (עדיף על דף מול הפרצוף בשביל לחדד את זה אפילו יותר).
כבר מעתיק את זה.

תודה.

daat99

מייסד
מנהל
אחרי שתתקן את הנוסחה תשווה אותה לנוסחה "השבורה" ואז אני אשאל אותך מה נשבר בה :)

מעולה.

זהו שכאן אני תקוע.
לא נראה שאתה תקוע :)

זה נראה לי בסדר.. אבל אני קצת פחות מבין את ההגיון למה.
תחזור לדוגמה עם הילד.
בסוף החודש הראשון מאז שהילד נולד מה המשפט הנכון:
* בן חודש אחד ושנה אחת
* בן חודש אחד ואפס שנים

בסוף החודש השישי מאז שהילד נולד מה המשפט הנכון:
* בן שישה חודשים ושנה אחת
* בן שישה חודשים ואפס שנים

בסוף החודש ה-13 מאז שהילד נולד מה המשפט הנכון:
* בן חודש אחד ושנה אחת
* בן חודש אחד ושנתיים

תנסה לחשוב במונחים "כזה זמן הילד חי מאז היוולדו" ותראה מתי אתה מתחיל לשנות את "כמות השנים".

חושב שאפשרי כבר,לא?
תגיד לי אתה:
האם אתה תקוע בעמודה A או שהיא תקינה?
האם אתה מבין מדוע היא מתחילה ב-"0 שנים" ולא ב-"1 שנים"?

19yoboy

Well-Known Member
אחרי שתתקן את הנוסחה תשווה אותה לנוסחה "השבורה" ואז אני אשאל אותך מה נשבר בה :)
לא תיקנתי? מה "השבורה"?
אז הנוסחה הנוכחית היא הנכונה? (אין סיכוי, השנה חייבת להתעדכן וכרגע היא תקועה על 2025).

קוד:
=DATE(2025, MOD(ROW()-2, 12) + 1, 1)
אני לא מבין מדוע הנוסחה הקודמת הייתה שגויה. או עדיין מה ההבדל בין MOD לROW בהקשר הנוסחאות בתגובה הקודמת שלי.

האם אתה מבין מדוע היא מתחילה ב-"0 שנים" ולא ב-"1 שנים"?
כן.

עכשיו נותר לנו לסדר את השנה (שאני לא מבין מדוע הנוסחה "הראשונית":

קוד:
=DATE(INT((ROW()-2)/12) + $Q$1, INT((ROW()-2)/12) + 1, 1)
(אתעלם לרגע מכך שהחודש מיוצג עי ROW ולא עי MOD שאני לא מבין עדיין למה אתה רוצה שזה יהיה הייצוג),
מה הבעיה בחלק המייצג את השנה:

קוד:
INT((ROW()-2)/12) + $Q$1
למה אתה מעוניין שיהיה כתוב רק 2025, את זה אני מקווה שתגלה לי בקרוב..

19yoboy

Well-Known Member
(אתעלם לרגע מכך שהחודש מיוצג עי ROW ולא עי MOD שאני לא מבין עדיין למה אתה רוצה שזה יהיה הייצוג),
אנסה לענות לעצמי:
בדקתי את נוסחת MOD על גיל ההשקעה, גיליתי שהתוצאה היא לא מה שאני מחפש.
השורה X מוחסרת ב2, לאחר מכן מחולקת ב12 ומחזירה לי שארית.
זה אומר שלדוגמה תא ששורתו הינה 26, מוחסר 2 = 24, מחולק ב12 = 0 כלומר ללא שארית וזה לא יכול לעבוד.
הINT לעומת זאת, לוקח את מספר השורה, מחסיר 2 ומחלק ב12 אבל לא מחזיר שארית אלא מספר שלם. במקרה של תא ששורתו הינה 26, מחוסר 2 = 24, לחלק ל12 שווה 2 שזה יותר הגיוני מנוסחת הMOD שאני מקווה שתיארתי נכונה כאן בהודעה.

-כעת נותר לי להבין למה אתה רוצה שהשנה תהיינה 2025 בקביעות (אני מניח שזה לא סיום התרגיל אלא לצורך המחשה כלשהיא).
-אז למה הMOD בנוסחת הDATE הוא מה שאנחנו מחפשים ולא הINT? (בתיאור וביטוי החודש בפונקציית DATE).

daat99

מייסד
מנהל
אז הנוסחה הנוכחית היא הנכונה? (אין סיכוי, השנה חייבת להתעדכן וכרגע היא תקועה על 2025).
מה הייתה הדרישה ממך?
בוא ונחזור שוב בשביל לוודא שאתה גם מבין מה אתה עושה.
1. תתחיל כשבעמודה C יש לך את החודשים
2. תמשיך כשבעמודה B אתה רואה את החודשים נכון אבל תמיד השנה היא 2025 צריכה להיות לך הנוסחה שמופיעה בעמודה C כתת-נוסחה בעמודה B)
אני לא מבין מדוע הנוסחה הקודמת הייתה שגויה. או עדיין מה ההבדל בין MOD לROW בהקשר הנוסחאות בתגובה הקודמת שלי.
תשכח מההודעה הקודמת ותנסה להבין את הנוסחה הנוכחית - הנוסחה שבעמודה C.
האם אתה מבין אותה טוב?
תנסה להסביר לי אותה במלים שלך במונחים של חשבון ומשוואות עם X ו-Y.

אתעלם לרגע מכך שהחודש מיוצג עי ROW ולא עי MOD שאני לא מבין עדיין למה אתה רוצה שזה יהיה הייצוג),
אל תתעלם.
תרשום בעמודה D את הנוסחה של החודש עם הייצוג של ROW כמו האלטרנטיבה שאתה מציע.
איך היא מתנהגת בעמודה נפרדת?

למה אתה מעוניין שיהיה כתוב רק 2025,
כי לא אוכלים את כל הדג בארוחה אחת.
עוד לא דיברנו על איך לשנות את השנה אז בינתיים תעזוב אותה בשקט.
אנחנו מתמקדים בהבנה של חישוב החודש ועד שנוודא שאתה מבין את הנוסחה ומדוע היא כתובה כמו שהיא כתובה אנחנו נמתין עם שאר הנוסחאות.

אנסה לענות לעצמי:
בדקתי את נוסחת MOD על גיל ההשקעה, גיליתי שהתוצאה היא לא מה שאני מחפש.
השורה X מוחסרת ב2, לאחר מכן מחולקת ב12 ומחזירה לי שארית.
זה אומר שלדוגמה תא ששורתו הינה 26, מוחסר 2 = 24, מחולק ב12 = 0 כלומר ללא שארית וזה לא יכול לעבוד.
הINT לעומת זאת, לוקח את מספר השורה, מחסיר 2 ומחלק ב12 אבל לא מחזיר שארית אלא מספר שלם. במקרה של תא ששורתו הינה 26, מחוסר 2 = 24, לחלק ל12 שווה 2 שזה יותר הגיוני מנוסחת הMOD שאני מקווה שתיארתי נכונה כאן בהודעה.
מעולה!

אז למה הMOD בנוסחת הDATE הוא מה שאנחנו מחפשים ולא הINT? (בתיאור וביטוי החודש בפונקציית DATE).
את זה אני רוצה שתבין ולרגע חשבתי שהבנת כי תיארת את הנוסחאות נכון.
תחזור על התיאור שלך של הנוסחאות ותשאל את עצמך - מה מייצג את החודש בשנה?
הנוסחה של המספר השלם או הנוסחה של השארית?

למעלה תחתית