התכוונת *להקדים* חבות מס.
למדתי מבעל הבית שכדאי להסתכל על תיק הוליסטי ולא עסקה\הוראה\אחזקה בודדת

ולכן, לענ"ד אין כאן עניין של 'להקדים' או 'לדחות' אלא לצמצם כמה שאפשר.
אם משקיע מחזיק עוד השקעות והימורים בחשבון (להבדיל מתיק דיבידעת), אני מניח שיש ברשותו רווחים שניתנים לקיזוז.
במידה והמשקיע רוצה להישאר עם חברה X שגרמה לו הפסדים, הוא יכול לממש הפסד ביום לא תנודתי (למכור ומיד לקנות חזרה) ולקזז מול רווחים אחרים, או למכור PUT ולהקטין הפסד.
יצאתי מנקודת הנחה שיש הפסד שהמשקיע ירצה להקטין
שקול לסיכון של אחזקה רגילה.
יכול להיות שאנחנו מתכוונים לדברים שונים. אני התכוונתי שאם מכרת PUT על מניה שכבר קיימת אצלך בתיק בהפסד והמחיר ירד חזק, אז הגדלת את ההפסד, זה לא ממש שקול לאחזקה רגילה, אולי זה שקול להגדלת אחזקה לאחר ירידה.
אפשרות א':
רכשת 100 יחידות במחיר 50$
המחיר ירד ל-40$ ומכרת PUT ב-ITM
המחיר נחתך ל-30$
נשארת ביד עם 100 יחידות שרכשת ב50$ ועוד 100 יחידות שרכשת ב-40$ (מחיר הפקיעה)
סה"כ הפסד של 3000$
אפשרות ב':
בינואר רכשת 100 יחידות במחיר 50$
המחיר נחתך ל-30$
נשארת ביד עם 100 יחידות שרכשת ב50$
סה"כ הפסד של 2000$
באפשרות א' מכרת PUT במטרה להקטין הפסד אבל כיון שהמחיר ירד חזק קיבלת תוצאה הפוכה
הסיכון האמתי (שמתממש רוב הזמן!) הוא שהשוק יעלה בלעדיך ואתה תשאר רק עם פרמיה *לאחר מס*.
רק נשים את הדברים על דיוקם - אני התכוונתי על מכירת PUT על מניה שכבר המשקיע בין כה מחזיק בתיק ויש לו 100 יחידות.
לא התכוונתי למכירת אופציות שאתה מבצע להקדים את הקניה בחודש
לעניין פרמיה והמס שצריך לשלם, אני חושב שאנחנו קצת חלוקים - לענ"ד משקיע צריך להבין את הפסיכולוגיה ובכל זאת לנסות לצמצם את חבות המס. אני לא טוען שהמשקיע צריך להיכנס להימורים בגלל 'הזנב של הכלב', אבל אם יש לו כבר אחזקה עם הפסד כדאי שיחשוב איך לנצל את המצב כדי לצמצם מס מבלי לשנות את האסטרטגיה ותוכנית העבודה.
למשל, ב2 האפשרויות שציינתי למעלה (+אפשרות ג' שהמחיר עלה ואז האופציה פקעה ללא מימוש) המשקיע ימשיך להחזיק את החברה וימשיך לקבל תזרים.
אם אני לא טועה היה שופט שגם כתב את זה באחד מפסקי הדין, אני לא ממש מוצא את זה כרגע (הנישום צריך לעשות ככל שביכולתו במסגרת החוק כדי לשלם פחות מס)