שיקולי ״איפה לנהל את תיק הדיבידנדים?״

אני מנהל כבר שנים תיק מחקה מדדים ב-IB ומכסף חדש שנכנס אני רוצה להקים תיק דיבידנדים להכנסה שוטפת.

מתלבט איפה לנהל אותו, השיקולים:

היתרונות של IB:
1. עמלות זולות על פעולות ועל המרת מטבע
2. מנוהל מחוץ למדינת ישראל

החסרונות של IB:
1. בניגוד למחקה המדדים שבו לא נוגעים, כאן צריך להעביר כל הזמן הכנסה שוטפת לעו״ש, אז אולי עדיף לנהל את התיק ״קרוב יותר״ לעו״ש, למשל בבנק או בברוקר ישראלי, כדי לפשט את פרוצדורת המשיכה השוטפת. איך אתם עושים את זה?
2. לא אוהב את זה ש״כל הביצים באותו סל״, אז אם הולכים על חו״ל אז אולי ברוקר אחר? למשל שוואב?

אני ממילא מגיש דו״ח שנתי, אז סיבוכיות דיווח המס אינה שיקול.

daat99

מייסד
מנהל
1. בניגוד למחקה המדדים שבו לא נוגעים, כאן צריך להעביר כל הזמן הכנסה שוטפת לעו״ש, אז אולי עדיף לנהל את התיק ״קרוב יותר״ לעו״ש, למשל בבנק או בברוקר ישראלי, כדי לפשט את פרוצדורת המשיכה השוטפת. איך אתם עושים את זה?
זה מגדיל את העלויות שלך (המרות, רכישות, מיסוי) באופן משמעותי והדבר היחיד שאתה חוסך זה את הצורך לבצע העברה בנקאית פשוטה שהיא גם חינמית בפעם הראשונה בכל חודש.

אתה תחליט אם אתה מוכן לשלם כל כך הרבה בשביל לחסוך את הצורך לבצע העברה בנקאית - אני בחרתי שלא לעשות זאת.

2. לא אוהב את זה ש״כל הביצים באותו סל״, אז אם הולכים על חו״ל אז אולי ברוקר אחר? למשל שוואב?
אם כבר אז יש יתרון בהעברת התיק שלא נוגעים בו לשוואב על פני תיק הדיבידנדים.

נ.ב.
ברוך הבא לפורום.
אתה רק הצטרפת לפורום אז אני לא יודע אם אתה מודע לכך שגישות ההשקעה הללו מצריכות חשיבה פסיכולוגית שונה לחלוטין אחת מהשניה ודעתי האישית היא שהן לא משתלבות ביחד בצורה טובה.
כמובן שיש אנשים שחושבים אחרת ואתה צריך להחליט מה אתה חושב עבור עצמך.

אם כבר אז יש יתרון בהעברת התיק שלא נוגעים בו לשוואב על פני תיק הדיבידנדים
אתה כמובן צודק, אבל אני לא חושב שאני יכול להזיז אותו כרגע בלי למכור, וזה לא בא בחשבון.

התשובה הזו רלוונטית גם לסוגיית הגישה השונה בין שני התיקים, אבל גם רעיונית - מבחינתי התיק של ה-״לא לגעת״ הוא לילדים, והתיק של הדיבידנדים הוא להכנסה שוטפת.

ושאלה ממש קטנה נוספת: למה בעצם כתבת שניהול בארץ מגדיל את עלויות המיסוי? (את השאר הבנתי).

ותודה רבה רבה על התשובה ועל האתר הזה :)

אתה כמובן צודק, אבל אני לא חושב שאני יכול להזיז אותו כרגע בלי למכור, וזה לא בא בחשבון.
שאלה מהצד, אם אני מחזיק מניה של חברה X, למה אני צריך לממש כדי להעביר את הרישום על הבעלות מברוקר 1 לברוקר 2 ?

תודה

daat99

מייסד
מנהל
אבל אני לא חושב שאני יכול להזיז אותו כרגע בלי למכור
לא ידוע לי על מגבלה שכזו אז אני ממליץ לך לבדוק שוב אם זה באמת המצב.
אם זה המצב או לא רק אתה יודע אז תפעל לפי המידע שזמין לך.

התשובה הזו רלוונטית גם לסוגיית הגישה השונה בין שני התיקים, אבל גם רעיונית - מבחינתי התיק של ה-״לא לגעת״ הוא לילדים, והתיק של הדיבידנדים הוא להכנסה שוטפת.
אז ה-"לא לגעת" יכול להיות בשוואב ואל תגע :)

ברמה היותר פרקטית ללמד את הילדים "צריך א" ואז מולם "לעשות ב" לרוב מוציא ילדים מבולבלים שלא מבינים מה הם אמורים לעשות.
לא כל כך מומלץ אם אפשר להימנע מכך.

בכל מקרה, גם תיק דיבידנדים יכול להיות "לילדים - לא לגעת" וגם תיק מחקה מדדים מייצר תזרים כך שבינתיים לא שמעתי שום דבר שבאמת מציג את הפסיכולוגיה שלך ומסביר מדוע זה נכון עבורך שיהיו לך שני סוגי התיקים במקביל.

למה בעצם כתבת שניהול בארץ מגדיל את עלויות המיסוי?
הגופים בארץ מחוייבים לגבות מס מקסימלי גם אם האזרח לא צריך לשלם אותו ובהרבה מאוד מקרים זה אומר שמשלמים יותר מס על אותם הדברים.

ותודה רבה רבה על התשובה ועל האתר הזה :)
בשמחה :)

אם אני מחזיק מניה של חברה X, למה אני צריך לממש כדי להעביר את הרישום על הבעלות מברוקר 1 לברוקר 2 ?
אתה לא.

וגם תיק מחקה מדדים מייצר תזרים
לא במקרה שלי, מדובר בקרנות איריות צוברות.

לגופו של דיון בעניין ההיבט הפסיכולוגי, אפרט את הגישה שלי (ואני מודע לזה שהנושא שנוי במחלוקת): התפיסה מאחורי התיק הנ״ל היתה שבשלב הצבירה רציתי לצבור ולא לגעת במשך הרבה שנים, ולכן בחרתי קרנות צוברות עם כמה שפחות ״שחיקה עקב מיסוי דיבידנדים״ בדרך, כדי למקסם את קצב הצבירה. אם אצטרך להשתמש בחלק הזה, אממש אד-הוק לפי הצורך, אבל אני מקווה שלא יהיה צורך. מבחינה פסיכולוגית זה התאים לי מאוד. את החלק החדש אני מייעד לייצר הכנסה שוטפת משלימה ופרדיקטבילית לתקופה שבה לא אעבוד (תחליף רעיוני להשכרת דירה). ברור לי שההבחנה היא פסיכולוגית בלבד ושאפשר להשיג אותו דבר ע״י מימושים של התיק הצובר (ואולי גם אעשה את זה בסוף).

ולגבי הסתירה הפסיכולוגית לכאורה בין שתי הגישות, האם לשיטתך גם לא הגיוני שאדם יחלק את הונו בין תיק צובר בשוק ההון לבין השקעות בנדל״ן שמניב שכ״ד כהכנסה שוטפת ? זה נשמע לי מאוד דומה רעיונית.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
לא במקרה שלי, מדובר בקרנות איריות צוברות
גם במקרה שלך.
העובדה שמסתירים ממך את התזרים לא אומרת שהוא לא קיים ותמיד אפשר לממש לפי התזרים של ה-SP500.
אם למשל ה-SP500 חילק דיבידנד של 1.3% אז אתה יכול לממש 1.105% (מה שנשאר מהדיבידנד לאחר מס של 15% בקרנות האיריות).
יש גם את גישת ה-3%/4% שאני מאוד מתנגד לה מכיוון שאנשים לא מבינים שהגיעו אל המספרים הללו בגלל שהדיבידנד הממוצע של המדד היה 4.41% וזה אומר שהמחקר טוען שניתן למשוך פחות מהדיבידנד בשביל שהתיק יישמר ולא מעבר אליו.

הבעיה המרכזית בקרנות האיריות היא המיסוי הכפול (מס של 25% על יתרת הדיבידנד של ה-85% כך שבפועל נשאר למשקיע בכיס רק 63.75% מהדיבידנד במקום 75% שהיה לו בקרנות האמריקאיות) ויותר מדי אנשים לא מבינים שזה בטווח הארוך עולה להם הרבה יותר מתשלום מס דיבידנדים מלא במקור גם אם מניחים דחיית מס ארוכה מאוד על ה-85% מהדיבידנד הנותר.

פיסה מאחורי התיק הנ״ל היתה שבשלב הצבירה רציתי לצבור ולא לגעת במשך הרבה שנים, ולכן בחרתי קרנות צוברות עם כמה שפחות ״שחיקה עקב מיסוי דיבידנדים״ בדרך, כדי למקסם את קצב הצבירה.
האם 100% מהנכסים שלך עד כה הושקעו באותן קרנות צוברות?
לא הקצת נכסים לאג"חים/פיקדונות/מזומן בכלל? (נתעלם לרגע מנדל"ן למרות שזה גם פוגע בתשואות בטווח הארוך)

אם אכן נמנעת מהקצאת הוא אל האג"חים/פיקדונות/מזומן אז אולי יהיה לך רווח זעום כלשהו מדחיית המס של הקרנות האיריות.

ככלל אצבע: אסור לגעת בקרנות האיריות הצוברות יותר מ-15 שנה גם אם קרה אסון וחייבים כסף לניתוח מציל חיים, שלא לדבר על סתם לחגוג אירוע משמח במשפחה.

החישוב של כלל האצבע:
דיבידנד של המדד הוא 1.32%.
קרן אירית משלמת מס של 15% במקום 25% כך שהיא מקבלת דחיית מס של 10% מהדיבידנד שזה 0.132% מהקרן עצמה.
במועד המכירה משולם מס של 25% על כל ה-85% הנותרים מהרווחים של הדיבידנד שזה יוצא 21.25% מהדיבידנד המקורי שזה 0.2805%.
בשביל להגיע לנקודת השוויון אתה צריך שהחיסכון בדיבידנד המקורי (0.132% מהקרן) ירוויח יותר מ-0.2805% מהקרן שזה אומר שהוא צריך להרויח 112.5% לפני שקלול דמי ניהול רק בשביל להגיע לנקודת האיזון עם דיבידנד ששולם עליו מס מלא במקור.
בנוסף יש את דמי הניהול של הקרן שנגבים מהדיבידנד המקורי ומתווספים לפער כך שבפועל הדיבידנד המקורי צריך להרוויח הרבה יותר מ-112.5%.

כל זה, רק בשביל להגיע לנקודת השוויון עם קרן מחלקת רגילה.
הסבירות שאנשים לא יגעו בכספים שלהם בכלל (אסור לאזן עם נכסים חלופיים כגון אג"ח/פיקדונות/מזומן, אסור למכור בשביל לממן הוצאות חירום כגון ניתוח מציל חיים או לחגוג מאורע משמח וכו') למשך תקופה כל כך ארוכה שואף ל-0.

למה בכלל להתעסק במספרים כל כך קטנים מלכתחילה כשהם קושרים את הידיים ומגבילים את הדרך שלנו לחיות את החיים כל כך הרבה כל הזמן?

אני באופן אישי לא מוצא בכך היגיון אבל כל אחד יעשה כרצונו.
רוב האנשים שאני מכיר לא טרחו בכלל לחשב את נקודת השוויון ו/או את הרווח בפועל גם אם הם יניחו שהם הגבילו את עצמם ליותר מנקודת השוויון הזו (מה שאני עדיין לא ראיתי קורה אצל אף אחד).

כל המקרים המציאותיים שבהם נתקלתי עד כה הובילו להפסד הון בגלל שימוש בקרנות צוברות במקום בקרנות המחלקות.

אם אצטרך להשתמש בחלק הזה, אממש אד-הוק לפי הצורך
כל מימוש גורם לך לשלם אפילו יותר ממה שהיית משלם בקרן מחלקת מלכתחילה.
אם אתה כן מתעתד לממש בעת הצורך אז זה צפוי להיות נזק וודאי לאורך חייך.

אבל אני מקווה שלא יהיה צורך.
מצער אותי לשמוע שאתה מקווה שלא יהיה לך צורך לממש בשביל לחגוג מאורעות משמחים בחייך :(
בשביל מה עבדת קשה אם לא בשביל לחגוג עם משפחתך ולייצר זכרונות מאושרים שילכו אתך לשארית חייך?

נ.ב.
ואם תגיד "בשביל זה אני שם כסף בצד" אז כל שקל שאתה שם בצד במקום להשקיע בקרן מחלקת מפסיד את פער התשואות בין המדד לבין הפיקדון/מזומן וההפסד הזה הרבה יותר גדול מהפער במיסוי הדיבידנדים בין הקרנות הצוברות והמחלקות כך שהנזק המצרפי לסך הנכסים שלך גדול יותר בגישה הזו מאשר השקעה הכסף בקרן מחקה מחלקת ופשוט לממש כשרוצים.

מבחינה פסיכולוגית זה התאים לי מאוד
אני חושש שכמו רבים לפניךף גם אתה לא הקדשת את הזמן לצורך בדיקת הנתונים לעומק ופשוט הסתמכת על מישהו ששכנע אותך שזה התאים לך בעבר כי בינתיים לא תיארת שום דבר בפסיכולוגיה שלך שתומך בהשקעה בקרנות צוברות.

את החלק החדש אני מייעד לייצר הכנסה שוטפת משלימה ופרדיקטבילית לתקופה שבה לא אעבוד (תחליף רעיוני להשכרת דירה)
כאן אתה בפעם הראשונה מתחיל להציג את הפסיכולוגיה שלך (בחלק שבתוך הסוגריים) וזה משהו שכבר הרבה יותר ברור ומסביר מדוע אתה רוצה להקדיש הון לגישה הזו.

גישת ההשקעה בנדל"ן הנפוצה בארץ מתבססת על:
1. תן לי ת'שכר דירה שלי ותעזוב אותי בשקט...
2. בטווח הארוך "אני משוכנע" שאני אוכל למכור את הדירה ביותר אבל כמעט ואף אחד לא מוכר דירה שמושכרת עם דייר טוב אז זה לא באמת עוזר לאף אחד בפועל

זו בדיוק הגישה הפסיכולוגית של השקעה תזרימית: תן לי תזרים ואל תטריד אותי עם שווי (אבל אני כן מניח שבטווח הארוך הוא יעלה בניגוד לפיקדונות/אג"חים).

ברור לי שההבחנה היא פסיכולוגית בלבד
בהשקעות הפסיכולוגיה מכתיבה את התוצאות - לא בחירת ההשקעה שנראתה יותר טוב באקסל שמישהו אחר כתב תוך התעלמות מהטעויות שלו...

אפשר להשיג אותו דבר ע״י מימושים של התיק הצובר
אני ממש לא חושב שאפשר להשיג את אותו הדבר ע"י מימושים של תיק צובר.
על סמך כל המידע שנחשפתי אליו, אני באופן אישי חושב שמימושים של תיק צובר מובילים לתוצאות הוליסטיות גרועות יותר - ובהרבה.
בכל מקרה, המידע שאני נחשפתי אליו אינו רלוונטי - רק הפסיכולוגיה שלך רלוונטית.

מצער אותי לשמוע שאתה מקווה שלא יהיה לך צורך לממש בשביל לחגוג מאורעות משמחים בחייך :(
בשביל מה עבדת קשה אם לא בשביל לחגוג עם משפחתך ולייצר זכרונות מאושרים שילכו אתך לשארית חייך?
אקרא בעיון את כל התגובה המפורטת ואקדיש לה את כל תשומת הלב, אבל על המשפט הזה אני חייב להגיב: חבל שאתה מניח הנחות מתוך תבניות בלי להכיר את המציאות שלי, וקופץ למסקנות שפשוט אינן תואמות למציאות: אני דווקא בהחלט חוגג די הרבה מאורעות עם המשפחה, ומאוד מקפיד לייצר זיכרונות מאושרים וממש לא חוסך בזה. נהפןך הוא - אני מחזיק בדיעה שזה אחד הדברים הכי טובים לעשות עם הכסף (יחד עם רכישת השכלה והשקעה בהתפתחות של בני המשפחה). אני פשוט עושה את זה מהכנסות שוטפות (משכורת כרגע ופנסיה בעתיד) ולא צריך לגעת בשביל זה בתיק הצובר. אם אצטרך - אמשוך כמובן, אבל מקווה שיהיו מספיק הכנסות שוטפות ע״מ שלא יהיה צורך.

לגבי השאר, כאמור, אקרא יותר בעיון מחר ואם יהיה צורך אגיב או אשאל.
תודה (באמת ולא בציניות) על תשומת הלב ועל הזמן שהשקעת בתגובה.

daat99

מייסד
מנהל
חבל שאתה מניח הנחות מתוך תבניות בלי להכיר את המציאות שלי
כוונת המשפט היתה סרקסטית - אני מתנצל שזה לא היה ברור מההקשר.

אני פשוט עושה את זה מהכנסות שוטפות
רוב ה-"חגיגות" הגדולות שאני מכיר אצל רוב האנשים שאני מכיר הן יותר משמעותיות מהתזרים השוטף של חודש בודד.
עבור רוב האנשים זה אומר שהם לא משקיעים כמה חודשים לפני בציפיה לממן את ה-"חגיגה" או סופגים ריבית כמה חודשים אחרי אם ה-"חגיגה" הגיעה בהפתעה.

תיק מבוסס קרנות איריות שמתיימר להנות מדחיית פער המס של הדיבידנדים לא מאפשר לממן את ההוצאות הללו וזה אומר אחד משני דברים:
1. המשקיע במציאות לא באמת מרוויח מדחיית המס אלא סופג נזק של מיסוי כפול (הרוב המוחלט של האנשים שאני מכיר נופלים בקטגוריה הזו)
2. המשקיע מתעקש לנצל את הפער במיסוי דיבידנדים ובשל כך מוותר על "החגיגה" גם כשיש לו סיבה טובה לחגוג (פחות אנשים שאני מכיר נופלים בקטגוריה הזו אבל עדיין יש כמה...)

איך שאני לא מסובב את זה אני עדיין לא נתקלתי אפילו באדם אחד שקיבל תוצאות יותר טובות במציאות בעקבות השקעה בקרן אירית צוברת לעומת השקעה בקרן אמריקאית מחלקת.

כמובן שקבצי האקסל שמתעלמים מהחיים ומראים שזה רווחי נפוצים כפיקסלים שבמסך המחשב...

talco

Well-Known Member
וזה אומר שהמחקר טוען שניתן למשוך פחות מהדיבידנד בשביל שהתיק יישמר ולא מעבר אליו.
איך זה הגיוני? אם כל חודש אמשוך אמשוך תמיד את הדיבידנד שקיבלתי, רק אם כל החברות יפשטו רגל יגמר לי התיק.

daat99

מייסד
מנהל
איך זה הגיוני?
צריך חלק שיפצה על חברות שפוגעות בדיבידנד ועל פשיטות רגל אחרת הדיבידנד שלך יתכווץ לאורך זמן לכיוון ה-0.
רק אם כל החברות יפשטו רגל יגמר לי התיק.
זה יקרא בוודאות - השאלה היא אם זה יקרה בימי חייך או לא :)

קח לדוגמא את קרן וויה שהוקמה במהלך הייאוש הגדול (משבר 1929) עם 30 חברות ותוכנית העבודה שלה מנעה ממנה מרכישת חברות חדשות ומכירת חברות קיימות.
נכון לפעם האחרונה שבדקתי (לפני כמה שנים) מה-30 המקוריות נשארו רק 2 אבל בתוך הקרן היו 35 חברות.
28 מתוך 30 כבר לא כאן והקרן היתה כמעט ונעלמת אם כל הדיבידנדים היו נמשכים בדרך (במקום לעקוף את המדד כפי שהיא עשתה במשך עשורים).

מומו

Well-Known Member
דיון מרתק, כל הכבוד @מים שקטים שחודרים עמוק :)

איך שאני לא מסובב את זה אני עדיין לא נתקלתי אפילו באדם אחד שקיבל תוצאות יותר טובות במציאות בעקבות השקעה בקרן אירית צוברת לעומת השקעה בקרן אמריקאית מחלקת.
אם "תסובב את זה" לכיוון קה"ש IRA - האם לדעתך לא יהיה נכון כלכלית לרכוש צוברת מאשר מחלקת?

daat99

מייסד
מנהל
אם "תסובב את זה" לכיוון קה"ש IRA - האם לדעתך לא יהיה נכון כלכלית לרכוש צוברת מאשר מחלקת?
בקרן השתלמות אני חושב שיותר נכון להפנות אותה לקרן מנוהלת במסלול מחקה מדד במקום IRA אז גם כאן לדעתי אין יתרון לקרנות האיריות :)

מי שמתעקש לגרום לעצמו נזק פיננסי ובכל זאת להחזיק קרן השתלמות IRA (כמוני למשל... פסיכולוגיה - לך תבין) אז בהחלט יכול לקבל ממנה תועלת על פני הקרן האמריקאית המחלקת.

daat99

מייסד
מנהל
1. העלויות יותר נמוכות במסלול המנוהל (גם משלמים פחות עמלות (באחוזים) וגם העמלות שכן משלמים מתחלקות על כל הלקוחות במקום רק על האינדיבידואל)
2. יש עיכובים בהפקדות ב-IRA בעוד שבקרנות המנוהלות ישנו מנגנון של "תאריך ערך" שבגדול אומר שהכסף שלך מתחיל להיות מושקע במדד עוד לפני שהוא הגיע לחשבון הבנק של הקרן במקום להתעכב עוד יותר (זמן בשוק בתוחלת ייצר תשואת יתר)
3. מחירי הקרנות האיריות גבוהים וברוב המקרים שנתקלתי בהם חלק משמעותי מההפקדות שוכב בלי להיות מושקע גם אחרי שהוא מגיע (והוא מגיע באיחור מלכתחילה - ראה #2)
4. חשבון IRA מצריך מהמשקיע התמדה ועמידות פסיכולוגית בפני תנודות השוק (הוא מודע להן כי הוא כל הזמן צריך לקנות עוד יחידות של הקרנות האיריות) ועדיין לא מצאתי משקיע אינדיבידואל שהצליח להמשיך ולפעול בצורה רובוטית גם במהלך משברים כגון 2000 ו-1929 (גם בגופים זה נדיר אבל כאן לפחות נמצאו כמה "צדיקים" בהיסטוריה).

כל אחד יכול לעשות את החישובים שלו (ורצוי שאנשים גם יעשו) אבל במקרה הפרטני שלי, למרות דמי ניהול מאוד נמוכים, קרן ההשתלמות IRA שלי מפסידה לקרן השתלמות מחקה מדד SP500 מ-2018 למרות שהיא מושקעת בקרנות מחקות מדד זולות.

מומו

Well-Known Member
1. העלויות יותר נמוכות במסלול המנוהל (גם משלמים פחות עמלות (באחוזים) וגם העמלות שכן משלמים מתחלקות על כל הלקוחות במקום רק על האינדיבידואל)
קהש IRA מדברים על דמי ניהול של כ0.3%, תוסיף לזה 0.07% ד.נ של האיריות
לעומת זאת, קהש מנוהל הכי זול ששמעתי זה כפול מזה רק עבור דמי הניהול. הוצאת תפעוליות זה עוד כ0.1-0.2 אחוז

איך הגעת למסקנה שהמסלול המנוהל יותר זול?

2. יש עיכובים בהפקדות ב-IRA בעוד שבקרנות המנוהלות ישנו מנגנון של "תאריך ערך" שבגדול אומר שהכסף שלך מתחיל להיות מושקע במדד עוד לפני שהוא הגיע לחשבון הבנק של הקרן במקום להתעכב עוד יותר (זמן בשוק בתוחלת ייצר תשואת יתר)
כנראה שאתה צודק, קשה מאוד לכמת את זה מספרית

3. מחירי הקרנות האיריות גבוהים וברוב המקרים שנתקלתי בהם חלק משמעותי מההפקדות שוכב בלי להיות מושקע גם אחרי שהוא מגיע (והוא מגיע באיחור מלכתחילה - ראה #2)
4. חשבון IRA מצריך מהמשקיע התמדה ועמידות פסיכולוגית בפני תנודות השוק
"בעיות" פסיכולוגיות אצל המשקיע שצריך להיות מודע אליהם.

כל אחד יכול לעשות את החישובים שלו (ורצוי שאנשים גם יעשו)
כאמור, לא כל דבר אפשר לכמת ולכן החישוב בהכרח יהיה לא מדויק, אלא אם כן המשקיע החזיק לפחות כמה שנים טובות גם קהש מנוהל וגם קהש IRA והשקיע בשניהם באותו מסלול (sp5000) כדי שיוכל להשוות

daat99

מייסד
מנהל
קהש IRA מדברים על דמי ניהול של כ0.3%,
היה פעם :)
היום זה כבר כמעט בלתי אפשרי מכיוון שרוב הגופים לא רוצים לקוחות IRA שמנהלים את הכסף של עצמם.

קהש מנוהל הכי זול ששמעתי זה כפול מזה
מכיר אישית אנשים שקיבלו פחות מ-0.5% בלי כוח מיקוח רציני.

הוצאת תפעוליות זה עוד כ0.1-0.2 אחוז
זה בדיוק העמלות שהלקוח משלם ולקוח ה-IRA משלם יותר מזה במצטבר.

איך הגעת למסקנה שהמסלול המנוהל יותר זול?
שקלול כולל של:
. העלויות יותר נמוכות במסלול המנוהל (גם משלמים פחות עמלות (באחוזים) וגם העמלות שכן משלמים מתחלקות על כל הלקוחות במקום רק על האינדיבידואל)
4. חשבון IRA מצריך מהמשקיע התמדה ועמידות פסיכולוגית בפני תנודות השוק (הוא מודע להן כי הוא כל הזמן צריך לקנות עוד יחידות של הקרנות האיריות) ועדיין לא מצאתי משקיע אינדיבידואל שהצליח להמשיך ולפעול בצורה רובוטית גם במהלך משברים כגון 2000 ו-1929 (גם בגופים זה נדיר אבל כאן לפחות נמצאו כמה "צדיקים" בהיסטוריה).
כנראה שאתה צודק, קשה מאוד לכמת את זה מספרית
די קל לכמת את זה מספרית.
הניסיון האישי שלי הוא עיכוב בהפקדות של כ-3 שבועות שזה אומר שכל ההפקדות לא מושקעות במשך 3 שבועות.
מבחינה הסתברותית זה אומר שאנחנו מפסידים 3 שבועות של תשואה מתוך השנה הראשונה של ההפקדה שזה יוצא 3/52 מתשואת השוק השנתית (בקירוב - לא חישבתי ריבית דריבית).

אם נניח תשואת שוק שנתית של 10% אז זה מתורגם ל~0.57% מההפקדות בכל שנה בנוסף לדמי הניהול.

כמובן שישנם מקרים של טעויות בהפקדות שבהן צריך לתקן רטרואקטיבית חודשים אחורה ואז הנזק הרבה יותר גדול לעומת התועלת של "תאריך ערך".

"בעיות" פסיכולוגיות אצל המשקיע שצריך להיות מודע אליהם.
זו לא רק בעיה פסיכולוגית אלא בעיה טכנית.
שכיר שמפקידים לו 1000 שח לקרן בכל חודש לא יכול לקנות קרן אירית מחקה כל חודש כי היא עולה יותר מ-1000 שח.

החישוב בהכרח יהיה לא מדויק
לא צריך חישוב מדויק - גם ככה החיים לא מדוייקים כמו קובץ אקסל :)

הפואנטה היא:
1. התועלת מה-IRA מוטלת בספק ובהחלט יתכן שה-IRA גורם נזק במקום להועיל
2. ה-IRA מצריך מהמשקיע לבצע פעולות באופן תמידי ורובוטי כאשר החיים אינם כאלו

למה לדרוש מעצמנו את #2 כשאנחנו אפילו לא יודעים בוודאות שיש יתרון ב-#1?

מומו

Well-Known Member
היה פעם :)
היום זה כבר כמעט בלתי אפשרי מכיוון שרוב הגופים לא רוצים לקוחות IRA שמנהלים את הכסף של עצמם.
אני לא בודק כל הזמן, אבל זכור לי שגלובלנט הציעו סביב ה0.3% דמי ניהול, ועמלת ק/מ בסביבות 0.05-0.1 אחוז
יכול להיות שדברים השתנו מאז...

מכיר אישית אנשים שקיבלו פחות מ-0.5% בלי כוח מיקוח רציני.
אולי הקרן אצלם מגיע לסכומים גדולים ולכן ההצעה היתה ללא מיקוח. על איזה סכומים מדובר?

הניסיון האישי שלי הוא עיכוב בהפקדות של כ-3 שבועות שזה אומר שכל ההפקדות לא מושקעות במשך 3 שבועות.
מבחינה הסתברותית זה אומר שאנחנו מפסידים 3 שבועות של תשואה מתוך השנה הראשונה של ההפקדה שזה יוצא 3/52 מתשואת השוק השנתית (בקירוב - לא חישבתי ריבית דריבית).

אם נניח תשואת שוק שנתית של 10% אז זה מתורגם ל~0.57% מההפקדות בכל שנה בנוסף לדמי הניהול.
איך באמת ניתן לבדוק שקרן מנוהלת מכניסה לשוק את הכסף מה1 לחודש?
השקיפות מאוד מצומצמת עד כדי כך שהנתונים מעודכנים חודש או יותר אחרי

daat99

מייסד
מנהל
יכול להיות שדברים השתנו מאז...
למיטב ידיעתי דברים השתנו באופן מהותי לרעה מאז התפוצצות פרשת סלייס.

אין כרגע תחרות בתחום למי שלא מגיע עם כחצי מיליון שח מינימום וגם אז דמי הניהול גבוהים בהרבה ממה שהם היו פעם.

אולי הקרן אצלם מגיע לסכומים גדולים ולכן ההצעה היתה ללא מיקוח. על איזה סכומים מדובר?
כיום כמעט ולא ניתן לפתוח IRA בלי חצי מיליון.
סלייס הייתה החלוצה בתחום שאפשרה לפתוח קרנות IRA מההפקדה הראשונה והיא מושבתת כבר שמונה חודשים בלי שלאנשים יש גישה לקרנות שלהם.

איך באמת ניתן לבדוק שקרן מנוהלת מכניסה לשוק את הכסף מה1 לחודש?
היא לא באמת מכניסה לשוק את הכסף מה-1 לחודש.
הטריק כאן הוא הייחוס של הרווחים מהראשון לחודש מכיוון שמקזזים בין הפקדות לבין משיכות של לקוחות שונים.
זו גם הסיבה שמבחינת תשואות עדיף להיות בקרן מאוזנת מבחינת הפקדות/משיכות (או קרן שמושכים יותר מאשר מפקידים כשהקרן עולה ומפקידים יותר מאשר מושכים כשהקרן יורדת אבל בהצלחה לתזמן גם את השוק וגם את פעולות ההפקדה/משיכה של הקרנות...).

תחשוב על זה כך:
1000 מעסיקים (שלך ושל עוד הרבה אחרים) נותנים הוראה להפקיד 1000 שח בראשון לחודש (תאריך הערך) כך שבמצטבר מופקדים לקרן מיליון שח.
מישהו אחר נותן הוראה למשוך מהקרן מיליון שח (העברה לקרן אחרת/מסלול אחר/משיכה כמזומן וכו') בראשון לחודש.

שתי הפעולות הללו לא מתבצעות באופן מיידי ולוקח כשבועיים לקבל בפועל את הכספים של המפקידים ו/או לנייד את הכספים של מי שמושך.

במקום למכור את כל ההחזקות המשוייכות למי שמנייד ואז לקנות שוב עם כל ההפקדות של מי שהפקידו ובכך לשלם הרבה עמלות (משקיע IRA ישלם את עמלת הרכישה במקרה הזה) הקרן פשוט מעבירה את הכספים שהופקדו כמזומן למי שביקש למשוך בלי לשלם עמלה בכלל ובלי לצאת מהשוק.

בצורה הזו:
1. כל המפקידים מקבלים את התשואה של השוק כאילו כספם הופקד כבר בראשון לחודש (משקיע ה-IRA צריך לחכות שהכסף יגיע בפועל כך שהוא מאבד את תשואת השוק)
2. המושך מקבל את מחיר השוק שהיה בראשון לחודש
3. אין תשלום עמלות על קניה/מכירה בסכום של מיליון שח (משקיע ה-IRA משלם עמלה ברכישה וחייב להנזיל את הכספים לפני המשיכה עם עמלה נוספת)
4. בינתיים הם מקבלים ריבית על הפלוס כי לפחות חלק מההפקדות מגיעות לפני מועד המשיכה (בניגוד למשקיע ה-IRA שלרוב לא מקבל ריבית על הפלוס).

השקיפות מאוד מצומצמת עד כדי כך שהנתונים מעודכנים חודש או יותר אחרי
אז מה?
בדיעבד גם ב-IRA גילינו חוסר שקיפות משווע למרות אשלית השקיפות המלאה - ראה סלייס.

למעלה תחתית