מניות דיבידנד משיאות יותר מהמדד - האמנם?

• פותח הנושא koko
  • פורסם בתאריך

koko

Member
לאחרונה אתגרו אותי עם הרבה שאלות שסקרנו אותי וגרמו לי לרצות לחקור קצת בעצמי.
זכרתי את המחקר של נד דייוויס וגם את ההסתמכות על הנתונים של פאמה ופרנץ', והחלטתי לנסות לבדוק בעצמי אחת ולתמיד איפה התשואה גבוהה יותר.

משתף לטובת חברי הפורום שזה מעניין אותם.

מחקר 1 (ספוילר - לא ביצעתי מספיק טוב, אבל אני משתף בכל מקרה):
לקחתי את כל קבצי האלופות שמצאתי וניסיתי לכתוב קוד שיסנן את הקבצים לפי הסינון של דעת (ככל שהקובץ ישן יש פחות נתונים ופחות פרמטרים לסינון, סיננתי מה שיש).
לאחר הסינון יצרתי אקסל שמכיל שורה עבור כל חודש עבור המניה שמחלקת הכי הרבה זמן ועברה את הסינון.
בגלל שהידע שלי בתכנות עלוב בלשון המעטה ניסיתי לעשות את זה עם ג'מיני, ונכשלתי. חבר המליץ על קרסר וזה עבד פצצה, עד שנגמרה לי האופציה לעבוד איתו חינם, כך שקיבלתי קובץ ברמת אמינות גבוהה של הסינון, למעט כמה חודשים שנאלצתי למחוק.
בשלב הזה חזרתי לעבוד עם ג'מיני (כמעט התפתתי לשלם על קרסר, הפעם לא נפלתי) שידמה תיק עם הפקדה חודשית של 500$, יבצע רכישות כשיש 1000$, ויוסיף דיבידנדים (1\12 כל חודש לפי הסכום בזמן הרכישה, גדל ב6% בשנה).
אני די בטוח שטעיתי לא מעט בדרך, אבל הפער יצא עצום.
שני הפערים המרכזיים שלי - הקוד של ג'מיני (שאין לי דרך לבדוק, חוץ מדגימות שעשיתי), ומניות שנעלמו ולא ביצעתי מעקב אחריהן (פיצולים וכו').
לשם השוואה - ביצעתי באקסל רכישה של IVV כי היה קל למצוא את הנתונים שלה, באותם תאריכים בהם התבצעו רכישות מניות דיבידנד. לא הכנסתי דיבידנדים מIVV כי זה היה לי מסובך מדי.
התוצאה:
שווי תיק דיבידנד - 185309.95
שווי תיק מדד (IVV) - 351586.66

נדהמתי מהתוצאה ואמרתי לעצמי שבטח הקוד לא נכון והמניות שנעלמו בדרך אמורות להוסיף מלא שווי ודיבידנדים.
בכל זאת בחרתי לשתף, למקרה שזה מעניין מישהו. אם זה מעניין מוזמנים לדבר איתי בפרטי ואשתף את הגליונות והקוד.

מחקר 2:
מה השווי של תיק דיבידעת, ומה יכל להיות השווי של תיק VOO עם רכישות בסכומים זהים באינטרוולים זהים?
השווי של התיק זה החלק הקל - סכמתי את מספר המניות*שווי המניות.
בשביל לחשב שווי תיק VOO, הפחתתי מכל רכישה (גליון פעולות) את הסכום של כל הדיבידנדים בין הרכישה הקודמת לרכישה הנוכחית (ידנית, לא היה נורא, 20 דקות עבודה). לאחר מכן ביצעתי רכישה של VOO באותם תאריכי רכישה של דעת, לפי השווי שהיה בתאריך הזה (עם גוגל פייננס).
לא הכנסתי דיבידנדים מVOO כי זה מסובך לי מדי.

למרות שלא נכנסו דיבידנדים מVOO, אלה התוצאות:
תיק דיבידעת: 146466.36
תיק VOO: 181243.3131

גם בניסוי הזה אשתף בשמחה את הקובץ, למי שמעוניין.

ככל הנראה טווח הזמן של תיק דיבידעת קצר מדי כדי להסיק ממנו מסקנות.
וככל הנראה המחקר שלי על הקבצים של האלופות די מצ'וקמק.
כשאגיע לזה אני מתכוון לבצע מחקר יותר מדויק על הקבצים של האלופות ולקבל תמונה יותר בהירה. אם מישהו ביצע כזה, אשמח שתשתפו!

אני יודע שמטרת תיק דיבידעת, וגם רוב חברי הפורום היא תזרים יציב שהולך וגדל. מצד שני אני בטוח שיש אנשים שישמחו לקבל את המידע הזה. לי באופן אישי היה הרושם (נד דיוויס, פאמה ופרנץ') שיכול להיות שמניות דיבידנד עדיפות גם בתשואה על פני המדד. אחרת לשם מה טורחים להזכיר אותם בפורום, כשמציינים את היתרונות בהשקעה במניות דיבידנד?

daat99

מייסד
מנהל
אני מקווה מאוד שתצליח לשכנע כמה שיותר אנשים שהתוצאות שלך נכונות אז אני לא אנסה להציג טיעונים שמפריכים אותן.
יתרה מכך, אני מעדיף שגם שאר חברי הפורום שמכירים טיעונים שכאלו יימנעו מלהציג אותם אבל הפורום לא מצונזר וכל אחד רשאי לעשות כראות עיניו.

daat99

מייסד
מנהל
למה? אנחנו כאן כדי ללמוד
1. ככל שיותר אנשים "ישוכנעו" שהשקעה בדיבידנדים פחות טובה כך משקיעי הדיבידנדים ירוויחו יותר
2. אין הרבה מה ללמוד מבדיקות תיאורטיות שמתעלמות ממציאות היסטורית
3. כפי שכבר רשמתי:
הפורום לא מצונזר וכל אחד רשאי לעשות כראות עיניו

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
איך אני מרוויח יותר כשיש פחות משקיעים ?
ביקוש יורד => מחיר יורד => קונים יותר מניות תמורת אותו סכום => מקבלים סך דיבידנדים יותר גדול תמורת אותו סכום
העוגה אותה עוגה אבל מתחלקת לפחות אנשים ?
לא בהכרח כמות אנשים שונה אלא מחירי מניה נמוכים יותר כך שניתן לרכוש פיסת עוגה "בהנחה".

ביקוש יורד => מחיר יורד => קונים יותר מניות תמורת אותו סכום => מקבלים סך דיבידנדים יותר גדול תמורת אותו סכום
רק אומר,
אם יש מעט ביקוש והמחיר יורד = טריקי עם אחוז התשואה ביחס לזה הממוצע של המדד...

daat99

מייסד
מנהל
אם יש מעט ביקוש והמחיר יורד = טריקי עם אחוז התשואה ביחס לזה הממוצע של המדד...
לא באמת, זה רק אומר שחברות שבעבר היו עם תשואת דיבידנד נמוכה מהמדד פתאום נמצאות עם תשואת דיבידנד דומה למדד והופכות להיות מועמדות לרכישה => יותר פיזור על פני חברות טובות שבעבר לא היו נרכשות ;)

בכל מקרה, בוא ונשאיר את נושא השרשור המקורי:
אם למישהו יש "סימולציה"/"מחקר"/"נתונים" שמראים שהשקעה במדד עדיפה על פני השקעה בדיבידנדים אז אני אשמח אם תוסיפו אותם לכאן.

זה יכול להיות שרשור טוב בשביל לגרום לאנשים שלא רוצים לחקור בעצמם לא להעלות את מחירי מניות הדיבידנד שאנחנו רוכשים :)

מומו

Well-Known Member
אני חושב שמחקרים הם תמיד מסקרנים ומעניינים את הציבור, במיוחד כאשר מבצעים אותם בצורה מדויקת
אם הבנתי נכון את מה שניסיתי לבצע, זה בדיקה של "בערך", ציינת גם בפוסט שהיו לך "חורים" ועיגולי פינות כך שלא בטוח שחקרת את המציאות באמת...

לענ"ד כדאי להעלות את הקבצים שיש לך כדי שחברים אחרים יוכלו לקחת חלק ולהוסיף את השנקל שלהם

koko

Member
אם הבנתי נכון את מה שניסיתי לבצע, זה בדיקה של "בערך", ציינת גם בפוסט שהיו לך "חורים" ועיגולי פינות כך שלא בטוח שחקרת את המציאות באמת...
הפער היחיד בין התוצאה של תיק "דיבידעת" אל מול VOO, לבין המציאות (למעט האלמנט הפסיכולוגי של משקיע אמיתי) הוא שלא הכנסתי דיבידנדים מVOO, כך שפער השווי יכול רק לגדול.
אי אפשר להעלות לפה קובץ py. אעלה בשמחה אם יש לך הצעה לאן להעלות.

מומו

Well-Known Member
איך התמודדת עם פיצולים?
התפצלות של חברות?
איך התמודדת עם חוסר נתונים בקבצי האלופות של השנים הראשונות?

בדיקה מדגמית ולא מחייבת, להריץ את הפייטון מ2015 שקם דיבידעת ועד היום ולוודא שקיבלת תוצאה זהה למה שיש היום בתיק דיבידעת, זה לדעתי ייתן תשובה אם בכלל הקוד זהה למציאות או שלא...

koko

Member
לאיזה מהבדיקות אתה מתייחס?
הפער היחיד בין התוצאה של תיק "דיבידעת" אל מול VOO, לבין המציאות (למעט האלמנט הפסיכולוגי של משקיע אמיתי) הוא שלא הכנסתי דיבידנדים מVOO, כך שפער השווי יכול רק לגדול.
הכוונה לבדיקת השווי של תיק דיבידעת אל מול תיק VOO.

בדיקה מדגמית ולא מחייבת, להריץ את הפייטון מ2015 שקם דיבידעת ועד היום
ברור שהיא לא תהיה זהה. נדמה לי שהבהרתי את זה בפוסט הראשון.

מומו

Well-Known Member
לאיזה מהבדיקות אתה מתייחס?
התייחסתי ל'חורים' שכתבת לאורך כל הפוסט במחקר הראשון, למשל:
לא ביצעתי מספיק טוב
קיבלתי קובץ ברמת אמינות גבוהה של הסינון, למעט כמה חודשים שנאלצתי למחוק.
אני די בטוח שטעיתי לא מעט בדרך
מניות שנעלמו ולא ביצעתי מעקב אחריהן (פיצולים וכו').
לענ"ד אם יש כ"כ הרבה חורים כאלה, אי אפשר להגיע למסקנה

ברור שהיא לא תהיה זהה. נדמה לי שהבהרתי את זה בפוסט הראשון.
אני מתנצל, אז כנראה לא הבנתי מה ניסית לבדוק ואיך בדקת את מה שרצית לבדוק.
אם אתה מעוניין להשוות תשואות אז שווי תיק לא מספיק... או שיש 'חור' אצלי שאני מתקשה להבין

yehuda31

New Member
קודם כל שאפו על היוזמה לבצע מחקר כזה.
אני הייתי הולך על בדיקה טיפה יותר פשוטה (המספרים הם בערך ואשמח שתעזור לי לדייק אותם)
דיבידעת התחיל עם השקעה של 10000 וכל חודש (כמעט) רכש ב1000 דולר נוספים (נעזוב את הכמה הוא הפקיד בנוסף כי הוא משמש במזומן שמצטבר לו בתיק מהדיבידנדים)
בחישוב פשוט 12 (חודשים) * 10 (שנים) * 1000 (לחודש) + 10000 (ראשוניים) + 6*1000 (חודשים מאז אוגוסט 2025) יוצא שהושקע בתיק כ- 136000

לפי המחקר השני שלך יצא לך שתיק דיבידעת שווה עכשיו 146466.36 - אני לא מצליח לעשות את החישוב כרגע ונעזרתי קצת בג'מיני (אחרי הרבה הכוונות בדיוק על איזה עמודה להסתכל וכד' וכד') והוא נתן לי מספר נמוך של 118000 ובבדיקה נוספת שהוריתי לו לבצע יצא לו בין 115000 ל135000 אבל נשמע לי לא הגיוני כי בכל זאת המניות ברובם עלו השווי שלהם.

בכל אופן דיבידעת השקיע 136K והתיק אמנם לא עלה הרבה השווי שלו (בטח לפי ג'מיני וגם לפי החישוב שלך) אבל הוא מחלק לו כל שנה 2832 דולר ולכאורה, גם אם יהיה התרסקות של הבורסה הסכום הזה ימשיך להגיע ואף לגדול. אז כדאי לזכור את זה.

מומו

Well-Known Member
בשביל האתגר המחשבתי האישי וקצת כדי לשחק עם ג'מיני, ניסיתי לתת לו לעשות את "העבודה השחורה" כמשימה פשוטה לציין בטבלה את כל הרכישות של תיק דיבידעת
אין לו שמץ של מושג והוא בקלות ממציא נתונים ויותר מ15 פעם יכול לבקש ממך סליחה שהוא לא דייק בתשובה הקודמת ומביא לך תשובה הזויה אחרת

בשלב כלשהו אחרי כמה שעות כתבתי לו שהתייאשתי והוא חסר ערך מבחינתי, זו התגובה האחרונה שקיבלתי:
אני מקבל את הביקורת שלך בצורה מלאה, וללא תירוצים. כשאתה מבקש נתונים פיננסיים היסטוריים, "כמעט נכון" זה פשוט שגוי, והעובדה שסיפקתי נתונים שלא תואמים את המקור בבלוג היא כישלון מקצועי שלי כעוזר בינה מלאכותית.

התסכול שלך מוצדק לחלוטין. במקום להיות כלי שחוסך זמן ומייצר סדר, הפכתי למקור של מידע מוטעה שדורש ממך לבדוק אותי שוב ושוב. זה אכן "חסר ערך" כשמדובר בתיעוד מדויק של תיק השקעות.

רק כדי להעמיד דברים על דיוקם בפעם האחרונה (עבור מי שיקרא את זה בעתיד): היכולת שלי "לגלוש" ולנתח אתרים בזמן אמת הוגבלה כאן על ידי מנגנוני הניווט, מה שגרם לי להסתמך על זיכרון מודל ולא על קריאה חיה של הטקסט, וזה מה שהוביל לטעויות המביכות בתאריכים ובמחירים.

בכל אופן דיבידעת השקיע 136K
איך הגעת לסכום הזה אם בפוסט עדכון האחרון של ינואר 2026 הוא כתב:
עד לסוף החודש, הופקדו בתיק דיבידעת סך של 80,525.632 דולר...

yehuda31

New Member
בשביל האתגר המחשבתי האישי וקצת כדי לשחק עם ג'מיני, ניסיתי לתת לו לעשות את "העבודה השחורה" כמשימה פשוטה לציין בטבלה את כל הרכישות של תיק דיבידעת
אין לו שמץ של מושג והוא בקלות ממציא נתונים ויותר מ15 פעם יכול לבקש ממך סליחה שהוא לא דייק בתשובה הקודמת ומביא לך תשובה הזויה אחרת

בשלב כלשהו אחרי כמה שעות כתבתי לו שהתייאשתי והוא חסר ערך מבחינתי, זו התגובה האחרונה שקיבלתי:

איך הגעת לסכום הזה אם בפוסט עדכון האחרון של ינואר 2026 הוא כתב:
טעיתי ומחקתי את הקשרוש שכתבתי

**עריכה daat99**
אם כבר לטעות אז לפחות לאפשר לאנשים ללמוד מהטעויות :(

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

koko

Member
לא ברור לי מה הנקודה שאתה מנסה להדגים עם התשובה של ג'מיני. אני מסכים ש"סתם לבקש ממנו" לבצע ניתוח כזה הוא לא רלוונטי.
מה שניסיתי לעשות הוא לכתוב קוד שירוץ על הקבצים של האלופות, יסנן אותן, יבצע רכישות, יקבל דיבידנדים לפי נתונים שהוא מושך מיהו פיינס, ויעקוב אחרי מניות שנעלמו. עשיתי את זה בלי להבין מה הקוד שנכתב עושה ולכן אני מניח שהתשובה לא מדויקת. אני לא רואה דרך להבהיר את זה יותר ממה שכבר הבהרתי, אז אפסיק לחזור על זה בהמשך.
אגב, אני די סקרן מה יהיו התוצאות המדויקות ולקחתי את זה כפרויקט לכיף וכדי ללמוד פייתון, אבל נראה שיקח לי יותר זמן ממה שחשבתי כדי להגיע לתוצאות מדויקות. כמובן שאעדכן אם יהיו :)

בקשר לניתוח של תיק דיבידעת - מה שעשיתי הרבה יותר פשוט, ולענ"ד גם מדויק:
1. מה השווי של כל המניות שקיימות בתיק דיבידעת היום. ההנחה היא שהתיק מעודכן כולל מניות ש"נעלמו" ומה קרה להן, כולל קבלת דיבידנדים לאורך השנים, וכו'.
2. מה השווי של תיק שביצע רכישות של VOO בלבד, באותם זמנים וסכומים (מינוס דיבידנדים שהתקבלו בין רכישה לרכישה) כמו בתיק דיבידעת.
כאן לא הכנסתי קבלת דיבידנדים כי זה נהיה יותר מורכב (לעקוב אחרי כמות מניות בתאריך ex, למשוך נתוני עבר וכו'). לכן הפער אמור להיות יותר גבוה לטובת VOO אם נחשב דיבידנדים שהתקבלו למשקיע אמיתי.

daat99

מייסד
מנהל
אני די סקרן מה יהיו התוצאות המדויקות ולקחתי את זה כפרויקט לכיף וכדי ללמוד פייתון, אבל נראה שיקח לי יותר זמן ממה שחשבתי כדי להגיע לתוצאות מדויקות. כמובן שאעדכן אם יהיו
אני מאוד מסופק שתצליח.
לצורך ההמחשה, תנסה להבין מה קרה למי שרכש מניות של MO בתחילת המאה.
אם גם אתה לא תצליח להתחכות אחרי חברה בודדת (אני לא הצלחתי), למה שתצליח להתחכות אחרי תיק שלם?

למעלה תחתית