הלכת לישון עם 100 מניות של MMM וקמת בבוקר עם 100 מניות של MMM ו-25 מניות של SOLV.לא מחזיק אבל אשמח להסבר, מה זה אומר עבור מי שמחזיק ?
תודה רבה
אין לדעת, החברה רק קמה.מה עושים עם המניות של solv? הן מחלקות דיבידנד?
1. אני ממשיך בגישת "לא לגעת"מה עושים עם המניות של solv? הן מחלקות דיבידנד?
יותר נכון - 12% מינוס....מדוע באירוע כזה המנייה MMM מזנקת 6% נכון ל22:43?
מדוע באירוע כזה המנייה MMM מזנקת 6% נכון ל22:43?
באירוע כזה מבחינה מתמטית מחיר המניה צריך לרדת ב-20% והמחיר של מניית SOLV צריך להיות 20% מהמחיר המקורי של MMM.יותר נכון - 12% מינוס....
תודה דעת, לא הכרתי את זה.אם היא נסחרת ב-12% מינוס ביחס למחיר המקורי זה אומר שהיא עלתה ב-10% ביחס למחיר שהיא אמורה להיסחר בו
בשמחה.תודה דעת, לא הכרתי את זה.
אני מניח, שאנחנו, המשקיעים הפשוטים, לא יודעים איזה מרכיבים יצרני רווח, עוברים לאיזו חברה בפיצול.- בעיקר האנשים שמנסים לבצע סימולציות על מניות ולהסיק מסקנות על מה קרה למשקיעים
אנחנו יכולים להתבסס על מה שסיפרו לנו בדו"חות השנתיים (כי מחלקה ספציפית יצאה לחברה אחרת וניתן לראות מה דווח על אותה המחלקה בעבר).אני מניח, שאנחנו, המשקיעים הפשוטים, לא יודעים איזה מרכיבים יצרני רווח, עוברים לאיזו חברה בפיצול.
אני לא קיבלתי אף מייל, כנראה ביטלתי בטעות איזו הגדרה... אצטרך לבדוק את זה כי כבר קרה לי משהו דומה בעבר שבגללו הרבה מזומן סתם עמד לי בחשבון.ראיתי מייל על הנושא מאינטראקטיב אבל לא טרחתי לעיין בתוכנו עדיין.
זה לא מדויק, אין קשר ברור בין היחס של כמות המניות, לבין היחס של שווי ההחזקות.על כל 4 מניות של MMM קיבלנו מניה אחת של SOLV וסך כל המניות מייצג את החברה המקורית.
מכיוון שסך המניות החדש הוא 5 (4 של המקורית ו-1 של החדשה) אז אנחנו יודעים שיחס החלוקה בין החברות הוא שעל כל 5 חלקים של החברה המקורית, 4 חלקים נשארים בחברה המקורית וחלק אחד עובר לחברה החדשה.
מסיבה זו:
* מחיר המניה של החברה המקורית צריך להיות "ארבע חלקי חמש" ממחיר המניה המקורי (קרי: 80%).
* מחיר המניה של החברה החדשה צריך להיות "אחד חלקי חמש" ממחיר המניה המקורי (קרי: 20%).
בוא נעשה בדיקה פשוטה:יותר נכון - 12% מינוס....
נמאס לי מהמניה הזו, כל פעם שמתחילה להראות סימני התאוששות היא חוטפת
(4*94.02+1*69.10)/(4*78.85)-1=41.15%
ברמה החשבונאית זה מדוייק מספיקזה לא מדויק, אין קשר ברור בין היחס של כמות המניות, לבין היחס של שווי ההחזקות.
זה מערבב חשבון עם תנודות השוק.בוא נעשה בדיקה פשוטה:
בסוף יום המסחר ב-1.3 המחיר של מניית MMM היה $78.85.
בסוף יום המסחר ב-1.4 המחיר של מניית MMM היה $94.02, ושל SOLV היה $69.10.
מכיוון שיחס החלוקה הוא 1:4, מקבלים בתקופת המדידה תשואה של:
אין קשר בין כמות המניות לבין שווי החברה, כמו שאם חברה עושה stock split יהיו לה יותר מניות בזמן שהיא נשארת זהה. (כלומר יש קשר דרך מחיר המניה, אבל התעלמת ממנו.)זה מערבב חשבון עם תנודות השוק.
ברמה החשבונאית MMM של אחרי ההתפצלות שווה 80% מ-MMM המקורית ו-SOLV שווה 20% מ-MMM המקורית.
מסכים.השוק יכול לתמחר את החברות איך שמתחשק לו כולל יצירת פערים משמעותיים כגון "סך שתי החברות שווה פחות/יותר משווי החברה המקורית".
לפי מה שקראתי ברפרוף תאריך האקס של הפיצול היה לפני התאריך שבו המניות התחילו להיסחר, לא התעמקתי בזה ופשוט לקחתי תאריך שיהיה מוקדם מספיק. רק רציתי להדגים את החישוב עבור תאריך ספציפי, אין בו משהו קדוש וכל אחד יכול להציב תאריך אחר.בנוסף:
1. למה לקחת את המחיר של הראשון למרץ ולא מחיר הסגירה של לפני ההתפצלות?
למה להכפיל ב-5? עשיתי בדיוק אותו חישוב כמוך, חילקתי את השווי הסופי שהוא 4Y+Z בשווי ההתחלתי שהוא 4X, רק שבחירת תאריכי ההתחלה והסיום שונה מהסיבה שהזכרתי מעלה.2. למה הכפלת אותו ב-4 (במכנה) ולא ב-5?
הדרך הנכונה לחשב את מה שרצית (ועדיין נתונת לפערי תנודתיות) היא:
נגדיר X כמחיר הסגירה של מניית MMM לפני ההתפצלות
נגדיר Y כמחיר הפתיחה של מניית MMM אחרי ההתפצלות
נגדיר Z כמחיר הפתיחה של מניית SOLV אחרי ההתפצלות
ברמה החשבונאית נקבל:
4X = 4Y + Z
נחלק ב-4:
X = Y + 0.25Z
הקשר הוא סך המניות באופן יחסי.אין קשר בין כמות המניות לבין שווי החברה, כמו שאם חברה עושה stock split יהיו לה יותר מניות בזמן שהיא נשארת זהה. (כלומר יש קשר דרך מחיר המניה, אבל התעלמת ממנו.)
שזה מחזק את הפער שנובע מתנודות השוק ומנטרל את היכולת לבצע חישוב תשואות אמתי.לפי מה שקראתי ברפרוף תאריך האקס של הפיצול היה לפני התאריך שבו המניות התחילו להיסחר