אני לא מבין , רשמת פה טענה שמגובה במספרים וביקשתי ממך להוכיח אותה ,
אני אמרתי שעבור:
על כל חברת ענק שפשטה את הרגל אחרי שהיא השיגה רצף הגדלות דיבידנדים
אפשר להראות שהטענה של
@לומד מהר כשמסבירים לאט :
חברה שנוסדה ב 1902, מחלקת ומגדילה 48 שנה, עברה לפחות שני משברים גדולים ב 25 השנים האחרונות, גלים של ריביות בשמים וריביות 0, צלחה כל מיני משברונים כמו 2 מלחמות עולם,
עברה משבר של חשיפת הונאה פנימית בשנות ה 90,
וכל הזמן הזה, לא הפסיקה לחשוב איך לחלוק איתי את הרווחים.
מתקיימת עם שינוי של המספרים שהוא נקב בהם.
אתה תמצא דוגמא לחברה שעבורה התקיים:
חברת ענק שפשטה את הרגל אחרי שהיא השיגה רצף הגדלות דיבידנדים
ואני אוכיח לך שהטענה של
@לומד מהר כשמסבירים לאט מתקיימת עבורה.
אם אתה בוחר שלא למצוא דוגמא של חברה שעונה על התנאי זו בחירה שלך אבל בלעדיה אני לא יכול להוכיח לך שהטענה התקיימה.
במקום זה העברת את "נטל" ההוכחה אלי , אני מבולבל.
לא צריך להיות מבולבל - בשביל זה אנחנו כאן

באופן כללי אין שום יכולת להוכיח טענות שכוללות הכללות כגון "כל X מקיים Y" כי לא משנה כמה Xים נבדוק שעבורם מתקיים Y, אין לנו יכולת לשלול את קיום X אחר שעבורו לא מתקיים Y.
הדרך היחידה להתמודד עם טענות שכאלו היא למצוא X שעבורו לא מתקיים Y ובכך להפריך את הטענה.
באופן פרטני:
לא העברתי את נטל ההוכחה אליך אלא את נטל מציאת מקרה שמקיים את
דרישות הקדם הנדרשים לצורך הוכחת הטענה אליך.
בלי שאני אראה מקרה שבו התנאי הנדרש להוכחת הטענה המקורית מתקיים אין לי יכולת להוכיח את נכונות הטענה שאני טענתי.
על אותו המטבע אי אפשר להפריך את הטענה שטענתי בלי למצוא לפחות מקרה אחד שעונה על דרישות הקדם ועבורו הטענה שלי לא מתקיימת.
זה בערך כמו היפוטזת השוק היעיל - אי אפשר להוכיח את נכונותה אבל גם אי אפשר להפריך את נכונותה למרות כל הממצאים שמרמזים שהיא אינה נכונה.
תחשוב למשל על טענה בסגנון "השיער של כל האנשים בני 60 הוא לבן".
לא משנה כמה אנשים בני 100 נדגום ונראה שיער לבן, אין לנו יכולת להוכיח שלא קיים אדם אחד בכדור הארץ (או מסביבו) ששערו לא הפך להיות לבן.
הדרך היחידה להפריך את הטענה היא למצוא לפחות איש אחד ששערו אינו לבן והוא מעל גיל 60.
לא מכיר הרבה חברות עם נתונים דומים שפשטו רגל , אשמח לאזכורים במידה ויש.
זו בדיוק הפואנטה - אני לא שמעתי על חברות שכאלו בראיה היסטורית בכלל (אני כן משוכנע שהיו כאלו - אני פשוט לא שמעתי עליהן עדיין שזה מראה לי שמדובר במאורע מאוד נדיר בפני עצמו) אבל אני כן מבטיח לך שאם תמצא אחת אני אוכל להתאים את הטענה של
@לומד מהר כשמסבירים לאט ע"י שינוי המספרים שהוא נקב בהם כך שהיא תהיה נכונה.
הבנתי כבר שאנחנו שונים בפרספקטיבה הזו לתיקי ההשקעות שלנו
מותר

כל עוד תיק ההשקעות שלך מתאים לפסיכולוגיה שלך אז זה התיק הנכון עבורך.
הבעיה מתחילה כשאנשים משקיעים בתיק של אחרים בלי שהוא יתאים להם...
למה חצי שנה ומעלה?
מעבר ל-3 חודשים הגמא כמעט ולא זז כך שאין כאן תועלת פיננסית מיוחדת.