הקרן סוחרת באופציות כאחרון סוחרי היום?
אחרון סוחרי היום סוחר באופציות בודדות כך שהשפעתו על תמחורי האופציות היא לא משמעותית ברוב המקרים.
הקרן סוחרת בכמה מאות/אלפים של אופציות בכל פעם ובהינתן חוסר הנזילות בשוק האופציות (ביחס לשווקים האחרים כגון שוק המניות, סחורות ומט"ח) יכולה להיות לה השפעה חדה על תמחורי האופציות וזה יכול להוביל לתופעות "כדור שלג"
כדוגמת מה שקרה ב-5 לפברואר 2018 עם האופציות על מדד הפחד.
עושה שורט כשמצפה לירידה ולונג כשממתינה לעליות?
לא בהכרח.
צריך לקרוא את התשקיף (לא קראתי בעצמי!) בשביל לדעת אם הגישה היא רק שורט, רק לונג, ניטרלית או שילוב.
1. צריך לקרוא את התשקיף
2. מי אמר שהיא מגדרת את עצמה? הנזק בכל מקרה יפול על המשקיעים ומנהלי הקרן ימשכו את דמי הניהול שלהם...
מנסה לחשוב שאולי זה כמעט כמו (הונאת פוזני) שהיא מחלקת רווחים מהמניות עצמם
זה לא.
זה כמו למכור ביטוח בלי לחשב מה הפרמיה שצריך לגבות מלקוחות שונים - רוב הזמן זה עובד אבל כשזה מתפוצץ, זה מתפוצץ בענק (ראה פברואר 2018).
מצד שני אם אני בפנים ואחרי שנה פלוס אני כבר מכסה את הקרן לחלוטין,
מצד שלישי אם החבר שלך בפנים והרוויח הון עתק עד ה-4 לפברואר 2018 ואתה נכנס ב-5 לפברואר 2018.... ראה מקרה של
איל גולדשטיין והפתיים שהתפתו לתת לו לנהל את כספם ומה קרה לכולם ביום אחד לא טוב אחרי שנים של הצלחה מסחררת.
אם אתה רוצה להמר עם הכסף שלך, אני יכול לחשוב על לא מעט דרכים יותר רווחיות ועל לא מעט דרכים אחרות יותר כיפיות.
אני מתקשה למצוא סיבה טובה להקצות הון דווקא לקרן הזו לעומת האלטרנטיבות הזמינות לאינדיבידואל - בלי קשר למטרה שהוא מיעד לכסף שלו.