מניית TROW

NadavDIV

New Member
היי כולם,

מניית TROW היא תעלומה בעיניי.

ירדה המון בשנה האחרונה.
הנתונים הפיננסים שלה מרשימים. צומחת, רווחית, מחלקת דיבידנדים ואפילו נכללת ברשימת ה-אריסטוקרטים של הדיבידנדים.

מכפיל נאה, יחס חלוקת דיבידנד בריא ובטא לא בשמיים.

אשמח אם מישהו יודע מה הסיבה לכך שאולי פספסתי.

*את הנתונים לקחתי מאתר Investing.com

daat99

מייסד
מנהל
היה דיון עליה כאן ממש ביום חמישי האחרון - אולי תוכל להפיק ממנו מידע שיועיל לך:

לי אין ידע על משהו מיוחד אבל אני לא חוקר חברות לעומק ומעדיף להסתפק בפיזור על פני כמות גדולה של חברות שעברו סינון בסיסי שמתמקד בצפי ליציבות תזרימית בעתיד.

סטרבו

Well-Known Member
אין לי מושג באמת.
אני יודע שכל הסקטור הזה היה בעשור האחרון בתמחור נמוך (לדעתי שאריות של משבר 2008).
לפי שיטת ההערכה שלך- אולי זו הזדמנות לקנות בהנחה?

NadavDIV

New Member
אין לי מושג באמת.
אני יודע שכל הסקטור הזה היה בעשור האחרון בתמחור נמוך (לדעתי שאריות של משבר 2008).
לפי שיטת ההערכה שלך- אולי זו הזדמנות לקנות בהנחה?
אני מנסה להבין בעצמי. משהו לא מסתדר לי מבחינת הנתונים, ביקשתי עוד חוות דעת מיועץ השקעות. אולי יש משהו שלא שמתי לב אליו, או שאולי זו בהחלט הזדמנות לקנות בהנחה ו"לנעול" תשואת דיבידנד נאה.

NadavDIV

New Member
היה דיון עליה כאן ממש ביום חמישי האחרון - אולי תוכל להפיק ממנו מידע שיועיל לך:

לי אין ידע על משהו מיוחד אבל אני לא חוקר חברות לעומק ומעדיף להסתפק בפיזור על פני כמות גדולה של חברות שעברו סינון בסיסי שמתמקד בצפי ליציבות תזרימית בעתיד.
תודה, אני אציץ.

daat99

מייסד
מנהל
ביקשתי עוד חוות דעת מיועץ השקעות
בפורום הזה אין יועצי השקעות ואין חוות דעת של יועצי השקעות.
בפורום הזה יש אנשים אנונימיים שאינם אנשי מקצוע שמביעים את דעתם האישית בלבד.

NadavDIV

New Member
בפורום הזה אין יועצי השקעות ואין חוות דעת של יועצי השקעות.
בפורום הזה יש אנשים אנונימיים שאינם אנשי מקצוע שמביעים את דעתם האישית בלבד.
לא אמרתי בפורום הזה שאני יועץ השקעות או שאציין את חוות דעתו של יועץ השקעות. אמרתי שאני ביקשתי חוות דעת מיועץ השקעות באופן אישי.

daat99

מייסד
מנהל
אמרתי שאני ביקשתי חוות דעת מיועץ השקעות
אני יודע אבל ניתן לפרש את המשפט הזה כאילו אתה מבקש כאן חוות דעת מיועץ השקעות ומכיוון שיש אנשים שמתבלבלים בין "יועץ" לבין "אדם עם ידע" ראיתי לנכון לציין מפורשות שאין כאן יועצים - רק אנשים עם ידע.

SIN

Well-Known Member
אני חושב שמה שאמור לעניין זה הנתונים האובייקטיבים של החברה - נתונים פיננסים בולטים לטובה, מעבר לכך שהיא עומדת במבחני הקריטריונים הרגילים.
כל השאר זה כבר סובייקטיבי.

בכל מקרה אם אתה מתכנן להשקיע לטווח הארוך, מה שחשוב בעיני זה תוכנית העבודה שקבעת לעצמך, והקריטריונים שהגדרת לעצמך שנותנים לך לישון בשקט בלילה.
כל השאר זה רעשי רקע מיותרים.

כמובן, אני לא ממליץ/מייעץ/איש ללא ידע וכו'

daat99

מייסד
מנהל
בכל מקרה אם אתה מתכנן להשקיע לטווח הארוך, מה שחשוב בעיני זה תוכנית העבודה שקבעת לעצמך, והקריטריונים שהגדרת לעצמך שנותנים לך לישון בשקט בלילה.
כל השאר זה רעשי רקע מיותרים.
כמה שאני מסכים עם מה שרשמת :)

sparkl

Active Member
אשמח אם מישהו יודע מה הסיבה לכך שאולי פספסתי.
החברות הללו, מנהלי הנכסים מה שנקרה, נורא רגישות לירידות בשווקים מסיבה אחת פשוטה - הם אוכלים מצלחת של דמי ניהול וגם ממה שמכנים "Assets Under Management" או AUM. כאשר יש ירידות בנתון הזה החברות הללו צונחות חזק - לא לבעלי לב חלש!. כאשר אנשים מוציאים כספים מהשוק יש פחות דמי ניהול וכו'.. זה מה שאנחנו רואים היום.

(אני בדעה ש BLK יותר טובה אבל למה לא לקחת את שתיהן אם מאמינים שהכול יסתדר)

לופטי

Well-Known Member
החברות הללו, מנהלי הנכסים מה שנקרה, נורא רגישות לירידות בשווקים מסיבה אחת פשוטה - הם אוכלים מצלחת של דמי ניהול וגם ממה שמכנים "Assets Under Management" או AUM. כאשר יש ירידות בנתון הזה החברות הללו צונחות חזק - לא לבעלי לב חלש!. כאשר אנשים מוציאים כספים מהשוק יש פחות דמי ניהול וכו'.. זה מה שאנחנו רואים היום.
ולראיה הקפאת הדיבידנד של BLKב2009.
בשנתיים האחרונות הדיבידנד של BLK עלה בכ 35% ושל TROW בכ 60% (ואפילו חילקה דיבידנד מיוחד בשנה שעברה). מה יהיה הלאה? מי יודע..

sparkl

Active Member

סטרבו

Well-Known Member
אם אני משווה ביצועים של עשור האחרון
מיום ספציפי עד יום ספציפי זה מידע לא רלוונטי בעליל.

בעיניי זה שהם לא ממש קיימים מחוץ לארצות הברית.
זה כבר שיקול רציני. מצד שני trow ללא חוב בכלל, בעוד בלאקרוק עם לא מעט. לא בדקתי את Blk לעומק כלל וכלל, זה רק בשליפה.

sparkl

Active Member
מיום ספציפי עד יום ספציפי זה מידע לא רלוונטי בעליל.
הם מחזירים יותר כמעת בכל טווח הזמן במעלך עשור אחרון אם אני מסתכל על inflation adjusted annual CAGR
זה לא ניצחון מוחלט אבל אם זה ימשך כך שנים קדימה אז מדובר על הבדל רציני לתווך זמן ארוך.

זה כבר שיקול רציני. מצד שני trow ללא חוב בכלל, בעוד בלאקרוק עם לא מעט. לא בדקתי את Blk לעומק כלל וכלל, זה רק בשליפה.
יש חוב ברמה זניחה:
200

הבעיה שלי עם TROW זה שהם בעיקר משווקים קרנות נאמנות לצרכן בארצות הברית בלבד וזה לא נראה סופר בטוח בקונטקסט דמוגרפי כאשר דור הבייבי בום מתחיל פרישה המונית לפנסיה. קראתי אזהרות על זה איפשהו .. אולי אני סתם מבלבל את המוח :p

Daniel

Member
חברה מעולה עם הנהלה בין הטובות בשוק, הפיננסים שלה מדהימים, מגדילה את הדיבידנד ברצף מעל 30 שנה בנוסף מחלקת מידי פעם דיבידנדים מיוחדים, לחברה אין סנט בחובות, היא ממשיכה לצמוח אורגנית ובעזרת רכישות אסרטגיות, הירידה במחיר המניה רק הופכת את החברה הזאת לאטרקטיבית הרבה יותר, ואגב הירידה ב AUM נורמלית לאור המצב בשווקים ובעולם ככלל, ככה שאין באמת מה להתרגש מזה, מה שכן החברה מתחילה להנפיק יותר ויותר קרנות סל מה שמראה על יכולת להתאים את עצמה לשוק ובנוסף לזה היא עדיין החברה המובילה בקרנות נאמנות וקרנות פנסיה בארה"ב.

לא המלצה, אני אישית מחזיק.

Div123

Well-Known Member
החברה הכריזה על הגדלה בשיעור של 1.6%, לאחר שבשנה שעברה הגדילה בשיעור של 1.7%.
זה מעניין נוכח קצב ההגדלות בעבר, כולל תשלומי דיבידנד מיוחדים.
קצה ההגדלה הנוכחי קטן אפילו מקצב ההגדלה במשבר של 2008.

Div123

Well-Known Member
בשנה שעברה אמרתי, ניחא, פועלים באחריות,
אבל עכשיו זה ממש מאכזב.
זאת אחת מחמש החברות הראשונות שקניתי, במרץ/אפריל 2020,
ועד שנה שעברה החברה מאד הרשימה עם תשלומי הדיבידנד.

למעלה תחתית