MMM ביצעה ספין אוף

סטרבו

Well-Known Member
לא יודע אם עלה פה כבר לחברים,
אתמול MMM ביצעה ספין אוף של חטיבת מוצרי הבריאות שלה. עבור כל 4 מניות של MMM קיבלו מניה אחת של SOLV החברה החדשה.
אפשר לקרוא פה עוד

daat99

מייסד
מנהל
תודה רבה על העדכון!
ראיתי מייל על הנושא מאינטראקטיב אבל לא טרחתי לעיין בתוכנו עדיין.

daat99

מייסד
מנהל

daat99

מייסד
מנהל
מה עושים עם המניות של solv? הן מחלקות דיבידנד?
1. אני ממשיך בגישת "לא לגעת"
2. אין לי שמץ של מושג - לא ניסיתי לבדוק וזה כרגע לא מעניין אותי במיוחד (אני כנראה ארשום אותה על אותה חלוקה כמו MMM באקסל ואראה מתי ואם היא תתחיל לחלק בדרך הזו)

daat99

מייסד
מנהל
מדוע באירוע כזה המנייה MMM מזנקת 6% נכון ל22:43?
יותר נכון - 12% מינוס....
באירוע כזה מבחינה מתמטית מחיר המניה צריך לרדת ב-20% והמחיר של מניית SOLV צריך להיות 20% מהמחיר המקורי של MMM.
אם היא נסחרת ב-12% מינוס ביחס למחיר המקורי זה אומר שהיא עלתה ב-10% ביחס למחיר שהיא אמורה להיסחר בו.

הסיבה היא פשוטה.

על כל 4 מניות של MMM קיבלנו מניה אחת של SOLV וסך כל המניות מייצג את החברה המקורית.
מכיוון שסך המניות החדש הוא 5 (4 של המקורית ו-1 של החדשה) אז אנחנו יודעים שיחס החלוקה בין החברות הוא שעל כל 5 חלקים של החברה המקורית, 4 חלקים נשארים בחברה המקורית וחלק אחד עובר לחברה החדשה.

מסיבה זו:
* מחיר המניה של החברה המקורית צריך להיות "ארבע חלקי חמש" ממחיר המניה המקורי (קרי: 80%).
* מחיר המניה של החברה החדשה צריך להיות "אחד חלקי חמש" ממחיר המניה המקורי (קרי: 20%).

כמובן שזו המתמטיקה הטהורה.
במציאות השוק ברוב המקרים לא מסכים על זה אבל לא ניתן לדעת מראש מה תהיה התוצאה.
* לפעמים אחת המניות עולה יותר מחלקה היחסי והשניה פחות
* לפעמים מחיר שתי המניות נמוך יותר מחלקן היחסי
* לפעמים מחיר שתי המניות גבוה יותר מחלקן היחסי

הכל זה עניין של פסיכולוגיה של הציבור ותמחור של המשקיעים הכבדים שהיו להם לא מעט חודשים לנתח את המצב עם השקעת משאבים משמעותיים לצורך הבנת ההשלכות של ההתפצלות על שתי החברות.

daat99

מייסד
מנהל
תודה דעת, לא הכרתי את זה.
בשמחה.
זה בור שהמון נופלים בו - בעיקר האנשים שמנסים לבצע סימולציות על מניות ולהסיק מסקנות על מה קרה למשקיעים.
* בסימולציה המשקיע הפסיד 12% כפי ששיערת
* במציאות המשקיע הרוויח 10% על המניות של MMM ובנוסף יש לו את המניות של SOLV שצריכות להפסיד 40% ממחירן רק בשביל לנטרל את הרווח מהמניות של MMM

daat99

מייסד
מנהל
אני מניח, שאנחנו, המשקיעים הפשוטים, לא יודעים איזה מרכיבים יצרני רווח, עוברים לאיזו חברה בפיצול.
אנחנו יכולים להתבסס על מה שסיפרו לנו בדו"חות השנתיים (כי מחלקה ספציפית יצאה לחברה אחרת וניתן לראות מה דווח על אותה המחלקה בעבר).
בראיה היסטורית המידע הזה לא שיקף נאמנה את ההתפצלויות שארעו בעבר (למשל היו מקרים שאחת החברות קיבלה את כל החובות של החברה המקורית בנוסף למחלקה הרלוונטית דבר שמשפיע על הרווחיות באופן קטסטרופלי).
למשקיעים הכבדים יש משאבים שמאפשרים להם להשיג את המידע האמתי מעבר למידע שפורסם לנו.

guesto

Well-Known Member
תודה על העדכון!
ראיתי מייל על הנושא מאינטראקטיב אבל לא טרחתי לעיין בתוכנו עדיין.
אני לא קיבלתי אף מייל, כנראה ביטלתי בטעות איזו הגדרה... אצטרך לבדוק את זה כי כבר קרה לי משהו דומה בעבר שבגללו הרבה מזומן סתם עמד לי בחשבון.
על כל 4 מניות של MMM קיבלנו מניה אחת של SOLV וסך כל המניות מייצג את החברה המקורית.
מכיוון שסך המניות החדש הוא 5 (4 של המקורית ו-1 של החדשה) אז אנחנו יודעים שיחס החלוקה בין החברות הוא שעל כל 5 חלקים של החברה המקורית, 4 חלקים נשארים בחברה המקורית וחלק אחד עובר לחברה החדשה.

מסיבה זו:
* מחיר המניה של החברה המקורית צריך להיות "ארבע חלקי חמש" ממחיר המניה המקורי (קרי: 80%).
* מחיר המניה של החברה החדשה צריך להיות "אחד חלקי חמש" ממחיר המניה המקורי (קרי: 20%).
זה לא מדויק, אין קשר ברור בין היחס של כמות המניות, לבין היחס של שווי ההחזקות.
תחשוב שיש קניון עם דוכן פלאפל צמוד אליו שמפצלים ביניהם, ולחברה המאוחדת יש מיליון מניות, אז אם ננפיק מיליון מניות לפלאפל נקבל 1:1 אבל באותה מידה יכולנו גם להנפיק יותר או פחות, וזה לא משפיע כלל על היחס בין שווי הקניון ושווי הדוכן (שווי מצרפי).
יותר נכון - 12% מינוס....

נמאס לי מהמניה הזו, כל פעם שמתחילה להראות סימני התאוששות היא חוטפת
בוא נעשה בדיקה פשוטה:
בסוף יום המסחר ב-1.3 המחיר של מניית MMM היה $78.85.
בסוף יום המסחר ב-1.4 המחיר של מניית MMM היה $94.02, ושל SOLV היה $69.10.
מכיוון שיחס החלוקה הוא 1:4, מקבלים בתקופת המדידה תשואה של:
קוד:
(4*94.02+1*69.10)/(4*78.85)-1=41.15%

daat99

מייסד
מנהל
זה לא מדויק, אין קשר ברור בין היחס של כמות המניות, לבין היחס של שווי ההחזקות.
ברמה החשבונאית זה מדוייק מספיק :)

בוא נעשה בדיקה פשוטה:
בסוף יום המסחר ב-1.3 המחיר של מניית MMM היה $78.85.
בסוף יום המסחר ב-1.4 המחיר של מניית MMM היה $94.02, ושל SOLV היה $69.10.
מכיוון שיחס החלוקה הוא 1:4, מקבלים בתקופת המדידה תשואה של:
זה מערבב חשבון עם תנודות השוק.
ברמה החשבונאית MMM של אחרי ההתפצלות שווה 80% מ-MMM המקורית ו-SOLV שווה 20% מ-MMM המקורית.
מעבר לרמה החשבונאית השוק יכול לתמחר את החברות איך שמתחשק לו כולל יצירת פערים משמעותיים כגון "סך שתי החברות שווה פחות/יותר משווי החברה המקורית".

בנוסף:
1. למה לקחת את המחיר של הראשון למרץ ולא מחיר הסגירה של לפני ההתפצלות?
2. למה הכפלת אותו ב-4 (במכנה) ולא ב-5?

הדרך הנכונה לחשב את מה שרצית (ועדיין נתונת לפערי תנודתיות) היא:
נגדיר X כמחיר הסגירה של מניית MMM לפני ההתפצלות
נגדיר Y כמחיר הפתיחה של מניית MMM אחרי ההתפצלות
נגדיר Z כמחיר הפתיחה של מניית SOLV אחרי ההתפצלות

ברמה החשבונאית נקבל:
4X = 4Y + Z

נחלק ב-4:
X = Y + 0.25Z

הפער בין הנוסחה הזו לבין המציאות נובע בעיקרו מתמחור ותנודות השוק.

נערך לאחרונה ב:

guesto

Well-Known Member
זה מערבב חשבון עם תנודות השוק.
ברמה החשבונאית MMM של אחרי ההתפצלות שווה 80% מ-MMM המקורית ו-SOLV שווה 20% מ-MMM המקורית.
אין קשר בין כמות המניות לבין שווי החברה, כמו שאם חברה עושה stock split יהיו לה יותר מניות בזמן שהיא נשארת זהה. (כלומר יש קשר דרך מחיר המניה, אבל התעלמת ממנו.)
השוק יכול לתמחר את החברות איך שמתחשק לו כולל יצירת פערים משמעותיים כגון "סך שתי החברות שווה פחות/יותר משווי החברה המקורית".
מסכים.
בנוסף:
1. למה לקחת את המחיר של הראשון למרץ ולא מחיר הסגירה של לפני ההתפצלות?
לפי מה שקראתי ברפרוף תאריך האקס של הפיצול היה לפני התאריך שבו המניות התחילו להיסחר, לא התעמקתי בזה ופשוט לקחתי תאריך שיהיה מוקדם מספיק. רק רציתי להדגים את החישוב עבור תאריך ספציפי, אין בו משהו קדוש וכל אחד יכול להציב תאריך אחר.
2. למה הכפלת אותו ב-4 (במכנה) ולא ב-5?

הדרך הנכונה לחשב את מה שרצית (ועדיין נתונת לפערי תנודתיות) היא:
נגדיר X כמחיר הסגירה של מניית MMM לפני ההתפצלות
נגדיר Y כמחיר הפתיחה של מניית MMM אחרי ההתפצלות
נגדיר Z כמחיר הפתיחה של מניית SOLV אחרי ההתפצלות

ברמה החשבונאית נקבל:
4X = 4Y + Z

נחלק ב-4:
X = Y + 0.25Z
למה להכפיל ב-5? עשיתי בדיוק אותו חישוב כמוך, חילקתי את השווי הסופי שהוא 4Y+Z בשווי ההתחלתי שהוא 4X, רק שבחירת תאריכי ההתחלה והסיום שונה מהסיבה שהזכרתי מעלה.

daat99

מייסד
מנהל
אין קשר בין כמות המניות לבין שווי החברה, כמו שאם חברה עושה stock split יהיו לה יותר מניות בזמן שהיא נשארת זהה. (כלומר יש קשר דרך מחיר המניה, אבל התעלמת ממנו.)
הקשר הוא סך המניות באופן יחסי.

בספליט התחלת עם X מתוך Y וסיימת עם 2X מתוך 2Y כך שבפועל החלק היחסי שלך נשאר זהה.

כאן התחלת עם 4X שזהים לחברה המלאה שנגדיר אותה W וסיימת עם 1Y ו-4Z שעדיין זהים לחברה המלאה W.
מבחינה מתמטית טהורה אנחנו מקבלים את המשוואה:
4X = 4Z + 1Y

השוק מתמחר את Y ו-Z איך שמתחשק לו אבל היחס ביניהם לבין ה-X לא משתנה והוא ממשיך לקיים את המשוואה:
X = Z + 0.25Y

לפי מה שקראתי ברפרוף תאריך האקס של הפיצול היה לפני התאריך שבו המניות התחילו להיסחר
שזה מחזק את הפער שנובע מתנודות השוק ומנטרל את היכולת לבצע חישוב תשואות אמתי.
בכל מקרה זה לא משנה את המשוואה המתמטית שסך כל החטיבות של החברה המקורית (שהגדרנו כ-W) יוצג לפני הפיצול ע"י 4X ועכשיו הוא מיוצג ע"י 4Z+1Y.

rugh78

Active Member
שאלה חשבונית:
איך אני מתעד באקסל את קבלת המניות החדשות?
האם עלות המניות היא מחיר הפתיחה ביום המסחר?
האם אני צריך להכניס ארוע מכירה של מניית האם?

למעלה תחתית