CLX שאלה

rugh78

Active Member
@daat99 שלום,

מה היו השיקולים שלך לקניה של CLX?
אני רואה שהיא לא עומדת בכל הקריטריונים שלך, אשמח לדעת מה הביא אותך לרכוש אותה בזמנו?
תודה

מומו

Well-Known Member
מקריאה בפוסט הרכישה כאן אני (אולי זה רק אני) מבין שזה עומד בקריטריונים של דעת היקר...
אולי אני מפספס משהו, תוכל לפרט בבקשה מה לא מסתדר לך?

אתה צודק שכיום לפי הנתונים של החברה - המניות לא היו נרכשות (יחס חוב ענק ואחוז חלוקה שלא משאיר מקום לטעויות), אבל באותו זמן נתוני החברה היו בהחלט מתאימים

rugh78

Active Member
(יחס חוב ענק ואחוז חלוקה שלא משאיר מקום לטעויות),
זה בדיוק מה שמפריע לי... מה קרה לחברה מאז, יחס החלוקה עבר את המאה אחוז, באתרים מסוימים זה מעל מאתיים אחוז...

איך דבר כזה קורה?

daat99

מייסד
מנהל
מקריאה בפוסט הרכישה כאן אני (אולי זה רק אני) מבין שזה עומד בקריטריונים של דעת היקר.
אכן - במועד הרכישה היא עמדה בכל הקריטריונים בהצלחה רבה.
רצוי לציין שבמועד הרכישה תשואת הדיבידנד של המדד עמדה על 1.49% בלבד בעוד שתשואת הדיבידנד של החברה עמדה על 2.12% שזה גבוה יותר אבל לא מוגזם.

מה קרה לחברה מאז
אם תתבונן בנתונים ההיסטוריים של רווחי החברה (למשל באתר זאקס) אתה יכול לראות:
* פרסום הרווחים האחרון של החברה מלפני הרכישה שלה בתיק דיבידעת היה בנובמבר 2021 ובו החברה דווחה על רווחים של 3.22 דולר למניה
* בפרסום הרווחים האחרון של החברה מפברואר 2022 החברה דיווחה על רווחים של 0.66 דולר למניה בלבד

הרווח למניה שהיה ידוע ביום הרכישה צנח ב-79.5% עד היום!

איך דבר כזה קורה?
נפלאות השוק.
גם כשאדם מגן על עצמו מכל הכיוונים הוא עדיין יכול להיכשל (למרות שזה לא צפוי/נפוץ).

שמעת פעם על אדם שנדרס כשהוא חצה מעבר חציה באור ירוק? אני מכיר מישהו כזה...

נערך לאחרונה ב:

rugh78

Active Member
כשאתה מנתח את הרכישה בדיעבד, אתה מסוגל לראות נורות אדומות שיכלו להאיר לך את מה שקרה?

daat99

מייסד
מנהל
כשאתה מנתח את הרכישה בדיעבד, אתה מסוגל לראות נורות אדומות שיכלו להאיר לך את מה שקרה?
לא באמת.
רצף הגדלה ארוך של 43 שנה.
תשואת דיבידנד סבירה ביחס לשוק.
מכפיל רווח גבוה אבל נמוך ביחס לשוק ולדעתי לא "מוגזם".
יחס חלוקת רווחים של כ-50% שזה טוב מאוד בהקשר של השקעה במניות שמגדילות את הדיבידנדים.
הגדלת הדיבידנד בעבר הייתה נמוכה מהגדילה ברווחים.

הדבר היחיד שהוא "לא סימן טוב" (אבל גם לא סימן רע) הוא צפי גדילה עתידי של 5.19% בלבד שזה כחצי מהגדילה הקודמת שהייתה ברווחי החברה.

בחיים, כמו בחיים: לפעמים ההחלטות הנכונות מובילות לתוצאות הלא רצויות.

Devops

Member
היכן ניתן למצוא את צפי גדילת הרווחים למניות?
פעם זה פורסם ברשימת האלופות.

אדם

New Member
לא באמת.
רצף הגדלה ארוך של 43 שנה.
תשואת דיבידנד סבירה ביחס לשוק.
מכפיל רווח גבוה אבל נמוך ביחס לשוק ולדעתי לא "מוגזם".
יחס חלוקת רווחים של כ-50% שזה טוב מאוד בהקשר של השקעה במניות שמגדילות את הדיבידנדים.
הגדלת הדיבידנד בעבר הייתה נמוכה מהגדילה ברווחים.

הדבר היחיד שהוא "לא סימן טוב" (אבל גם לא סימן רע) הוא צפי גדילה עתידי של 5.19% בלבד שזה כחצי מהגדילה הקודמת שהייתה ברווחי החברה.

בחיים, כמו בחיים: לפעמים ההחלטות הנכונות מובילות לתוצאות הלא רצויות.
לפי מה שאני רואה בgurufocus הדיבידנד לא נחתך עדיין, ככה שלפי התוכנית בתיק דיבידעת אין צורך עדיין למכור את המניות האלה נכון?

מומו

Well-Known Member
לפי מה שאני רואה בgurufocus הדיבידנד לא נחתך עדיין, ככה שלפי התוכנית בתיק דיבידעת אין צורך עדיין למכור את המניות האלה נכון?
שלום

1. דעת היקר החליט עם הזמן לשנות את הגישה ומחזיק כעת בדעה של "קנה והחזק" בלי מכירות גם אם החברה פגעה בדיבידנד.

2. סליחה שאני מתערב, אבל נשמע כאילו שאתה מנסה לחקות את תיק דיבידעת. חיקוי תיק של אחרים ממש לא מומלץ. ייתכן שמטרותיך שונות מתיק דיבידעת ולכן חיקוי שכזה יביא אותך למקום שלא היית רוצה מלכחתחילה.
אני לא ח"ו מנסה לזלזל במה שכתבת, רק להאיר את תשומת ליבך. מקווה שתקבל את מה שכתבתי ברוח טובה מתוך ביקורת בונה

מומו

Well-Known Member
עד כמה שאני יודע, צפי גדילת הרווחים ל5 שנים הבאות מופיעה תחת הכותרת Est-5Yr Growth. לפי הקובץ האחרון נמצא בעמודה AM

daat99

מייסד
מנהל
באתרים פיננסים שונים.
כמעט כל אתר פיננסי מפרסם זאת: estimated growth

זה עדיין מפורסם ברשימה של ג'סטין לאו.
ניתן להוריד אותה מהאתר שלו אחרי רישום חינמי (ישנו קישור בסרגל הימני של הבלוג).

הדיבידנד לא נחתך עדיין
הווה לא מנבא עתיד :)
כרגע הסיכון לפגיעה בדיבידנד גדול באופן משמעותי ממה שהוא היה כשרכשתי את המניות עבור תיק דיבידעת (סיבה מעולה לא "להעתיק" תיק קיים של מישהו אחר!).
העובדה שהסיכון גדל לא מחייבת שהוא יתממש (אבל אני גם לא אופתע אם הוא יתממש).
באופן אישי אני קיבלתי החלטה רוחבית להתייחס לתיק שלי כאל "קנה והחזק לנצח" מכמה סיבות:
1. אני לא רוצה שהשקעה בשוק ההון תהפוך ל-"עבודה" ולכן אני לא מבצע מעקב אחריו בכלל
2. אני מעדיף להתמקד בתזרים שאני מקבל באופן שוטף ולא לייחס חשיבות גדולה במיוחד למניות הבודדות
3. כל המחקרים שנידונים עד זוב דם בפורומים השונים של ההשקעות מראים שגישת קנה והחזק צפויה להניב תשואת יתר מול כל הגישות האחרות (כולל גישת ההיצמדות למדד ע"י קרן מחקה)

1. דעת היקר החליט עם הזמן לשנות את הגישה ומחזיק כעת בדעה של "קנה והחזק" בלי מכירות גם אם החברה פגעה בדיבידנד.
נכון מאוד.
התייחסתי לכך הרבה בדיונים עם אנשים אבל לא פרסמתי מאמר בנושא.

חיקוי תיק של אחרים ממש לא מומלץ. ייתכן שמטרותיך שונות מתיק דיבידעת ולכן חיקוי שכזה יביא אותך למקום שלא היית רוצה מלכחתחילה.
בנוסף לסיבה שציינת חיקוי של אחרים לא מומלץ כי הם ביצעו פעולות בעבר כשמצב השוק היה שונה והם לא בהכרח היו מבצעים את אותן הפעולות היום בעוד שמבצע החיקוי כן עושה זאת.

מניה זו היא המחשה מעולה לכך שאני רכשתי את המניה בעבר אבל אין סיכוי שאני ארכוש אותה היום כך שמי שינסה לחקות את הרכישה שלי בעבר למעשה יבצע פעולה שאני לא הייתי עושה.

עד כמה שאני יודע, צפי גדילת הרווחים ל5 שנים הבאות מופיעה תחת הכותרת Est-5Yr Growth. לפי הקובץ האחרון נמצא בעמודה AM
יכול להיות שהוא מתבונן באקסל של רדאר דיבידנדים ולא של ג'סטין לאו.

Devops

Member
בקובץ האחרון עמודה AM היא New Member. מניח שאני מסתכל בקובץ הלא נכון?
נכנסתי בשרגל מצד ימין ל- רשימת אלופות הדבידנדים
משם ל Dividend Radar
ואז הורדתי את הקובץ האחרון של 4 במרץ 2022.

באתרים פיננסים שונים.
כמעט כל אתר פיננסי מפרסם זאת: estimated growth
תוכל להגיד לי בבקשה איפה אני רואה את זה באחד האתרים? למשל finviz?

מומו

Well-Known Member
בקובץ האחרון עמודה AM היא New Member. מניח שאני מסתכל בקובץ הלא נכון?
סליחה טעות שלי (הסתכלתי בגיליון שאני עורך ומוסיף כמה עמודות חישוב עבורי)
לכן ציינתי את הטקסט בכותרת, אמור להופיע בAK אבל בכל מקרה תבדוק לפי הכותרת את הנתון

daat99

מייסד
מנהל
משם ל Dividend Radar
רדאר דיבידנדים זה אתר שמפרסם קובץ גרוע ומומלץ להימנע מהשימוש בו.
אתה יכול להיכנס לאתר של ג'סטין לאו מהקישור בסרגל הימני של הבלוג, להירשם עם כתובת מייל בתהליך רישום חינמי ולהוריד את הקובץ העדכני שלו.

בדף הראשי של כל מניה תחפש את הכיתוב: "EPS next 5Y".
תרגום לעברית: רווח למניה ב-5 השנים הבאות.

לכן ציינתי את הטקסט בכותרת, אמור להופיע בAK אבל בכל מקרה תבדוק לפי הכותרת את הנתון
כפי שחששתי:
הוא מתבונן באקסל של רדאר דיבידנדים ולא של ג'סטין לאו.

Devops

Member
תודה דעת.
נרשמתי באתר ואישרתי את הכתובת מייל שלי. https://www.dripinvesting.org/Tools/Tools.asp
לצערי אני רואה רק את האקסלים של dividend radar
Canadian Dividend All-Star List
European Dividend Champions
Eurozone Dividend Champions
UK Dividend Champions
Global CCC List

אשמח להכוונה נוספת.

עריכה:
1. הגעתי לעמוד שלו בseeking alpha.
2. שם הוא כתב שהאקסל עובר למקום אחר:
the Dividend Champions list will be moving to Wide Moat Research as the primary point of distribution
3. כאן נרשמים:
4. לאחר מכן הוא שולח מייל getting started עם לינק לאתר:
5. באתר יש למעלה לינק DOWNLOAD LATEST EDITION וככה מורידים את האקסל.

לי זה לא היה מובן כל התהליך והסתבכתי.
שמח שעכשיו סוף סוף אני מסתכל על האקסל הנכון וצוחק שהסתכלתי על אקסל לא נכון כבר תקופה ארוכה. :)

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
נרשמתי באתר ואישרתי את הכתובת מייל שלי. https://www.dripinvesting.org/Tools/Tools.asp
זה האתר שבו מפורסם האקסל של רדאר דיבידנדים.

אתה צריך ללכת לאתר של ג'סטין לאו (קישור מתחת לקישור שלחצת עליו ורשום שם מפורשות השם שלו).
לי זה לא היה מובן כל התהליך והסתבכתי.
לא נורא, העיקר הוא שהצלחת בסוף :)

מומו

Well-Known Member
עדיין עומדת בציפיות של הגדלה כל שנה, אבל גדילה יחסית קטנה רק 1.7% מהדיבידנד הקודם (מ-1.16$ ל-1.18$)

קישור

למעלה תחתית