הכוונה שלי הייתה שאם יש שתי חברות שהן מאוד דומות במאפיינים החשובים חוץ מהגודל, מבחינתי אני מוכן לשלם קצת יותר על הגדולה.
ברור.
החברה היותר גדולה יותר עמידה למשברים ויש לה סבירות יותר גבוהה לשרוד ולהמשיך להרוויח מאשר החברה היותר קטנה ולכן מהווה סיכון קטן יותר לפשיטת רגל.
הסיכון המופחת לפשיטת הרגל מתומחר ב-"אקסטרא".
אם נתבונן במדד עם אותם המשקפיים אז מדובר בחברה גדולה עם סיכון קטן לפשיטת רגל והסיכון המופחת הזה גם מתומחר ב-"אקסטרא".
כשהפער בין ה-"אקסטרא" של החברה הבודדת לבין ה-"אקסטרא" של המדד הוא גדול מדי זה מעורר את השאלה: למה?
אחד זה עדיין תמחור ביחס לרווחים ולא לדיבידנד
תמחור ביחס לרווחים = תמחור ביחס לדיבידנד ושמירת יחס חלוקה בין הדיבידנד לרווחים.
נגדיר:
P מחיר מניה/מדד
E רווחים
X מכפיל הרווח
R יחס חלוקת רווחים
D דיבידנד
אין הבדל מתמטי בין המשוואות הבאות:
"P חלקי E" שווה X
לבין:
"E חלקי P" שווה "1 חלקי X"
לבין:
R כפול "E חלקי P" שווה "R כפול X"
לבין:
"R כפול E" חלקי P שווה "R כפול X"
לבין:
"D חלקי P" שווה "R כפול X"
אני משווה את "R כפול X" בין החברה למדד ואתה משווה את X בין החברה למדד.
בשתי ההשוואות מתקבלת אותה התוצאה.
אם תשואת הדיבידנד גבוהה בצורה חריגה ויחס החלוקה זהה (הדרישה שלי) אז "R כפול X" יהיה גבוה בצורה חריגה ואני אמנע מהרכישה.
באותו המצב בדיוק אנחנו מקבל שגם מכפיל הרווח גבוה בצורה חריגה ולכן גם אתה תמנע מהרכישה.
אין בינינו חילוקי דעות ואנחנו עושים את אותו הדבר - אנחנו פשוט נותנים לו שם שונה.
שניים זה מבוסס על ההיסטוריה של שוק המניות האמריקאי
לא הבנתי איך זה שונה מהשוואה של תשואת הדיבדינד (שוב - מתמטית זו אותה הדרישה בדיוק)?
קניתי גם חברות עם תמחור גבוה יותר
אף אחד לא אמר שאסור לקנות חברות עם תמחור גבוה או תשואת דיבידנד גבוהה.
מה שנאמר זה שהחברות הללו "מרימות דגל אדום" ושכדאי להבין למה הוא הורם לפני שרוכשים.
במידה ולא מצליחים להבין למה הדגל הורם (ולכן לא מצליחים לשלול את הסיבה) אז אני מעדיף להמנע.
1. באפט ומאנגר משקיעים לנצח בעוד טד/טוד הם סוחרים שקונים בשביל למכור - הבדל מאוד משמעותי מבחינתי.
2. אנחנו מכירים את התוצאות ההיסטוריות של באפט ומאנגר אבל לא באמת חושפים אותנו לתוצאות הפרטניות של טד/טוד.
3. באפט ומאנגר משקיעים את הרוב המוחלט של הכסף של ברקשייר בעוד אצל טד/טוד מופקד סכום זניח ביותר ביחס לנכסים של ברקשייר.
איך שאני רואה את זה: טד/טוד הם "משחק בקטנה" שבאפט ומאנגר רצו לשחק אז הם זרקו עליהם סכום זניח שלא יכאב להם להפסיד ונתנו להם לעשות בו מה שהם רוצים ללא התערבות.
זה בהנחה ורק אותו משקיע גדול מחזיק במניה בין הגדולים. ברגע שיש לך מספר מוסדיים עם מטרות אחרות שמחזיקים במניה זה מעוות את ה׳תמחור המתאים׳.
היצע וביקוש נקבע ע"י משקיע בודד שמציע מחיר גבוה יותר מכל שאר המשקיעים בעולם.
מסיבה זו מספיק אחד עם המטרות שלך שבוחר להשקיע במניה אחרת במקום במניה הזו בשביל לדעת שהוא זיהה שם משהו בעייתי.
הוא לא צריך להיות המשקיע הכי גדול בעולם - רק גדול מספיק בשביל לשנות תמחור (ויש המון כאלו).