ADM

daat99

מייסד
מנהל
אז עוד יותר קשה להבין לי איך לא היה מימוש לפני הפקיעה
היה עוד זמן לפקיעה אז הצלחתי לגלגל בירידות.

אם מכרת אופצית PUT במחיר X, והמחיר צנח בצורה קיצונית - מי שקנה את האופציה יכל לצאת ברווח ענק גם בלי לחכות לפקיעה
יכול אבל לא חייב.
וגם אם הוא יבחר לצאת אולי זה יממש מישהו אחר שמכר ולא דווקא את האופציה שלי.
בגדול אם יש "שווי" באופציה מעבר לפערי המחירים אז אין מימוש.
כשיש תנודתיות אז התנודתיות מעלה את מחיר האופציות מעבר לפערי המחירים והזמן עד לפקיעה מעלה את מחירי האופציות מעבר לפערי המחירים כך שבימים שכאלו לרוב ניתן לגלגל.

לא הבנתי איך זה יכול לפתור את המימוש המוקדם לפני הפקיעה. הרי את המימוש אתה יודע לאחר שעות המסחר ובאותו זמן כבר אין לך אפשרות "לסגור את הפוזיציה ולמכור שוב אופציה רחוקה יותר".
אין שום בעיה עם מימוש מוקדם:
בלילה קיבלת את המניות במחיר הנקוב (שמראש החלטת שאתה מוכן לשלם בשביל לקבל עבורו את המניות! אין כאן בעיה).
אם אתה רוצה את הגלגול אז בפתיחת המסחר אתה יכול למכור את המניות במחיר השוק ובמקביל גם אופציה "מגולגלת" חדשה.
המתעקשים יכולים לרכוש אופציית רכש בשביל לכסות מקרים שבהם הבורסה תזנק באופן מיידי.

בכל מקרה אם רוצים לגלגל אז רצוי לעשות זאת לפני המימוש (מזהים הרי את הפער הגדול עוד קודם לכן) ביום התנודתי כך שמקבלים הרבה יותר כסף על התנודתיות של האופציה המגולגלת ממה שמשלמים על האופציה המקורית.

רק כדי לוודא שאנחנו מדברים על אותו דבר, ציינת שמכרת אופצית PUT אמריקאית שניתנת למימוש בכל רגע נתון עד תאריך הפקיעה. ואתה מציע לסגור (כלומר לקנות את האופציה חזרה) ולמכור אופצית PUT עם תאריך פקיעה רחוק יותר
זה מה שעשיתי - לא היה מימוש כפוי (גלגלתי ביום התנודתי כך שהרווחתי את הפער של פרמיית התנודתיות בין האופציות המגולגלות).

מסקנה לחברים היקרים בפורום - אל תהיו הדעת של העבר ;)
גם לא הוורן באפט של העבר :)

;)
הקשיבו לאדם המנוסה (לא, זה לא אני... אני רק משתדל לחזור על מה שלימדו אותי המנוסים הקודמים)
+1

BOOOOOOM - מחר בע"ה עוד 1000 גולשים בבלוג שלך ;)
הלוואי!
@סטרבו מתי תפרסם עדכון חודשי?

;)
ואז הצעד הבא פתיחת קורס יחיד מסוגו בעולם "לא להתעשרות מהירה - איך להגדיל את המשכורת בעוד 5000שח?"
זה כמו הקמת ערוץ חדשות מחקה מדד:
"היום בוצע איזון תיק 60/40, נתראה בשנה הבאה".

וורן באפט השקיע דרך אופציות בחברות שרצה לרכוש, לא?
למוסדיים קשה מאוד לרכוש כמות גדולה של מניות בלי להשפיע על השוק.
יש להם כמה דרכים להתמודד עם הנושא:
1. להשתמש ב-"בריכות אפילות" - סוג של חברי בורסה שמאפשר למוסדי לשגר הוראה לרכישת 100 מניות אבל בפועל מאחרי הקלעים יש הוראה לרכוש 100,000 מניות בלי שהבורסה תדע.
2. למכור אופציות מכר ולרכוש אופציות רכש.
כל אופציה מייצרת את היכולת לקבל 100 מניות במחיר ידוע מראש והכי חשוב - בתאריך עתידי כך שהם לא צריכים לפרסם לציבור שהם רוכשים עד אחרי שכל האופציות פוקעות.
בשביל לרכוש מיליון מניות הם צריכים למכור 5000 אופציות מכר ולקנות 5000 אופציות רכש במחירים שהם מצפים שיובילו למימוש ביום הפקיעה העתידי.
את מכירת ורכישת האופציות הם יכולים לפרוס על פני כמה שבועות כך שבכל יום הם ימכרו וירכשו 10-20 אופציות בלבד, דבר שבפני עצמו לא "מעיר את השוק".

נחמד :)

אל תהיה המומו של העבר, זה הרבה יותר גרוע מהדעת של העבר
אל תהיה בטוח :)

Bar zaltzman

Active Member
ידעת מראש שיהיה סקנדל?
האם במכירת האופציה האחרונה שביצעת אתה ידעת בוודאות של 100% שלא יהיה סקנדל עד לפקיעת האופציות מסוג של ראיית העתיד?
כמו שציינתי בהודעות הקודמות , ADM התחילה לעניין אותי בגלל שהייתה בשפל היסטורי יחסי מבחינת המחיר ביחס לדיבידנד - משמע תשואת הדיבידנד.
מצרף תמונה של גרף ממוצע התשואה ב20 שנים האחרונות .
אפשר לראות שמימי זוהר (לסוחרי האופציות בשיטה שלי למשל) של הקורונה , היא לא הגיעה לאחוז תשואה גבוה יחסית.
357

כמעט כל מכירת אופציה היא "במחירים של לפני הסקנדל" - רק צריך שיהיה סקנדל מתישהו בעתיד לפני שהחברה תתפרק או תרכש על ידי חברה אחרת.
למה ? אני סוחר רק במניות יציבות וחזקות שנמצאות בחולשה יחסית מבחינת המחיר.
כמעט כל מכירת אופציה היא "במחירים של לפני הסקנדל" - רק צריך שיהיה סקנדל מתישהו בעתיד לפני שהחברה תתפרק או תרכש על ידי חברה אחרת.
גם אם הסקנדל יהיה רק בעוד 50 שנה המכירה נעשתה במחירים של "לפני הסקנדל" כך שהטענה עדיין תהיה נכונה
בשביל לטעון שאתה לא מוכר אופציות במחירים של "לפני סקנדל" אתה צריך קודם לטעון שמאותו רגע ולנצח צחים לא יהיה אפילו סקנדל אחד בחברה המדוברת.
אני בספק אם זו הטענה שניסית לטעון
אני מזכיר לך שמדובר במניית ADM , שאתה מחזיק ב23 מניות ממנה (בשער 43 דולר לפני 8 וחצי שנים)
ולמרות שעוד לא פעלתי בה עם מכירת אופציות PUT ,אם אפעל ,
אני אקנה אותה באיזור 45-50 דולר ואם לא, אז הרווחתי פרמיה.

*מכיוון שההודעה הזו נרשמה במהלך כמה ימים ,
נכון לרגע כתיבת שורות אלה , עדיין לא עשיתי פעולה באופציות על מניית ADM.
הסיבות לכך :
-VIX נמוך יחסית לתקופה
-תאריך פרסום הדוחות נדחה כל כמה ימים ועד שלא תהיה לי ודאות לגבי תאריך פרסום הדו"ח לא אוכל לקבל החלטה מושכלת
*למי ששואל למה - לפני פרסום דוחות מחירי האופציות סביב נייר ערך גבוהים יותר עקב "חוסר הודאות" התקופתי לגבי טיב הרווחים והחברה. ולכן משתלם יותר לפעול בשיטה שלי

איך אתה יודע זאת?
כי הכסף המזומן שווה לי יותר לבטוחה של מימוש אופציות ,
ואם כבר הוא נוצל לקניית מניות דרך מימוש האופציה , אז המניה נקנתה בשער הטוב ביותר מבחינתי.
מכיר מקרוב ויישמתי אותה המון בעצמי (גם דיברתי עליה והסברתי בהרחבה בפורום לא מעט).
מרוב שאני מכיר את השיטה הזו אני יכול להעיד שבראיית הבדיעבד רכישת מניות בלי האופציות הייתה מובילה אותי לתוצאות יותר טובות בטווח הארוך.
תשים לב שכאן אני מדבר על הניסיון האישי שלי עם הגישה הזו (והוא ממש לא מועט).
בנוסף יש את המחקרים שתומכים קנה והחזק לעומת אסטרטגיות על אופציות אבל זה לא בר השוואה בצורה מלאה.

זה לא עניין של שנת לילה - זה עניין של "רווח עבור כל לילה".
עם אותה שנת לילה אתה יכול לקבל דולר (אופציה ל-6 חודשים) או 2 דולר (אופציה ל-3 חודשים), למה להסתפק בדולר בודד במקום לקבל שני דולר?

לצורך ההמחשה מי שימכור אופציה ל-3 חודשים בינואר ואופציה נוספת ל-3 חודשים באפריל צפוי לקבל פרמיה מצטברת גבוהה יותר מאשר מי שימכור אופציה ל-6 חודשים בינואר ולו בגלל האפקט של ת'טא ובלי לדבר על היווניות מסדר שני שתורמות אפילו יותר למי שמכר את שתי האופציות מאשר למי שמכר רק אחת.
למה לוותר על הבוסט הזה כל כך בקלות למרות שהוא לא מגדיל את פוטנציאל ההפסד אלא רק את פוטנציאל הרווחים?

1. חבל
2. אז למה להתעקש על אופציה אחת (סופית) ל-6 חודשים במקום שתי אופציות (סופיות) ל-3 חודשים עם פער של 3 חודשים ביניהן ובכך לקבל פרמיה מצטברת גבוהה יותר?
בגדול המספרים והשיטה איתך .
בקטן - הלוואי והייתי יכול להעביר את סכמת ההחלטות שלי ברגע קנייה ומכירה , אבל לא תמיד הדבר אפשרי.
החישוב שרץ לי בראש הוא שאם המנייה של אפל תעלה אחרי 3 חודשים , זה אופציה נוספת באותו מחיר תהיה שווה פחות .

חשבתי שאתה "משקיע דיבידנדים" ולא "סוחר פרסום דוחות" :)
אני משכלל את כל הנתונים הזמינים לי לפני כל פעולה ,תאריכי פרסום דוחות פשוט מביאים איתם מחירי אופציות גבוהים יותר.

אתה לא חושש שההמתנה תוביל ל-IV יותר נמוך ממה שיש עכשיו ובעצם מחיר האופציות בעתיד יהיה נמוך?
אפשר לשאול את זה על כל פעולה שתבצע בתיק ההשקעות שלך.
בסופו של דבר זה החלטה מושכלת שהאחד עושה ברגע המתאים לו ולשיטת ההשקעה שלו.

אישית אני אשמח מאוד... כמו שאפשר להבין מכמות ההשתפות שלי בפורום ובבלוג - אני נהנה לשוחח עם החברים היקרים כאן.
בסביבה האישית שלי יש פחות הזדמנויות לדבר על הדברים המעניינים האלה

אם אתה מבקש כ"כ יפה... :)
צילום מסך שמאחד את הנתונים שהסתכלתי עליהם, החישוב של חלוקת הדיבידנדים (960) לחלק בתזרים החופשי (2261.16) מגיע ל-42.45%
צפה בקובץ המצורף 353
קישור ל-Cash flow
תודה רבה על המחמאה - השיח פה פורה ומהנה לכולנו .

בהמשך לנתונים שצילמת ,אני לא יודע למי להאמין
אולי מיודענו @daat99 יוכל לשפוך אור על הנתונים?

ואני הקטן הוסיף שיש לחשב טוב טוב את הסיכון מול ההתחייבויות הכוללות שיש לך בתיק - כל מכירה של אופצית PUT עלולה להתממש גם לפני תאריך הפקיעה. בעת משבר\נפילה חזקה - הכל נופל והמשקיע עלול למצוא את עצמו עם מינוס ענק בחשבון ההשקעות \ מינוף עצום \ מכירה בכפייה ע"י הברוקר (הקף את הגרוע מכל ותדמיין בעיני רוחך איך זה קורה בתיק לפני שהכנסת את ההוראה)
כמובן, אני לא כותב את הדברים ח"ו כדי להפחיד או להרחיק את החברים משימוש באופציות, אלא רק כדי להמחיש את הסיכון...
אכן , מסחר באופציות מביא איתו סיכון גבוה משיטת קנה/החזק
ובכל זאת - בעת נפילה חזקה אני פשוט אקנה מנייה טובה במחיר טוב מבחינתי.
סתם התייחסות לעניין האופציה שפרסמתי לגבי AAPL -
רק אני חושב שאם אפל תגיע למחיר כזה , אחרונת בעייתנו תהיה תיק ההשקעות שלנו ?
בעיני זה מקביל לכאוס עולמי.

למה? איך ידעת? איפה היו הנורות האדומות?
שואל באמת כדי להבין איך "לקרוא את המפה" לפני שבעיות כאלה צצות
תשואת דיבידנד בשפל תקופתי -
כל התזה מתבססת על ההגיון ש:
מניה שמעלה דיבידנד כל הרבה שנים , הגרף שלה אמור להיראות כמו קו ישר שעולה משמאל לימין.
(הרי אני לא רואה מחירי דירות יורדים כל עוד מחירי השכירות עולים,...)
מכיוון שהשוק לא רציונלי , יש נקודות כדאיות יותר לכניסה לLONG במניית דיבידנד,
המסחר באופציות עוזר להגיע קרוב יותר לנקודות האלה.

אני אוהב מאוד לקבל שכר דירה כל חודש, וגם אוהב שערך הדירה שלי עולה משנה לשנה
עכשיו זה לא נשמע תכונה כ"כ מוזרה, מה דעתך? :)
כולנו אוהבים הכל , אבל עדיין קונים חלב בסופר משכר הדירה שקיבלנו
ולא משלמים בעזרת דוח שמאי=]
אני כמשקיע מקדש את הCASH FLOW,אולי זה רק שלי.

איש יקר, אתה לא חושב שזו חכמה בדיעבד?
כולם יוצאים חכמים בדיעבד... לא רק הקופים שניצחו את מנהלי הקרנות :)
חחח לגמרי חכמה בדיעבד ...

הדבר היחיד שאני מנסה להבין זה אם בסוף היום מישהו מרוויח יותר ממי שנמצא בקנה והחזק לנצח.
חבר ניסה להסביר לי איך עושים המון כסף בקריפטו, קונים, שמים בבריכות השקעה, ממנפים, מחליפים בהלוואות, ואז יש סיכוי של 0.001 לעשות סיבוב.... הסביר לי שעה על דרכים לשים כסף בפירמידה שמי שנכנס אחרון מפסיד את התחתונים.
גם שם יש מושגים ואותיות ומשוואות וכולם כמעט מפסידים לכרישים.
גם כל סיפור האופציות פה נשמע לי כמו פירמידה לכרישים.
אני לא כריש.
אני לא בא למכור , אני בא לשתף .
מחובתך כמשקיע לוודא אותי ולאמת אותי עם נתונים היסטורים ,
אך עם זאת לקבל החלטה צופנת פני עתיד על סמך הנתונים והאינטואציה שלך.
מסחר באופציות זה משחק סכום אפס בדומה למסחר רגיל בשוק ההון.

לענ"ד ישנם אנשים שירצו לשמור על אנונימיות במיוחד שזה קשור לנושא רגיש כמו כסף. אני לגמרי מבין אותם ומצד שני בכנות ובמלוא ההערכה אומר שזה מאוד מסקרן לפגוש את כולם
מכבד החלטה של כל אחד .
אני הייתי שמח לראות את האנשים שאני מדבר איתם על בסיס שבועי/יומי
בנוגע לכסף ואיך לעשות יותר ממנו

אני ממליץ לך קודם לתעד מחירי אופציות לעצמך.

קח חברה לדוגמא שאתה רוצה לתעד במשך חצי השנה הקרובה ותתעד את הדברים הללו: (דורש רק יומיים של תיעוד מחירים, לא צריך כל יום!)
תתחיל מלבדוק איזו אופציה היית מוכן למכור היום שפוקעת בעוד 180 יום (חצי שנה) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
תמשיך בבדיקה של איזו אופציה היית מוכן למכור היום שפוקעת בעוד 90 יום (3 חודשים) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
ביום הפקיעה של של האופציה עם ה-3 חודשים תרשום את מחירה וגם את מצב ומחיר האופציה של ה-6 חודשים המקורית.
בנוסף באותו היום תבדוק איזו אופציה *חדשה* היית מוכן למכור שפוקעת בעוד 90 יום (3 חודשים - זה צריך להיות גם תאריך הפקיעה של האופציה של ה-6 חודשים המקורית שמכרת) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
ביום הפקיעה של שתי האופציות תרשום מה מחירן.

כשיש לך את כל הנתונים הללו תשווה בין שני מספרים:
1. הפרמיה שקיבלת ממכירת האופציה של ה-6 חודשים
2. שתי הפרמיות שקיבלת ממכירת שתי האופציות של ה-3 חודשים

בהינתן תנאי שוק *רגילים* (כלומר עם תנודתיות רנדומלית רגילה) אתה צפוי להישאר עם פרמיה הרבה יותר גבוהה במקרה השני.

גלגול אופציות אומר שביום הפקיעה של האופציה הראשונה של ה-3 חודשים אתה רוכש אותה בחזרה לפני שאתה מוכר את האופציה החדשה של ה-3 חודשים (הם לא חייבות להיות באותו מחיר נקוב).
הבנתי אותך .
מה שלא מתיישב לי היא הנתון 'תנאי שוק רגילים' .
מה זה בדיוק ? אני מניח ממוצע כלשהו ..
הבעיה שהממוצע הוא רק שכלול ואי אפשר אף פעם להעיד איך השוק יתנהג,
מה קורה אם המנייה עלתה בזמן ה3 חודשים ?
תוחלת הרווח שלי באופציה אחת ל6 חודשים היא גבוהה יותר , לא?

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
היה עוד זמן לפקיעה אז הצלחתי לגלגל בירידות
מהניסיון המועט שלי, הקונה מימש אופצית PUT שמכרתי לו כדי להרוויח את הדיבידנד. המימוש היה לפני תאריך הפקיעה ביום האקס
אני מניח שאתה יודע את זה. כותב זאת לטובת הקוראים האחרים, זו נקודה שצריכים לשים אליה לב ולקחת בחשבון.

בלילה קיבלת את המניות במחיר הנקוב (שמראש החלטת שאתה מוכן לשלם בשביל לקבל עבורו את המניות! אין כאן בעיה).
אם אתה רוצה את הגלגול אז בפתיחת המסחר אתה יכול למכור את המניות במחיר השוק ובמקביל גם אופציה "מגולגלת" חדשה.
אחרי שהמחיר צנח, לא בטוח שתרצה יותר את המניות.
ברור לי שאפשר למכור את המניות (בהפסד משמעותי) ולמכור שוב אופצית PUT. כעת אתה ברדיפה אחרי כיסוי ההפסד (רכשת מניות במחיר פקיעה גבוה ומכרת במחיר נמוך) הפרמיה שתקבל עבור "המגולגלת" לא בטוח שתכסה את ההפסד
אבל הבנתי מה שכתבת, אין מושלם בעולם :)

להשתמש ב-"בריכות אפילות"
מכיר... מכיר... אלו סוג הבריכות בלי המציל, נכון? :)

גם לא הוורן באפט של העבר
בעיני ה"בדיעבד" הוא די הצליח...

daat99

מייסד
מנהל
למה ? אני סוחר רק במניות יציבות וחזקות שנמצאות בחולשה יחסית מבחינת המחיר.
סופה של כל חברה להיעלם, החברות שאנחנו רוכשים היום לא יוצאות דופן בהקשר הזה.
אין כאן שאלה אם זה יקרה אלא אם זה יקרה בימי חיינו או אחרינו.

אני מזכיר לך שמדובר במניית ADM , שאתה מחזיק ב23 מניות ממנה (בשער 43 דולר לפני 8 וחצי שנים)
זה רק בתיק דיבידעת.
יש לי הרבה יותר מניות שלה בתיק הגדול שלי :)

אם אפעל ,
אני אקנה אותה באיזור 45-50 דולר ואם לא, אז הרווחתי פרמיה.
אני מודע לתיאוריה.
האמנתי לה בעצמי זמן רב.
היא נתנה לי ביס ואני לא רוצה עוד אחד...

בהמשך לנתונים שצילמת ,אני לא יודע למי להאמין
אולי מיודענו @daat99 יוכל לשפוך אור על הנתונים?
אני מעדיף לבדוק בגורופוקוס בדף ההסבר.
התזרים החופשי השנתי לא עודכן מדצמבר 2022 ואז הוא היה 3.83 למניה.
התזרים החופשי הרבעוני עודכן בספטמבר 2023 ואז הוא היה 1.02 למניה.
התזרים החופשי ל-12 האחרונים לפי הדו"ח הרבעוני האחרון (ספטמבר 2023) היה 0.95 למניה.

שכל אחד יחליט איזה מהם הוא רוצה בשביל החישובים שלו :)

רק אני חושב שאם אפל תגיע למחיר כזה , אחרונת בעייתנו תהיה תיק ההשקעות שלנו ?
לא יודע אם "רק אתה" אבל אני בהחלט לא שותף לדעה הזו.

אני חושב שגם אם אפל תפשוט את הרגל בין-לילה, שאר תיק המניות שלי ישרוד.

(הרי אני לא רואה מחירי דירות יורדים כל עוד מחירי השכירות עולים,...)
תבדוק שוב את הנתונים של הלמ"ס בין 1996 ל-2006 (כשאתה בודק תזכור שההגדרה של "דירה ממוצעת ב-2006 דרשה דירה הרבה יותר טובה וגדולה מ-"דירה ממוצעת" ב-1996 כך שהבעלים שרכש "דירה ממוצעת" ב-1996 קיבל תוצאות גרועות בהרבה).
תבדוק את הנדל"ן האמריקאי והגלובלי ב-2007-2009.

מכיוון שהשוק לא רציונלי , יש נקודות כדאיות יותר לכניסה לLONG במניית דיבידנד,
אני מסכים לגמרי.
אני גם יודע ב-100% שאני לא יודע לזהות אותן :)

אני כמשקיע מקדש את הCASH FLOW,אולי זה רק שלי.
אני חושב כמוך.
אני פשוט רוצה תזרים יציב וגדל ואופציות לא סיפקו את הסחורה במקרה הפרטני שלי.

אני לא בא למכור , אני בא לשתף .
ואתה מבורך על כך :)

מסחר באופציות זה משחק סכום אפס בדומה למסחר רגיל בשוק ההון.
אני מסכים שמסחר באופציות הוא משחק סכום אפס אבל מסחר רגיל בשוק ההון הוא משחק סכום "עליית מחיר המניות לאורך זמן" - מישהו יקבל פחות, מישהו אחר יקבל יותר ועדיין שניהם יכולים להיות ברווח יפה.

מה שלא מתיישב לי היא הנתון 'תנאי שוק רגילים' .
תקופות ארוכות שבהן אין מאורעות קיצון בתקשורת שמנערות את השוק :)

מבחינה היסטורית כ-80% מהזמן השוק נע בסביבת שיא-כל-הזמנים עם "טיפוס זיגזגי" איטי כלפי מעלה (זה מייצג "תנאי שוק רגילים" בהקשר שלנו).
כ-20% מהזמן השוק נע בתנודות חריפות וזה לרוב משתלב עם מאורעות חריגים בינלאומיים שמדווחים בתקשורת.

אין כאן "נוסחה" שאפשר לבדוק אותה, זה יותר "הרגשה" ומקבלים אותה בדיעבד כשמתבוננים על העבר.

תוחלת הרווח שלי באופציה אחת ל6 חודשים היא גבוהה יותר , לא?
שינויים במחירי האופציה באים לידי ביטוי בדלתא (וגמא שמשפיעה על הדלתא).
טכנית באופציות קרובות הדלתא משתנה יותר אבל הת'טא הרבה יותר משמעותי לאורך זמן (שוב - 80% מהזמן אין תנודתיות חריגה והשוק סתם "בקושי עושה משהו" כך שאין שינוי משמעותי בדלתא).

אם תהיה תנועה חריגה במחיר היא תשפיע על הדלתא של שתי האופציות בצורה משמעותית כך שאתה עדיין תקבל תועלת משמעותית ממנה אבל הת'טא תועיל הרבה יותר לאורך זמן.

תזכור:
* התנודתיות יכולה להישאר או ללכת (ווגה) כך שזה יכול להועיל או להזיק
* המחיר יכול לעלות או לרדת (דלתא) כך שזה יכול להועיל או להזיק
* הזמן רק חולף ללא חזור (ת'טא) כך שזה רק מועיל למוכרי האופציות ורק מזיק לרוכשי האופציות

הת'טא הופכת את המסחר באופציות ממשחק סכום 0 למשחק סכום "עלות זמן" שהיא חיובית עבור המוכר ושלילית עבור הקונה.
ככל שמתקרבים לפקיעה כך הת'טא יותר דומיננטית (ראה גרף של ת'טא מהתגובות הקודמות).
בהינתן כל הדברים זהים (אותם תנודות מחיר, אותו שינוי בתנודתיות וכו') עדיף ת'טא של 60 ומטה מאשר 180.

זו נקודה שצריכים לשים אליה לב ולקחת בחשבון.
יש עוד המון נקודות באופציות שמפתיעות אנשים עם הפסדים כבדים כשהם לא מצפים לכך.

ברור לי שאפשר למכור את המניות (בהפסד משמעותי) ולמכור שוב אופצית PUT. כעת אתה ברדיפה אחרי כיסוי ההפסד (רכשת מניות במחיר פקיעה גבוה ומכרת במחיר נמוך) הפרמיה שתקבל עבור "המגולגלת" לא בטוח שתכסה את ההפסד
אבל הבנתי מה שכתבת, אין מושלם בעולם :)
וזה בדיוק איך בעסקה אחת הפסדתי רווחים של כמה מאות אופציות שפקעו ברווח קודם לכן :)

אלו סוג הבריכות בלי המציל, נכון? :)
למשקיעים הכשרים אין מציל.
בדיוק בגלל זה המשקיעים הכשרים "הקטנים" הם טרף קל לכרישים.

Bar zaltzman

Active Member
סופה של כל חברה להיעלם, החברות שאנחנו רוכשים היום לא יוצאות דופן בהקשר הזה.
אין כאן שאלה אם זה יקרה אלא אם זה יקרה בימי חיינו או אחרינו.
לא הבנתי את הטיעון שלך פה.

זה רק בתיק דיבידעת.
יש לי הרבה יותר מניות שלה בתיק הגדול שלי :)
גם פה לא הבנתי מה הנקודה.

אני מודע לתיאוריה.
האמנתי לה בעצמי זמן רב.
היא נתנה לי ביס ואני לא רוצה עוד אחד...
לא תשתף אותנו?
אני מסוקרן

אני חושב שגם אם אפל תפשוט את הרגל בין-לילה, שאר תיק המניות שלי ישרוד.
גם שלי , ואוי לכל סוחר באופציות שהתיק שלו לא ישרוד במקרה כזה.

תבדוק שוב את הנתונים של הלמ"ס בין 1996 ל-2006 (כשאתה בודק תזכור שההגדרה של "דירה ממוצעת ב-2006 דרשה דירה הרבה יותר טובה וגדולה מ-"דירה ממוצעת" ב-1996 כך שהבעלים שרכש "דירה ממוצעת" ב-1996 קיבל תוצאות גרועות בהרבה).
-מאוד לא אופייני לך למסגר טיעון בתקופת זמן של 10 שנים.

תבדוק את הנדל"ן האמריקאי והגלובלי ב-2007-2009.
משבר הסאב-פריים ,כגודל ההרס שלו כך גם מהירות השיקום שלו במונחים גלובליים כלכליים.
בכל מקרה, לא רואה את הקשר לטיעון שלי ליחס ישיר בין מחיר הנדלן לשכירות ממנו לאורך זמן,
בניגוד למניות דיבידנד חזקות(20 שנה ומעלה לצורך העניין)

אני מסכים לגמרי.
אני גם יודע ב-100% שאני לא יודע לזהות אותן :)
מסחר באופציות עוזר להגיע לקנייה בשערים קרובים יותר לנקודות האלה אם הן יגיעו.

אני מסכים שמסחר באופציות הוא משחק סכום אפס אבל מסחר רגיל בשוק ההון הוא משחק סכום "עליית מחיר המניות לאורך זמן" - מישהו יקבל פחות, מישהו אחר יקבל יותר ועדיין שניהם יכולים להיות ברווח יפה.
תקרא לי תחרותי =]

תקופות ארוכות שבהן אין מאורעות קיצון בתקשורת שמנערות את השוק :)

מבחינה היסטורית כ-80% מהזמן השוק נע בסביבת שיא-כל-הזמנים עם "טיפוס זיגזגי" איטי כלפי מעלה (זה מייצג "תנאי שוק רגילים" בהקשר שלנו).
כ-20% מהזמן השוק נע בתנודות חריפות וזה לרוב משתלב עם מאורעות חריגים בינלאומיים שמדווחים בתקשורת.
טוב לדעת

אין כאן "נוסחה" שאפשר לבדוק אותה, זה יותר "הרגשה" ומקבלים אותה בדיעבד כשמתבוננים על העבר.
זה מתקשר באיזשהו אופן(לפחות אצלי בראש)
לכדאיות של מכירת אופצייה פעמיים ל3 חודשים או פעם אחת ל6 חודשים.
החלטה כזו אצלי משקללת כמה נתונים וגם "הרגשה".

שינויים במחירי האופציה באים לידי ביטוי בדלתא (וגמא שמשפיעה על הדלתא).
טכנית באופציות קרובות הדלתא משתנה יותר אבל הת'טא הרבה יותר משמעותי לאורך זמן (שוב - 80% מהזמן אין תנודתיות חריגה והשוק סתם "בקושי עושה משהו" כך שאין שינוי משמעותי בדלתא).

אם תהיה תנועה חריגה במחיר היא תשפיע על הדלתא של שתי האופציות בצורה משמעותית כך שאתה עדיין תקבל תועלת משמעותית ממנה אבל הת'טא תועיל הרבה יותר לאורך זמן.

תזכור:
* התנודתיות יכולה להישאר או ללכת (ווגה) כך שזה יכול להועיל או להזיק
* המחיר יכול לעלות או לרדת (דלתא) כך שזה יכול להועיל או להזיק
* הזמן רק חולף ללא חזור (ת'טא) כך שזה רק מועיל למוכרי האופציות ורק מזיק לרוכשי האופציות

הת'טא הופכת את המסחר באופציות ממשחק סכום 0 למשחק סכום "עלות זמן" שהיא חיובית עבור המוכר ושלילית עבור הקונה.
ככל שמתקרבים לפקיעה כך הת'טא יותר דומיננטית (ראה גרף של ת'טא מהתגובות הקודמות).
בהינתן כל הדברים זהים (אותם תנודות מחיר, אותו שינוי בתנודתיות וכו') עדיף ת'טא של 60 ומטה מאשר 180.
הנחת העבודה שלי היא כזו ,
אני לעולם לא קונה אופציית PUT שמכרתי חזרה (והשיטה הזו מתאימה רק למניות שמאמינים בהם לטווח הארוך)- משמע אני מוכן לעסקה עבור כל אופציה שאני מוכר.
אי לכך ובהתאם לזאת - הנתון היחיד שמעניין אותי בתור סוחר אופציות הוא THETA.
מבחינתי THETA יותר גבוה זה אומר שהכסף שלי מרוויח יותר מתוקף היותו ביטוח לצד השני.

daat99

מייסד
מנהל
לא הבנתי את הטיעון שלך פה.
כל חברה מתישהו בעתיד תחווה סקנדל ותעלם ולכן כל רכישת מניות, לא משנה מתי ולא משנה מה הסימנים בהגדרה היא מתבצעת "לפני סקנדל".
גם פה לא הבנתי מה הנקודה.
החשיפה שלי ל-ADM לא מוגבלת לתיק דיבידעת.

לא תשתף אותנו?
אני מסוקרן
שיתפתי פעמים רבות וגם בשרשור הזה.
במשך תקופה לא קצרה מכרתי אופציות שפקעו ברווח תוך כדי שהרגשתי מלך העולם שמצא מכונת הדפסת מזומן ועסקה אחת כושלת מחקה לי את כל הרווחים הקודמים בנוסף לגרימת להפסד גדול.
לקח לי יותר משנה וחצי לתקן את הנזק של אותה עסקה כושלת וגם התיקון הזה היה הרבה מאוד כוח עליון ומעט מאוד שכל.

מאוד לא אופייני לך למסגר טיעון בתקופת זמן של 10 שנים.
הטיעון שהצגת לא התייחס לתקופות ארוכות ולא לשוק ההון.
אתה טענת במלים אחרות שכל עוד השכירות עולה אז מחיר הדירה עולה (הפכתי את סדר הטיעון):
הרי אני לא רואה מחירי דירות יורדים כל עוד מחירי השכירות עולים,...)
התקופה שהצגתי היא תקופה שבה השכירות עלתה ומחירי הדירות ירדו.
10 שנים זה לא טווח ארוך עבור שוק ההון אבל זה בהחלט טווח לא משמעותי.
ילד שחוגג בר מצווה יכול להספיק בתוך עשור:
* לסיים את לימודי התיכון עם תעודת בגרות מלאה
* לסיים שירות צבאי מלא של 3 שנים
* לעבוד אחרי שנה הצבא בשביל לממן טיול
* לטייל שנה שלמה ולחזור ארצה

אני לא מכיר אדם שיגדיר את כל אלו כ-"טווח קצר"

נ.ב.
גם אם היית טוען שבטווחים ארוכים הנדל"ן עולה אז הייתי צריך להפנות אותך למקורות מעבר לים שמוכיחים אחרת כי בארץ אין היסטוריה ארוכה מספיק.
לדוגמא:
רכישת דירה בארצות הברית ב-1889 הצריכה המתנה ל-1989 רק בשביל שהמחיר יחזור לעצמו - 100 שנה נשמע לך ארוך מספיק?

אם לא אז יש לנו את אמסטרדם ושם מי שרכש דירה ב-1736 היה צריך לחכור ל-2007 בשביל לא למכור בהפסד - 271 שנה נשמע ארוך מספיק?

לא רואה את הקשר לטיעון שלי ליחס ישיר בין מחיר הנדלן לשכירות ממנו לאורך זמן,
תשים לב ששינית את הטיעון ע"י הוספת שתי מילים קטנות ומשמעותיות בסוף :)
האם אתה חושב שבשנת 2000 מחירי השכירות היו נמוכים יותר באמסטרדם מאשר בשנת 1736?
האם אתה חושב שבשנת 1988 מחירי השכירות בארצות הברית היו נמוכים יותר מאשר בשנת 1889?

השכירות מושפעת מיכולת ההשתכרות של השוכרים הפוטנציאליים.
מחירי הדירות מושפעים מהיכולת הפיננסית של המשקיעים לרכוש דירות ומאלטרנטיבות ההשקעה הזמינות להם באותה נקודת זמן.
היכולות הללו לא חייבות להיות מסונכרנות.

מסחר באופציות עוזר להגיע לקנייה בשערים קרובים יותר לנקודות האלה אם הן יגיעו.
הוא גם עוזר להימנע מרכישת החברות היותר מוצלחות שלא יגיעו לשערים הללו בעשורים הקרובים.
זו בעיה די גדולה בגישה הזו.

תקרא לי תחרותי =]
תכננתי לקרוא לך בר :(

אי לכך ובהתאם לזאת - הנתון היחיד שמעניין אותי בתור סוחר אופציות הוא THETA.
מבחינתי THETA יותר גבוה זה אומר שהכסף שלי מרוויח יותר מתוקף היותו ביטוח לצד השני.
דווקא בגדלל הגישה הזו רצוי שתתעניין יותר בקצב דעיכת הת'טא מאשר בגובה הת'טא.
אתה לא אמור לרצות ת'טא כמה שיותר גבוה שכמעט ולא דועך (אופציה לעוד שנתיים) אלא ת'טר שצפוי לדעוך בקצב מהיר (וכאן נכנס טווח הקסם של ה-60 יום).

דוגמא תיאורטית לחלוטין.
נניח וכל הנתונים זהים, התנודתיות לא משתנה, מחיר המניה נשאר באותה הרמה (עם התנודתיות המתאימה!) וכו'.
אתה יכול למכור:
* אופציה אחת לחצי שנה שיש בה ת'טא של 20 דולר
* כל חודשיים אופצייה נפרדת שיש בה ת'טא של 10 דולר כך שבמצטבר תקבל 30 דולר מדעיכת הת'טא
* כל חודש אופצייה נפרדת שיש בה ת'טא של 7.5 דולר כך שבמצטבר תקבל 45 דולר בדעיכת הת'טא

אם המחיר יעלה כלפי מעלה אתה תוכל לעבור למניה אחרת או פשוט לקנות.
אם המחיר ירד אז אתה תקבל את המניות שרצית קודם.
מהבחינות הללו אין הבדל.

ההבדל המרכזי הוא כמה אתה מקבל מדעיכת הת'טא וכמות הפעמים שבהן יש מימוש מוקדם.
מכיוון שהשוק יורד לעתים נדירות והמימושים הללו לא כל כך נפוצים כמו שאנשים חושבים אז היתרון בקבלת ת'טא מוגדלת גדול בהרבה מהחיסרון הפוטנציאלי של מימוש האופציה הראשונה שנמכרה.

אני העדפתי להיות בין החודש לחודשיים כשעשיתי את הדברים הללו.

אני עדיין ממליץ שלא לעשות זאת אבל אם כבר החלטת אז לפחות תנצל את זה לקבלת התועלת המקסימלית :)

נ.ב.
לרוב אנשים מוכרים את האופציות היותר ארוכות כי הם רוצים למזער את הת'טא עם מטרה לגלגל את האופציה לפני שהיא תגיע לנקודת ה-90 יום.
זו בדיוק הסיבה ההפוכה ממה שאתה הצהרת שברצונך להשיג.

וזה בדיוק איך בעסקה אחת הפסדתי רווחים של כמה מאות אופציות שפקעו ברווח קודם לכן
נשמע כמו הימור עם סיפורים בדיוק כמו מה שהזקנות במכונות המזל מספרות לעצמן כשהן בוחרות מכונה להזרים אליה רבעי דולרים...

לופטי

Well-Known Member
שאלה למי שקנה עכשיו
מה דעתכם על תחזית הצמיחה השלילית בקובץ של לאו?

שאלה למי שקנה עכשיו
מה דעתכם על תחזית הצמיחה השלילית בקובץ של לאו?
שבטווח של 25 שנה, עם שאר הנתונים של החברה, זאת תהיה השקעה טובה.
או שלא.
קניתי מכיוון שאם הדוח של לאו היה יוצא יום לפני ה"משבר", היא היתה חברה יציבה עם מספרים מחליקי סינון.
ונשארתי עם השאלה, האם לאור ההיסטוריה שלה, וזה שעכשיו יתלו את ה cfo בכיכר העיר, ישלמו איזה קנס להרגעת הממשל וימשיכו בפעילות האמיתית, מכירת מזון (אוכל אמיתי, עם 270 מפעלים ו 420 מתקני טיפול ביבולים בכל העולם) מ 1902, אני מאמין שהיא תצליח להמשיך לעבוד ולהרוויח?
נראה לי שכן. למה ? יותר מדי סרטים הוליוודיים

mraines

Active Member
הערב מכרתי אופציות פוט על ADM , קיבלתי על התחייבות לרכוש את המניה ביוני ב 50 דולר 230 דולר, שהם כ 4.6 אחוז תשואה על הכסף עד יוני , וזה על הכסף שריתקתי כביטחון אני מקבל ריבית מאינוטאאקטיב של כ 4.6 אחוד שנתי. אני מקווה 'המניהמתרד ואקבל אותה ב 50 ביוני.

נערך לאחרונה ב:
הערב מכרתי אופציות פוט על ADM , קיבלתי על התחייבות לרכוש את המניה ביוני ב 50 דולר 230 דולר, שהם כ 4.6 אחוז תשואה על הכסף עד יוני , וזה על הכסף שריתקתי כביטחון אני מקבל ריבית מאינוטאאקטיב של כ 4.6 אחוד שנתי. אני מקווה 'המניהמתרד ואקבל אותה ב 50 ביוני.
אשמח להבין,
התחייבת לקנות את המניה בפחות ממחירה היום, עוד 4 חודשים, וקיבלת עבור זה כסף מראש ?
מה קורה אם היא עולה 70 ביוני ? מה קורה אם היא עולה 30 ?

זה תמיד מתממש ? אז בעצם קנית אותה היום ב 50 ורק תקבל אותה עוד 4 חודשים ? אפשר לקנות ב 30 ? 20 ? איך זה עובד ???
תודה

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
התחייבת לקנות את המניה בפחות ממחירה היום, עוד 4 חודשים, וקיבלת עבור זה כסף מראש ?
לזה קוראים מכירת אופציית פוט :)

מה קורה אם היא עולה 70 ביוני ?
סביר להניח שהאופציה תפקע ללא מימוש (תלוי מה יקרה למחיר המניה עד יוני, יכול להיות מימוש באפריל למשל).

מה קורה אם היא עולה 30 ?
הוא ישלם 50 למניה ויקבל 100 מניות (אלא אם כן הוא יבחר "לגלגל" את האופציה ע"י רכישה של האופציה שהוא מכר ומכירה של אופציה חדשה שהיא רחוקה יותר).

זה תמיד מתממש ?
ממש לא.
הרוב המוחלט של האופציות שנמכרות לא ממומשות.

אז בעצם קנית אותה היום ב 50 ורק תקבל אותה עוד 4 חודשים ?
הוא התחייב היום לקנות אותה ב-50 בכל תאריך מהיום עד ליוני ללא התראה מוקדמת.
אין שום התחייבות שהצד שקנה ממנו את ההתחייבות ושילם לו עבורה פרמיה ירצה למכור לו את המניות ב-50.

אפשר לקנות ב 30 ? 20 ? איך זה עובד ???
אתה יכול להתחייב לקנות גם ב-30 (לפי נאסדק אין אופציות ב-20 על ADM ליוני 2024, לא יודע אם זו מגבלה באתר או בבורסה) אבל אתה צריך שני דברים:
1. מישהו אחר שירצה לקנות ממך את ההתחייבות
2. מישהו אחר שיחליט למכור לך את המניות במחיר ההתחייבות לפני התאריך האחרון
לצורך ההמחשה האופציה הכי נמוכה שיש עליה נתוני מסחר היא על 35 דולר ומישהו שילם עליה 21 סנט למניה = 21 דולר לאופציה שפוקעת ב-21 ליוני 2024.
בניסוח אחר: מישהו מכר ביטוח על 100 מניות של ADM שהוא יהיה מוכן לשלם 35 דולר למניה ללא קשר למחיר המניות בשוק עד ל-21 ליוני 2024 ובתמורה לכך הוא קיבל 21 דולר.

להיות חברת ביטוח זה יכול להיות עסק רווחי אבל לא מעט פשטו את הרגל בדרך...

שהוא יהיה מוכן לשלם 35 דולר למניה ללא קשר למחיר המניות בשוק עד ל-21 ליוני 2024 ובתמורה לכך הוא קיבל 21 דולר.

להיות חברת ביטוח זה יכול להיות עסק רווחי אבל לא מעט פשטו את הרגל בדרך...
המניה היום עולה 55,
ואני מתחייב לקנות אותה, על סמך המידע שיש לי היום ב 35, ומקבל על זה כסף ??
איך אני יכול להפסיד ? למעט אם עד יוני היא תרד ל 15 ואני אשלם 35 כי מי שהתחייבתי לו, ימכור לי אותה ?
זאת אומרת שמישהו שילם לבחור שמוכן לקנות ב 35 פרמיה קטנה, והמוכר מקווה שהמניה תתרסק והוא יממש את האופציה וירוויח את הדלתא בין המחיר שלה ל 35 ?

רגע רגע
אין שום התחייבות שהצד שקנה ממנו את ההתחייבות ושילם לו עבורה פרמיה ירצה למכור לו את המניות ב-50.
אז אף פעם הוא לא יממש את האופציה וימכור לי אם המחיר יהיה גבוה ממה שהבטחתי לקנות, אז איך אני מרוויח ? הוא יממש רק כשהיא תהיה מתחת ל 50, לא ?

נערך לאחרונה ב:

mraines

Active Member
כמו שכתבו פה קוראים לזה למכור אופציות פוט. ואני אסביר. אני מעוניין לקנות את המניה , אפילו אתמול ב 54. אבל במקום זה מכרתי פוט שבו אני מספק למישהוא תעודת ביטוח ורצפת מחיר של 50. זאת אומרת אם ירד ל45 אני משלם 50 ביום הפקיעה ביוני. תמורת זה על אופציה אחת ל 100 מניות קיבלתי 230 דולר . אני אישית מוכר פוטים רק על מניות שאני החלטתי לרכוש ולהחזיק אותן. יש אחרים שאר מוכרים פוטים ומתגלגלגים מפוט לפוט. הסיכון הכי גדול מבחינתי שהמנייה תעלה ולא אקבל אותה

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
ואני מתחייב לקנות אותה, על סמך המידע שיש לי היום ב 35, ומקבל על זה כסף ??
כן - כמו כל ביטוח.

איך אני יכול להפסיד ?
התחייבת לקנות את אנרון - אין אנרון - תשלם...
המוכר מקווה שהמניה תתרסק והוא יממש את האופציה וירוויח את הדלתא בין המחיר שלה ל 35 ?
או שמי שרכש את האופציה מחזיק באופציה אחרת ורוצה להגן על עצמו מפני התרסקות יותר גדולה כך שהנזק שלו יהיה מוגבל גם אם החברה תפשוט את הרגל.
לצורך ההמחשה האופציות על מחיר 40 לאותה הפקיעה נסחרו בתמורה ל-53 סנט למניה שזה 53 דולר לאופציה.
יכול להיות שמישהו מכר את האופציה על ה-40 תוך כדי שהוא קיבל 53 דולר ובמקביל רכש את האופציה על 35 כך שהוא שילם 21 דולר - במצטבר הוא קיבל 22 דולר לאופציה שזה 22 סנט למניה.
הנזק המקסימלי שלו הוא שהמניה תרד מתחת ל-30 דולר (כולל במקרה של פשיטת רגל!) ובכל הוא ירכוש מניות ב-40 דולר וימכור אותן ב-30 דולר כך שהוא הפסיד במקסימום (התיאורטי - יש מקרי קיצון שזה יכול להיות יותר גרוע!) 10 דולר למניה אבל הוא עדיין שומר את ה-22 סנט למניה מהפער בפרמיות.
במקרה הזה הבחור "סיכן" 9.78 דולר למניה במקסימום עם מחיר המניה ירד מתחת ל-30 דולר בשביל להרוויח 22 סנט למניה אם מחיר המניה יישאר מעל 40.

אם ניקח את אותו המקרה בלי האופציה על ה-30 אז:
מוכרים אופציה על 40 ומקבלים 53 סנט למניה (53 דולר לאופציה).
אם החברה תפשוט רגל (מחיר המניה ירד ל-0) אז המהמר ישלם 40 דולר על מניות שלא שוות כלום וישמור את ה-53 סנט מהפרמיה.
כתוצאה מכך ההפסד המקסימלי שלו עלה ל-39.47 דולר והרווח המקסימלי במידה ומחיר המניה יהיה מעל 40 דולר הוא רק 53 סנט.

מה עדיף:
1) לסכן 9.78 דולר עם פוטנציאל להרוויח 22 סנט (2.49% רווח מקסימלי לעומת הפסד מקסימלי)
2) לסכן 39.47 דולר עם פוטנציאל להרוויח 53 סנט (1.34% רווח מקסימלי לעומת הפסד מקסימלי)

אני לא רוצה את שתיהן כמובן :)

אז אף פעם הוא לא יממש את האופציה וימכור לי אם המחיר יהיה גבוה ממה שהבטחתי לקנות, אז איך אני מרוויח ?
אתה שומר את הפרמיה - כמו חברת ביטוח שמבטחת בית מפני שריפות והבית לא נשרף.

הוא יממש רק כשהיא תהיה מתחת ל 50, לא ?
תלוי בצד השני.
אולי יש לו שיקולי מס? (יצירת מגן מס בשביל לא לשלם מסים - יש אנשים שלא מבינים שעדיף לא להפסיד מלכתחילה מאשר לשלם מס...).

מה עדיף:
1) לסכן 9.78 דולר עם פוטנציאל להרוויח 22 סנט (2.49% רווח מקסימלי לעומת הפסד מקסימלי)
2) לסכן 39.47 דולר עם פוטנציאל להרוויח 53 סנט (1.34% רווח מקסימלי לעומת הפסד מקסימלי)
לא נשמע ממש מפתה, בהתחשב בעובדה שבפוקר אני יכול להתקדם ככל שהסיכוי שלי לנצח עולה.
האופציות נשמעות כמו הימור טוטאלי עם רווח די זעום, סיכון די גדול ושליטה 0 מרגע הכניסה למשחק, למעט גלגול וגלגול להקטנת נזקים.

פרשתי לפני שהתחלתי :)
תודה

daat99

מייסד
מנהל
לא נשמע ממש מפתה, בהתחשב בעובדה שבפוקר אני יכול להתקדם ככל שהסיכוי שלי לנצח עולה.
זה בגלל שלא הצגתי את "ההסתברות להרוויח/להפסיד" :)

האופציות נשמעות כמו הימור טוטאלי עם רווח די זעום
נכון - אבל בסבירות גבוהה.

סיכון די גדול
נכון - אבל בסבירות נמוכה יותר באופן משמעותי.

ושליטה 0 מרגע הכניסה למשחק
לא בדיוק:
גלגול וגלגול
אלו יכולים גם ליייצר רווח אם השוק ינוע לטובתך לפני שתשבר.
לצורך ההמחשה אחרי שההסתברויות היו לטובתי תקופה ארוכה ובכל פעם הרווחתי סכומים זעומים, בעסקה אחת נפלתי נגד ההסתברות עם נזק עצום.
הגלגול של העסקה הכושלת לקח לי יותר משנה אבל בסוף ייצר לי רווח של 40% על ההון.
רווח לא רע אבל רכבת הרים כמו שאני עברתי אני לא מאחל לאף אחד ולא רוצה לחוות שוב גם עם רווח יותר גדול.

פרשתי לפני שהתחלתי :)
הלוואי ואני הייתי יכול לומר זאת :(

למעלה תחתית