ידעת מראש שיהיה סקנדל?
האם במכירת האופציה האחרונה שביצעת אתה ידעת בוודאות של 100% שלא יהיה סקנדל עד לפקיעת האופציות מסוג של ראיית העתיד?
כמו שציינתי בהודעות הקודמות , ADM התחילה לעניין אותי בגלל שהייתה בשפל היסטורי יחסי מבחינת המחיר ביחס לדיבידנד - משמע תשואת הדיבידנד.
מצרף תמונה של גרף ממוצע התשואה ב20 שנים האחרונות .
אפשר לראות שמימי זוהר (לסוחרי האופציות בשיטה שלי למשל) של הקורונה , היא לא הגיעה לאחוז תשואה גבוה יחסית.
כמעט כל מכירת אופציה היא "במחירים של לפני הסקנדל" - רק צריך שיהיה סקנדל מתישהו בעתיד לפני שהחברה תתפרק או תרכש על ידי חברה אחרת.
למה ? אני סוחר רק במניות יציבות וחזקות שנמצאות בחולשה יחסית מבחינת המחיר.
כמעט כל מכירת אופציה היא "במחירים של לפני הסקנדל" - רק צריך שיהיה סקנדל מתישהו בעתיד לפני שהחברה תתפרק או תרכש על ידי חברה אחרת.
גם אם הסקנדל יהיה רק בעוד 50 שנה המכירה נעשתה במחירים של "לפני הסקנדל" כך שהטענה עדיין תהיה נכונה
בשביל לטעון שאתה לא מוכר אופציות במחירים של "לפני סקנדל" אתה צריך קודם לטעון שמאותו רגע ולנצח צחים לא יהיה אפילו סקנדל אחד בחברה המדוברת.
אני בספק אם זו הטענה שניסית לטעון
אני מזכיר לך שמדובר במניית ADM , שאתה מחזיק ב23 מניות ממנה (בשער 43 דולר לפני 8 וחצי שנים)
ולמרות שעוד לא פעלתי בה עם מכירת אופציות PUT ,אם אפעל ,
אני אקנה אותה באיזור 45-50 דולר ואם לא, אז הרווחתי פרמיה.
*מכיוון שההודעה הזו נרשמה במהלך כמה ימים ,
נכון לרגע כתיבת שורות אלה , עדיין לא עשיתי פעולה באופציות על מניית ADM.
הסיבות לכך :
-VIX נמוך יחסית לתקופה
-תאריך פרסום הדוחות נדחה כל כמה ימים ועד שלא תהיה לי ודאות לגבי תאריך פרסום הדו"ח לא אוכל לקבל החלטה מושכלת
*למי ששואל למה - לפני פרסום דוחות מחירי האופציות סביב נייר ערך גבוהים יותר עקב "חוסר הודאות" התקופתי לגבי טיב הרווחים והחברה. ולכן משתלם יותר לפעול בשיטה שלי
כי הכסף המזומן שווה לי יותר לבטוחה של מימוש אופציות ,
ואם כבר הוא נוצל לקניית מניות דרך מימוש האופציה , אז המניה נקנתה בשער הטוב ביותר מבחינתי.
מכיר מקרוב ויישמתי אותה המון בעצמי (גם דיברתי עליה והסברתי בהרחבה בפורום לא מעט).
מרוב שאני מכיר את השיטה הזו אני יכול להעיד שבראיית הבדיעבד רכישת מניות בלי האופציות הייתה מובילה אותי לתוצאות יותר טובות בטווח הארוך.
תשים לב שכאן אני מדבר על הניסיון האישי שלי עם הגישה הזו (והוא ממש לא מועט).
בנוסף יש את המחקרים שתומכים קנה והחזק לעומת אסטרטגיות על אופציות אבל זה לא בר השוואה בצורה מלאה.
זה לא עניין של שנת לילה - זה עניין של "רווח עבור כל לילה".
עם אותה שנת לילה אתה יכול לקבל דולר (אופציה ל-6 חודשים) או 2 דולר (אופציה ל-3 חודשים), למה להסתפק בדולר בודד במקום לקבל שני דולר?
לצורך ההמחשה מי שימכור אופציה ל-3 חודשים בינואר ואופציה נוספת ל-3 חודשים באפריל צפוי לקבל פרמיה מצטברת גבוהה יותר מאשר מי שימכור אופציה ל-6 חודשים בינואר ולו בגלל האפקט של ת'טא ובלי לדבר על היווניות מסדר שני שתורמות אפילו יותר למי שמכר את שתי האופציות מאשר למי שמכר רק אחת.
למה לוותר על הבוסט הזה כל כך בקלות למרות שהוא לא מגדיל את פוטנציאל ההפסד אלא רק את פוטנציאל הרווחים?
1. חבל
2. אז למה להתעקש על אופציה אחת (סופית) ל-6 חודשים במקום שתי אופציות (סופיות) ל-3 חודשים עם פער של 3 חודשים ביניהן ובכך לקבל פרמיה מצטברת גבוהה יותר?
בגדול המספרים והשיטה איתך .
בקטן - הלוואי והייתי יכול להעביר את סכמת ההחלטות שלי ברגע קנייה ומכירה , אבל לא תמיד הדבר אפשרי.
החישוב שרץ לי בראש הוא שאם המנייה של אפל תעלה אחרי 3 חודשים , זה אופציה נוספת באותו מחיר תהיה שווה פחות .
חשבתי שאתה "משקיע דיבידנדים" ולא "סוחר פרסום דוחות"
אני משכלל את כל הנתונים הזמינים לי לפני כל פעולה ,תאריכי פרסום דוחות פשוט מביאים איתם מחירי אופציות גבוהים יותר.
אתה לא חושש שההמתנה תוביל ל-IV יותר נמוך ממה שיש עכשיו ובעצם מחיר האופציות בעתיד יהיה נמוך?
אפשר לשאול את זה על כל פעולה שתבצע בתיק ההשקעות שלך.
בסופו של דבר זה החלטה מושכלת שהאחד עושה ברגע המתאים לו ולשיטת ההשקעה שלו.
אישית אני אשמח מאוד... כמו שאפשר להבין מכמות ההשתפות שלי בפורום ובבלוג - אני נהנה לשוחח עם החברים היקרים כאן.
בסביבה האישית שלי יש פחות הזדמנויות לדבר על הדברים המעניינים האלה
אם אתה מבקש כ"כ יפה...

צילום מסך שמאחד את הנתונים שהסתכלתי עליהם, החישוב של חלוקת הדיבידנדים (960) לחלק בתזרים החופשי (2261.16) מגיע ל-42.45%
צפה בקובץ המצורף 353
קישור ל-Cash flow
תודה רבה על המחמאה - השיח פה פורה ומהנה לכולנו .
בהמשך לנתונים שצילמת ,אני לא יודע למי להאמין
אולי מיודענו
@daat99 יוכל לשפוך אור על הנתונים?
ואני הקטן הוסיף שיש לחשב טוב טוב את הסיכון מול ההתחייבויות הכוללות שיש לך בתיק - כל מכירה של אופצית PUT עלולה להתממש גם לפני תאריך הפקיעה. בעת משבר\נפילה חזקה - הכל נופל והמשקיע עלול למצוא את עצמו עם מינוס ענק בחשבון ההשקעות \ מינוף עצום \ מכירה בכפייה ע"י הברוקר (הקף את הגרוע מכל ותדמיין בעיני רוחך איך זה קורה בתיק לפני שהכנסת את ההוראה)
כמובן, אני לא כותב את הדברים ח"ו כדי להפחיד או להרחיק את החברים משימוש באופציות, אלא רק כדי להמחיש את הסיכון...
אכן , מסחר באופציות מביא איתו סיכון גבוה משיטת קנה/החזק
ובכל זאת - בעת נפילה חזקה אני פשוט אקנה מנייה טובה במחיר טוב מבחינתי.
סתם התייחסות לעניין האופציה שפרסמתי לגבי AAPL -
רק אני חושב שאם אפל תגיע למחיר כזה , אחרונת בעייתנו תהיה תיק ההשקעות שלנו ?
בעיני זה מקביל לכאוס עולמי.
למה? איך ידעת? איפה היו הנורות האדומות?
שואל באמת כדי להבין איך "לקרוא את המפה" לפני שבעיות כאלה צצות
תשואת דיבידנד בשפל תקופתי -
כל התזה מתבססת על ההגיון ש:
מניה שמעלה דיבידנד כל הרבה שנים , הגרף שלה אמור להיראות כמו קו ישר שעולה משמאל לימין.
(הרי אני לא רואה מחירי דירות יורדים כל עוד מחירי השכירות עולים,...)
מכיוון שהשוק לא רציונלי , יש נקודות כדאיות יותר לכניסה לLONG במניית דיבידנד,
המסחר באופציות עוזר להגיע קרוב יותר לנקודות האלה.
אני אוהב
מאוד לקבל שכר דירה כל חודש, וגם אוהב שערך הדירה שלי עולה משנה לשנה
עכשיו זה לא נשמע תכונה כ"כ מוזרה, מה דעתך?
כולנו אוהבים הכל , אבל עדיין קונים חלב בסופר משכר הדירה שקיבלנו
ולא משלמים בעזרת דוח שמאי=]
אני כמשקיע מקדש את הCASH FLOW,אולי זה רק שלי.
איש יקר, אתה לא חושב שזו חכמה בדיעבד?
כולם יוצאים חכמים בדיעבד... לא רק
הקופים שניצחו את מנהלי הקרנות
חחח לגמרי חכמה בדיעבד ...
הדבר היחיד שאני מנסה להבין זה אם בסוף היום מישהו מרוויח יותר ממי שנמצא בקנה והחזק לנצח.
חבר ניסה להסביר לי איך עושים המון כסף בקריפטו, קונים, שמים בבריכות השקעה, ממנפים, מחליפים בהלוואות, ואז יש סיכוי של 0.001 לעשות סיבוב.... הסביר לי שעה על דרכים לשים כסף בפירמידה שמי שנכנס אחרון מפסיד את התחתונים.
גם שם יש מושגים ואותיות ומשוואות וכולם כמעט מפסידים לכרישים.
גם כל סיפור האופציות פה נשמע לי כמו פירמידה לכרישים.
אני לא כריש.
אני לא בא למכור , אני בא לשתף .
מחובתך כמשקיע לוודא אותי ולאמת אותי עם נתונים היסטורים ,
אך עם זאת לקבל החלטה צופנת פני עתיד על סמך הנתונים והאינטואציה שלך.
מסחר באופציות זה משחק סכום אפס בדומה למסחר רגיל בשוק ההון.
לענ"ד ישנם אנשים שירצו לשמור על אנונימיות במיוחד שזה קשור לנושא רגיש כמו כסף. אני לגמרי מבין אותם ומצד שני בכנות ובמלוא ההערכה אומר שזה מאוד מסקרן לפגוש את כולם
מכבד החלטה של כל אחד .
אני הייתי שמח לראות את האנשים שאני מדבר איתם על בסיס שבועי/יומי
בנוגע לכסף ואיך לעשות יותר ממנו
אני ממליץ לך קודם לתעד מחירי אופציות לעצמך.
קח חברה לדוגמא שאתה רוצה לתעד במשך חצי השנה הקרובה ותתעד את הדברים הללו: (דורש רק יומיים של תיעוד מחירים, לא צריך כל יום!)
תתחיל מלבדוק איזו אופציה היית מוכן למכור היום שפוקעת בעוד 180 יום (חצי שנה) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
תמשיך בבדיקה של איזו אופציה היית מוכן למכור היום שפוקעת בעוד 90 יום (3 חודשים) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
ביום הפקיעה של של האופציה עם ה-3 חודשים תרשום את מחירה וגם את מצב ומחיר האופציה של ה-6 חודשים המקורית.
בנוסף באותו היום תבדוק איזו אופציה *חדשה* היית מוכן למכור שפוקעת בעוד 90 יום (3 חודשים - זה צריך להיות גם תאריך הפקיעה של האופציה של ה-6 חודשים המקורית שמכרת) ותרשום לך את הפרטים שלה כולל המחיר בצד.
ביום הפקיעה של שתי האופציות תרשום מה מחירן.
כשיש לך את כל הנתונים הללו תשווה בין שני מספרים:
1. הפרמיה שקיבלת ממכירת האופציה של ה-6 חודשים
2. שתי הפרמיות שקיבלת ממכירת שתי האופציות של ה-3 חודשים
בהינתן תנאי שוק *רגילים* (כלומר עם תנודתיות רנדומלית רגילה) אתה צפוי להישאר עם פרמיה הרבה יותר גבוהה במקרה השני.
גלגול אופציות אומר שביום הפקיעה של האופציה הראשונה של ה-3 חודשים אתה רוכש אותה בחזרה לפני שאתה מוכר את האופציה החדשה של ה-3 חודשים (הם לא חייבות להיות באותו מחיר נקוב).
הבנתי אותך .
מה שלא מתיישב לי היא הנתון 'תנאי שוק רגילים' .
מה זה בדיוק ? אני מניח ממוצע כלשהו ..
הבעיה שהממוצע הוא רק שכלול ואי אפשר אף פעם להעיד איך השוק יתנהג,
מה קורה אם המנייה עלתה בזמן ה3 חודשים ?
תוחלת הרווח שלי באופציה אחת ל6 חודשים היא גבוהה יותר , לא?