תיק דיבידעת מול תיק אחר

היי דיבידעת, תודה ענקית ענקית על הבלוג והמידע!
חדש כאן, תענוג לקרוא ולהחכים. מתחיל דרכי בהשקעות תזרים.
שאלה מסקרנות, ראיתי בבלוג שרשמת שאתה מנהל תיק נוסף בנוסף לתיק דיבידעת,
שאלתי היא, האם תיק זה גם תחת אסטרטגיית השקעת תזרים (DGI) או שהוא תיק מדדים/מניות צמיחה/ או בכלל סגנון אחר?

תודה רבה,
וסליחה אם זו שאלה אישית מדי.

daat99

מייסד
מנהל
ברוך הבא.
הבלוג והפורום כאן בדיוק בשביל אנשים שרוצים לקרוא ולהחכים.

שאלתי היא, האם תיק זה גם תחת אסטרטגיית השקעת תזרים (DGI) או שהוא תיק מדדים/מניות צמיחה/ או בכלל סגנון אחר?
זהה עד כדי שינויים שנובעים מגודל תיק שונה.

בניגוד ל-"אושיות מדדים" שמדברים על כמה צריך להשקיע במדד אבל כשחושפים פרטים על חייהם האישים מגלים שהם משקיעים את רוב הונם בנדל"ן או בעסקים, אני משקיע את כל הוני (למעט ההון שמושקע במוצרים פנסיונים כהגדרתם במדינת ישראל), במניות דיבידנד לפי הסגנון שמוצג בבלוג.

אני לא רוכש אג"חים, לא בעלים של נדל"ן, לא בעלים של עסק, לא מוכר הרצאות/ליווי ולא משווק גופים אחרים.

תיק דיבידעת הוא דוגמית קטנה שמנוהלת ע"י כסף אמתי שאני מפקיד אליו חודש בחודשו (כ-2000 שח) ומטרתו להמחיש לאנשים שלא מכירים את הנושא את היכולת שלהם לנהל תיק דומה.

התיק המלא שלי, 100% DGI גם כן, מייצר לי תזרים דיבידנדים שוטף למחיה (ולמימון ההפקדות לדיבידעת).

הפערים היחידים בין התיקים הם:
1. כמות ההון שמנוהלת בהם
2. תיק דיבידעת הוא תיק עם הפקדות בלבד ללא משיכות בעוד התיק המלא כבר משמש למשיכות שוטפות כשאני צריך כסף
3. בשל פערי הגדלים, ההון שמוקצה לכל רכישה הוא גם שונה באופן מהותי כאשר בדיבידעת מוקצים רק כ-1000 דולר לכל רכישה ובתיק המלא מדובר על סכומים גדולים בהרבה (השיא שהוקצה לרכישה בודדת עד כה היה 29,500 דולר ונכון להיום הממוצע עומד על כ-8,695 דולר לפעולת רכישה)

נערך לאחרונה ב:

לופטי

Well-Known Member
היי דיבידעת, תודה ענקית ענקית על הבלוג והמידע!
שאלה מסקרנות, ראיתי בבלוג שרשמת שאתה מנהל תיק נוסף בנוסף לתיק דיבידעת,

תודה רבה,
וסליחה אם זו שאלה אישית מדי.
בהצלחה ותהנה מהדרך

מומו

Well-Known Member
הפערים היחידים בין התיקים הם:
@daat99 תודה רבה על השיתוף...

@בנקאי בפריפריה, ברוך הבא ובהצלחה בדרך החדשה. יש כאן בבלוג ובפורום שפע עצום של ידע וטונות של ניסיון מכל החברים היקרים שכדאי לקרוא בשקיקה... וכמובן הכנסת אורחים גבוהה של בעל הבית שכמעט ולא תמצא במחוזות אחרים

למעלה תחתית