מה דעתכם על "ETF "DVY

Revenue

Active Member
הי,
האם השקעה בETF מסוג DVY
יכולה להיות חלופה להשקעה במניות דיבידנד בודדות?

daat99

מייסד
מנהל
האם השקעה בETF מסוג DVY
יכולה להיות חלופה להשקעה במניות דיבידנד בודדות?
תלוי במטרות של המשקיע.
משקיע שהמטרה שלו היא יצירת תזרים יציב וגדל (כמוני) לא ישיג אותה באמצעות השקעה בקרן שהתזרים ממנו לא יציב אפילו בתנאי שוק שורי.
משקיע שהמטרה שלו היא "תשואה כוללת" צפוי להגיע לתוצאות מוצלחות יותר ע"י חיקוי המדד עם דמי ניהול נמוכים יותר מאשר קרנות בסגנון שהצגת.

אני באופן אישי מתקשה להצדיק השקעה בקרנות שכאלו.
אתה יכול לקרוא עוד למה אני וויתרתי על השקעה בקרנות במאמר שפירסמתי בבלוג.

Revenue

Active Member
תלוי במטרות של המשקיע.
משקיע שהמטרה שלו היא יצירת תזרים יציב וגדל (כמוני) לא ישיג אותה באמצעות השקעה בקרן שהתזרים ממנו לא יציב אפילו בתנאי שוק שורי.
משקיע שהמטרה שלו היא "תשואה כוללת" צפוי להגיע לתוצאות מוצלחות יותר ע"י חיקוי המדד עם דמי ניהול נמוכים יותר מאשר קרנות בסגנון שהצגת.

אני באופן אישי מתקשה להצדיק השקעה בקרנות שכאלו.
אתה יכול לקרוא עוד למה אני וויתרתי על השקעה בקרנות במאמר שפירסמתי בבלוג.
תודה רבה
אקרא בהמשך

Revenue

Active Member
צילום מסך 2022-07-02 ב-16.53.52.png

עדכון, אחרי קריאה ומחקר שוק,
החלטתי שנכון לי להכניס לתיק הדיבידנד שלי, מלבד מניות גם תעודת סל,
בעיקר כדי להגיע לסקטורים שאני לא קונה במניות בודדות.
הכנסתי לתיק שלי את VYMI (בטבלה אחת לפני אחרונה)
שיעור הקצאה 10% מהתיק.

daat99

מייסד
מנהל
אחרי קריאה ומחקר שוק,
החלטתי שנכון לי
כל הכבוד לך גם על המחקר והלימוד וגם על קבלת החלטה וביצועה!

תשים לב שמדובר בקרן שעוקבת אחרי מניות שאינן אמריקאיות (קרי: החברות נמצאות במדינות בלי תרבות הגדלת דיבידנדים מושרשת) ובנוסף מתמקדת בחברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר (קרי: החברות הכי מסוכנות עם הסבירות הכי גבוהה לפגיעה עתידית בדיבידנד במקביל להפסדי הון משמעותיים).

כל אחת מהקבוצות הנ"ל בפני עצמה מייצגת קבוצה שאני מנסה להימנע ממנה כמה שיותר והקרן הזו לקחה את שתיהן ביחד.

Revenue

Active Member
כל הכבוד לך גם על המחקר והלימוד וגם על קבלת החלטה וביצועה!

תשים לב שמדובר בקרן שעוקבת אחרי מניות שאינן אמריקאיות (קרי: החברות נמצאות במדינות בלי תרבות הגדלת דיבידנדים מושרשת) ובנוסף מתמקדת בחברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר (קרי: החברות הכי מסוכנות עם הסבירות הכי גבוהה לפגיעה עתידית בדיבידנד במקביל להפסדי הון משמעותיים).

כל אחת מהקבוצות הנ"ל בפני עצמה מייצגת קבוצה שאני מנסה להימנע ממנה כמה שיותר והקרן הזו לקחה את שתיהן ביחד.
אתה צודק, זה חלק מהשקלול שעשיתי,
להתרחב למקומות נוספים מלבד ארה״ב שרוב רובו של הכסף 90% יושב שמה.
דבר נוסף, רוב המניות דיבידנד שלי הם אריסטוקרטיות, חשבתי על זה הרבה שהתיק יהיה בחשיפות נוספות ואף מסוכנות.
אני מקווה שעשיתי את הצעד הנכון.

להלן התפלגות VYMI:
צילום מסך 2022-07-03 ב-22.28.05.png

daat99

מייסד
מנהל
להתרחב למקומות נוספים מלבד ארה״ב שרוב רובו של הכסף 90% יושב שמה.
זו אשליה אופטית לכל היותר בלי שום דבר מאחריה.
כשאתה רוכש JNJ אתה לא "חשוף לארצות הברית" - אתה חשוף "לכל מדינה שבה מוכרים מוצרים של JNJ".
כנ"ל לגבי כל חברה אחרת.
במלים אחרות אתה חשוף לכל העולם גם אם אתה משקיע רק בחברות ענק שממוקמות בארצות הברית ומוכרות את מוצריהן/שירותיהן בכל העולם.

למעט התגוננות ממקרה של מלחמה בין ארצות הברית לישראל (שבה יכולים להיות מולאמים הנכסים של אחת המדינות ע"י המדינה השניה) אין כאן הגנה נוספת אלא יצירת סיכון נוסף שלא היה קיים בתיק הקודם.
יצירת סיכון נוסף עם פוטנציאל תשואות היסטורי נמוך יותר ובנוסף הקטנת הסבירות לקבלת תזרים גדל זה לא צעד שאני באופן אישי מעוניין לבצע.

Revenue

Active Member
זו אשליה אופטית לכל היותר בלי שום דבר מאחריה.
כשאתה רוכש JNJ אתה לא "חשוף לארצות הברית" - אתה חשוף "לכל מדינה שבה מוכרים מוצרים של JNJ".
כנ"ל לגבי כל חברה אחרת.
במלים אחרות אתה חשוף לכל העולם גם אם אתה משקיע רק בחברות ענק שממוקמות בארצות הברית ומוכרות את מוצריהן/שירותיהן בכל העולם.

למעט התגוננות ממקרה של מלחמה בין ארצות הברית לישראל (שבה יכולים להיות מולאמים הנכסים של אחת המדינות ע"י המדינה השניה) אין כאן הגנה נוספת אלא יצירת סיכון נוסף שלא היה קיים בתיק הקודם.
יצירת סיכון נוסף עם פוטנציאל תשואות היסטורי נמוך יותר ובנוסף הקטנת הסבירות לקבלת תזרים גדל זה לא צעד שאני באופן אישי מעוניין לבצע.
תודה על התבונות והתגובה העניינית
ואכן JNJ קיימת בתיק שלי :)

Daniel

Member
אני אישית אוהב מאוד את schd, מסכים עם הצורת חשיבה שלך שאומרת שהקרן עוזרת להגיע לסקטורים שאנחנו לא נוגעים בהם.

Stardust

New Member
ומה אם החברה שמשקיעה בחברות נותנות דיבידנד מכל העולם , גם מארהב וגם מדינות עולם, שמחלקת בעצמה דיבידנד?
BLK. נכון ל 08.07.22
1. תשואה 3.13%
2. P/E=15.57
3. שווי חברה 94 מליארד
4. מחלקת 13 שנה ברציפות.
5. הגדלה מעל 10% כל שנה (השנה הגדילה ב 18.16%)
6. %eps 49.
7. 0% חוב!
8. בהנחה של כ 30% (ממחיר לפני שנה)

דמי ניהול והרווחים מ DVY מחולקים למחזיקי המניה.

סתם מחשבה

לופטי

Well-Known Member

daat99

מייסד
מנהל
ומה אם החברה שמשקיעה בחברות נותנות דיבידנד מכל העולם , גם מארהב וגם מדינות עולם, שמחלקת בעצמה דיבידנד?
BLK. נכון ל 08.07.22
blackrock לא משקיעה בחברות - היא מתחזקת קרנות מנוהלות/מחקות ומייצרת את רווחיה מדמי הניהול שהיא גובה בתמורה לאותו "שירות".
במלים אחרות היא בדיוק כמו כל חברה אחרת שמספקת שירותים.

4. מחלקת 13 שנה ברציפות.
רצף לא מספק מבחינתי - היא לא הצליחה לשרוד את משבר 2008 בלי לפגוע למשקיעים בהכנסה.

8. בהנחה של כ 30% (ממחיר לפני שנה)
רוב השוק בהנחה משמעותית ביחס למחיר לפני שנה ויקר משמעותית מהמחיר לפני שנתיים (והמשקיעים שרוכשים היום במחיר יותר גבוה גם לא יקבלו את הדיבידנדים שחולקו מאז) :)

דמי ניהול והרווחים מ DVY מחולקים למחזיקי המניה.
רק חלק מדמי הניהול - לא הרווחים.

למעלה תחתית