משיכת מזומן מחשבון Margin

עדיין יכול לעבוד
זה כמובן מצריך שתהיה לך יכולת להעביר מניות לחשבון הבנק למרות המינוף
בגדול כן, אבל דורש יותר מדי התעסקות בשביל הסכום שאני צריך,
נראה לי שפשוט אממש חלק קטן מאלו שנמצאות סביב רווח הפסד 0%,

וגם, אני לא בטוח שהם יאפשרו העברה של הבטוחות שיש להם כאשר אני במרג'ין,
אחרת, מה מונע ממישהו לקנות במינוף גבוה, להעביר לבנק ולממש או להחזיק ולהשאיר את אינטראקטיב בלי הבטוחות ?

daat99

מייסד
מנהל
וגם, אני לא בטוח שהם יאפשרו העברה של הבטוחות שיש להם כאשר אני במרג'ין,
כל התיק זה הבטוחות, לא רק המניות האחרונות שנרכשו.

אחרת, מה מונע ממישהו לקנות במינוף גבוה, להעביר לבנק ולממש או להחזיק ולהשאיר את אינטראקטיב בלי הבטוחות ?
דרישת הבטוחות אבל אתה אפילו לא קרוב אליה כך שזה לא רלוונטי למקרה שלך.

moshe

Well-Known Member
אני תמיד משתמש בהוראת לימיט בהמרות כי בהוראת מרקט השער משתנה וזה לרוב מוביל לאחת משתי תוצאות:
1. המרה של סכום לא נכון
2. הוראה נחסמת כי ביצוע יוביל למינוס וזה אסור לי כתושב ישראל
אז עדיין לא הבנתי איך אתה נכנס למינוס עם הלוואה אם ההוראה נחסמת?

מישהו יכול בבקשה להסביר או לפחות איפה לקרוא כדי להבין איך לקבל הלוואה ב IBKR בריבית נמוכה במטבע דולרי למרות שהמשיכה בשקלים במקרה ויש חשבון אחד ?

תודה מראש

סטרבו

Well-Known Member

מישהו יכול בבקשה להסביר או לפחות איפה לקרוא כדי להבין איך לקבל הלוואה ב IBKR בריבית נמוכה במטבע דולרי למרות שהמשיכה בשקלים במקרה ויש חשבון אחד ?

תודה מראש
אי אפשר להיכנס למינוס בהמרת מטבע. רשות שוק ההון הישראלית אוסרת זאת, ולכן אינטראקטיב לא ימלאו את העסקה במקרה כזה.

יש דרכים לעקוף את זה , אולי ירחיבו פה אנשים.

daat99

מייסד
מנהל
הפוך:
ההוראה נחסמת כי אם היא לא תחסם אז אתה תכנס למינוס וזה אסור.

1. פותחים תת-חשבון נוסף (אותו שם משתמש/סיסמה)
2. מעבירים דולרים מהחשבון הראשי לתת החשבון החדש ובכך מייצרים מינוס דולרי בחשבון הראשי ופלוס דולרי בתת החשבון החדש
3. ממירים את הדולרים שהועברו לתת החשבון לשקלים ומקבלים מינוס דולרי בחשבון הראשי ופלוס שקלי בתת החשבון החדש
4. מושכים את השקלים מתת החשבון החדש ומקבלים מינוס דולרי בחשבון הראשי ותת-חשבון כמעט ריק (עד כדי שאריות של המרה/עמלות)

יש עוד דרכים כמו שימוש באופציות בשביל "לקחת הלוואה דולרית" ואז לא צריך תת-חשבון אבל זה הרבה יותר מורכב ויש כאן פוטנציאל גדול לטעויות קטסטרופליות אם לא מבינים בדיוק מה עושים ואיך עובדים עם האופציות האלו.

moshe

Well-Known Member
אי אפשר להיכנס למינוס בהמרת מטבע. רשות שוק ההון הישראלית אוסרת זאת, ולכן אינטראקטיב לא ימלאו את העסקה במקרה כזה.
ההוראה נחסמת כי אם היא לא תחסם אז אתה תכנס למינוס וזה אסור.
תודה
אם אני פשוט אבקש משיכה של שקלים ואז אעשה את ההמרה ואכנס למינוס דולרי אז ההמרה הזו תיחסם?

daat99

מייסד
מנהל
ם אני פשוט אבקש משיכה של שקלים ואז אעשה את ההמרה ואכנס למינוס דולרי אז ההמרה הזו תיחסם?
אכן.
אתה יכול לשלוח מכתב "תודה" לרשות שוק ההון על כל שהיא הכריחה את אינטראקטיב לאסור את זה רק על ישראלים בצורה שמדמה "אנטישמיות עצמית"...

סטרבו

Well-Known Member
אכן.
אתה יכול לשלוח מכתב "תודה" לרשות שוק ההון על כל שהיא הכריחה את אינטראקטיב לאסור את זה רק על ישראלים בצורה שמדמה "אנטישמיות עצמית"...
יש היגיון בדבר. לא מיעוט בטל של אנשים משחק ומהמר בשערי מטבעות . יש דוגמאות גם בשרשור המיוחד פה בפורום. אם אנשים לא רוצים שיתיחסו אליהם כמו תינוקות, שיפסיקו להתנהג כך. (כמובן, זה בהכללה)

daat99

מייסד
מנהל
יש היגיון בדבר. לא מיעוט בטל של אנשים משחק ומהמר בשערי מטבעות . יש דוגמאות גם בשרשור המיוחד פה בפורום. אם אנשים לא רוצים שיתיחסו אליהם כמו תינוקות, שיפסיקו להתנהג כך. (כמובן, זה בהכללה)
1. יש דרכים אחרות להתמודד עם התופעה
2. אנחנו במדינה חופשית (אני מקווה) ולאזרחים צריך להיות מותר לעשות מה שהם רוצים עם הכסף של עצמם (כל עוד זה לא פוגע באחרים בצורה מכוונת)

המדיניות הזו משולה לאיסור על שימוש בחשמל כי מישהו פעם התחשמל.

למעלה תחתית