HSY הרשי

daat99

מייסד
מנהל
הכלים שיש לי לנתח חברה שקולים ללבדוק עם אוטו הוא טוב לפי התבוננות בבורג אחד ליד הדלת השמאלית אחורית. אין לי שום יכולת לדעת כלום. גם הנתונים שאצליח להשיג יהיו מהונדסים ומותאמים למי שמספר לי מהם.
אני באותו המצב :)

קניתי אותה במרץ 2021
תזכור לעדכן אותנו במרץ 2031 בבקשה :)

אם אתייחס לזה כמו נדל"ן למשל, אחפש את הנכס שהוא באופן מובהק מתחת למחיר השוק
ההבדל המרכזי הוא שבנדל"ן יש לך ידע שאין לרוב האנשים שמתחרים איתך על רכישת דירה X בעוד במניות אין לך ידע שיש למוסדיים שמתחרים איתך על רכישת מניות של חברה Y.
עם ידע מעמיק ועבודת שטח טובה אתה יכול להשיג עסקאות מעולות בנדל"ן כי אתה צריך לנצח את גברת כהן מחדרה אבל במניות אתה צריך לנצח את וורן באפט ופיטר לינץ'.

בטח אחטוף בראש פה מבעל הבית
אני לא עוסק ב-"לתת בראש".
אני מעדיף להציג זוית ראיה אחרת ושכל אחד יחליט לעצמו.

rugh78

Active Member
באיזה טווח זמן ?
האם במכלול התיק או ספציפית חברה זאת או אחרת ?
שנתיים לדעתי זה טווח זמן הגיוני לראות מה הנכס שלך עשה על הנייר.
ואני מדבר ספציפית על מניה, לא על ערך המתיק כמכלול.

אולי אחת הסיבות היא שהשכונה בדרך לפירוק טוטאלי ?
אולי, ואולי אחת הסיבות שיש כרגע הרבה מהגרים שעוד מעט ידחפו החוצה ותיכנס במקומם אוכלוסיה חזקה יותר... מבוסס על ניתוח מקרי עבר ולא על כדור בדולח.

שנתיים לדעתי זה טווח זמן הגיוני לראות מה הנכס שלך עשה על הנייר
חברה שמחלקת ומגדילה 61 שנה...
תנודתיות של שנתיים זה כמו לבדוק אצן טריאתלון מהעשיריה הטובה בעולם, מול ספרינטר של 100 מטר ולהשוות.
אין שום קורלציה וכל מה שתראה זה מה הוא עשה ב 5 המטרים הראשונים, אני אמדוד בקילומטר 35 בערך

נערך לאחרונה ב:

rugh78

Active Member
@rugh78

אתה מעוניין להיות בעל עסק, או סוחר סימולים מטבלאות אקסל?
מדובר בחברה מהמוצלחות בהיסטוריה של הS&P500,
שמשלמת למשקיעים דיבידנדים ללא פגיעה מאז תקופת השפל הגדול.
בהחלט מעוניין להיות בעל עסק, לכן שאלתי לדעת הפורום, כי לדעתי היא מאוד אטרקטיבית כרגע.

אני מניח שעברת על התגובות השונות.

Div123

Well-Known Member
בהחלט מעוניין להיות בעל עסק, לכן שאלתי לדעת הפורום, כי לדעתי היא מאוד אטרקטיבית כרגע.

אני מניח שעברת על התגובות השונות.
במחילה, לא כתבתי את זה כביקורת עליך.
אם לטעמך חברה מעוררת עניין, אל תחפש דעות אחרות בפורום.
אתה יכול להיעזר במקורות אחרים, אם אתה מחפש את העובדה, לא את הדעה.

Screenshot-2018-11-06-at-5.47.51-PM.png.png

מומו

Well-Known Member
אם לטעמך חברה מעוררת עניין, אל תחפש דעות אחרות בפורום.
אתה יכול להיעזר במקורות אחרים, אם אתה מחפש את העובדה, לא את הדעה.
לענ"ד יש מקום גם בפורום לשתף ולקבל דעות שונות ובמקביל גם לחפש מקורות אחרים.
הרי אם לא היית מדביק את התמונה הזו, לא הייתי יודע שחברת הסיגריות היא במקום הראשון... כנראה שבני האדם אוהבים לירות לעצמם ברגליים (או יותר נכון בריאות ;))

אגב, לא שכחתי את השיעורי בית שנתת לי מהשרשור האחר. מתנצל, תקופה "קצת" עמוסה...

Div123

Well-Known Member
לענ"ד יש מקום גם בפורום לשתף ולקבל דעות שונות ובמקביל גם לחפש מקורות אחרים.
מדובר בדעות לגבי קניה, לא החלפת ידע בין אנשים שתורם ללמידה, ועוזר לגבש דעה.
שרשורים מסוג זה מעידים שיש לעבוד ולחזק את דרך ההשקעה שלך, וזה שאני מנסה לתרום לקוראים.
לאחרונה אני יותר מעורב בדיונים על מניות פרטניות, אבל הדבר נעשה על מנת לחזק את הידיעה, ולא לספק המלצת קניה.

הרי אם לא היית מדביק את התמונה הזו, לא הייתי יודע שחברת הסיגריות היא במקום הראשון...
זה מתוך ספר שהמלצתי לקרוא...:rolleyes:
גם בראשות הטבלה של חברות בריטיות במשך העשורים האחרונים נמצאת חברת טבק

לופטי

Well-Known Member
הרי אם לא היית מדביק את התמונה הזו, לא הייתי יודע שחברת הסיגריות היא במקום הראשון... כנראה שבני האדם אוהבים לירות לעצמם ברגליים (או יותר נכון בריאות ;))
ואם להסתכל רחב יותר, תראה כמה סקטור ה consumer מככב

האם אני יכול להניח, שמכיוון שהכרישים הגדולים יודעים שיש משבר בגידולי הקקאו כבר די הרבה זמן, והם יודעים מזמן שמחירי הקקאו יגיעו לשיא כל הזמנים, והם גם יודעים שחברות כמו HSY יבצעו התאמות מחיר, התייעלות וגלגול ללקוחות הקצה,
האם אני יכול להניח שכל זה כבר מגולם במחיר המניה ?

rugh78

Active Member
האם אני יכול להניח, שמכיוון שהכרישים הגדולים יודעים שיש משבר בגידולי הקקאו כבר די הרבה זמן, והם יודעים מזמן שמחירי הקקאו יגיעו לשיא כל הזמנים, והם גם יודעים שחברות כמו HSY יבצעו התאמות מחיר, התייעלות וגלגול ללקוחות הקצה,
כל כך הרבה הנחות... יצאו לי רק אנחות.

לא חושב שהשוק מגלם את כל ההנחות האלו, זה יותר wishful thinking

daat99

מייסד
מנהל
אתה יכול להניח מה שמתחשק לך.
זה מה שאני מניח.

לא חושב שהשוק מגלם את כל ההנחות האלו, זה יותר wishful thinking
לא האדם הפשוט - כן גופי הענק שמשקיעים את הכסף של עצמם ומוציאים הון בשביל מחקר עצמאי שלא מפורסם לציבור.

מומו

Well-Known Member
מדובר בדעות לגבי קניה, לא החלפת ידע בין אנשים שתורם ללמידה, ועוזר לגבש דעה.
שרשורים מסוג זה מעידים שיש לעבוד ולחזק את דרך ההשקעה שלך, וזה שאני מנסה לתרום לקוראים.
לאחרונה אני יותר מעורב בדיונים על מניות פרטניות, אבל הדבר נעשה על מנת לחזק את הידיעה, ולא לספק המלצת קניה.
ועל כך אני מודה לך מאוד, כמו שציינתי בזכותך אני לומד ומתעמק יותר בחומר. אני מניח שכמוני גם החברים היקרים כאן בפורום סופגים את הנלמד :)

ב"ה זכינו להכיר פחות או יותר את החברים כאן בפורום, מובן לי שזו לא המלצת קניה, מבחינתי לפחות אני קורא כל הודעה כאן בפורום (של בעל הבית, שלך ושל כל חבר בפורום) שפותח את עיניי לעוד כיוונים וזוויות חשיבה

ברשותך בוא נחזק את קצת את הבטחון עם קצת גרפים מה-SSD. אז לפי פרסומם "בטיחות הדיבידנד" קיבל ציון 93, ציון יחסית גבוה. מצב התזרים החופשי והמרווח התפעולי די טובים. היחס חוב הון חריג באופן קיצוני ומגיע ל-125%, אבל אם נסתכל על Debt To EBITDA ויחס הכיסוי שלהם (Intereset Covereage) הם במצב טוב
יחסית להיסטוריה של החברה היחס חוב-הון מאוד טוב, ניתן לראות כאן שב2010 הגיעו לשיא של 389% אז המצב היום יחסית לאז - מעולה !
גם בגורופוקוס צוין שהם ביחס חוב-הון היסטורי טוב

נשארנו עם 2 נקודות תורפה:
1. הסיטורית הגדלות רק של 15 שנה - 2008 לא היתה הגדלה אבל המשיכו לחלק
2. יחס חוב הון גבוה יחסית לתעשיה

אחרי כל זה, נסתכל על רשימת האלופות ונראה שההגדלה האחרונה היתה רק לפני חודש וחצי בגובה של 14.93% (!!!) כאילו אין משבר קקאו בעולם וכל ה-Shareholder חייבים להשמין כמה שיותר מהר...
475

למעלה תחתית