ממצאי המחקר של יוג'ין פאמה וקנת' פרנץ לגבי חברות דיבידנד

• פותח הנושא Dali
  • פורסם בתאריך

מומו

Well-Known Member
לא בהכרח מדובר בכמות החברות אלא יכול להיות שמדובר במידע נוסף עבור חברה X שלא היה זמין בעבר
הממ... ניסיתי לשאול אותו שוב כדי לוודא - שאלתי אותו האם שווי שוק של חברות בשנים 2019-2023 יכולות לשנות את הנתונים של 1927?
השאלה המקורית ששלחתי לו:
?Do you mean that market cap on 2019-2023 can changes the data of 1927
וזו תשובתו:
No, they went back and changed the shares outstanding data in the 1920s, 30s, 40s, and 50s
לא הצלחתי להבין עד הסוף, ואני מרגיש שעוד שאלה אחת ואני יוצא טיפש לגמרי... :rolleyes:

daat99

מייסד
מנהל
זו תשובתו:
מה שהוא אומר זה שהם קיבלו מידע חדש על כמות המניות שהיו זמינות להשקעה באותן השנים ומכיוון ששווי השוק של החברה הוא בסך הכל הכפלה של כמות המניות הזמינות עם מחיר השוק אז שווי השוק השתנה.

כמובן שקשה לדייק על סמך משפט בודד בלי להבין את ההקשר שבו הדברים נאמרו (השאלה המלאה והתשובה המלאה שניתנה לה) אבל זה נשמע לי הגיוני בהתאם למידע שסיפקת עד כה.

לצרכינו זה לא משנה את התוצאות ו/או את המסקנות באופן מהותי.

מומו

Well-Known Member
הם קיבלו מידע חדש על כמות המניות שהיו זמינות להשקעה באותן השנים
כלומר לפני כ4 שנים הם ידעו שהיו X מניות של חברה מסוימת והיום הם גילו שהיו Y מניות בשוק?
זה לא תמוה קצת?! מאיפה פתאום צצו עוד מניות שלא היו ידועות קודם?

לצרכינו זה לא משנה את התוצאות ו/או את המסקנות באופן מהותי.
נכון, אבל לך תדע מה עוד הם יגלו בהמשך... אולי יגלו מספר מניות שיזיזו את כל התוצאות לכיוון ההפוך

daat99

מייסד
מנהל
כלומר לפני כ4 שנים הם ידעו שהיו X מניות של חברה מסוימת והיום הם גילו שהיו Y מניות בשוק?
זה מה שאני הבנתי מהמשפט הבודד שפרסמת כאן :)

זה לא תמוה קצת?! מאיפה פתאום צצו עוד מניות שלא היו ידועות קודם?
לא יודע - ניסית לשאול אותו?

נכון, אבל לך תדע מה עוד הם יגלו בהמשך... אולי יגלו מספר מניות שיזיזו את כל התוצאות לכיוון ההפוך
זה תמיד יכול להיות נכון אבל הסבירות היא מאוד נמוכה.
הסיבה היא שאי אפשר לזייף חלוקת דיבידנד אבל אפשר בהחלט (ואפילו בוצע יותר מפעם אחת) לזייף רווחים.
כשמשקיעים לפי "חלומות של עליית ערך" סופגים את הנזקים של "היעלמות ערך".

מה קרה למנוע החיפוש "אסק ג'יווס" שהיה מנוע החיפוש הראשון שאיפשר שאלת שאלות באנגלית פשוטה במקום רק מילות מפתח בעידן שבו אנשים עדיין לא שמעו על גוגל?
מה קרה לרווחים של אנרון?

משקיעי המדד חושבים שהם עוקבים אחרי השוק ובכך הם מנטרלים את הנזקים הללו אבל הם מפספסים שלוש נקודות חשובות בהקשר הזה:

1. החברות שנכנסות למדד עושות זאת אחרי שהן כבר הניבו תוצאות יתר משמעותיות לעומת המדד כך שמשקיעי המדד לא נהנו מהתשואה הזו
2. החברות שיוצאות מהמדד (למשל בשל הונאות/פשיטות רגל) עושות זאת אחרי שהן כבר ספגו נזק בלתי הפיך (ראה לדוגמה את ליימן ברודרס מ-2008, SVB מ-2023 וכו') כך שמשקיעי המדד ספגו את הנזק
3. לפי המחקר של ג'רמי סיגל קבוצת החברות שיצאו מהמדד הניבה תשואת יתר לעומת קבוצת החברות שנכנסו למדד כך שעצם עדכון המדד פגע בתשואה שלו

יש סיבה מוצדקת לכך שקרנות קנה-והחזק כגון הקרן של וויה מצליחות להכות את המדד במשך עשורים כבר יותר מ-90 שנה אחרי היווסדן.

daat99

מייסד
מנהל
אני לא מכיר. תוכל לרשום בבקשה את השם באנגלית?
להלן מקבץ קישורים שמדברים על (או מתייחסים אל) הקרן:

כל התוצאות התקבלו מחיפוש גוגל: "VOYA BEATS SP500"

תשים לב שהמידע על זה היה קיים לפני התפשטות הגישה הפאסיבית והקרן הזו הוקמה כמה עשורים טובים לפני שג'ון בוגל אפילו חשב על "השקעה מחקה".

זו דוגמא מעולה לכך שגם כשאסטרטגיה מנצחת משוקפת לציבור הרחב היא עדיין ממשיכה לנצח גם עשורים אח"כ.

talco

Well-Known Member
מדהים, לא הכרתי את הקרן הזו.
בעבר דיברנו על השקעת דיבידנדים לעומת השקעת מדד; ההסכמה היתה שלהמונים, העצה הפשוטה ביותר היא לקנות מדד פסיבי רחב ולהחזיק ולכן זה מה שרואים שוב ושוב בכל מיני קבוצות השקעה בפייסבוק\בלוגים וכו'.
מפתיע איך העצה הפשוטה היא לא לקנות LEXCX ולהחזיק.
מכירים מדדים נוספים דומים?

daat99

מייסד
מנהל
ההסכמה היתה
הסכמה של מי?
* קנת' פרנץ' ויוג'ין פאמה לא הסכימו
* וורן באפט לא הסכים (תבדיל בין מה שהוא אומר "לאמריקאי הממוצע שקונה ומוכר בגלל שהוא שמע/ראה" לבין מה שהוא אומר לתלמידי מנהל עסקים ומה שהוא מיישם בעצמו)
* צ'רלי מאנגר לא הסכים
* פיטר לינץ' לא הסכים
* ג'רמי סיגל לא הסכים

אפילו ג'ון בוגל - ממציא גישת ההשקעות המחקות מדד - לא מסכים עם הגישה של משקיעי המדד להימנעות מדיבידנדים (ראה פרק שלם בספר האחרון שהוא פרסם לפני מותו שבו הוא שולח את כולם לקרוא את הבלוג של DividendGrowthInvestor.com).
לכן זה מה שרואים שוב ושוב בכל מיני קבוצות השקעה בפייסבוק\בלוגים וכו'.
הסיבה שזה מה שרואים בקבוצות האינטרנט השונות היא כי הן מורכבות מאנשים שמפמפמים מידע שגוי ללא אימות ואנשים אחרים שמאמינים להם בלי לבדוק את נכונות המידע.

מכירים מדדים נוספים דומים?
ראה מחקר של ג'רמי סיגל על SP500 המקורי לעומת SP500 המעודכן שמראה שוב "שקנה והחזק" עדיף על "קנה ועדכן".

מומו

Well-Known Member
מה שהוא אומר זה שהם קיבלו מידע חדש על כמות המניות שהיו זמינות להשקעה באותן השנים ומכיוון ששווי השוק של החברה הוא בסך הכל הכפלה של כמות המניות הזמינות עם מחיר השוק אז שווי השוק השתנה.
מעדכן שהתשובה שלו היתה זהה להשערה שלך ובכך סגרתי את האפשרות לשאול את חתן פרס הנובל שאלות נוספות לצערי :(

talco

Well-Known Member
הסיבה שזה מה שרואים בקבוצות האינטרנט השונות היא כי הן מורכבות מאנשים שמפמפמים מידע שגוי ללא אימות ואנשים אחרים שמאמינים להם בלי לבדוק את נכונות המידע.
אני חייב להגיד שאני דווקא תומך ברעיון של לימוד האוכלוסייה על מדדים מחקים.
בסוף, לא לכל מי שיש סכום כספי שחסך יש את הרצון לרכוש ידע להשקיע אותו, ובחירת מניות דורשת מעט יותר התעמקות. אפשר לטעון שזו התעמקות נהדרת ששווה את הזמן וכו' אבל זה beyond the point.
מי שרוצה השקעה קלה וסבירה, מדד פסיבי הוא אופציה לא רעה בכלל. ומי שמתעמק מעבר, מרוויח.
רק שבכל תעשיית הפמפום הזו, למה לא לפמפם LEXCX? יש לי שאלה דומה על הנאסדק, שגם היסטורית מנצח עשרות שנים את ה-S&P500.
ושאלה נוספת מעבר, אתם רואים חסרונות בהשקעה במדד זה לעומת מחקה s&p500, מלבד דמי ניהול גבוהים יותר? (כמובן שעדיף השקעות אחרות, ובכל זאת, יש מקרים שלקלות הכניסה יש משקל גדול יותר).

ראה מחקר של ג'רמי סיגל על SP500 המקורי לעומת SP500 המעודכן שמראה שוב "שקנה והחזק" עדיף על "קנה ועדכן".
אפילו צעיר שכמותי זכה לפתוח פה דיון על שיטת coffee can. למיטב זכרוני הדעות היו לעשות מה שעושה לך טוב פסיכולוגית.

daat99

מייסד
מנהל
ובחירת מניות דורשת מעט יותר התעמקות.
אני חולק על המסקנה הזו.
לעניות דעתי היכולת להיצמד להשקעה בשנות משבר לא "ניתנת בחינם רק בגלל שמחקים את המדד".
ברגע האמת אנשים יעומתו עם המציאות והלחץ החברתי והמשפחתי העצום שיופעל עליהם צפוי שוב לגרום להם למכור בירידות בניגוד לתיאוריה.
ההיסטוריה מתחרזת עם עצמה בצורה מעולה...

למה לא לפמפם LEXCX?
למה כן?
למה לשלם דמי ניהול מוגזמים בשביל משהו שאפשר לעשות לבד?
ראה למשל את המחקר של ג'רמי סיגל - תקנה את המניות שמרכיבות את המדד ואל תבצע את ההתאמות של המדד - פחות עבודה ותוצאות יותר טובות :)

יש לי שאלה דומה על הנאסדק, שגם היסטורית מנצח עשרות שנים את ה-S&P500.
הנאסדק הוא מדד חדש מדי בשביל לקבוע שהוא מנצח את ה-SP500 לאורך זמן והוא גם מדד מוטה חברות טכנולוגיה שברובן מבוססות חלום ולא רווחים במציאות.

אתם רואים חסרונות בהשקעה במדד זה לעומת מחקה s&p500
1. דמי ניהול
2. אפשר לעשות זאת לבד בקלות יתרה
3. מוסתרת ממך ההחזקה עצמה

למיטב זכרוני הדעות היו לעשות מה שעושה לך טוב פסיכולוגית.
זה תמיד ינצח כל טיעון מתמטי/היסטורי.
אם המשקיע לא מצליח להיצמד להשקעה בשל פסיכולוגיה שאינה מתאימה אז הוא לא יקבל את התוצאות של ההשקעה.

19yoboy

Well-Known Member
  1. הורדה של קובץ הנתונים מהאתר של קנת פרנץ. הקישור לעמוד מופיע באחד הפוסטים למעלה
    אני השתמשתי בקובץ Portfolios Formed on Dividend Yield - קישור ישיר לקובץ בפורמט CSV
  2. טעינה לאקסל או לגוגל שיט וחלוקה לגליונות באופן הבא:
    גיליון 1 - הנתונים המקוריים ללא שינוי
    גיליון 2 - Value Weight Returns -- Monthly
    גיליון 3 - Equal Weight Returns -- Monthly
    גיליון 4 - Settings מכיל את ההגדרות:
    100:Initial amount (סכום התחלתי להשקעה ביולי 1927)120:Months (מספר החודשים לחישוב)
מכאן והלאה השלבים זהים לגיליון 2 וגיליון 3:
קיבוע (Freeze) עמודה ראשונה ושורה ראשונה כדי שיהיה נוח לעבוד עם ריבוי השורות והעמודות

העתקה של 19 הכותרות (עמודות B עד T) 3 פעמים. קיבלנו סה"כ 4 סטים של 19 עמודות כל אחד:
387

הגעתי לחלון הזה ואני לא מבין כלום
מה אני חסר?

סטרבו

Well-Known Member
לא חסר כלום חביבי.
עמודה ראשונה - חודש ושנה. מתחיל ביולי 1927.
עמודות G-J חלוקה של חמישונים (20%) של תשואת דיבידנד.
עמודות T-K חלוקה לעשירונים (10%) של תשואת דיבידנד.
הערכים בתאים זה ערכי תשואה.

ככה תוכל לחשב תשואה של כל קבוצת מניות לאורך כמה זמן שתרצה ולפי איזה חיתוך שתרצה.
אני כבר לא זוכר 100%, אבל לדעתי החלוקה משתנה אחת לשנה (ז"א אם היית רוצה לעקוב במדויק אחרי הקובץ, היית צריך לשנות את התיק אחת לשנה).

daat99

מייסד
מנהל
מה אני חסר?
זה המידע הגולמי.
את המידע הזה אתה צריך לנתח.
אתה יכול להוסיף עמודות למשל עם נוסחאות שמחשבות מה היה קורה להשקעה של 100 דולר בכל קבוצה ואז לראות את פערי הענק בין הלא מחלקות למחלקות.

אתה יכול להמשיך משם ולהוסיף עוד עמודות שבודקות איזו קבוצה הניבה את התוצאה הטובה ביותר בכל תקופת השקעה של 31 שנה בלי קשר לאיזה חודש התחלנו להשקיע ובכך לקבל תוצאה חד-משמעית של איך היה אפשר לנצח את השוק בכל השקעה ארוכת טווח שכזו :)

אין גבול לכמות המחקרים שניתן לבצע על הנתונים הללו והתובנות שמתקבלות מהם.

19yoboy

Well-Known Member
צפה בקובץ המצורף 387

הגעתי לחלון הזה ואני לא מבין כלום
מה אני חסר?
-עכשיו אני מצליח לראות שעמודה A - מייצגת את השנה והחודש.
-מה זה LO,MED,HI, בקיצור כל התאים מB20 ועד T20, מה זה עשירון, חמישון, לא יצא לי להיתקל במושגים האלה בשוק ההון.
-לדוגמה תא C21 עם ערך של 7.74, מה זה אומר?
-איפה תשואות הדיבידנד?
-מה המטרה של הקובץ? מה הוא מראה לי כאן מבחינת נתונים גולמיים?

בודקות איזו קבוצה הניבה את התוצאה הטובה ביותר
בעמודות ריקות להתחיל לחשב נוסחאות?

daat99

מייסד
מנהל
-מה זה LO,MED,HI,
חילקו את כל החברות לשלושה קבוצות:
30% תחתונים
40% באמצע
30% עליונים

זה כמו החמישונים (חמישה קבוצות שבכל אחת יש 20%) או העשירונים (עשרה קבוצות שבכל אחת יש 10%) רק לשלושה קבוצות שאינן שוות בדיוק (במקום 33.3333% בכל קבוצה החליטו על 30/40/30).

מה זה עשירון
עשירית מהחברות לפי מיקומן אחרי שממיינים את החברות לפי תשואת דיבידנד.
עשירון תחתון: 10% מהחברות עם תשואה הדיבידנד הנמוכה ביותר.
עשירון שני: 10% מהחברות עם תשואת הדיבידנד הנמוכה ביותר שהן מעל העשירון התחתון
...
עשירון עליון: 10% מהחברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר.

כמו העשירונים רק 5 קבוצות שבכל אחת יש 20% מהחברות במקום 10 קבוצות שבכל אחת יש 10% מהחברות.

לא יצא לי להיתקל במושגים האלה בשוק ההון.
אלו לא מושגים משוק ההון אלא מהעולם בכלל.
למשל יש את העשירונים לפי רמת הכנסות:

לדוגמה תא C21 עם ערך של 7.74, מה זה אומר?
שהקבוצה שמכילה את ה-30% מהחברות עם תשואת הדיבידנד הנמוכה ביותר הניבה למשקיע "תשואה כוללת" (עליית מחיר כולל השקעה מחדש של דיבידנדים ללא מיסוי ועמלות) של 7.74% בחודש יולי בשנת 1927.

תשים לב שמדובר על תשואה של חודש בודד ולא תשואה שנתית.

-איפה תשואות הדיבידנד?
לא מופיעה שם.

-מה המטרה של הקובץ?
איגוד נתונים היסטוריים שעליהם קנת' פרנץ' ויוג'ין פאמה התבססו במחקרים שעבורם הם קיבלו פרס נובל בכלכלה.
אנחנו לוקחים את הנתונים הללו ומבצעים מחקרים משל עצמנו :)

מה הוא מראה לי כאן מבחינת נתונים גולמיים?
מה הייתה התשואה הכוללת שלך אם היית משקיע באחת מהקבוצות הנ"ל בעולם ללא מיסוי ועמלות - כמו כל המחקרים המוכרים בעולם הפיננסים.

בעמודות ריקות להתחיל לחשב נוסחאות?
למשל.

אני הוספתי כמה עשרות עמודות לגרסה שהורדתי ממנו בשביל לחשב את מה שאני רציתי.

19yoboy

Well-Known Member
חילקו את כל החברות לשלושה קבוצות:
30% תחתונים
40% באמצע
30% עליונים

זה כמו החמישונים (חמישה קבוצות שבכל אחת יש 20%) או העשירונים (עשרה קבוצות שבכל אחת יש 10%) רק לשלושה קבוצות שאינן שוות בדיוק (במקום 33.3333% בכל קבוצה החליטו על 30/40/30).
איפה אני רואה מה כל קבוצה מייצגת?

526

אם כך, לאחר שלושת הקבוצות ששאלתי עליהן, מופיעות כל אלו שצירפתי.
ומה הן מייצגות? יש עוד קבוצות? אז יש המון המון אחוזים שהשלם שלהם הוא לא 100, לפי מה שרואים כאן?
יש את השלושה שהצגת בפני, אחריו lo 20 מגיע עם 20% תחתונים, qnt שאני לא יודע מהו, עליונים 20% וdec שלדעתי זה מייצג דצמבר (מה הקשר?), יש לי עדיין אי בהירות.

עשירית מהחברות לפי מיקומן אחרי שממיינים את החברות לפי תשואת דיבידנד.
עשירון תחתון: 10% מהחברות עם תשואה הדיבידנד הנמוכה ביותר.
עשירון שני: 10% מהחברות עם תשואת הדיבידנד הנמוכה ביותר שהן מעל העשירון התחתון
...
עשירון עליון: 10% מהחברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר.
הבנתי.
-איפה אני רואה את התשואה של כל קבוצה?

שהקבוצה שמכילה את ה-30% מהחברות עם תשואת הדיבידנד הנמוכה ביותר הניבה למשקיע "תשואה כוללת" (עליית מחיר כולל השקעה מחדש של דיבידנדים ללא מיסוי ועמלות) של 7.74% בחודש יולי בשנת 1927.
אז אם הייתי משקיע בחברות האלה, סוף החודש יולי 1927 הייתי עם 1.0774 מהסכום ההתחלתי?

daat99

מייסד
מנהל
איפה אני רואה מה כל קבוצה מייצגת?
בכותרת :)

DEC = עשירון
QNT = חמישון

ומה הן מייצגות?
את עשרת העשירונים וחמשת החמישונים.

יש עוד קבוצות?
בעולם - כן.
באקסל של קנת' פרנץ' - לא.

-איפה אני רואה את התשואה של כל קבוצה?
בעמודות הרלוונטיות :)

אז אם הייתי משקיע בחברות האלה, סוף החודש יולי 1927 הייתי עם 1.0774 מהסכום ההתחלתי?
בעולם ללא מיסוי ועמלות שבו ניתן לרכוש שברי מניות ובאמת להשקיע בכל הקבוצה באופן מיידי במחיר הפתיחה ולמכור במחיר הסגירה.

koko

Member
להבנתי המחקר התבצע ללא התחשבות במס, ועם השקעה מחדש של הדיבידנדים.
איך ניתן להתחשב בזה, ולמה אתם חושבים שלאחר הורדת מס תהיה תשואה עודפת למחלקות?

למעלה תחתית