אז קורה 2008אולם מה שהם קונים זה התחייבויות. כל עוד הם מקבלים משכורות הייטק, שוק הנדל"ן עולה (או שכבר לא?) והשוכר המושלם עדיין משכיר מהם את הדירה, הכל נראה מדהים. ומה אם כבר לא?
אז קורה 2008אולם מה שהם קונים זה התחייבויות. כל עוד הם מקבלים משכורות הייטק, שוק הנדל"ן עולה (או שכבר לא?) והשוכר המושלם עדיין משכיר מהם את הדירה, הכל נראה מדהים. ומה אם כבר לא?
במשחק המה אם כבר לא, אפשר לשחק לכל כיוון - ומה אם מניית הדיבידנד שלי תפסיק לחלק דיבידנד סתם ככה ביום בהיר אחר? (קרה בעבר יותר מפעם אחת)אולם מה שהם קונים זה התחייבויות. כל עוד הם מקבלים משכורות הייטק, שוק הנדל"ן עולה (או שכבר לא?) והשוכר המושלם עדיין משכיר מהם את הדירה, הכל נראה מדהים. ומה אם כבר לא?
היא אנקדוטלית ותו לא.כמות האנשים שבאים ומספרים איך הם התמנפו מעל הראש
מסכים לחלוטיןהוא מתמנף רק בעבור נכסים ולא התחייבויות
1. תזרים המזומנים.
מה שנקנה יכול להיות נכס גם אם המוצר אינו (ראה רכב שמושכר כמונית או רכב נכים שמושכר לצורך שינוע אחרים, רכב לרוב הוא נטל אבל השכרתו יכולה להפכו לנכס).אם קונים נכס (כך מוגדר נדל"ן חשבונאית לפחות) ונמצאים במאזן שלילי, הבעיה לעניות דעתי לא בדירה.
+1׳חוב טוב׳ הוא נדיר מאוד, למרות התפיסה הרווחת. לא ראיתי הרבה מקרים בהם זה באמת עובד.
זו נקודה מצויינת. אם חברה אחת (מתוך נניח 30) תפסיק לשלם לי דיבידנד, אני לא אהיה בתזרים שלילי. (וכפי שהוכח מספיק פעמים, התזרים אפילו יגדל אם שאר החברות ימשיכו להגדיל את הדיבידנד כמצופה).במשחק המה אם כבר לא, אפשר לשחק לכל כיוון - ומה אם מניית הדיבידנד שלי תפסיק לחלק דיבידנד סתם ככה ביום בהיר אחר? (קרה בעבר יותר מפעם אחת)
אז זהו, שלא. זה ממש לא ברור לכל משקיע. וזה מה שבאתי להראות בדוגמה שנתתי.יש הבדל גדול בעיני בין תזרים שלילי, שזה ברור לכל משקיע, לבין ההשלכה שמבוצעת, כי במחילה
אבהיר שאני ממש לא נגד נדל"ן ומחילה אם זה מה שהתשמע מדבריי. ההיפך הוא הנכון.היא אנקדוטלית ותו לא.
אם קונים נכס (כך מוגדר נדל"ן חשבונאית לפחות) ונמצאים במאזן שלילי, הבעיה לעניות דעתי לא בדירה.
אצל רוב האנשים שרוכשים דירה בימינו, התזרים הוא שלילי גם אם כל השוכרים משלמים כמו שעון שוויצריאם יש לי דירה אחת להשקעה (או 3), ושוכר אחד יפסיק לשלם לי שכ"ד, אני כן אהיה בתזרים שלילי.
אכן כן, ועדיין אנשים נוטים לשים את מיטב כספם כדי לרכוש התחייבות...אצל רוב האנשים שרוכשים דירה בימינו, התזרים הוא שלילי גם אם כל השוכרים משלמים כמו שעון שוויצרי![]()