דיבידנדים שעברו את תאריך האקס אבל עדיין לא הגיע תאריך התשלום ("שלך אבל עדיין לא אצלך").dividends receivable
אתה בחשבון מזומן או מינוף?זה לא חלק מכוח הקנייה שלי.
היי דעת, תודה.אתה בחשבון מזומן או מינוף?
בחשבון מינוף אפשר להשתמש בדיבידנדים עוד לפני יום התשלום.חשבון מזומן.
המס שצריך לשלם ל-IRS אינו שלךמישהו יודע למה?
שאלתי את IB ואתה באמת צודק. אז האם זה אומר שאני לא אהיה מחויב במס על הדיבידנד הזה כשאגיש דוח למס הכנסה? אני אצטרך להצהיר עליו?לעניות דעתי מדובר בדיבידנד ברוטו ונדרש להוריד מס במקור של 25%.
כן אני יודע שעדיף חשבון מרגין אבל אני בן 19 אז אין לי את האפשרות לפתוח כזה לצערי.בחשבון מינוף אפשר להשתמש בדיבידנדים עוד לפני יום התשלום.
יש המון מגבלות לחשבון מזומן בלי אפילו יתרון מהותי אחד.
להצהיר אכן תידרש.שאלתי את IB ואתה באמת צודק. אז האם זה אומר שאני לא אהיה מחויב במס על הדיבידנד הזה כשאגיש דוח למס הכנסה? אני אצטרך להצהיר עליו?
לפי האמנה למניעת כפל מס בין ארה"ב לישראל אתה צריך לשלם את המס הגבוה מבין שתי המדינות.האם זה אומר שאני לא אהיה מחויב במס על הדיבידנד הזה כשאגיש דוח למס הכנסה? אני אצטרך להצהיר עליו?
אני בהחלט מבין אותךאני בן 19 אז אין לי את האפשרות לפתוח כזה לצערי.
ישנן חילוקי דעות בנושא בין פקידי מס הכנסה שונים באותו המשרד אז לא הייתי ממהר לקבוע בוודאות שהוא "נדרש להצהיר".להצהיר אכן תידרש.
רק אם לא בוצע תשלום מס מלא במקור.קבלת דיבידנדים מחייבת הגשת דוח שנתי
זו גם דעתי.עדיף להגיש את הדוח וללכת על בטוח כדי למנוע בעיות בעתיד.
אשמח להחכים באלו מקרים ממסים יותר/פחות מ 25%במקרה שלנו לרוב מדובר במיסוי של 25% בשתי המדינות כך שתשלום ל-IRS מכסה את חובת התשלום המס הגבוה ואין צורך להוסיף בארץ.
קח בחשבון שלעתים יש מקרים של תשלום של יותר מ-25% במקור וכאן שילמת מס מיותר.
כמו כן יש מקרים של תשלום של פחות מ-25% במקור וכאן אתה תצטרך להשלים בארץ ל-25%
לרוב: רי"טים/שותפויות/חברות זרות - כל מקרה לגופו (תלוי באיך מוגדרת חלוקת המזומן לבעלי המניות וחברות יכולות לשנות זאת מחלוקה אחת לאחרת).אשמח להחכים באלו מקרים ממסים יותר/פחות מ 25%
רי"טים ושותפויות הן חברות אמריקאיותחשבתי שאתה מתכוון לחברות אמריקאיות המחלקות דיבידנד, כיוון שזה המקרה בנידון.
דוגמאות ספציפיות:אשמח להחכים באלו מקרים ממסים יותר/פחות מ 25%
אי אפשר לקבל החזר בארץ על מס ששולם בחו"ל.אם המיסים על הדיבידנד הלכו לארה"ב אני מניח שלא אוכל לקבל החזר נכון?
לבקש מותר לך אבל הביצוע זו עבירה על החוק בארה"ב שהם כפופים לו.אולי לבקש מאינטראקטיב שלא ינכו מס במקור על דיבידנדים?
מבאס.. תודה רבה.לבקש מותר לך אבל הביצוע זו עבירה על החוק בארה"ב שהם כפופים לו.
רק אציין ברשותך משהו קטן - ישנם מקרים שבהם מס הכנסה מחשיב רווחי הון כעבודה לכל דבר, ואז המיסוי יהיה לפי מדרגות המס הנהוגות בארץ.אני לא עובד ולכן מתכוון להגיש בקשה להחזר מס על כל המיסים ששילמתי על רווחי הון השנה
מדובר בהגדרה של סוחר יומי, לא?רק אציין ברשותך משהו קטן - ישנם מקרים שבהם מס הכנסה מחשיב רווחי הון כעבודה לכל דבר, ואז המיסוי יהיה לפי מדרגות המס הנהוגות בארץ.
כדאי לך מאוד להתייעץ עם איש מקצוע בנושא כדי לא להיות מופתע...