תלוי במטרות של המשקיע.האם השקעה בETF מסוג DVY
יכולה להיות חלופה להשקעה במניות דיבידנד בודדות?
תודה רבהתלוי במטרות של המשקיע.
משקיע שהמטרה שלו היא יצירת תזרים יציב וגדל (כמוני) לא ישיג אותה באמצעות השקעה בקרן שהתזרים ממנו לא יציב אפילו בתנאי שוק שורי.
משקיע שהמטרה שלו היא "תשואה כוללת" צפוי להגיע לתוצאות מוצלחות יותר ע"י חיקוי המדד עם דמי ניהול נמוכים יותר מאשר קרנות בסגנון שהצגת.
אני באופן אישי מתקשה להצדיק השקעה בקרנות שכאלו.
אתה יכול לקרוא עוד למה אני וויתרתי על השקעה בקרנות במאמר שפירסמתי בבלוג.
כל הכבוד לך גם על המחקר והלימוד וגם על קבלת החלטה וביצועה!אחרי קריאה ומחקר שוק,
החלטתי שנכון לי
תשים לב שמדובר בקרן שעוקבת אחרי מניות שאינן אמריקאיות (קרי: החברות נמצאות במדינות בלי תרבות הגדלת דיבידנדים מושרשת) ובנוסף מתמקדת בחברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר (קרי: החברות הכי מסוכנות עם הסבירות הכי גבוהה לפגיעה עתידית בדיבידנד במקביל להפסדי הון משמעותיים).VYMI
אתה צודק, זה חלק מהשקלול שעשיתי,כל הכבוד לך גם על המחקר והלימוד וגם על קבלת החלטה וביצועה!
תשים לב שמדובר בקרן שעוקבת אחרי מניות שאינן אמריקאיות (קרי: החברות נמצאות במדינות בלי תרבות הגדלת דיבידנדים מושרשת) ובנוסף מתמקדת בחברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר (קרי: החברות הכי מסוכנות עם הסבירות הכי גבוהה לפגיעה עתידית בדיבידנד במקביל להפסדי הון משמעותיים).
כל אחת מהקבוצות הנ"ל בפני עצמה מייצגת קבוצה שאני מנסה להימנע ממנה כמה שיותר והקרן הזו לקחה את שתיהן ביחד.

זו אשליה אופטית לכל היותר בלי שום דבר מאחריה.להתרחב למקומות נוספים מלבד ארה״ב שרוב רובו של הכסף 90% יושב שמה.
תודה על התבונות והתגובה הענייניתזו אשליה אופטית לכל היותר בלי שום דבר מאחריה.
כשאתה רוכש JNJ אתה לא "חשוף לארצות הברית" - אתה חשוף "לכל מדינה שבה מוכרים מוצרים של JNJ".
כנ"ל לגבי כל חברה אחרת.
במלים אחרות אתה חשוף לכל העולם גם אם אתה משקיע רק בחברות ענק שממוקמות בארצות הברית ומוכרות את מוצריהן/שירותיהן בכל העולם.
למעט התגוננות ממקרה של מלחמה בין ארצות הברית לישראל (שבה יכולים להיות מולאמים הנכסים של אחת המדינות ע"י המדינה השניה) אין כאן הגנה נוספת אלא יצירת סיכון נוסף שלא היה קיים בתיק הקודם.
יצירת סיכון נוסף עם פוטנציאל תשואות היסטורי נמוך יותר ובנוסף הקטנת הסבירות לקבלת תזרים גדל זה לא צעד שאני באופן אישי מעוניין לבצע.
היה לאחרונה דיון מעניין בהקשר של blk ו trow4. מחלקת 13 שנה ברציפות.
לפני שנה היית רוכשת? (מלבד התשואה אני מניח ששאר הנתונים שהצגת דומים)8. בהנחה של כ 30% (ממחיר לפני שנה)
blackrock לא משקיעה בחברות - היא מתחזקת קרנות מנוהלות/מחקות ומייצרת את רווחיה מדמי הניהול שהיא גובה בתמורה לאותו "שירות".ומה אם החברה שמשקיעה בחברות נותנות דיבידנד מכל העולם , גם מארהב וגם מדינות עולם, שמחלקת בעצמה דיבידנד?
BLK. נכון ל 08.07.22
רצף לא מספק מבחינתי - היא לא הצליחה לשרוד את משבר 2008 בלי לפגוע למשקיעים בהכנסה.4. מחלקת 13 שנה ברציפות.
רוב השוק בהנחה משמעותית ביחס למחיר לפני שנה ויקר משמעותית מהמחיר לפני שנתיים (והמשקיעים שרוכשים היום במחיר יותר גבוה גם לא יקבלו את הדיבידנדים שחולקו מאז)8. בהנחה של כ 30% (ממחיר לפני שנה)
רק חלק מדמי הניהול - לא הרווחים.דמי ניהול והרווחים מ DVY מחולקים למחזיקי המניה.