מניית MDP

• פותח הנושא SIN
  • פורסם בתאריך

SIN

Well-Known Member
מישהו הבין מה קרה עם המניה?

לפי מה שאני מבין היה SPINOFF, וממה שאני רואה התקבל ערך במזומן של 17 דולר למניה
ועוד כמות זהה של יחידות מניה בשווי 0 של Merdeith Holdings.

זה מוזר כי שווי המניה בעת הפיצול היה משהו כמו 50 דולר. לאן נעלמו עוד 33 דולר למניה?
האם בעצם מדובר בהפסד? ומה המשמעות של מניות דיבידנד בעין בערך 0?

daat99

מייסד
מנהל
לא הספקתי עדיין לעבור על הנושא אבל סביר להניח שמחיר המניות החדשות יעודכן במערכת לפי מחיר השוק במועד הרלוונטי (אולי הוא עדיין לא הגיע).

לאן נעלמו עוד 33 דולר למניה?
הסבירות היא שהם לא "נעלמו" אבל גם אם כן אז התשובה היא "תנודות השוק" :)

SIN

Well-Known Member
לפחות אצלי , זה לא המצב.

קיבלתי את אותה הכמות של מניות בחברה החדשה שנקראת Meredith Holdings, כולן בערך 0, ועם הערת לא סחיר על הנייר.
בנוסף, כתוצאה מהמכירה הכפויה, התקבל מזומן כפי שציינתי בערך של 17 דולר למניה.

כמו כן, קיבלתי מגן מס, בגלל שטכנית נוצר הפסד בין ערך המניה בעת הקניה, לבין הערך בעת המכירה (כאמור 17 דולר למניה) ומאחר וכל המניות שקיבלתי בחברה החדשה הן בערך 0, אז אין הכנסה נוספת מעבר לכך.

ממש מוזר. האם כך גם אצלך?

סטרבו

Well-Known Member
הייתה פה מכירה כפולה לפי מה שנראה. גם את עסקי הטלוויזיה מכרו, אבל גם את עסקי הספרינט (או כל החברה שנשארה) מכרו לiac
גם אם נכנסים לאתר של מרדית׳ ואז לקשרי לקוחות מופנים לאתר של iac.
לא יודע מה זה אומר מבחינת בעלי מניות, הזוי שצריך לחפור כל כך כדי להשיג מידע על כל המהלך. אולי אני פשוט לא יודע איפה לחפש.

ECO1

New Member
נכון היתה מכירה כפולה ל iac ול gray אני קיבלתי את כל הכסף לפי שווי המניה במזומן הרכישה של gray הגיעה בתור דיבדנד לפי ערך של 17 דולר למניה כל השאר בתור מיזוגֿֿ , שכמובן הייתי צריך לשלם עליו 25% מס במיידי (חשבון בנק ישראלי) ,לפחות אם המניה לא משלמת כבר שנה וחצי דיבדנדים אנחנו מקבלים אותה כמזומן , נקוה שהפעם אני יעשה בחירות יותר מוצלחות של מניות דיודינד שיוכיחן יכולת חלוקה בתקופות משבר.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
פרסמתי מאמר על הנושא כאן:
במאמר סקרתי גם את הרכישה המקורית והתוצאות שלה.

למעלה תחתית