ADM

rugh78

Active Member
צוללת היום כבר 22% בגלל הודעה על חקירה שתיפתח ע"י sec על זיוף חשבונות, הcfo הוזז מתפקידו.

מחזיק כבר כמה שנים, מה דעתכם על המצב?

daat99

מייסד
מנהל
ציטוטים נבחרים מהמאמר:
ADM now expects to deliver more than $6.90 per share in adjusted earnings for the year ended Dec. 31, after having forecast in October profits in excess of $7.​
הרווחים צפויים לרדת ב-1.43%.
במידה וזה נכון זה ממש לא נשמע קטסטרופלי.

This isn’t the first scandal involving ADM. Back in the 1990s, it was implicated in a price-fixing conspiracy that later became the basis of the 2009 film The Informant!, starring Matt Damon. ADM pleaded guilty to the price-fixing charges in 1996. The company is also responding to a lawsuit over allegations of price manipulation involving its trading of ethanol.​
אין חדש תחת השמש.

אני נשאר עם קנה-והחזק.

daat99

מייסד
מנהל
פשוט השוק הגיב בכזאת פאניקה....
השוק מאוד טוב בתגובות לא רציונליות :)

אפרופו, הם דחו את פרסום הדוחות שהיה מתוכנן למחר, לא ידוע למתי, אולי בגלל זה.
בטוח בגלל זה - מי שהיה אמור לחתום על הדו"חות הודח מתפקידו ומי שממלא את מקומו לא יספיק ב-24 שעות להבין מה אמת ומה שקר.

לפי מה זה מחושב
שקלול של צפי האנליסטים שבדקו את נתוני החברה ופרסמו את "הנבואות שלהם".
כמה זה אמין ?
ערב התרסקות הבורסה במשבר 2008 הרוב המוחלט של דו"חות האנליסטים היו עם "המלצות קניה" - קרי: נבואה שהמחיר הולך לעלות.
אני בטוח שאתה לא צריך שמישהו יסביר לך שבמשבר 2008 המחירים ירדו :)

אני מניח שנכון לרגע זה היא לא היתה עוברת סינון מכיוון ש
האנליסטים צופים צמיחה שלילית של -5%
תשואת הדיבידנד קפצה היום ל3.3% עקב פאניקה של השוק,

מצד שני, נראה לי שזה זמן טוב להרחיב את הפורטפוליו עם חברה מחלקת ומגדילה כבר 48 שנה שכנראה היתה נכנסת לפורטפוליו בנקודת זמן קרובה,
צלחה משברים גדולים יותר מניהול ספרים להתחמקות ממס
הזדמנות או פלופ ?
קניתי :) ימים יגידו

נערך לאחרונה ב:

rugh78

Active Member

מצד שני, נראה לי שזה זמן טוב להרחיב את הפורטפוליו עם חברה מחלקת ומגדילה כבר 48 שנה שכנראה היתה נכנסת לפורטפוליו בנקודת זמן קרובה,
הזדמנות או פלופ ?
זה די הימור, כי יש מצב שמה שגילו זה קצה קצהו של הקרחון ואולי יש פה התנהלות לא תקינה לאורך זמן.

אני לא מחזק, אבל ממשיך להחזיק.

ה די הימור
חד משמעית.
חברה שנוסדה ב 1902, מחלקת ומגדילה 48 שנה, עברה לפחות שני משברים גדולים ב 25 השנים האחרונות, גלים של ריביות בשמים וריביות 0, צלחה כל מיני משברונים כמו 2 מלחמות עולם,
עברה משבר של חשיפת הונאה פנימית בשנות ה 90,
וכל הזמן הזה, לא הפסיקה לחשוב איך לחלוק איתי את הרווחים.

יש מצב שזאת הפעם שתשבור אותה והחברה תעלם...
נראה לי זמן טוב לקנות כשהמניה צונחת ב 20%.

SIN

Well-Known Member
אני חושב שמה שיפה בכל השרשור זאת ההתפתחות, וההבנה שבמצב כעת, מי שרוכש נכנס לזה בעיניים פקוחות (בין אם מגדיר זאת כהימור גרידא ובין אם כהשקעה כי בחן את הפרמטרים והחליט שהוא ישן עם זה טוב בלילה).
איזה פורום ודיונים נהדרים!

תחזרו לפוסט הזה עוד שנה, ותבחנו את הדרך והחשיבה של האופציות שבחרתם בהן - החזקה, הגדלת פוזיציה, הימור וכו' - יהיה מעניין לשמוע תובנות!

ג.נ. לא מחזיק ADM

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
נכון.

הזדמנות או פלופ ?
אם אתה יודע משהו ששאר השוק לא יודע אז זו יכולה להיות הזדמנות לא רעה.
אני באופן אישי חושב שהמשקיעים הגדולים יודעים הרבה דברים שאני לא יודע ולכן אני לא מתקרב.

חיזקתי את האחזקה בה גם היום, כסוג של הימור שהצלילה החדה היא באמת מצב של אובר ריאקטינג של השוק.
בהצלחה :)
רק תזכרו שהתוצאות לא מעידות על נכונות ההחלטות.

אין שום איסור על לקיחת הימורים מחושבים אם מבינים את משמעויותיהם.

חברה שנוסדה ב 1902, מחלקת ומגדילה 48 שנה, עברה לפחות שני משברים גדולים ב 25 השנים האחרונות, גלים של ריביות בשמים וריביות 0, צלחה כל מיני משברונים כמו 2 מלחמות עולם,
עברה משבר של חשיפת הונאה פנימית בשנות ה 90,
וכל הזמן הזה, לא הפסיקה לחשוב איך לחלוק איתי את הרווחים.
אתה מודע לכך שתוך שינוי לא משמעותי של כמה מספרים ניתן היה לומר זאת על כל חברת ענק שפשטה את הרגל אחרי שהיא השיגה רצף הגדלות דיבידנדים מרשים?

יש מצב שזאת הפעם שתשבור אותה והחברה תעלם...
:)

אני חושב שמה שיפה בכל השרשור זאת ההתפתחות, וההבנה שבמצב כעת, מי שרוכש נכנס לזה בעיניים פקוחות (בין אם מגדיר זאת כהימור גרידא ובין אם כהשקעה כי בחן את הפרמטרים והחליט שהוא ישן עם זה טוב בלילה).
איזה פורום ודיונים נהדרים!
ממש תענוג לראות זאת :)

אתה מודע לכך שתוך שינוי לא משמעותי של כמה מספרים ניתן היה לומר זאת על כל חברת ענק שפשטה את הרגל אחרי שהיא השיגה רצף הגדלות דיבידנדים מרשים?
ברור, זה הימור עם סיכון/סיכוי יותר גבוה מאשר אותה מניה שלשום. אבל ברגע שהם הודיעו שתהיה ירידה ברווחים מ 7$ ל 6.9$, אני מסיק באופן לא מושכל בכלל, שאין פה אסון גדול.
אני באופן אישי חושב שהמשקיעים הגדולים יודעים הרבה דברים שאני לא יודע ולכן אני לא מתקרב
הם גם יכולים לדעת שכולם בפאניקה, אבל שהמנכל כבר סגר עסקה עם ה SEF, והם יתנו למחיר לצנוח שבוע ואז יגרפו מהציבור את מה שהציבור מכר בהפסד...
ג'ונגל שם בחוץ.

אבל זה בהחלט הימור מחוץ לגבולות תכנית ההשקעה

daat99

מייסד
מנהל
ברגע שהם הודיעו שתהיה ירידה ברווחים מ 7$ ל 6.9$, אני מסיק באופן לא מושכל בכלל, שאין פה אסון גדול.
או שאתה צודק או שההודעה הזו שגויה ונועדה בדיוק בשביל לשכנע את הציבור שאין פה אסון גדול.
הזמן יעיד אבל בהחלט היו מקרים בעבר של הודעות שנועדו להרגיע את הציבור והתבררו כשגויות (אחת הטעויות הראשונות שלי ברכישת מנית היתה רכישה של חברה שכזו שהיום כבר לא קיימת ולא הספיקה לחלק לי אפילו דיבידנד אחד = 100% הפסד).
לי זה הספיק.
אהמ אהמ, גם רמיזה/בקשה/תקווה/מוטיבציה לבעל הבית להמשיך ולפעול בכל הכח בהקשרי הבלוג והפורום :)
הפורום ישאר.
הבלוג זו חתיכת עלות שאני לא בטוח שאני רוצה להמשיך לתחזק.
אני אחליט על בסיס חודשי מה אני רוצה לעשות איתו.

מומו

Well-Known Member
מאחל כמובן בהצלחה לכולנו, מי שחיזק, ומי שהכניס כסף חדש...

חיזקתי את האחזקה בה גם היום
שהכל ירגע והמחיר יחזור לרמה הקודמת (סביב ה-70$) בעוד כחודש-חודשיים, אני חושב שיעמדו בפניכם 2 דילמות:
1. מה לעשות עם החברה הבאה שנופלת בכ-20% ביום ונמצאת ברשימת האלופות?
2. האם כדאי למכור את ADM, לגרוף רווח ענק ולהמתין להימור הבא?

הימור למתקדמים שלא מעוניינים להחזיק את ADM (בגלל צפי שלילי ב-5 שנים הבאות ותשואת דיבידנד מעל פי 2 מהמדד), ניתן למכור אופציות PUT ולגרוף כמה שקלים... ממילא בעוד כחודש-חודשיים המחיר יחזור לרמתו הקודמת לפני הנפילה :)

יופי של שרשור מאחל שוב בהצלחה לכולם !

rugh78

Active Member
ממילא בעוד כחודש-חודשיים המחיר יחזור לרמתו הקודמת לפני הנפילה :)
אתה מדבר בכזה בטחון... מניח שקנית עכשיו את המניה, בטוח, נכון?

לצערי היום גם ספגתי עוד נפילה מטורפת של MMM גם הורידו תחזית וגם יש להם שלל בעיות של תביעות והסדרים.

סעמק!

מומו

Well-Known Member
אתה מדבר בכזה בטחון... מניח שקנית עכשיו את המניה, בטוח, נכון?
כתבתי קצת בצורה צינית... לכן הסמיילי

לצערי היום גם ספגתי עוד נפילה מטורפת של MMM גם הורידו תחזית וגם יש להם שלל בעיות של תביעות והסדרים
אל יפול רוחך, זה רק 12%... אתה עובר כעת טבילת אש עם ADM וזה מבחן הפסיכילוגיה האישי שלך, אתה הבמאי של הסרט ומחליט על השתלשלות הדברים
מתוך אהבת חינם שדיברנו לאחרונה - אני מציע שתפסיק להסתכל על הגרפים ולך לנשום קצת אוויר...

חוצמזה, תנסה לסגל לעצמך את מה ש@daat99 כותב כאן בפורום לא מעט - הוא בכלל לא ידע על ADM \ MMM (ועל כל הדברים האחרים שקרו\שיקרו בהמשך) החיים שלו תותים :)

למעלה תחתית